Kızlar bebeğimle ilgili çıldırmak üzereyim

Senelerdir bu is uzerine dirsek curutuyor, bence bildikleri var ki mudahe ediyor cogu doktor.
Ben desem ki esime Zeynonun atesi 38,5 ama bagisikligi guclenir ates dusurucu vermeyim, bildiginiz delirir ve beni cahillikle suclar.

Daha 2 gun once kizimin atesi 40 a cikti, 37,5 u gorene kadar basindan ayrilmadi esim.
Bizim cocuk doktorunun dedigi ise dis agrisindan eminseniz yatarken agri kesici fitil verebilirsiniz.
Ben sIk vermem ama bazen koyarim cok rahatlatir.
Benden uyarmasi ates bebekler icin kaldirmasi kolay bisey degil,bilincini kaybedebilir.
38,5 ates gayet yuksek bir ates, onlarin canlari ne ki dayansinlar buna.
Benim bu sebeple sol gozum hasarli, birden ellerinde kalmisim annemlerin daha 1 yasindayken, gozlerimin siyahi tamamen kaybolmus.
Bu mudur simdi bagisiklik guclendirme?
Boyle guclenecekse guclenmesin.
Her çocuğun ateşe direnci farklıdır. 37 ile havale geçiren de olabilir. Benim kızım 40 derece ateşle oyun oynayabiliyor. 39 olmadan ilaç vermiyoruz. Doktoru da 38,5-39 olmadan ilaç vermeyin der. Cahil olduğunu sanmıyorum:)
Fitile de çocuğun poposuna müdahale edilmemesi gerektiği için karşıyım.

Her çocuğun ateşe direnci farklıdır. 37 ile havale geçiren de olabilir. Benim kızım 40 derece ateşle oyun oynayabiliyor. 39 olmadan ilaç vermiyoruz. Doktoru da 38,5-39 olmadan ilaç vermeyin der. Cahil olduğunu sanmıyorum:)
Fitile de çocuğun poposuna müdahale edilmemesi gerektiği için karşıyım.

Fitil zaten iyi degil. Yani söyle ki, fitil dosaji standart bebek icin bir dosaj. Yani bebegin kilosuna göre degil. En iyisi surub vermek cünkü onu kilosuna göre verebiliyorsun. Hali ile daha etkilidir. Benim doktorum bana bu sekilde anlatmisti.

Ayrica cocuklarimiz birbirine benziyor sanirim. Kizimin vücüdünü ellemzsen, ates oldugunu asla fark edemezsin. Hep daima neseli neseli oynar.

Allahaşkına insanları böyle yanlış yönlendirmeyin. Nedemek calpol ver? Fazla ateş düşürcü kullanımı sonuçlarını duydunnuz mu hiç ? Doktor musunuz da ilaç öneriyorsunuz.

3 yaşında bir çocuk annesiyim. Az bi saygı gösterin de biz de deneyim sahibi olalım değil mi? İlk 1 yaşına gelene kadar ota çöpe doktora gidildiğinde sizi de göreceğim kim doktor kadar bilgi sahibi oluyor. Fazla ateş düşürücü daya mı dedik adam gibi okumayı öğrenin konu sahibi ne demek istediğimi anladı zaten ya da bi doğurun hayırlısıyla çocuğunuzu da sonra konuşalım..

3 yaşında bir çocuk annesiyim. Az bi saygı gösterin de biz de deneyim sahibi olalım değil mi? İlk 1 yaşına gelene kadar ota çöpe doktora gidildiğinde sizi de göreceğim kim doktor kadar bilgi sahibi oluyor. Fazla ateş düşürücü daya mı dedik adam gibi okumayı öğrenin konu sahibi ne demek istediğimi anladı zaten ya da bi doğurun hayırlısıyla çocuğunuzu da sonra konuşalım..
Allah bağışlarsa 26 aylık çocuk annesiyim. Merak etmeyin en az sizin kadar tecrübem var. Size tek tavsiyem bi açın okuyun. Sizin uslubunuzda fazla söze gerek yok zaten.

7 aylik bebegim de tam anlattiginiz durumda. Ust disleri yeni cikti. Bu hali disten mi bilemiyorum cunku biz bir de besin alerjisi kaynakli yogun gazla mucadele ediyoruz dogdugundan bu yana. Ben dogumdan bu yana psikolojik savas veriyorum toplam 4 saati zor bulan gece uykusuyla. Alerjik bebek sahibi olmanin zorluklarina deginmiyorum bile. Bu da bir zombi anneden size teselli olsun :)

Allah bağışlarsa 26 aylık çocuk annesiyim. Merak etmeyin en az sizin kadar tecrübem var. Size tek tavsiyem bi açın okuyun. Sizin uslubunuzda fazla söze gerek yok zaten.

neyi okuyup neyi okumayacağımı sizden öğrenecek değilim bu bir. siz önce benim ilk yazdığımı doğru düzgün okusaydınız bu manasız polemiğe dahi girilmezdi bu da iki. ayrıca konu sahibi anlamış zaten benim niyetimi polemik amaçlı yazılanlar o kadar belli ediyor ki kendini.. hadi size iyi çocuk büyütmeler..

8 aylikta bisey var galiba :)
Benimki de 8 aylikken boyle huzursuzdu

Ne zaman düzelir kızlar sizce.Ne kadar yıpratıcı bir süreç uzgunum

Ne zaman düzelir kızlar sizce.Ne kadar yıpratıcı bir süreç uzgunum
Merhaba
Biri 16 biri 6 yaşında iki erkek çocuk annesiyim
Birincisi hiç bir bebek bir diğerine benzemez.Büyük oğlum 6 yaşına kadar evet tam altı yaşına kadar sabahlara kadar uyumadı . Saat gece 11 olunca başlardı ağlamaya .Sabah 7 ye kadar . Haftada bir gece annem bir gece kuzenim gelirdi ve ben uyurdum . Komşularım sabaha kadar dua ettiklerini söylerlerdi . Şimdi 16 yaşında .Şimdide ergenlik sorunlarımız var ama neyse ki konumuz bu değil ve size daha çok var :)
Gelelim ikinci oğluma
Doğumundan itibaren 2 yaşına kadar saatte 1 kalkar 15 20 dk emer yatardı.İş arkadaşlarım Deniz senin bu çocuğun hiç uyumuyor , sen nasıl ayakta duruyorsun derlerdi .Ama ölümü gösteren Allah sıtmaya razı eder derler ya işte benimki o hesap .Kızım diyordum en azından saatte bir kalkıyor buna da şükür . Ben bu da 6 yaşına kadar beni zorlar diye kendimi alıştırmışken 2 yaşında düzenli uykuya geçti . Büyük oğlum çok iştahlı , spor yapan , yaşına göre çok güzel fiziği olan bir çocuk , ufaklık yemez de yemez .
Soruna gelince ne zaman düzeleceğine ne yazık ki kendisi karar verecek . Bu süreçte senin eşinin ya da yardım alabileceğin biri varsa desteklenmen şart . Çünkü sinirler harap oluyor . Ben pis bezi buzdolabına koyduğum gece biliyorum . Sağlıklı kafa yapar mı bunu ? Eğer çalışıyorsan sosyallik açısından daha şanslısın . Bebişlerinizi büyütürken hepinizin Allah yardımcısı olsun ...

Back
X