• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar bebek bakıcısı için günlük 100 tl nasıl sizce?

bence çok az. ayda toplam 1200 tl veriyorsunuz komik bir fiyat. asgari ücret 3000 TL ise, sizde 3/5 zamanda çalıştırıyorsunuz yani asgari ücretin yarısından fazlasını vermelisiniz. neyse o kabul ediyorsa sorun yok bari yılbaşında zam yapın
100 tl fazla değil normal hatta 125 olmalı dedim diye linçlendim ya. Öğretmen kadın boşanmışmış hali ortadaymış. Nafaka alıyordur yahuu en azından . Ayda 1200 tl ediyor bakıcı ücreti. Bakıcıları kayırıyor muşum pesss. Ne yazacaktım 100 tl çok kadın 50 ye bakmalı mı yazacaktım alkışlanmak için. 🤔

succulentaski succulentaski kaç yıllık mühendissiniz? Tecrübe değiştirmiyor mu bu durumu?

Ben 10 yıllık mühendisim. 8 yıldır aynı firmada çalışıyorum. Benim kıdemim işçinin kıdemi kadar değerli değil açıkçası çünkü türkiyede hiçbir şey üretilmiyor. Tasarlanmıyor. Mühendisler genelde planlamacı gibi çalışıyor. İşi işçi yapıyor. Ben deneyimlendikçe işçiyi daha iyi yönetebiliyorum sadece ama ona muhtacım 🤷🏻‍♀️

100 tl fazla değil normal hatta 125 olmalı dedim diye linçlendim ya. Öğretmen kadın boşanmışmış hali ortadaymış. Nafaka alıyordur yahuu en azından . Ayda 1200 tl ediyor bakıcı ücreti. Bakıcıları kayırıyor muşum pesss. Ne yazacaktım 100 tl çok kadın 50 ye bakmalı mı yazacaktım alkışlanmak için. 🤔

Kimin niye linçleneceği belli olmuyor. 😂

Kimin niye linçleneceği belli olmuyor. 😂
Kimse zenginlikten bakıcı tutmuyor bu sitede. Mecburen kendinden kısıp tutuyor. Bakıcı da çok çocuk sevdiğinden gelmiyor. O da kendi çocuğunun rızkı için yapıyor işi. Ekonomi kötü dışardan yemeyin dedi akrabam. Cevabım: e ben yemeyeyim sen yeme orda çalışan garsonlar aşçılar nasıl maaş alacak? Bir zincir şeklinde kazancımızın bir bölümünü başka çalışanlara veriyoruz. Ekonomi bu şekilde dönüyor. Bakıcıya da ekmek 2.25 bize de😅😀

Ben bir sürü yorum gördüm 100 TL az diyen. Durumu olmamasıni fln anlarım da bu parayi bari çok görmesinler çünkü çok komik bir rakam. Bugün en vasıfsız tarla işçileri yarım güne 150 TL alıyor sen çocuğunu emanet ediyosun , bir de gün hesabı yapılıyor.

80 100 tl çerez parası oldu artık. Bugün 2 saatlik derse 160 tl ödedim. Dersi veren öğrenci aynı anda bir çocuğa daha verdi toplam 320 aldı yani 2 saate. Bizlerin maaşları kuşa döndüğünden pahalı görüyoruz maalesef☹️Garsonlara verdiğim bahşişi bile 2 3 tl ye indirdim. Napayım hesap gelince görünce şok geçiriyorum 😀
Ben okul olaylarından biraz uzağım ama komşum kızı için bir hoca bulmuş mezun ama atanmamış henüz 150 veya 175 tl gibi birşey alıyormuş. Karşı komşum öğretmen ucuz buldu hatta atanamamış olduğundan vasat öğretmen sınıfına soktu o da ayrı bi mevzu gerçi. Komşumda sezonluk çalışır eşimle ben matematik ve fen derslerine yardımcı oluruz dedik bebek olunca bizde kıyamadılar biryerden kısıp artık devam ediyorlar napsınlar.

