kızlar adet süresi hakkında bi bakarmısınız ???

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
kızlar direk konuya gireyim...
normalde yani özellikle bekarken standart süresinde olan adet sürem, şu sıralar baya bi aksamaya başladı...26 yaşındayım 3 yaşında da bi oğlum var...evlendikten yada tam manasıyla doğumdan sonra 40 gün veya 45 gün civarında arası oluyor iki adet süremin...
iki ay önce doktora gittim..ultrasonla falan baktı ama temiz dedi bi sorun yok gibi dedi...hatta bi iki ilaç verdi düzene sokuyor sanırım...
kullandım bir ay ama değişme olmadı...
bu arada kansızlığım var aşırı değil ama var yani....normalde 12 olması gereken kan değeri, bende 10 falan çıktı...acaba onunla bi ilgisi varmıdır??
tekrardan doktora gitmelimiyim sizce..şaşırdım kaldım napsam??
bi fikri olan varmı...normal bi durummudur bu yoksa ortada bi sorunmu var...
bazı kadınların 27 veya 28 günde görürken bazıları 40 günde bir gördüğü oluyormuş...normal bi durummu sizce benimki??

canım doktorlara göre en fazla 35 günde bir adet olmak gerekiyor
ama benim adet periodum 45 belki 50 gün
ben umursamıyorum
önemli olan belli bir düzen içerisinde adet olmak
gerçi benim periodun uzun olmasının sebebi PKO
sen de o da yokmuş
bence umursama
ama tabi bi doktora görünüp içini rahatlatmakta fayda var..

pko nedemek canım onu bilmiyorum ben..öyle bişey olsa söylerdi değilmi yaa, bişey söylemedi ilaç yazdı yolladı...bi sorun olsa söylerdi dimi?
benimde 45 hatta 50 yi buluyor... birde adet olduğum zaman yaklaşık 9 gün sürüyor...sancılı oluyor adetlerim...karnıma bıçaklar saplanıyor gibi...
annemde öyleymiş ırsidir falan diyorlar sancı içn....ama ben iki adet süresinin bukadar uzun olmasından korkuyorum açıkçası...

PKO yumurtalıklarda kist var demek, çağımızın hastalıgı oluyor kendisi :)
doktorlar ilk PKO'ya bakıyorlar zaten. öyle bişey demediyse yoktur
içini ferah tut bence :)

Cnm benim nasılsın?
Konuna gelince doktor ultrasonla baktı demişsin, cnm karından mı baktı eğer öğleyse pek sağlıklı olmuyor muayene olmak lazım bence tam teşekküllü olarak

çok şükür rabbime iyiyim canım benim özlemişim seni nerelerdesin
evet karnımdan baktı doktor...ayy dur canım yaa alttan falan bakılacaksa çok korkarım ben :) nasıl doğum yaptım valla bilmiyorum bu korkuyla...
geçen seferde özel hastaneye gittim, doktor da tanınan biriydi ama aşırı yoğundu fazla ilgilenemedi gibi hissettim...hatta başka bi hastasıyla karıştırdı beni..:)
ikinci kere gittim kan tahlili yapıldı, hormon testi yapıldı...temiz çıktı hep sadece kansızlık çıktı biraz işte...acaba adet gecikmesiyle kansızlık alakalı bşey olabilirmi ki?
annem hep zayıfsın ondandır diyo :) olabilirmi acaba...kızım kanın yok canın yok nolcak işte diyo :) ne bileyim her diyene inanır oldum

Ben de özledim cnm buralardayım aslında sürekli ama ortak bir konuda görüşemedik
Canım karından ultrasona güvenemiyorum ben, zira yeni evlendiğimde devlet hastanesine muayeneye gittim karından bakmaya kalktı dedim ki böyle mi ultrason çekeceksiniz evet dedi alay etti başka nasıl olacak diye sonra hiç bir seyin yok deyip yolladı hemen özele gittim hem iltihabım hem de yaram varmış meğer. Korkulacak hbir şey yok inan ki. 6qyda bir kontrole gitmek lazım bir kadın olarak senede bir de smear vermek. Hatta doktor smear alacağım dedî almış ben hala alacak sanıyorum duymadım bile.

