Doğuma Hazırlık kızlar bebişime isim anlamları guzel kuran da gecen erkek ismi arıyorum

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

nese_08

pukuri
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2009
324
0
96
39
Antalya
kızlar ne olun yardım edın bana farklı isim olmasını istiyorum fazla duyulmamıs ve anlamı guzel kuran ismi olacak ama ne olur bana yardım edın taha ismi çok guzel ama esımle anlasamadık taha ısmıde kuranda gecen bir sure buna benzer farklı ısım ıstıyorum ::D:43::78::16::1::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Canım inşaallah sağlıkla kucağına alırsın, Taha'ya en yakın Tarık ismi geldi aklıma. Kuranda bir sure o da. Bunun dışında Peygamber ve sahabe isimlerinden de koyabilirsin,
Yunus
Eymen
Muaz
Enes
Salih
Yahya
İbrahim
İsmail
Halil
Şimdilik aklıma gelenler bunlar...

cok saol canım dıkkate alıp yazdıgın için
o ısımlerde guzel ama cevremde o ısımlerden cok var fazla duyulmamıs isimlerden ıstıyorum
:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

duha, batın (anın üstü şapkalı,allahın 99 adından biri), burak, elyesa,emin ,emre,ener,kerem ,eymen,tarık ben bunları biliyorum canım ...

DUHAN duhan süresinde geçiyor anlamı duman demek.Her kuranda geçen isim konulmayabilinir .ömer asaf,bekir berk,eymen tavsiye edeceğim isimlerdir.Kuranda geçmiyor ama konulabilinecek isimler.

sanada cok tesekkur ederım ama ben kuranda gecen ısımlerı tercıh edıyorum kuranda geçiyo diye anlamı kotu olan ısımlerıde tercıh etmıyorum tavsıyen ıcın çok çok sagol :D:49::75::emir_bebek:

Bende bi kac isim buldum canim .. bazilari hic duyulmamis isimler..
anlamlarini netten tekrar arasdira bilirsin :) saglicakla gelsin bebisin :69:

Furkan :
Hakkı, batıldan, doğruyu yanlıştan ayırma, tefrik. Kur’an-ı Kerim’de Bakara suresinde geçmektedir.
BURAK: Hz. Muhammed'in Miraç'ta bindiği efsanevi ata verilen isim.

DUHA: (Ar.). 1. Kuşluk vakti. 2. Kur'an-ı Kerim'de 93. surenin ismi. -Kız ve erkek adı olarak kullanılır.

EBRAR: (Ar.) Er. 1. Hayır sahipleri. 2. İyiler, dindarlar, özü sözü doğru olanlar. Şeş Ebrar: Altı hayır sahibi, Hz. Ebu Bekir, Hz. Ömer, Hz. Osman, Hz. Ali, Hz. Hasan, Hz. Hüseyin.

EMİN: (Ar.) Er. 1. Korkusuz kimse. 2. Emniyette olan. 3. İnanan, güvenen. 4. İnanılır, güvenilir. 5. Şüpheye düşmeyen, kati olarak bilen. 6. Emanet olarak idare edilen dairelerin başı. - 7. (Hz. Muhammed (s.a.s) ve Cebrail'in adı

ENSAR: (Ar.) Er. 1. Yardımcılar, muavinler, müdafiler, koruyucular. 2. Medine'ye hicretle Mekkeli muhacirlere yardım eden, Medineli müslümanlara verilen ad. Kur'an-ı Kerim'de çok geçen kelimelerden birisidir. ERAY: Ay gibi parlak, temiz erkek.

KAYRA: Tanrı yardımı; Tanrı'dan ya da büyük bir kimseden Gelen iyilik, kayırma, yardım, destek

Yusuf: Ibranice'de "Inleyen" demek. Hz. Ya'kub (a.s.)'un oğlu olan peygamber.

Taha: Kur'an-ı Kerim'in 20. suresi. Hz. Ömer'e müslüman olmadan önce okunan ilk sure. Hz. Ömer bu sureden etkilenmiş ve müslüman olmuştur.

Talha: Talha b. Ubeydullah. İslam dinini kabul eden ilk 10 kişiden biri, cennetle müjdelenmiştir.

Enhar- Kur'an-ı Kerim'de cennetlerin altlarından akan ırmaklar.
Tahrim - Kur'an-ı Kerim'in 66. sûresi.
Zümer- Kur'an-ı Kerim'in 39. süresi.
Zebir - Hz. İsmail ile Hz. Muhammed'in babası Hz. Abdullah'ın lakabı.

