• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar bebek bakıcısı için günlük 100 tl nasıl sizce?

Çok yüksek ya, Eskişehir’de fazla öğrenci olduğu için miydi artık, biz bedavaya veriyormuşuz resmen 😂
En ucuz dip fiyat 80. Öğretmenlerin en ucuzu 150 tl den başlıyor. Bu öğrenci olduğu için 80. 2 çocuğa verecek bugün 320 tl alacak toplam. Yani tam güne 100 tl bakıcıya fazla bulanlara şaşıyorum o yüzden.

Biz 2016-2020 arasında saati 15-20 liraya çalışıyorduk. O yüzden dedim 25-30’a bulabilirsin diye. İngilizce branşım, Eskişehir’de bu fiyatlara özel ders veriyorduk 🤷🏼‍♀️
2004-2008 arası öğrenciyken 25 liraya ders veriyordum ben. Piyasayı düşürmüşsünüz 😂

Şu an saati 150 lira benim derslerin.

2004-2008 arası öğrenciyken 25 liraya ders veriyordum ben. Piyasayı düşürmüşsünüz 😂

Şu an saati 150 lira benim derslerin.
Daha yükseğini veren veli bulamıyorduk. Benim arkadaşım daha çok ablalık şeklinde çalışıyordu. İngilizce özel ders+ diğer derslerle birlikte ödev yaptırma+ eğitici oyun şeklinde günde 3-4 ders veriyordu, 50 tl alıyordu günlük.

Daha yükseğini veren veli bulamıyorduk. Benim arkadaşım daha çok ablalık şeklinde çalışıyordu. İngilizce özel ders+ diğer derslerle birlikte ödev yaptırma+ eğitici oyun şeklinde günde 3-4 ders veriyordu, 50 tl alıyordu günlük.
Ay emek sömürüsü resmen. Ev kiram 250 liraydı 10 saat ders versem kirayı çıkarıyordum ben öğrenciyken.

vay canınaa.hayat eskiden ne kadar da ucuzmuş ayoll :KK45:

Bakıcı işe yeni başladı. Yılbaşında asgari ücretin 3500 olacağını öngörerek bu rakamı belirledik. Ben asgari ücret + sigorta vermek istedim. Ancak bakıcı özel durumlarından dolayı sigorta istemedi. 4000 maaşa çıkabildim bütçe olarak.
Bizim bakıcımız bildiğin sadece öz bakımlarını yerine getirebilecek yaşlı teyze. Her sabah evimize gelip akşam gidiyor. Bildiğin işe gider gibi. Ve çocukla ilgilenmek büyük sorumluluk çok da yorucu. Arada bize yemek de yapıyor. Eli lezzetli sağolsun. O bizi memnun ediyor şu an. Ben de bütçem yettiğince onu memnun etmek isterim.
Ama bu kişi sabah 8 akşam 6 çalışıyorsa en az asgari + sigorta almalıdır.
Asgari ücretle çalışan biri bunu karşılayamaz elbette. O zaman kreş veya annane babane desteği olacak.
Ya da devletin bakıcılara ve bakıcı ihtiyacı olan ailelere bir sigorta desteği olmalı. Maalesef teşvikler hep kısa süreli.
Günlük 100 tl ücreti fazla bulmak da biraz garip geldi.

Günlük 100 TL çok değil zaten bence de

Bu arada şöyle bir şey duymuştum :
Sizinki gibi
Bakıcı sigorta yapmayın demiş ücreti ona göre fazla almış
Yıllar Sonra da , bana sigorta yapmadılar diye dava açmış
Umarım sizin için böyle olmaz
Olmaması için gereken tüm önlemleri almanızı öneririm.

Tabı bedavadan bul buna bıle çok de .Oncelıkle sigorta yapman gerek ev hızmetlerınden .10 gunden az yada fazla.Bırde maasınu yatırman lazım .Benım apartmanımda olsa kayıtdışı çalıştırmaktan şikayet ederdım sizi .

succulentaski succulentaski bakın , komşu bile şikayet edebilir

Dediğim gibi önleminizi çok iyi alın bence

Asgari ücret/30=vereceğiniz ücret şeklinde bakıyorum. Karşı tarafta razı ise.
30 a bölemezsiniz hiç haftalık izni olmadan çalıştırmak demek bu 1 gün izni varsa 26 2 gün izni varsa 22 ye bölmelisiniz!!
Ek not:haftada 3 gün çalışıyorsa saatlik ücret verilmeli hak geçmemesi için.. O da 1695 gibi bir rakam eder.. Yani konu sahibesi az veriyor..

Son düzenleme:
Back
X