Ben okul olaylarından biraz uzağım ama komşum kızı için bir hoca bulmuş mezun ama atanmamış henüz 150 veya 175 tl gibi birşey alıyormuş. Karşı komşum öğretmen ucuz buldu hatta atanamamış olduğundan vasat öğretmen sınıfına soktu o da ayrı bi mevzu gerçi. Komşumda sezonluk çalışır eşimle ben matematik ve fen derslerine yardımcı oluruz dedik bebek olunca bizde kıyamadılar biryerden kısıp artık devam ediyorlar napsınlar.
bebekten üniversite çağındakine tüm anne babalar kendimizden kısıp çocuklara harcıyoruz.bakıcı olur etüd olur özel ders olur kolej olur kurslar olur.zaten ortalama ekonomimiz belli hepimizin.zengin olsak konu açıp burda lafını bile etmeyiz ki.mühendisi öğretmeni bankacısı düz memuru özel sektör çalışanı aşağı yukarı aynı paraları alıyoruz.bakıcıya 100 tl verilmeli derken halden anlamıyor değiliz.mecbur verileceğini söylüyoruz sadece

bebekten üniversite çağındakine tüm anne babalar kendimizden kısıp çocuklara harcıyoruz.bakıcı olur etüd olur özel ders olur kolej olur kurslar olur.zaten ortalama ekonomimiz belli hepimizin.zengin olsak konu açıp burda lafını bile etmeyiz ki.mühendisi öğretmeni bankacısı düz memuru özel sektör çalışanı aşağı yukarı aynı paraları alıyoruz.bakıcıya 100 tl verilmeli derken halden anlamıyor değiliz.mecbur verileceğini söylüyoruz sadece
Bizim bebek için bir kreşle görüşmüştüm haftaiçi 5 gün 2000 tl istedi. Antalya’da yaşıyorum. Ben daha yüksek bekliyordum. Baktığında günlüğü 100 tl oluyor. Bugün parkta bir bakıcı ile başka bir kadının konuşmasına denk geldim 1000 tl ye bakıyormuş konuşmuş 1500 tl ye çıkarmış. Napsın dediğin gibi piyasa kişiye göre değişmiyor.

Çok sağolun cevaplarınız için.Oğlum ocak ayında 3 yaşını bitirecek.Sizce kreş mi bakıcı mı? Kreşe versem 5 gün 1200 tl vereceğim.Bakıcıya devam etsem üç günden ayda 1200 vereceğim.Kreşe gitse ben de boş günlerimde kendime zaman ayırırım diye düşünüyorum ama önemli olan çocuğum için hangisinin iyi olacağı.
Kreşe verin çocuk sosyallessin

Çok sağolun cevaplarınız için.Oğlum ocak ayında 3 yaşını bitirecek.Sizce kreş mi bakıcı mı? Kreşe versem 5 gün 1200 tl vereceğim.Bakıcıya devam etsem üç günden ayda 1200 vereceğim.Kreşe gitse ben de boş günlerimde kendime zaman ayırırım diye düşünüyorum ama önemli olan çocuğum için hangisinin iyi olacağı.
Kesinlikle kreş, asla asla düşnmeyin bile
3 yaş kreşe baslamak için ideal(hatta bana kalırda geç )bir yaş
55 yasindaki bir kadin 3 yas bebesinin ancak bakimini yapabilir
Oyun arkadasi olamaz, yetemez
Napacak mecburen tv tablet oyun... ve icerik kontrol edecegi de mechul
Lutfen evladiniz icin bir iyilik yapin ve icinize sinen bir kreşe baslatın.
5 gun icin 1200 tl cok cok uygunmuş ayrica
Ben sabah 8 aksam 4.30 haftada 5 gun kreş icin 1800veriyorum ocakta 2000 olacak.

