- 21 Ekim 2024
- 176
- 44
- 18
- 28
- Konu Sahibi prenseskiz17
-
İlaç kullanımı benim için sıkıntı olmayacak yeterki her şey olunlu ilerleyip bizi manevi anlamda yıpratmasın. Sizede sperm için mikrocip vs yaptılar mı bu arada birde sorun neydi sizin? Tutunma faktöründe bunlarda önemlidir diye düşünüyorumBen Bülent Tıraş hastasıydım. Her şeyden emin olmak için rahim dinlendirme yaptıklarını düşünüyorum. Zira hiç beklenmezken ohss eşiğinden döndüm, bir dönem ilaç kullandım. Sonra en ufak aksilikte iki kere transferimi iptal ettiler. Üçüncü planlamada transferim yapıldı çok şükür ve tuttu. Bülent hoca ilaç kullandırmayı seviyor ve süreci olabildiğince kendi kontrolünde tutup sürprizlere yer vermemeye çalışıyor.
Eğer doğalcı bir insansanız ve ilaç kullanmak sizi manen yoracaksa diğer doktoru tercih etmeniz sizin için daha sağlıklı olabilir. Gerçi onun bakış açısı da benzer olabilir. Tecrübesi olan arkadaşlar yazarlar zaten. Umarım süreciniz pozitif geçer
Bizde sebepsiz infertilite vardı. Mikroçip yaptılar. Biz laboratuvar ortamında çok sayıda sağlıklı embriyo elde ettik çok şükür. Bir de biz genetiğe göndermeyi tercih ettik ve gönderdiğimiz embriyoların yarısı sağlıksız çıktı. Bu sayı normal sanırın ama bizi boşa gidecek bir transferden kurtardı belki deİlaç kullanımı benim için sıkıntı olmayacak yeterki her şey olunlu ilerleyip bizi manevi anlamda yıpratmasın. Sizede sperm için mikrocip vs yaptılar mı bu arada birde sorun neydi sizin? Tutunma faktöründe bunlarda önemlidir diye düşünüyorum
Belki şunu demek istemiş olabilirler. Opuyu amelyat öncesi yapalım. Sonrasında rahim dinlendirme yapılır o sırada amelyat olunur ve transferide amelyat sonrasi. Zira süreç uzun. Bana da taze transfer onermislerdi. Ama baktım ben opudan sonra çok iyi değilim. Donmuş transfer istedik. Bence tahmin var olan hormonlardan arınması için daha iyi oluyor.Merhaba kızlar
Acıbadem maslak bülent tıraş ve Bahçeci fulya özkan özdamar arasında kaldım.
Süreçten kısaca bahsedecek olursam ücret olarak ikiside aynı fiyatlara denk geliyor. Mayıs ayında özkan beye kontrole gittiğimde eşimle 6 ay daha denememizi önerdi ve bu benim biraz ona karşı güven duymamı sağladı açıkcası diğerleri gibi hadi gel hemen tüp bebek demedi.
Sorun olarak bende amh 1.10 eşimde de ileri hareketlilik sorunu var ama hamileliğe çok engel değil bu durumlar denildi.