Mikail- Dört büyük melekten biri
Yafes- Nuh Peygamber'in üçüncü oğludur ve Türklerin atasıdır
Kerim - Allah(c.c.) isimlerinden, çok cömert
Miraç - Kandil gecesi

Bende bi kac isim buldum canim .. bazilari hic duyulmamis isimler..
anlamlarini netten tekrar arasdira bilirsin :) saglicakla gelsin bebisin :69:

Furkan :
Hakkı, batıldan, doğruyu yanlıştan ayırma, tefrik. Kur’an-ı Kerim’de Bakara suresinde geçmektedir.
BURAK: Hz. Muhammed'in Miraç'ta bindiği efsanevi ata verilen isim.

DUHA: (Ar.). 1. Kuşluk vakti. 2. Kur'an-ı Kerim'de 93. surenin ismi. -Kız ve erkek adı olarak kullanılır.

EBRAR: (Ar.) Er. 1. Hayır sahipleri. 2. İyiler, dindarlar, özü sözü doğru olanlar. Şeş Ebrar: Altı hayır sahibi, Hz. Ebu Bekir, Hz. Ömer, Hz. Osman, Hz. Ali, Hz. Hasan, Hz. Hüseyin.

EMİN: (Ar.) Er. 1. Korkusuz kimse. 2. Emniyette olan. 3. İnanan, güvenen. 4. İnanılır, güvenilir. 5. Şüpheye düşmeyen, kati olarak bilen. 6. Emanet olarak idare edilen dairelerin başı. - 7. (Hz. Muhammed (s.a.s) ve Cebrail'in adı

ENSAR: (Ar.) Er. 1. Yardımcılar, muavinler, müdafiler, koruyucular. 2. Medine'ye hicretle Mekkeli muhacirlere yardım eden, Medineli müslümanlara verilen ad. Kur'an-ı Kerim'de çok geçen kelimelerden birisidir. ERAY: Ay gibi parlak, temiz erkek.

KAYRA: Tanrı yardımı; Tanrı'dan ya da büyük bir kimseden Gelen iyilik, kayırma, yardım, destek

Yusuf: Ibranice'de "Inleyen" demek. Hz. Ya'kub (a.s.)'un oğlu olan peygamber.

Taha: Kur'an-ı Kerim'in 20. suresi. Hz. Ömer'e müslüman olmadan önce okunan ilk sure. Hz. Ömer bu sureden etkilenmiş ve müslüman olmuştur.

Talha: Talha b. Ubeydullah. İslam dinini kabul eden ilk 10 kişiden biri, cennetle müjdelenmiştir.

Enhar- Kur'an-ı Kerim'de cennetlerin altlarından akan ırmaklar.
Tahrim - Kur'an-ı Kerim'in 66. sûresi.
Zümer- Kur'an-ı Kerim'in 39. süresi.
Zebir - Hz. İsmail ile Hz. Muhammed'in babası Hz. Abdullah'ın lakabı.

Mikail- Dört büyük melekten biri
Yafes- Nuh Peygamber'in üçüncü oğludur ve Türklerin atasıdır
Kerim - Allah(c.c.) isimlerinden, çok cömert
Miraç - Kandil gecesi

çok sağol aralarından biçoğunu seçtim çok güzel isimler gerçekten çok sağolun :46::46::46::70::81::emir_bebek:

Bera--. Fazilet. 2. Seçkin olma vasfı. 3. Olgunluk. el-Bera' b. Azib: Ashabdandır. (Küfe-691). Bedir gazası dışında bütün savaşlara katıldı. Rey ve Kazvin'i fethetti. Kufe'de vefat etti

Arapça/farsça isimler koymak yerine eski orjin Türk isimlerinden koyabilirsiniz :34:

Kısmet olurda ileride bende çocuk sahibi olursam eğer; erkek olursa koyacağım isimlerden biri Alphan...

Size tavsiyem; google.dan aratın "eski Türk isimleri" diye...

Anlamlarıyla birlikte çıkacaktır...

cok sagulun arapça isimler hem farklı hemde pekfazla herkeste olmayan en onemlısı kitap ismi olmasını tercıh edıyorum
türkçe isimler evet guzel ama ahirette bebegımın ısımsız olmasını ıstemem tesekkur ederım yınede

cok sagulun arapça isimler hem farklı hemde pekfazla herkeste olmayan en onemlısı kitap ismi olmasını tercıh edıyorum
türkçe isimler evet guzel ama ahirette bebegımın ısımsız olmasını ıstemem tesekkur ederım yınede

Öyle mi oluyormuş?... :9:

Peki, hayırlı doğumlar dilerim

Musab koyabilirsin canım ben oğlum olursa inşallah bu ismi koyacağım hem peygamber efendimize en çok benzeyen sahabe,hemde islamı ilk yaymaya başlayan kişilerden islamın ilk öğretmeni diye bilinir zaten.bende öğretmenimde...:)

Eymen ismi hem Kuran da geçiyor hem de anlamı hayırlı,uğurlu sağ tarafta yer alan demek.tabi son karar sizin:34:

Back
X