Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
duha, batın (anın üstü şapkalı,allahın 99 adından biri), burak, elyesa,emin ,emre,ener,kerem ,eymen,tarık ben bunları biliyorum canım ...
DUHAN duhan süresinde geçiyor anlamı duman demek.Her kuranda geçen isim konulmayabilinir .ömer asaf,bekir berk,eymen tavsiye edeceğim isimlerdir.Kuranda geçmiyor ama konulabilinecek isimler.cok sagolun gercekten guzel isimler duhan mı ?
yoksa duha mı ?![]()
canım tahaya uygun talha var tabi eşin severse
DUHAN duhan süresinde geçiyor anlamı duman demek.Her kuranda geçen isim konulmayabilinir .ömer asaf,bekir berk,eymen tavsiye edeceğim isimlerdir.Kuranda geçmiyor ama konulabilinecek isimler.
Bende bi kac isim buldum canim .. bazilari hic duyulmamis isimler..
anlamlarini netten tekrar arasdira bilirsin :) saglicakla gelsin bebisin
Furkan :
Hakkı, batıldan, doğruyu yanlıştan ayırma, tefrik. Kur’an-ı Kerim’de Bakara suresinde geçmektedir.
BURAK: Hz. Muhammed'in Miraç'ta bindiği efsanevi ata verilen isim.
DUHA: (Ar.). 1. Kuşluk vakti. 2. Kur'an-ı Kerim'de 93. surenin ismi. -Kız ve erkek adı olarak kullanılır.
EBRAR: (Ar.) Er. 1. Hayır sahipleri. 2. İyiler, dindarlar, özü sözü doğru olanlar. Şeş Ebrar: Altı hayır sahibi, Hz. Ebu Bekir, Hz. Ömer, Hz. Osman, Hz. Ali, Hz. Hasan, Hz. Hüseyin.
EMİN: (Ar.) Er. 1. Korkusuz kimse. 2. Emniyette olan. 3. İnanan, güvenen. 4. İnanılır, güvenilir. 5. Şüpheye düşmeyen, kati olarak bilen. 6. Emanet olarak idare edilen dairelerin başı. - 7. (Hz. Muhammed (s.a.s) ve Cebrail'in adı
ENSAR: (Ar.) Er. 1. Yardımcılar, muavinler, müdafiler, koruyucular. 2. Medine'ye hicretle Mekkeli muhacirlere yardım eden, Medineli müslümanlara verilen ad. Kur'an-ı Kerim'de çok geçen kelimelerden birisidir. ERAY: Ay gibi parlak, temiz erkek.
KAYRA: Tanrı yardımı; Tanrı'dan ya da büyük bir kimseden Gelen iyilik, kayırma, yardım, destek
Yusuf: Ibranice'de "Inleyen" demek. Hz. Ya'kub (a.s.)'un oğlu olan peygamber.
Taha: Kur'an-ı Kerim'in 20. suresi. Hz. Ömer'e müslüman olmadan önce okunan ilk sure. Hz. Ömer bu sureden etkilenmiş ve müslüman olmuştur.
Talha: Talha b. Ubeydullah. İslam dinini kabul eden ilk 10 kişiden biri, cennetle müjdelenmiştir.
Enhar- Kur'an-ı Kerim'de cennetlerin altlarından akan ırmaklar.
Tahrim - Kur'an-ı Kerim'in 66. sûresi.
Zümer- Kur'an-ı Kerim'in 39. süresi.
Zebir - Hz. İsmail ile Hz. Muhammed'in babası Hz. Abdullah'ın lakabı.
Mikail- Dört büyük melekten biri
Yafes- Nuh Peygamber'in üçüncü oğludur ve Türklerin atasıdır
Kerim - Allah(c.c.) isimlerinden, çok cömert
Miraç - Kandil gecesi
cok sagulun arapça isimler hem farklı hemde pekfazla herkeste olmayan en onemlısı kitap ismi olmasını tercıh edıyorum
türkçe isimler evet guzel ama ahirette bebegımın ısımsız olmasını ıstemem tesekkur ederım yınede