Dün de acıbadem bülent tıraşa gittik tatlı bir adam ama gözümüzün önünde asistanıyla çelişince bi duraksadık açıkcası. Ben polip ameliyatı sonrası başlamak istiyordum tedaviye asistanı olan kişi mutlaka ameliyat önce başlatıp rahmi dinlendirip dondurulmuş embriyo transferi yapmamızı söyledi bülent bey yoktu o sırada. Sonra bülent bey geldi durumu ona anlattığımda mutlaka polip ameliyatımdan sonra gelmem gerektiğini hatta ameliyatın tutunmada kan akışı için iyi bile olacağını söyledi. Birde illa rahim dinlendirme yapmak zorunda olduklarını önceden tarafımıza iyice belirttiler. Çok nadir durumlarda taze transfer yapıyoruz falan dediler ama rahim uygunsa neden taze transferi erteliyorsunuz ki? Bizde eşimle anlam veremedik tabi ikisi birbirinden farklı konuşunca her neyse süreç zaten maddi ve manevi zor lütfen deneyimi olumlu olumsuz kim varsa yorum yazabilir mi? Hepimize ses olun lütfen bizde zorlanmayalım
Şimdiden teşekkür ederim kızlar umarım hep birlikte bebek sahibi olabiliriz
Bende Bülent hocanın hastasıyım. İlk transferim gerçekleşti. Kimyasal gebelik yaşadım. Kan testi hariç asla test yapmadım kanda pozitif çıktı fakat 2 gün sonra değerlerim düştü . Eşim ve ben genetik kromozom testleri yaptırmıştık. Dolayısıyla embriyolara genetik tarama yaptırmadım hiç. 2 tane transfer edildi ama olmadı. Geride dondurulmuş 2 tane embriyom kaldı . İlaç konusuna gelince evet çok ilaç var. Sadece günde 8 adet fitil kullandım . İğneler , ağız yolu ile alınan ilaçlar. Takviyeler vs . En azından tutmuş olmasına bile sevindim . Sağlıksız olduğu için gitti diye kendimi avutmaya çalışıyorum. Bir sonrakine karar vermedim ne zaman kendimi iyi hissedersem o zaman yaptırmayı planlıyorum. Süreç çok yorucu, mayıs ayından beri uğraşıyorum. Sadece bu tedaviye umutlandık. Söylenen rakamların hep üzerine çıkılıyor . Oda kullandığınız ilaç miktarına göre değişiyor . Yoksa işlem opu , transfer ücreti belli . Sizi arayıp bilgi veriyorlar. Maddi manevi süreç zor Allah hepimize yardımcı olsun.Merhaba kızlar
Süreçten kısaca bahsedecek olursam ücret olarak ikiside aynı fiyatlara denk geliyor. Mayıs ayında özkan beye kontrole gittiğimde eşimle 6 ay daha denememizi önerdi ve bu benim biraz ona karşı güven duymamı sağladı açıkcası diğerleri gibi hadi gel hemen tüp bebek demedi.
Sorun olarak bende amh 1.10 eşimde de ileri hareketlilik sorunu var ama hamileliğe çok engel değil bu durumlar denildi.
Dün de acıbadem bülent tıraşa gittik tatlı bir adam ama gözümüzün önünde asistanıyla çelişince bi duraksadık açıkcası. Ben polip ameliyatı sonrası başlamak istiyordum tedaviye asistanı olan kişi mutlaka ameliyat önce başlatıp rahmi dinlendirip dondurulmuş embriyo transferi yapmamızı söyledi bülent bey yoktu o sırada. Sonra bülent bey geldi durumu ona anlattığımda mutlaka polip ameliyatımdan sonra gelmem gerektiğini hatta ameliyatın tutunmada kan akışı için iyi bile olacağını söyledi. Birde illa rahim dinlendirme yapmak zorunda olduklarını önceden tarafımıza iyice belirttiler. Çok nadir durumlarda taze transfer yapıyoruz falan dediler ama rahim uygunsa neden taze transferi erteliyorsunuz ki? Bizde eşimle anlam veremedik tabi ikisi birbirinden farklı konuşunca her neyse süreç zaten maddi ve manevi zor lütfen deneyimi olumlu olumsuz kim varsa yorum yazabilir mi? Hepimize ses olun lütfen bizde zorlanmayalım
Hormonlar polip yapabiliyor ,olanı daha da büyütebiliyor bu yüzden opudan sonraya kalıyor. Taze transfer olması için rahim içi ve hormonların düzgün olması lazım.Merhaba kızlar
Merhaba mercanc, sonucuna üzüldüm ama geride kalan embriyoların var sanırım şanslısın yine de. Ben de Bülent Tıraşın hastasıyım. Maddi olarak söylenenin çok üstüne çıktılar. Gerçekten çok zorlayıcı bi süreç. Benim de transferim 29 eylül bi aksilik çıkmazsa. Bi şey sormak istiyorum transfer yapılırken sana anestezi verildi mi? Bana anestezi verileceği söylendi. Bir de sen embriyo yapıştırma ve gebelik aşısı yaptırdın mı?Bende Bülent hocanın hastasıyım. İlk transferim gerçekleşti. Kimyasal gebelik yaşadım. Kan testi hariç asla test yapmadım kanda pozitif çıktı fakat 2 gün sonra değerlerim düştü . Eşim ve ben genetik kromozom testleri yaptırmıştık. Dolayısıyla embriyolara genetik tarama yaptırmadım hiç. 2 tane transfer edildi ama olmadı. Geride dondurulmuş 2 tane embriyom kaldı . İlaç konusuna gelince evet çok ilaç var. Sadece günde 8 adet fitil kullandım . İğneler , ağız yolu ile alınan ilaçlar. Takviyeler vs . En azından tutmuş olmasına bile sevindim . Sağlıksız olduğu için gitti diye kendimi avutmaya çalışıyorum. Bir sonrakine karar vermedim ne zaman kendimi iyi hissedersem o zaman yaptırmayı planlıyorum. Süreç çok yorucu, mayıs ayından beri uğraşıyorum. Sadece bu tedaviye umutlandık. Söylenen rakamların hep üzerine çıkılıyor . Oda kullandığınız ilaç miktarına göre değişiyor . Yoksa işlem opu , transfer ücreti belli . Sizi arayıp bilgi veriyorlar. Maddi manevi süreç zor Allah hepimize yardımcı olsun.
