walla hiç bir firmayı kötülemem ama sütlü pirinçli muhallebisinden böcek çıktığını kendi gözlerimle gördüm.ben çalıştığım için 5.5 aylık oğluşuma anneannesi bakıyor.annemin evindeki mamadan da kendi evimdeki mamadan da böcek çıktı.belki bizim evlerde böcek vardır.itham etmek çok kolay değil tabi.sadece soru işareti olsun diye dedim
ayrıca bas bas bağırıyorlar.ilk 12 ay inek sütü zararlıymış.sütü yetmeyenler mama takviyesi almalıymış.mamaların içinde de inek sütü var. Hatta GDO'lu soya lesitini ile zenginleştilmiş(toz haline gelebilsin diye)!Ayrıca kutunun içindeki vitaminlerin çoğu zaten inek sütünün kendi besin değerleri!
inek sütünü seyreltmeden ve erkenden verirseniz içindeki alerjenler barsaktan sistemik dolaşıma geçebilir,ayrıca ishal yapabilir,zaten içindeki demirin emilimi de iyi değil.kansızlık ve buna bağlı gelişme geriliği yaşanabilir.bunu önlemenin yolu demir içeren şuruplardan kullanmak.eğer bebekte ishal yapmıyorsa inek sütünün,GDO'lu ve hidrojene bitkiselyağlı (başka bir zararlı madde) mamalardan daha masum ve besleyici olduğunu dşünüyorum.
mamanın diğer yararı olan probiyotikler en kaliteli şekilde yoğurtta var.
ayrıca doğada anne sütüne en yakın süt:keçi sütü nü tavsiye ederim.2-3 aydan sonra hayvan sütünü sulandırmaya gerek yok,ama yine de ben obsesif olduğumdan böbreklere fazla solüt yük binmesin diye bebeğime bire bir temiz suyla sulandırıp kaynattıktan sonra çok az şeker ilavesiyle veriyorum.İlk 4 ay deli gibi kolikli olan bebeğimde hiç gaz yapmadı.tavsiye ederim.
ayrıca 20 cc 20 cc de olsa damla damla da aksa sonuna kadar (tabiki çalıştığım için sabah--akşam-gece)anne sütü vermeyi hayal ediyorum....bebekleri için uykusuz kalan bütün annelere sevgiler..