• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar bebek bakıcısı için günlük 100 tl nasıl sizce?

30 a bölemezsiniz hiç haftalık izni olmadan çalıştırmak demek bu 1 gün izni varsa 26 2 gün izni varsa 22 ye bölmelisiniz!!
Ek not:haftada 3 gün çalışıyorsa saatlik ücret verilmeli hak geçmemesi için.. O da 1695 gibi bir rakam eder.. Yani konu sahibesi az veriyor..

Doğru haklısınız. Bir süredir çalışmayınca mevzulardan da uzak kaldım. Tam dediğiniz gibi hakkı hatta sigorta da ödemediği için ek bir şeyler de eklenebilir. Yada yarım sigorta yapılabilir.

@3gunlukdunya bakıcım içime sindi. Sigortalı gözükmemesi gerektiği için yapmıyorum. Özel durumu var. İnsanlığımdan yapmıyorum. 1000liradan kaçmıyorum. Bu saflığımdan da ceza yersem razıyım. Eşimle bu riski aldık bakıcıyı sevdiğimiz için. ❤️❤️
Bence bu konuda beni dert etmeyin daha fazla.
Kadın razıysa sorun yok ki. Burada neden şikayet ederiz denmiş ona da şaştım

Esinin muhendislik maasiyla iscinon maasi nasi ve niye ayni ya? O zaman kimse senelerce beyin patlatip muhendis olmaz ki, madem ayni parayi alicam liseyi bitirir girerim ise
Yok yok doğru söylüyor bende mühendisim bizim kurumda da işçiler bizim kadar maaş alıyorlar ikramiyeleri var tazminatları daha yüksek. Hatta bi arkadaş ben çocukları işçi yapsam uğraşacaklar okulla filan girsin çalışsınlar bir devlet kurumuna derdi.

Yok yok doğru söylüyor bende mühendisim bizim kurumda da işçiler bizim kadar maaş alıyorlar ikramiyeleri var tazminatları daha yüksek. Hatta bi arkadaş ben çocukları işçi yapsam uğraşacaklar okulla filan girsin çalışsınlar bir devlet kurumuna derdi.

Aynen ben de mühendisim accessdenied accessdenied bzim iş yermiz de böyle. Ama çalışma şartlarımız aynı değil. İşçi bütün iş üstünde. Ben masa başındayım. Onlara yapılan muamele ile bize yapılan aynı değil. Her halükarda ben mühendisim o teknisyen. Yaptığım iş beni tatmin ediyor.

Aynen ben de mühendisim accessdenied accessdenied bzim iş yermiz de böyle. Ama çalışma şartlarımız aynı değil. İşçi bütün iş üstünde. Ben masa başındayım. Onlara yapılan muamele ile bize yapılan aynı değil. Her halükarda ben mühendisim o teknisyen. Yaptığım iş beni tatmin ediyor.
Yani gene de isin teknik kismindan, beyin, kafa patlatma kisminfan ve uretim vs teknik hatalardan ben sorumlu degil miyim, niye gireyim ki bu kadar sorumlulugun altina ayni parayi ali alicaksam, hem sasirdim, hem uzuldum

Yani gene de isin teknik kismindan, beyin, kafa patlatma kisminfan ve uretim vs teknik hatalardan ben sorumlu degil miyim, niye gireyim ki bu kadar sorumlulugun altina ayni parayi ali alicaksam, hem sasirdim, hem uzuldum
Yazacak çok şey var da boş yere siyasi yorum diye ban yemek istemiyorum

Bizde öyle değil işi yapan işçi benden daha sorumlu. Ceza bile alabilir. Benim işçi kadar sorumluluğum yok ben sadece onu yönlendiren kişiyim. Bizim sektör en azından böyle. Sıradan bir teknisyenle aynı parayı almıyorum tabi. Biraz kafası çalışan işi öğrenmiş 2 yıl da olsa okulunu okumuş yetki sahibi adamla aynı parayı alıyorum. Mühendislik okuyacak zekası olan adamlar bunlar zaten genelde.

Statü farklı elbette. Mühendis isterse tüm gün oturtabiliyor işlerini ayarlayıp işi varsa çıkıp gidebiliyor işyerinden . Yemeklere üst düzey toplantılara yurtdışına gönderiliyorlar . Ama maaşa gelince neredeyse aynı yahu işçiyle . Siz de yazınca inanırlar belki bana😅

Ceyceyciğim daha az önce kuaförde bu bakıcı muhabbetini konuştuk bende arıyorumda. Kuaförün sahibi kreşe gönderiyor çocuğunu Pazar’ları bir günlük bakıcıya 80 tl veriyormuş. Utanmadım sordum Valla. Yani bunlar çok paralar değil değil mi.
80 100 tl çerez parası oldu artık. Bugün 2 saatlik derse 160 tl ödedim. Dersi veren öğrenci aynı anda bir çocuğa daha verdi toplam 320 aldı yani 2 saate. Bizlerin maaşları kuşa döndüğünden pahalı görüyoruz maalesef☹️Garsonlara verdiğim bahşişi bile 2 3 tl ye indirdim. Napayım hesap gelince görünce şok geçiriyorum 😀

Statü farklı elbette. Mühendis isterse tüm gün oturtabiliyor işlerini ayarlayıp işi varsa çıkıp gidebiliyor işyerinden . Yemeklere üst düzey toplantılara yurtdışına gönderiliyorlar . Ama maaşa gelince neredeyse aynı yahu işçiyle . Siz de yazınca inanırlar belki bana😅

Evet hatta bizde mavi yaka sürekli dalga geçer 2 sene daha okusaydım da iş yerimde şöyle ayak uzatsaydım diye aralarında geyik var. Tek farklarının bizden 2 sene eksik okumak olduğunu düşünüyor bir çoğu 🙈🙈

Back
X