• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Kızlar acill! Philips çorbacı mı, Avent buharlı pişirici+blender mı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

portiscey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2010
30
15
48
Kızlar kaç gündür işin içinden çıkamıyorum, ne olur yardımcı olun. Bebeğim 6 aylık, ek gıdalara geçtik. Ben günün 11 saati çalışan bir anneyim, o yüzden biraz pratik birşeylere ihtiyacım var.. Eşim de artık sinir oldu, alacaksan alalım diye beni sıkıştırıyor..
Philips çorbacı, tüm malzemeleri atıyorsunuz, su içinde pişiriyor, blenderla çorba haline getiriyor.
Avent buharlı pişirici ise adından anlaşılacağı gibi buharda pişirip, püre haline getiriyor.
Fiyatları aynı, çorbacıyı biz evde kendi çorbalarımız için de kullanabiliriz, ama avent buharlı pişirici bebeğimin sağlığı açısından daha mı faydalı acaba; çorbacıyı aldığımda su içinde haşlanıp, o suyuyla bebeğime versem, aynı fayda olmaz mı.
Kararsızlıktan öliciim, fikri olan var mı? =)) :18:

Kızlar kaç gündür işin içinden çıkamıyorum, ne olur yardımcı olun. Bebeğim 6 aylık, ek gıdalara geçtik. Ben günün 11 saati çalışan bir anneyim, o yüzden biraz pratik birşeylere ihtiyacım var.. Eşim de artık sinir oldu, alacaksan alalım diye beni sıkıştırıyor..
Philips çorbacı, tüm malzemeleri atıyorsunuz, su içinde pişiriyor, blenderla çorba haline getiriyor.
Avent buharlı pişirici ise adından anlaşılacağı gibi buharda pişirip, püre haline getiriyor.
Fiyatları aynı, çorbacıyı biz evde kendi çorbalarımız için de kullanabiliriz, ama avent buharlı pişirici bebeğimin sağlığı açısından daha mı faydalı acaba; çorbacıyı aldığımda su içinde haşlanıp, o suyuyla bebeğime versem, aynı fayda olmaz mı.

bende çorbacı almayı düşünmüştüm bir ara ama atıyorum düdüklüye blenderdan geçiriyorum.oda pratik oluyor.ama çorbacı incelediğimde çok pratik gelmişti bana.bebeğin gelişimine göre pütürlüde yapbiliyormuş.11 saat çalışma ve bebek.allah yardımcınız olsun ama bakıcı bakıyorsa çorbaları konusunda ondan da yardım isteyebilirsiniz.neler istediğinizi söylerseniz yardımcı olur.sizde rahat edersiniz biraz.

arkadaslar, philips corbacida karar kildim ve aldim, ama daha ilk denemede tam bir fiyasko oldugu anlasildi. ne sebzeleri dogru duzgun pisiriyor, ne de bizim usulde corbalar oluyor. aldigim ilk gun bundan bir cacik olmayacagini anladim, karalari bagladim, ah dedim klasik usul corba varken buna bu kadar para bayildimm.. bi guzel temizledim, paketledim, geri gonderdim.. neyse ki satici firma hic bisey sormadan iade aldi.. bi daha da tovbe boyle aletlere :))

benim asıl yorumum püre ve blender için olacak. püre halinde yedirmeye alıştırırsan, bebeklere sonradan çiğneme alışkanlığı kazandırman çok zor oluyor. 3-4 yaşına gelmiş ve hala sadece çorba halinde beslenen çok fazla çocuk var. benim tavsiyem mutlaka çatalla ez, biraz pütürlü olsun. ilerde katı gıdayı reddetmemesi için.

Benimde bebegim 5 aylik bebegim var canim ben alacam bu ay avent kesinlikle kararsiz kalacak bisey yok bence bebegin icin en iyisini

Back
X