Maalesef olumsuz oldu sonuç. Ben embriyo glue yaptırdım. Transfer sırasında kasılma iğnesi oldum iyi ki olmuşum iğneye rağmen çok kasıldım çünkü. Gebelik aşısı yaptırmadım. Zorunlu olan bir şey değildi açıkçası istemedim o sırada. Tercih meselesi biraz. Anestezi almadım çünkü çok kısa bir işlem. 2-3 dakikada transfer gerçekleşiyor. Hatta ekrandan izledim. Neden anestezi verilecek sana? Sordun mu ?Merhaba mercanc, sonucuna üzüldüm ama geride kalan embriyoların var sanırım şanslısın yine de. Ben de Bülent Tıraşın hastasıyım. Maddi olarak söylenenin çok üstüne çıktılar. Gerçekten çok zorlayıcı bi süreç. Benim de transferim 29 eylül bi aksilik çıkmazsa. Bi şey sormak istiyorum transfer yapılırken sana anestezi verildi mi? Bana anestezi verileceği söylendi. Bir de sen embriyo yapıştırma ve gebelik aşısı yaptırdın mı?
İnşallah geride kalan embriyolar senin bebeklerin olurlar.Maalesef olumsuz oldu sonuç. Ben embriyo glue yaptırdım. Transfer sırasında kasılma iğnesi oldum iyi ki olmuşum iğneye rağmen çok kasıldım çünkü. Gebelik aşısı yaptırmadım. Zorunlu olan bir şey değildi açıkçası istemedim o sırada. Tercih meselesi biraz. Anestezi almadım çünkü çok kısa bir işlem. 2-3 dakikada transfer gerçekleşiyor. Hatta ekrandan izledim. Neden anestezi verilecek sana? Sordun mu ?
Hayır hiç anestezi teklif edilmedi hatta olsa onu değerlendirirmiydim bilmşyorum. Rahim filmini bende anestezi ile çektirdim. Gebelik aşısıda mı anestezi ile oluyor açıkçası söylemediler bunu bana . Nasıl bir şey ki gebelik aşısı. Onuda bilmiyorum ben. Kasılma iğnesi 4500 gibi bir rakamı vardı. Onu yaptırdığı. Halde kasıldım ama zaten anestezi alacaksan bu iğneye gerek kalmayacaktırİnşallah geride kalan embriyolar senin bebeklerin olurlar.
Ya bende anlamadım hem senin hem hocanın konforu için denildi anestezi. Daha önceden hiç bahsetmemişlerdi böyle bi şeyden. Çift rahimliyim o yüzden mi bilemedim. Salı günü gebelik aşısı için gideceğim ona bile anestezi dediler bana ya şok oldum. Ben rahim filmini uyutularak çektiriyorum bu yüzden mi öyle dediler bilmiyorum. Kasılma iğnesinden bahsetmediler ne kadar fiyatı o da mı pahalı bi şeybu arada sana anestezi teklif bile etmedler dimi
Transfer işlemi de çok anestezi duymadım burada olanlarda yazarlar zaten aşırı basit bir işlemİnşallah geride kalan embriyolar senin bebeklerin olurlar.
