• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar bebek bakıcısı için günlük 100 tl nasıl sizce?

Kreş nasıl bakıyo bunlara 1600 tl veriyorum aylık. günlüğü 100 den aza geliyor
Yedirip içiriyolar sürü sürü etkinlik yapıyorlar, ingilizcesi müziği felsefe dersi matematiği cimnastik öğretmeni falan hepsi var. Çocuğa mindfulness etkinliği falan yapıyolar yahu. Günde 10 saat bir de.
bence kreşler en az asgari ücret olmalı :)

Kreş çalışanlarına kaç tl verildiğini merak ediyorum
Valla kreşinize sahip çıkın dün yarım gün (öğlen 2 akşam 6 yemek yok servis yok içinde onlar ekstra ücretmiş) 1200 TL dediler. Çalışan maaşları hakkında bilgim yok.

vasıfsızsa bakmalıymış.hatta çok bulanlar olmuş bu ücreti.sadece yarım gün evime gelerek ki balkonlarımda cam da yok küçük küçük camlarımı 200 e silecek kadın haftaya.sen vasıfsızsın al 100 tl yi siliver mi diyeydim?ha desem gelmezdi o da başka konu :KK45: :KK53:
Bana yardımcı bi hanım geliyor haftada bir defa yarım gün
Ama yalvar yakar oluyorum çünkü aşırı yoğun. Her hafta arayıp bu hafta gelir misiniz diyorum, o da programımı ayarlarsam gelebilirim diyo :KK70:
120 tl alıyor cam falan da siliyor. Ben her hafta silmeyin diyorum ama silesi geliyo heralde. Evin çok kolaymış diyo bi de. Ben onun yaptığı işi haftasonu 2 günde yapamıyorum :) mesela bu kadın bir profesyonel ben olsam 200 tl yaparım ücretimi ama demek bu şehrin piyasası böyle. Ankarada yaşarken böyle bi ücrete kimse gelmezdi

Bana yardımcı bi hanım geliyor haftada bir defa yarım gün
Ama yalvar yakar oluyorum çünkü aşırı yoğun. Her hafta arayıp bu hafta gelir misiniz diyorum, o da programımı ayarlarsam gelebilirim diyo :KK70:
120 tl alıyor cam falan da siliyor. Ben her hafta silmeyin diyorum ama silesi geliyo heralde. Evin çok kolaymış diyo bi de. Ben onun yaptığı işi haftasonu 2 günde yapamıyorum :) mesela bu kadın bir profesyonel ben olsam 200 tl yaparım ücretimi ama demek bu şehrin piyasası böyle. Ankarada yaşarken böyle bi ücrete kimse gelmezdi
senin ev küçük kuzum hem cam siler hem de ev işlerini yapar normal.bir de sık alıyormuşsun.ben 2 ayda bir alıyorum camlara.e kirli oluyorlar evde 4+1 tabiki alır 200 ü .valla benden de arabamla hergün çocuklarını okula getirip götürmemi bekliyorlar üstelik bedavaya.ama akıllandım pandemiyi bahane ediyorumm artık götürmüyorumm.herkes emeğinin karşılığını almalı valla bu pahalılıkta.

Sıcak ve yemekli evde ayağında terlik üstünde eşofmanla çalışmasını da ekler misiniz lütfen😊 bir tutturmuşlar asgari ücret artı sigorta. Bakıcıma pahalı olan hayat bana ucuz mu acaba...
Ben kendim bakıcıma 3200 ve sigorta yapıyorum bana 4500 e mal oluyor ama benim ödeyecek gücüm var. Konudaki hanım muhtemelen öğretmen aldığı maaş belli çalıştığı gün belli. Birde bence her gün farklı evlerde cam kapı halı duvar silmek 3 yaşında ki çocuğa bakmakta çok çok zor. Asgari ücret 2800 zaten günlük 90 TL’ye geliyor. Kadın 100 TL veriyormuş yol parası da yok. Ne az geldi burada kilere bilmiyorum

senin ev küçük kuzum hem cam siler hem de ev işlerini yapar normal.bir de sık alıyormuşsun.ben 2 ayda bir alıyorum camlara.e kirli oluyorlar evde 4+1 tabiki alır 200 ü .valla benden de arabamla hergün çocuklarını okula getirip götürmemi bekliyorlar üstelik bedavaya.ama akıllandım pandemiyi bahane ediyorumm artık götürmüyorumm.herkes emeğinin karşılığını almalı valla bu pahalılıkta.

Taşındım ben, ev 160 m2 falan 3+1 artık ama eşya az ondan heralde.
Neyse konuyu çok dağıttım. Bence konu sahibi günlüğü 125 yapsın yılbaşında

Ben kendim bakıcıma 3200 ve sigorta yapıyorum bana 4500 e mal oluyor ama benim ödeyecek gücüm var. Konudaki hanım muhtemelen öğretmen aldığı maaş belli çalıştığı gün belli. Birde bence her gün farklı evlerde cam kapı halı duvar silmek 3 yaşında ki çocuğa bakmakta çok çok zor. Asgari ücret 2800 zaten günlük 90 TL’ye geliyor. Kadın 100 TL veriyormuş yol parası da yok. Ne az geldi burada kilere bilmiyorum
öğretmenin eşi de var.e o da maaş almıyor mu?asgari ücreti 30 güne bölerek günlük çalışan insanın yövmiyesi hesaplanmaz bu arada.

