Kızlar bebeğim uyumuyor

Poncukfan

Allah bana yeter
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2019
326
194
103
30
2.5 aylık kızım var bir bugun hiç uyumadı 1 saati geçmez uyuduğu sürekli emmek istiyor çok yoruldum neden böyle yapıyor memede uyuyor beşiğe koyunca uyanıyor sonra yine emmek istiyor bu sefer kusuyor ve çok kakasını yapmayana başladı ili gündür

Çok normal bir durum
Daha küçük olduğu için tek güvendiği bildiği anne kokusunu, emmeyi istiyor
Sadece emen bebeklerde 10-12 güne kadar kaka yapmaması normal
Kakasını çok yapıyor iki gündür cnm neden acaba 6_7 kez yapıyor günde

Uzanin yanina yatarak emzirin, uyuyunca usulca kalkin
Ya da siz de kivrilin yanina yatin dinlenin biraz
Demekki kokunuzu ariyor
Emmek sadece karin doyurmak degil ki onun icin
Guvende hissetmek demek
Besigine yatirayim orada uyusun diye mucadeleye girerseniz ikiniz de yorulursunuz
Uykusuz bebek dalmakta da gucluk ceker
Birakin nasil istiyorsa oyle uyusun

Kaka konusunda da takip edin karninda sislik var mi ya da huzursuzluk
Rengi nasil, mukuslu mu?
Sari renkli normal kivamdaysa telas etmeyin posta posta gonderiyordur
Henuz kaslarina hakim degiller
Her kaka yaptiginda bez degistirmeye kosmadan once gaz masaji yapip varsa devamini yapmasini tesvik edebilirsiniz

Benimki ilk zamanlar günde 10 kere kaka yapardı... Normal demişti doktor.uyuma konusu da 1-2 saat periyotlarla uyurdu. 1 saat uyur, 1 saat emer ve uyanık kalır gibi. Gece gündüz böyleydi çok yorulmuştum, gazı da vardı. Kundakla rahat ettim ben bir de gece olunca hep karanlık...

Kaka olayı normal. Oğlumun da her bezi kakalı olurdu.
Yalnız sanmıyorum mukuslu yapışkan bir kakası varsa alerjisi olabilir.

Emen bebekler uzun süre uyumaz ayrıca. Emme refleksi çok kuvvetli olduğu için ihtiyaç duyuyorlar.
Telefondan beyaz gürültü falan açın kısık sesle..

Memede uyuyup uyanır zaten normali o.ben bir yasina kadar nerdeyse günduzleri yanından ayrılamadim. 11 aylikken bensiz de uyumaya devam etmeye başladı. Her bebeğin zamanı var yani

Bebekler bazıları huy ediyor memede uyumayı. Ama bazende ağrısı biseyi olduğunda memede durmak rahatlatiyo. Emdikcede kaka yapıyodur. Kaka bastirdikca uykuya dalamiyodur. Bu döngü böyle sürüp gidiyo. Uykularu kisa olduğu için ne uyanabiliyo tahminimce nede uykusunu alabiliyo.o yalamaya calissaniz en azından emme aralıklarını biraz açın. Böylece emdiği ve uyuduğu saatler yavaş yavaş duzenegirer.
Henüz çok küçük ve size çok ihtiyacı var. Sizinde bı nefes almaya. Siz rahat olmalısınız ki bebeğiniz de rahat ve bAkimli olsun. Bu araliklari ayarlayabilirseniz bebeğiniz uyudugunda uykusunu almış şekilde uyanır. Bu arada sizede vakit kalır. Allah kolaylıklar versin

cok normal sadece sizi bildigi icin sizi istiyor, lutfen üzülmeyin panik yapmayın.. benim kızım da öyleydi sürekli yapısık gezdik.. büyüdükce emme araları uzuyor uyku da 1 yas sonrası ozellikle düzelmeye basliyor.. daha yolun cok basındasiniz zaman hızlı gecıyor.. bebek ne zaman isterse emzirin, oyle oyle kilo aliyorlar

Pamukçuk çıkmış ağzında bugun o rahatsız etti sanırım karbonatlı sildim sabaha geçer mi acaba

1.gazi vardır,rahatlamak için etmiyordur.
2.sürekli emdiği içinde gaz oluyordur,yani ki sor dongu
3.Çok emdiği için kusuyor ve kaka yapiyor
4.emzirmek yerine gaz masajı yapin.yada ilacı varsa verin
5...araba varsa dolastirin sakinlessin orada uyur biraz
NOT:AYNİ DONEMDE AYNİ SEYLERİ YAŞADIM GUNDUZ 1 DEN GECE 1 E KADSR UYUMAMİSTİ OGLUM DURMADSN AGLADİ.BİR YONTEM DAHA VAR BURAYA YAZMİM ÖZELDEN YAZİN BANA İSTERSENİZ TABİ

Benim çocuk doktorum ilk dört ay bebek ne derse o demişti. Memede kaç saat kalacağı, ne kadar süt içeceğini o belirler. İlk dört ay yapışık yaşadık diyebilirim. Sling alın rahatlarsınız. Ben her işi bebeği kendime bağlayıp yapmıştım. Annesini, kokusunu arıyor daha çok ufak.
Anne sütü alan bebek on gün kaka yapmasa da normaldir günde on kere kaka yapsa da demişti doktorum.
Oğlumda her emzirmede az da olaa kaka yapardı.
Kısacası çok normal.
Çok yorucu oluyor ilk aylarda emzirme temposu ve uykusuzluk ama geçecek bir yıl içinde düzene girecek. Sadece sabredin.

Elektrik süpürgesi yada sac kurutmasi sesine uyuyam cok bebek gördüm... internetten açıp dinletmeyi deneyin belki işe yarar... Daha cok ufak normal bu durumlar ayrica... Allah sağlık sıhhat versin minnoslara...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…