Ya bende anlamadım hem senin hem hocanın konforu için denildi anestezi. Daha önceden hiç bahsetmemişlerdi böyle bi şeyden. Çift rahimliyim o yüzden mi bilemedim. Salı günü gebelik aşısı için gideceğim ona bile anestezi dediler bana ya şok oldum. Ben rahim filmini uyutularak çektiriyorum bu yüzden mi öyle dediler bilmiyorum. Kasılma iğnesinden bahsetmediler ne kadar fiyatı o da mı pahalı bi şeybu arada sana anestezi teklif bile etmedler dimi
Gebelik aşısı rahime yapılan bi ilaçmış. Sulu ultrason çektirdin mi hiç? Kataterle mi ne giriyorlar açıp o benim için epey zorlayıcıydı normalde de çok zorlanırım istemsiz kasarım kendimi. Bana gebelik aşısına bile dediler ben tepki gösterdim neden başta söylenmedi bunlar diye. Sonra hemşirem sulu ultrasondaki gibi dayanırsan gebelik aşısında gerek yok anesteziye ama transferde olcak anestezi dedi. Ben çift rahimliyim o yüzden mi anestezi dedi acaba bilmiyorum ama sorcam bunu tekrar gebelik aşısı 5200 tl bu aradaTransfer işlemi de çok anestezi duymadım burada olanlarda yazarlar zaten aşırı basit bir işlem
Anladım vardır bir sebebi. Yok sulu ultrason çektirmedim . 2 defa rahim filmi çekildim birisini hatalı çekmişler hatta. Eğer transfer olumsuz olursa İstanbul’da çekilirsin filmi dediler. Siz nerede çekildiniz? Hafif anestezi verirler öyleyse. Transfer sırasındada katater ile giriyorlar. Orada dayandım mesela ben. Belkide sağlık durumunuzdan dolayı öyle demişlerdir. Stres olmayın en kötü arayıp tekrar sorun. Hemşirenize yazın gerekirse. Transfer sonrası beklemek en zor kısım. Sakın gebelik testide evde yapmayın. Bana söylenen tarih neyse bekledim . O gün kanda pozitif idrar da negatif çıkmıştı hatta. Boş yere moralinizi bozmayın . Ben süreçte çok yoruldum, kolum kalkmadı hep ilaçlara yordum , sağ kaşığım çok ağrıdı. Sırt ağrım oldu, meğer pozitifmişim. Söylen gün yaptım. Transfer günü İstanbul’da kaldım ertesi gün döndüm. 2 gün evde yattım sonra kalktım işe gittim. Kan dolaşımı önemli dediler. Çok yorulmadan hareket ettim. Bunları söyleyebilirim. Umarım hayırlısı olur sizin içinGebelik aşısı rahime yapılan bi ilaçmış. Sulu ultrason çektirdin mi hiç? Kataterle mi ne giriyorlar açıp o benim için epey zorlayıcıydı normalde de çok zorlanırım istemsiz kasarım kendimi. Bana gebelik aşısına bile dediler ben tepki gösterdim neden başta söylenmedi bunlar diye. Sonra hemşirem sulu ultrasondaki gibi dayanırsan gebelik aşısında gerek yok anesteziye ama transferde olcak anestezi dedi. Ben çift rahimliyim o yüzden mi anestezi dedi acaba bilmiyorum ama sorcam bunu tekrar gebelik aşısı 5200 tl bu arada
Bende rahim filmi 2 kez çektirdim histereskopiden sonra 2,5 cm polip oluşmuş onu aldılar çizik attılar. Fulya açık emar da çekilmeyi zorunlu kıldılar bana benimki de hatalı çekilmiş denildi tekrar çektirdi. Ben transfer yaklaştıkça gerilmeye korkmaya başladım bugün olumsuz sonuca hazır değilim diye eşime ağladım bile o derece paniklemeye başladım :) hatta ona da dedim sakın evde test yapmama izin verme diye. Benim yaşım 41 o yüzden de çok umutsuzum.Anladım vardır bir sebebi. Yok sulu ultrason çektirmedim . 