öğretmenin eşi de var.e o da maaş almıyor mu?asgari ücreti 30 güne bölerek günlük çalışan insanın yövmiyesi hesaplanmaz bu arada.
Asgari ücretin nasıl hesaplandığını gayet iyi biliyorum. İnsanların çalışma şartlarını da . Hiç bir iş yapmadan yemek dahil 3 yaşında ki çocuğa bakmak dışarda asgari ücretle çalışmaktan çok daha kolay. Kreşlerde asgari ücret karşılığı haftanın 5 günü en az 10 çocuğa bakıyorlar hatta bir çok yardımcı öğretmen asgari bile almıyor. Ama tabi sizin mühendis eşinizin işçi ile aynı parayı alması normal geliyorsa bu teyzeye verilen para da az gelir

Gecen hafta temizlikçi bir abla geldi evime viledayla üstten üstten silmiş kapılara bile dokunmadan topuklamis 300 lira aldi. Canınızı emanet ediyorsunuz bana gelen kadın ile kıyaslayınca 100 lira çok uygun. Nesine fazla demiş arkadaslariniz anlamadım. Tüm gün çocuk bakıyor ama çıkışta bir teneke yağ alamıyor bile. Sizlik bir durum değil ulkece çok kötü durumdayız

Gecen hafta temizlikçi bir abla geldi evime viledayla üstten üstten silmiş kapılara bile dokunmadan topuklamis 300 lira aldi. Canınızı emanet ediyorsunuz bana gelen kadın ile kıyaslayınca 100 lira çok uygun. Nesine fazla demiş arkadaslariniz anlamadım. Tüm gün çocuk bakıyor ama çıkışta bir teneke yağ alamıyor bile. Sizlik bir durum değil ulkece çok kötü durumdayız
evde eşofman giyip oturuyormuş bakıcı kadın.e madem bu kadar basitmiş çağırsınlar annelerini kaynanalarını onlar baksın çocuklara.hem para da verilmez.simit olmuş 3.5 tl makarna olmuş 6 tl kadın günlük 100 tl demi almasınn.

Kusura bakmayın da yıllarca okuyorsunuz atanmak için kendinizi yırtıyorsunuz memur oluyorsunuz ve bu yollardan geçmemiş insanların sizden fazla maaş alması çok saçma.Boyle bir düzen olmamalı.Insanlari bu şekilde kıyaslamak çok saçma.Birakin da eğitimli insanlar fazla maaş alsın.Kimse bu şekilde çalışan insanları küçumsemiyor ama 6 binlira alan bir memur un bakıcıya 4binlira vermesi de akıl işi değil.

evde eşofman giyip oturuyormuş bakıcı kadın.e madem bu kadar basitmiş çağırsınlar annelerini kaynanalarını onlar baksın çocuklara.hem para da verilmez.simit olmuş 3.5 tl makarna olmuş 6 tl kadın günlük 100 tl demi almasınn.
Senin bu fikirleri ortaya atmana inanamıyorum açıkçası. Öğretmenin eşine bile girmişsin ne alaka😂 öğretmen dul olsa hee tamam o zaman mı diyeceksin.. anneye kv bile dalmışsın, konu bu değil ki...bakıcılara yazık anlıyorum herkes iyi şartlarda olsun çok isterim. Ancak işveren eşine, devlet öğretmene verecek ki diğer çalışanlar da bundan faydalansın. Devlet memura veriyor zammı yüzde beş, memur bakıcıya asgari ücret ve sigorta verecek bu nasıl mantık... sihirli değnek dokundurup işleri düzeltmeye muktedir değiliz hiçbirimiz. şartlar ortada

Cebimdeki telefona da bakacak mısın ne marka😂

Senin bu fikirleri ortaya atmana inanamıyorum açıkçası. Öğretmenin eşine bile girmişsin ne alaka😂 öğretmen dul olsa hee tamam o zaman mı diyeceksin.. anneye kv bile dalmışsın, konu bu değil ki...bakıcılara yazık anlıyorum herkes iyi şartlarda olsun çok isterim. Ancak işveren eşine, devlet öğretmene verecek ki diğer çalışanlar da bundan faydalansın. Devlet memura veriyor zammı yüzde beş, memur bakıcıya asgari ücret ve sigorta verecek bu nasıl mantık... şartların iyileşmesi sadece asgari düzeyde çalışanların şartlarının iyileşmesi anlamına mı geliyor yani...
asgari ücretle bakıcı çalıştırana extra indirimler olmalı zaten.o kısım site kuralları dışında olduğundan ayrıntıya girmiyorum.ama ayda 1200 tl bile çok görülmüş bakıcı kadına .herkesin maaşı aşırı düştü.ben o kadar zor karşılıyorum ki kızın özel derslerini mesela.mecburum okul kötü geri kalıyor matematikte öğretmen iyi olsa da.kendimizden kısa kısa veriyoruz aynı bakıcı ücretinde olduğu gibi.

Kreş nasıl bakıyo bunlara 1600 tl veriyorum aylık. günlüğü 100 den aza geliyor
Yedirip içiriyolar sürü sürü etkinlik yapıyorlar, ingilizcesi müziği felsefe dersi matematiği cimnastik öğretmeni falan hepsi var. Çocuğa mindfulness etkinliği falan yapıyolar yahu. Günde 10 saat bir de.
bence kreşler en az asgari ücret olmalı :)

Kreş çalışanlarına kaç tl verildiğini merak ediyorum
Sen baya uyguna bulmuşsun. Benim çevremdekiler kreşe aylık 5000 civarı veriyor. Ben o yüzden çocuğu öteliyorum:KK70: :KK70:

Back
X