bana polikistik over başlangıcı gibi geldi..yani arkadaşın bahsettiği gibi kist..ben de bu şekilde gitmiştim.ara kanaman var mı?

ara kanamam yok olmadı hiç...ama adet sürem bir buçuk ayı buluyor nerdeyse ay korktum şimdi yaa..kist olduğu başka nasıl olabilir belirtisi nedir mesela...
yani illaki alttan muayene gerekiyormu?
çoğu kişi ırsidir olabilir kiminin süresi uzun olur diyor..ne bileyim aklım karıştı...

kansızlığı ihmal etmeyin, ilaçları düzenli kullanın.

hormon testlerinde prolaktin (prl) bakıldı mı?

hormonlar zamanla birlikte çok değişken oluyorlar, detaylı bir hormon testi yaptırmalısınız.

bu smear dediğin nedir canım? ben tıbbi terimleri hiç aklımda tutmam :) daha önce öyle rutin kontrol falan gitmezdim..işte en son 2 ay kadar önce gittim bu sebepten dolayı tahliller testler temiz olunca üstelemedim ama halen devam ediyor...bir buçuk ay oldu hala tık yok..
adet tarihlerimiz bile unutur oldum süresi uzun olunca...

valla canım işte ilk kan tahlili yapıldı sonra hormon yapıldı..hatta hormon testi sonuçlarını iki üç gün sonra verdiler...ankaraya mı nereye gidiyormuş tetkik için...
sanırım detaylı olanı budur...

Son düzenleme:

illa ki alttan muayene gerekmiyo ama kistler alttan muayene ile daha net anlaşılabiliyo..belirtileri aşırı kıllanma ve önce adet süresinde gecikme ilerleyen zamanlarda da adet olamama şeklinde diye biliyorum.

ama mesela bende kıllanma hiç yoktu.herkeste her belirti olacak diye bişey yok.ama bence git alttan muayene ol bi sorun olduğu belli çünkü cnm geçmiş olsun.

çok sağol canım ilgin için...çok korktum şimdi yaa..bu kist durumları hakkında neler biliyorsunuz..nedir bu kist...tedavi falan veya nasıl bi zararı var vücuda...? hiç fikrim yok...bilinçsizce muayene olup gelmeyim varsada inşallah yoktur ama doktora en azından sorular sorar tedavi gerekiyorsa yeterince ilgilenmesi için istekte bulunabilirm...en azından bomboş gitmeyim...

Rahim ağzından alınan dokunörneği cnm ben de tam ayrıntı bilmiyorum ama rahim ağzı kanserine ihtiyatın alınıyor. Senede bir yaptırılması tavsiye ediliyor
Bence bir muayene ol cnm en azından aklında soru işareti kalmaz huzurlu olursun, ben karından ultrasona güvenmiyorum yaşamış bîri olarak.
Kansızlık içinde kahve ile portakal suyunu beraber tüketebilirsin, sabahları pekmez iç, ciğer ye

kistin en büyük zararı zor hamile kalmak hamilelikte düşük ya da hamile kalamamak..çok etkili bi tedavisi yok.çoğu doktor ya şeker ilacı veriyo ya da adeti ve hormonları düzene sokmak için doğum kontrol hapı veriyo.

e tabi bi de adet olamamanın psikolojik yükü var ama hamile kalamamanın yanında hafif bi yük sayılır..

3 ameliyat geçirdim kist yüzünden hiç bir şekilde adetim aksamadı 27-28 dedi mi gelirdi ama ara kanama oluyordu ve uzun sürüyordu 9-10 gün.

45-50 günde adet görmek normal değil daha öncesinde düzenliyken,
Kist olsaydı 3,5 mm bile olsa belde ve kasıklarda ağrı yapıyor adet olduğunda parça çok fazla oluyor,alttan muayene önemli bazen rahimde miyomlar daha net görünüyor,smear testi incecik bir şey alıyorlar rahimde sinirlerden sanırım bir kapta suyun içine konuyor acısız bir şey ki zaten alındığını bile duymuyorsun,kansızlığın adet olmasına bir engel değil diye biliyorum...

Bence başka bir doktora görünün derim en azından kafanızda soru işaretleri kalmaz...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…