kızlar adet süresi hakkında bi bakarmısınız ???

ayy kızlar yaa valla iyice korktum ben parça marça ameliyat miyom falan :18::18::18::18:
çok pimpirik biriyim zaten....allah muhafaza inşallah bişey yoktur ama mutlaka doktora tekrar gitmeliyim onu anladım yazdıklarınızdan...
perşembe günü nasip olursa gideyim ozaman eşimin izni perşmbe oğluma bakarken ben muayene olurum..bu arada inşallah bayan doktor vardır...
özele giderim zaten...sizce bu söylediklerinizi sorsam mı acaba bu smear testi yapılsın falan alttan bakılsın gibi söylesem mi acaba...sadece karından bakıp geçerse ısrarla isteyimmi*:26::26::26::26::26:

cnm zaten genelde doktorlar ilk olarak alttan bakmayı tercih ediyolar..evli olduğun için sana da alttan bakacaklardır..smear testi de cinsel hayatı başlamış tüm kadınlara yapılıyo artık..o söylemese bile sen istediğin an itiraz etmeden yapacaktır..geçmiş olsun hemen paniğe kapılma :)

Ben evli bir kadına üsten bakıldığını duymadım hamile değilse eğer.

Hastaneye gideceksen genelde alttan muayene ediliyor...
Doktora söylersin ben daha önce hiç smear testi yaptırmadım diye ona göre yapar sana doktor...

bir sürü hormon var reglinizi etkileyebilecek.
hangi hormonlarınıza bakıldığı o yüzden önemli.

neden bu kadar korkuyorsunuz? ciddi bir durum değildir, tedavisi de basittir.
Allah bağışlasın 1 tane de çocuğunuz varmış, rahat olun.

Merhaba,bence doktora gittiğinde tüm merak ettiklerini adet periyodunu söyle sana daha tatmin edici cevaplar verecektir.Bana doğum sonrası zamanla düzelebilecek uzunlukta periyotlar gibi geldi.Benim merak ettiğim konu kan düşüklüğünüz hamilelik döneminde de aynı mıydı? Kan değeri yükseltmek için demir hapı kullandınız mı?Normali 11-12 olması gerekiyor?Bu düşük değerin doğum sonrası önemli olmadığını biliyorum sadece halsizlik ve üşünme yapar ama hamilelikte çok önemli sizde nasıldı?

canım ben bekarken de kansızdım hamileliğimde de kansızlık çıktı hala da var..bildim bileli kansızlığım var...
hamileyken demir hapı kullandım..bekarken şu minik şişelerde şurup gibi sıvılar varya onlardan içtim aylarca....ama doğumdan sonra pek üstüne düşmedim...işte en son bu adet gecikmesi için doktora gittiğimde testler yapılınca doktor hap vermişti ismini tam hatırlamıyorum ama ferro gibi bişey yazıyordu...
düzene sokmak için de bi hap verdi onuda içtim bir ay boyunca yine bi düzelme olmadı...
benim değerim 10 hatta 9 çıktığı olmuştu....kansızlıkla adet süresinin uzun olmasının alakası olabilirmi acaba??

ben evliyim hatta çocuğum var ama alttan bakmadı, karnımdan baktı...
hatta söylemesi ayıp ben alttan bakar diye temkinli gitmiştim...ama bakmadı...

Bende hamilelik hazırlığındayım mayıs ayındaki kan değerim 12 ,7 ay sonra kasım ayındaki kan değerimi 9 görünce dr um çok şaşırdı.Bu değer sanki ciddi bir ameliyat geçirmiş ve kan kaybetmişsin gibi dedi ve ferro denen kan hapından kullanmamı,hamilelikte kansızlığın bebek gelişimi için ciddi sorun olduğunu söylemişti.Hatta siyah üzüm ve pekmezde önermişti.1 ay ilacı kullanınca kan değerim 9 dan 11 e çıktı.Hala sınır sayılır referans değer 11-18 arası olması gerekiyor.Dr una bu kansızlık durumunu da söyle hatta ilgisi olup olamayacağını mutlaka sor.Bende cevabını çok merak ediyorum.Bir ilgisi olmasa bile bebeğin var halsiz hissedersin sık sık üşürsün onunla yeterince ilgilenemezsin:) geçmiş olsun

İyi günler arkadaşım istersen bir an önce doktora git belki miyom başlangıcı vardır birde smear testini yaptır senede 1 kere sen evlisin bildigim kadarı ile evli kadınlara genelde karından pek bakmıyorlar genelde alt taraftan bakarlar o zaman daha iyi anlaşılır sonucu.

Merhaba canm, bu kadar korkmana gerek yok bence. Bende 2 ayda 3 ayda bi adet olabiliyorum malesef :S Farklı doktorlara gittim ne kist var ne de hormonlarda bi sorun. Önceleri herangi bir sorun yoksa neden adet olamıyorum diye kafama takıyordum ama artk takmamaya çalışıyorum.

canım bende ilk adet olduğum yaştan bu yana zaten hiç düzenli görmedim adet...herkesin 28 günde bir kesin olurken, ben hep ya erken ya geç aksardı mutlaka...
yani bildim bileli tam günü gününe bi düzen yok...üç gün beş gün aksama olurdu zaten ama üç beş günü ozamanlar pek takmazdım...şimdi özellikle doğumdan sonra böyle oldu...birazda ırsi mi bilmiyorum annemde de var düzensizlik...
bazı kadınlar böyle düzensiz görür diye kulağıma gelmişti ama yine de insan sorun ediyor işte..allah muhafaza bi sorun yoktur inşallah..

büyük bir ihtimal stresten kaynaklanıyordur böyle giderse genc yasta kesilirsin gecmis olsun

stres durumum var evet, eşimin askere gidecek olması, napıcam ne edicem diye düşünüp durmak, bi yandan gurbetteyim kimsem yok burda...ayrıca derslerim çocuğum evin işleri vs gibi şeyler baya yıprandım...şükür yine de yakınmıyorum allah sıhhatimizi bozmasın eşim yanımda oğlum yanımda sağlıklıyız..binlerce şükür...ama haliyle stres olma durumu var yani...
acaba dediğiniz gibi sadece stresten kaynaklı bi durum olabilirmi..

evet stres gerçekten çok etkiliyor

neredeyse üflesen etk,lenir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…