Kızlar bebeğime birşey olacak diye çok korkuyorum

Poncukfan

Allah bana yeter
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2019
326
194
103
30
kızlar 2.5 aylık kızım var bir emzirirken boğazına süt kaçırıyorum hık hık diye ellerini çırpıştırıyır sütüm çok fazla geliyor sanırım bu yüzden emzirmek istemiyorum ne zamn düzelecek şimdide emdimi hemen kakasını yapıyor hep bi sorun çıkıyor çok korkuyorum ona birşey olacak diye babası yanımızda değil ve hergün arayıp kızıma iyi bak diyor kendimi baskı altında hissediyorum ona birşey yaparsam diye bana akıl verin

Emerken kakasjnı hemen yapması normal benim oğlum da öyleydi o aylarda. Sütünüzde sanırım tazyik problemi var hızlı geliyor arkaya yaslanarak emzirmeyi deneyin işe yarıyor genelde. Kendiniz asla baskı altında hissetmeyin ne demek kızıma iyi bak tabibi bakacağım o benim de kızım diyin sinir oluyorum böyle anneye yardım etmeyip uzaktan aman iyi bak diyen tiplere

Emzirme yastığı yada normal bir yastıkla destekleyin dik açıyla emzirin hemşireler göstermediyse bir daha hastaneye gidince mutlaka bi hemşireden yardım alın size gösterir. Benimde çok fazlaydı sütüm fışkırırdı. Emzirmeden önce pompayla biraz sağar göğüsümü rahataltır emzirirdim 20 30 dk emerdi rahat rahat.

Kakasını yapması güzel karnı doyunca yapar ama kakasını yapınca acıkır yine
Kucağında yatırarak emzirme dik tut biraz bogulmaz o sen merk etme
Sütünün çok geldinide söyleme kesilirmiş öyle derler

Kolunla başını destekle emerken yukarda dursun yani başı

Sanırım makas hareketiyle göğsünü tutman lazımdı ki çok süt gitmesin
Veya biraz sağıp içir de diyorlardı
Bunun dışında çocuğu emdikten sonra hemen kakasını yapan bir tanıdığımda bebekte süt alerjisi çıktı ama tek ölçüt bu değil tabii
Sağlıkla büyütün

İlk sütüm gelmedi cnm bnm sonra çok dua ettim şimdi ise fışkırıyor süt akana kadar bekliyorum şimdi ise bebeğime yetecek kadar gelsin boğazına kaçmasın yeter

Yok ishal gibi değil ama 5 dakika sonra çıkarması ban normal gelmedi midesinde durmadan sanki çıkarıyor
Merak etmeyin beş dakikada kakaya dönüşmez süt midesine süt inmeye başlayınca sindirim sistemi harekete geçiyor ondan hemen yapıyor. Bu iyi bir şey aslında kabızlık problemi olmadığını gösterir.

canım hemşireye ya da sağlık ocağındaki ebeye sor p.tesi.onlar sana yeniden göstersin ya da o emzirme yastıklarını anlatsın.olmadı sağıp biberonla ver.

Ay inşallah çıkmaz bende süt ürünleri fazla tüketiyorum buna çok gaz yapıyor

Cocugu yuzunuze dönük vaziyette bacaklarınızın arasina sıkıştırarak emzirin, mümkün oldugunca dik tutun. Hem az hava yutar az gazı olur, hem de genzine kaçmaz. Hızlı çektiğinden fazla gelir süt hepsini bir anda yutamaz. Ama korknayin bir sey olmaz, soguk kanli olun. Baktiniz oksuruyor yutamadi eger dik emziremezseniz hemen dik pozisyona getirin ve hafifce sirtina vurun hemen duzelir. Benim de 2,5 aylik bir oglum ve 5 yaşında abisi var, hep dik emziririm gece bile. Cok rahat edersiniz.saglikla büyütün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…