Kızlar bana bir akıl verin.. Nişan ?

Rapella

Sonsuz Aşk İloveS..
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2012
1.001
3
88
Konya
Merhaba kızlar benim bu yıl üniversite olacak inşallah,bulunduğumuz şehirden taşınma gibi bir drumumuz var..
Sevgilimle 4 yıldır filan beraberiz,lise 1 de tanışıp başlamıştık,küçüktüm daha ama yinede çok sevdik bu günlere geldik
Annemin ve kardeşimin haberi var babamda biliyor gibi aslında ama fazla kurcalamıyor
Neyse sadete geleyim..
Beni bir kaç kişi istemeye gelince sevgilim nişanlı olmak istedi..
Üniversitende olacak tamam dersen nişanı bu yıl içinde yapalım filan dedi,üniversiten bitmedende evlilik olmaz zaten bekleriz dedi..
Ya bana resmiyet fazla gelmiyor bilemiyorum daha 19 yaşındayım,aşkımdan eminim ama 4 yılda sözlü,nişanlı olmak çok uzun bir süre gibi geliyor..
Anneme konuyu açtım o da benimle aynı fikirde..
" Nişanlılık bu flört döneminde daha yıpratıcı olur işin içine aileler karışacak,şimdiki gibi olamayacaksınız.. İstediler diye seni vermedik ya,üniversite sonu bekleyin hala devam ediyor olursanız o zaman nişanı yaparsınız,bu günleriniz bol bol tadını çıkarın. " dedi..
Bana da bu daha mantıklı geliyor..
Birde şöyle bi durum var sevgilim çalışıyor üniversitesini açıktan okuyacak ve iki yıllık onunki..Askerliğinide bitirdi öyle bi derdide kalmadı..
Onada bunu danıştım ben seni 2 şekildede beklerim sana kalmış diyor :26:
Sizin fikirlerinizi almak istedim bende :26:

kesinlikle annene hak veriyorum. nişanlı olunca işin icine ister istemez aileler girecek . dile kolay 4 yıl.. bunun kandili var bayramı var özel günü var ..var da var yani...

ben olsam resmiyete dökmezdim ya da nolurdu son yıl söz yapardım ya da nişan.

benim en yakın arkadasım ünv. 2 yıl sözlü 2 yıl nişanlı kaldı. ondan biliyorum gözlemlerim sonucu zor yani.. en basiti derslere vize final zamanı derslere yoğunlasmısız kayınvalidesi beni aramıyon unuttun diye trip yapıyordu

annene katılıyorum ben 9 yıldan sonra evlendim, şu an nerdeyse 1 aylık evliyim, aileleri son raddede soktuk devreye, ne zamanki benim okulum bitti işe girdim o zaman babama söyledim ki zaten biliyodu ama kurcalamıyodu o da senin baban gibi, 2011 kasımında nişanlandık 16 temmuzdada evlendik hiçbi işede aileleri karıştırmadık başımız ağrımadı yaşında küçük daha, sevgimden eminim diyosun ama çokta emin olma bence, çok güzel bi yaştasın

Bende öyle düşünüyorum gözüm korkuyor açıkçası :26:

anneler ne derse dogru der..ilerde kararların değişebilir nişan cok büyük bir adım evlılık ıcın riske etme bu sekil devam edin ..isteyenler oluyosada annen daha okuyo evlenmeyı dusunmuyo der olur biter

Aklın yolu birdir annen doğru söylüyor nişanlılık evresinin uzaması yıpratıyor her ikisini de..Hem zorla everecek değiller ya seni

Bir de bu site bizde bağımlılık mı yaptı nedir? Bak annen ne güzel mantıklısını söylemiş gelip buraya niye soruyorsun ki canım tekrardan?
Nişanlan desek anneni karşına alıp yapacak mısın dediğimiziiiii

Haklısınız ama içim iyice rahat etsin istedim..Sonuçta uzun süre nişanlı kalmış birileri çıkıp tecrübesini paylaşacaktır diye ki öylede oldu

Haklısınız ama içim iyice rahat etsin istedim..Sonuçta uzun süre nişanlı kalmış birileri çıkıp tecrübesini paylaşacaktır diye ki öylede oldu

daha 19 undasın tadını çıkar. çıkarın hatta

zamanı gelince zaten gerekenler olacak. ailen genişleyecek herşeyi gereğinden fazla ölçüp tartacaksın vs vs.

sevdiğin kişi ile nişanlılık evlilik yolu elbette güzel ama o alyansın ağırlığını okuldayken taşımaya çalışma canım

Anneler tecrübe edinmese de hep en doğrusunu biliyorlar güven annene
Sabırla da bekle 4 seneeee

Sanırım en güzeli bu
Üniversite yıllarının en güzel yıllar olduğunu söylüyor herkes boşu boşuna kasmaya hiç gerek yok
4 yıl gezip tozucam bol bol

Annen haklı canım

Hem 19 yaş nedir ki, üniversite insanın hayatını değiştirebilen bir dönem, belki fikirleriniz değişir, bu her ikiniz içinde geçerli. Ailelerin en son işin içine girmesi daha sağlıklı.

Hiiç gerek yok, anneniz çok haklı. Bir de şu açıdan da bakabilirsiniz, ikiniz küçük sayılabilecek yaşlarınızdan beri berabermişsiniz, bugünlere gelmişsiniz. Sonrası için de hayırlısı olsun, ancak insan asıl bu yaşlardan sonra kendi karakterinin bilincine varıp gelecekle ilgili sağlıklı kararlar alma seviyesine gelebiliyor. Demek istediğim, belki de lise aşkı olarak başlayan ilişkinizi karşılıklı olarak sürdürmeme kararı da alabilirsiniz ilerleyen yıllarda. Çünkü değişecek ve gelişeceksiniz, yeni yeni insanlarla tanışacaksınız. Gönül ister ki devam etsin, ancak bunu da düşünüp işi resmiyete dökmemekte fayda var, henüz çok ama çok erken. Siz gençliğinizin hakkını verin, her şeyin zamanı geliyor nasılsa.

nasıl istemeye geliolar ya:))çıkıp çıkıp geliolar demek:)))her şeyin bi yolu yordamı var bi kere bi kızı istemeden araştırırlar, yaşın küçük okuycam diosun e insanlar muhakkak önceden haber de gönderiolar.etraftan da biliolardır görüştüün biri olduğunu.nasıl hala istemeye geliolar anlayabilmiş diilim

Siz birde bana sorun ben bile daha anlamadım :18:
Önceden haber veriliyor tabiki ama annem o kadar boşuna zahmet edip gelmeyin okuyacak daha üniversitesi var diyor..
Onlar yinee ayrı bir ısrarla geliyorlar.
İlk 8. sınıfta gelen olmuştu
Burası biraz küçük bir yer ondandır belkide,erken evlilik,nişan filan

çok güzel bi kız olmalısın valla merak ettim şimdi

bi derdim var da nice genç kız derdini dökmüştür ki beni bi isteyen bile olmadı evde kaldım diyen...onlar da moral bulucak şimdi iyi ki isteyenimiz yok dicekler
neyse bence de nişan için çok erken hem fikirler değişebilir kısmet

çok güzel bi kız olmalısın valla merak ettim şimdi

öyle ahım şahım bi güzelliğim büyük beklentiler içine girmeyin
Buradakiler genelde küçük yaşta evleniyorlarda ondan sanırım bilemedim :18:

Herkesin derdi bi başka işte
Allah herkese gönlüne göre,hayırlı bir kısmeti zamanında versin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…