2 defa rahim filmi çekildim birisini hatalı çekmişler hatta. Eğer transfer olumsuz olursa İstanbul’da çekilirsin filmi dediler. Siz nerede çekildiniz? Hafif anestezi verirler öyleyse. Transfer sırasındada katater ile giriyorlar. Orada dayandım mesela ben. Belkide sağlık durumunuzdan dolayı öyle demişlerdir. Stres olmayın en kötü arayıp tekrar sorun. Hemşirenize yazın gerekirse. Transfer sonrası beklemek en zor kısım. Sakın gebelik testide evde yapmayın. Bana söylenen tarih neyse bekledim . O gün kanda pozitif idrar da negatif çıkmıştı hatta. Boş yere moralinizi bozmayın . Ben süreçte çok yoruldum, kolum kalkmadı hep ilaçlara yordum , sağ kaşığım çok ağrıdı. Sırt ağrım oldu, meğer pozitifmişim. Söylen gün yaptım. Transfer günü İstanbul’da kaldım ertesi gün döndüm. 2 gün evde yattım sonra kalktım işe gittim. Kan dolaşımı önemli dediler. Çok yorulmadan hareket ettim. Bunları söyleyebilirim. Umarım hayırlısı olur sizin için
Transfer öncesi çok sakindim normalde ben çok panik bir insanımdır. İlaçlardan mı böyle oldu bilmiyorum tabi. Geçmiş olsun size. İnşallah tutunur embriyonuz sıkı sıkı. Rahim filmi ücretleri nasıl peki? Hatırlıyor musunuz ? Beslenme önemli, ama çok da kasmadım. Sağlıklı şeyler yemeğe çalıştım. Hatta benim iştahım kapandı çok hızlı doydum yemek yerken. Kg bile verdim sanırım ilaçlardanBende rahim filmi 2 kez çektirdim histereskopiden sonra 2,5 cm polip oluşmuş onu aldılar çizik attılar. Fulya açık emar da çekilmeyi zorunlu kıldılar bana benimki de hatalı çekilmiş denildi tekrar çektirdi. Ben transfer yaklaştıkça gerilmeye korkmaya başladım bugün olumsuz sonuca hazır değilim diye eşime ağladım bile o derece paniklemeye başladım :) hatta ona da dedim sakın evde test yapmama izin verme diye. Benim yaşım 41 o yüzden de çok umutsuzum.
Salı günü rahim kalınlığına bakcaklar tekrar 3. Gün 2,5 mm idi şuan her şey istediğimiz gibi dedi ama salı gününe kadar iyice kalınlaşmış olur mu bilmiyorum. Sürekli nar suyu pancar vs yiyip içiyorum iyi geliyor diye okudum hep
Ben transferden sonra işe gitmeyi düşünmüyorum ama evde kalmak da olumsuz etkiler mi acaba hatta eşim de izin aldı :)
Ücretleri ne kadarMerhaba kızlar
En son ağustosta çekildim zamlı fiyatı anestezili 14000 tl ödedim. Senin için de çok zor bi süreç olmalı şehir dışı ayrı bi zorluk. İnşallah bi sonrakinde sımsıkı tutunur sağlıkla doğar. Bu benim ilk ve son şansım sanırım çünkü maddi olarak çok zor artık.Transfer öncesi çok sakindim normalde ben çok panik bir insanımdır. İlaçlardan mı böyle oldu bilmiyorum tabi. Geçmiş olsun size. İnşallah tutunur embriyonuz sıkı sıkı. Rahim filmi ücretleri nasıl peki? Hatırlıyor musunuz ? Beslenme önemli, ama çok da kasmadım. Sağlıklı şeyler yemeğe çalıştım. Hatta benim iştahım kapandı çok hızlı doydum yemek yerken. Kg bile verdim sanırım ilaçlardan
Yeterki doğru çekilsin insan parayıda geçiyor bir yandan. evet çok git gel yaptım. İnşallah. Ne diyorlarsa onu yapıyoruz başka çaremiz yok. Bende biraz ara vereceğim.En son ağustosta çekildim zamlı fiyatı anestezili 14000 tl ödedim. Senin için de çok zor bi süreç olmalı şehir dışı ayrı bi zorluk. İnşallah bi sonrakinde sımsıkı tutunur sağlıkla doğar. Bu benim ilk ve son şansım sanırım çünkü maddi olarak çok zor artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?