Eczacı olsun mis gibi hem parasını kazanır hem çocuğuma kim bakacak derdi olmaz dinlenme odasında büyütür geçer.
Hala eczacıların para bastigini düşünenler oldugunu gördükçe sasiriyorum...
Eczacilarin buyuk bir cogunlugu devlete gecmek icin can atiyor. Kac arkadasim yeni actigi eczanesini hic dusunmeden kapatti ataninca. Benim annem eczaci 20 yilin sonunda kapatti eczanesini emekli olur olmaz. O da cocuklarimi büyütürüm diye eczaci olmus dr olabilecekken. Ama devir cok degisti artik. Ne para kazanabiliyorsun dogru duzgun ne de eczanende cocuk buyutebilecek güvenli bir ortami temin edebiliyorsun. Ben de 4.5 yildir issiz bir eczaciyim. Atamalara basvuruyorum ama 100 kisilik kadrolara 5000 kisi basvuruyor. 15. Kuramdan da eli bos ciktim. Evlarimi buyutuyorum evimde şükür ac acikta degilim ama ola da bilirdim. Uzun uzun anlatmaya mecal bulamayacak kadar canım sıkkın bu durumdan. Sadece kazın ayagi oyle degil demek istedim...

Kızlar merhaba hepinize.Ben öğretmenim.Bir tane 3 yaşına basmak üzere olan bir oğlum var.Aynı apartmanda oturduğumuz bir teyze var güvenilir biri.Ona baktırıyorum sene başından bu yana.Haftada 3 gün gidiyorum okula.Sabah 8 akşam 5 çalışıyorum.Bakıcımız 55 yaşında.Daha önce de çocuk bakıcılığı yapmış sürekli.Arkadaşlara söylediğimde neden aylık anlaşmadın aylık daha az verirdin diyorlar.Kadına extra hiçbir iş vermiyorum sadece çocuğa baksın yeterli ona da dedim bunu.Sizce bu fiyat fazla mı aylık mı anlaşmalıydım?
Bence gayet normal canım

Nafaka alıyordur derken ? Kaç aldığını düşünüyorsunuz?
İstanbul’da bile hakimler 300-400 TL veriyor çocuk için . Çalışan kadına zaten yok .

Kızlar merhaba hepinize.Ben öğretmenim.Bir tane 3 yaşına basmak üzere olan bir oğlum var.Aynı apartmanda oturduğumuz bir teyze var güvenilir biri.Ona baktırıyorum sene başından bu yana.Haftada 3 gün gidiyorum okula.Sabah 8 akşam 5 çalışıyorum.Bakıcımız 55 yaşında.Daha önce de çocuk bakıcılığı yapmış sürekli.Arkadaşlara söylediğimde neden aylık anlaşmadın aylık daha az verirdin diyorlar.Kadına extra hiçbir iş vermiyorum sadece çocuğa baksın yeterli ona da dedim bunu.Sizce bu fiyat fazla mı aylık mı anlaşmalıydım?
Fiyat iyi, güvenilir olması daha iyi tabi. Ev işi konusunda ben işte yapıyorm zam istiyorum diyebilir ya da surekli cocuk 8-5 arasi bunaltıyor olablr ki anne olarak bazen biz de bunalmıyo muyuz? Evin küçükmüş zaten bi iş ne kadar sürebilir yapmasında sakınca yok bence sana da daha iyi olur

Nafaka alıyordur derken ? Kaç aldığını düşünüyorsunuz?
İstanbul’da bile hakimler 300-400 TL veriyor çocuk için . Çalışan kadına zaten yok .
300 400 nafakayı asgari ücretliler bile veriyor. En az 1000 tl alır çocuğuna ve çalışan kadına verilmediğini biliyor herkes zatenn. Neyi ispata çalışıyorsunuz?kreşler ve bakıcılar almasın mı konu sahibinden ücret?

Back
X