Kızlar benim derdim evlenememiş olmak :(

Şimdi millet 40 yaşında evleniyor, çocuk sahibi oluyor. Ben 28 yasında evlendim erken evlenmişim bence. Yani şöyle söyliyim benım 4 tane cocukluk arkadasım var 31 yasında hepsi bekar. İş yerinde yardımcım var 33 yaşında o da bekar.. Yani kısmet herşey.
Ya öyle diyorsunuz ama benim hiç tanıdığım 30 yaş üstü bekar yok. Hepsi evli. Yani bence artık insanlar 30dan sonra 40 yaşında evleniyor teorisi çok doğru olmayabilir.

Ben evlenmemene falan değil de orda sürekli yaşamama takıldım .meseleğini sevsen de çok zor olmalı

Ben evlenmemene falan değil de orda sürekli yaşamama takıldım .meseleğini sevsen de çok zor olmalı
Bu kadar yıl kendi paramla yaşamaya alışmışım, zor artık başkasından para istemek. Ayrıca devlete atanmışken bırakmak hiç istemem. Malum özel okullarda öğretmenler çok komik rakamlara çalışıyorlar.

Kaderi zorlamamalı ama biraz daha (ciddiyetten kastınız dış görünüşse) güler yüz bekliyo erkekler.Ben de yapı olarak istemsiz kaşlarını çatan biriyim ve bunun karşı tarafı ittiğini,kibir gibi algılandığını düşünüyorum.Ben de bu yüzden kaybettiğimi düşünüyorum.Ne kadar yapım bu desem de sanki memnuniyetsiz gibi algılanıyor o yüzden aşmaya çalışıyorum naçizane.

Kaderi zorlamamalı ama biraz daha (ciddiyetten kastınız dış görünüşse) güler yüz bekliyo erkekler.Ben de yapı olarak istemsiz kaşlarını çatan biriyim ve bunun karşı tarafı ittiğini,kibir gibi algılandığını düşünüyorum.Ben de bu yüzden kaybettiğimi düşünüyorum.Ne kadar yapım bu desem de sanki memnuniyetsiz gibi algılanıyor o yüzden aşmaya çalışıyorum naçizane.
Aynen herkes benden korktuğunu söylüyor ama ben kötü kötü baktığımım farkında bile olmuyorum. O ara düşünüyor oluyorum mesela ama bir arkadaşım geliyor beni dövecekmişsin gibi bakıyordun diyor😃

Evlenememek, yuva kuramamak, dengini bulamamak çağımızın sıkıntısı.
Benim de etrafımda 30 u geçmiş o kadar çok bekar erkek ve kadın var ki...
Artık çok zorlaştı bu mevzu.
Kısmet deyip geçmek lazım.
Yapacak hiçbir şey yok bana göre.
Tecrübelerimden bunu çıkardım.
Çünkü ben insanlara hep şans veren biriydim.
Benim yaşadığım yerde gayet hoş kültürlü ve maddi gücü çok iyi erkekler var ve pekçok ilişki denemem oldu ama bu da yeterli değil. Evlenmedim sonuçta.
Yani çevre faktörü de değil mesele inanın.
Eğer cidden evlenecekseniz nerede olsanız sizi gelip bulacaktır kısmetiniz.
Buna kafa yormak boşuna bir çaba oluyor maalesef.
Üzülmeye de gerek yok çünkü değiştirebileceğimiz bir şey yok.

Evlenememek, yuva kuramamak, dengini bulamamak çağımızın sıkıntısı.
Benim de etrafımda 30 u geçmiş o kadar çok bekar erkek ve kadın var ki...
Artık çok zorlaştı bu mevzu.
Kısmet deyip geçmek lazım.
Yapacak hiçbir şey yok bana göre.
Tecrübelerimden bunu çıkardım.
Çünkü ben insanlara hep şans veren biriydim.
Benim yaşadığım yerde gayet hoş kültürlü ve maddi gücü çok iyi erkekler var ve pekçok ilişki denemem oldu ama bu da yeterli değil. Evlenmedim sonuçta.
Yani çevre faktörü de değil mesele inanın.
Eğer cidden evlenecekseniz nerede olsanız sizi gelip bulacaktır kısmetiniz.
Buna kafa yormak boşuna bir çaba oluyor maalesef.
Üzülmeye de gerek yok çünkü değiştirebileceğimiz bir şey yok.
Çok güzel bir yorum. Teşekkürler.

Kuzenim aynı durumdaydi 36yasindaydi öğretmen siz gibi baktı olmuyor bir siteden buldu enişte beyde mühendis hiç evlenmemis şimdi gayet mutlular bir kızları oldu.Tabi onunki şans olabilir güvenilir bir şey degil

Bu tarz konularda okuduğum en güzel yanıtı yazmışsınız, rencide etmeden ve mantıklı öneriler getirerek ... Allah sizin de kalbinize göre versin.
Öncelikle "evde kalmak, internetten tanışmak için x sitesine kaydolmak vb" vizyonsuz cümleler kurmadığınız için teşekkür ederim.

33 yaş evlilik için geç ya da erken değil. Şu an zamanıdır yani. Artık çağımızda evlenme yaşı budur. Normali budur.

Bu sebeple size önemli bir tavsiyede bulunacağım. Gördüğünüz her bekar erkek için aklınızdan "acaba bu mu" sorusunu çıkarmanız. Çünkü bu düşünce dışarıya bir elektrik yayar. Ve bu elektrik genelde çok itici gösterir sizi.

Sizin yapmanız gereken bu konuyu kafaya takmamaya çalışmak. Elbettr senelerdir yalnız olmaktan sıkıldınız. Anlıyorum. Benzer yolları ben de yürüdüm. Ama küçük şehirde nasip kısmet yok da büyük sehirde var diye düsünmeyin.

Allah sizin nasibinizi belli etmiştir. Bunu hızlandıramazsiniz geciktiremezsiniz. Bu kişiyi de degistiremezsiniz.

Ha nasilsa nasibim bu diye ,yaşım da belli diye bir evlilik yapmayın . Unutmayın ki (inanıyorsanız) ayette diyor ki :"biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kildık"

Nasip; istenen değil hep verilen
Nasipse gelirmiş çinden yemenden.

Allaha dua edin. Kalbinize göre birini karşınıza çıkarması için.

Ve bu konuyu stres yapmaktan vazgeçin.

Allah kalbinize göre versin.

Ben de 36 yaşındayım ve evlenmedim.Çok dert edemiyorum evlenmemiş olmayı evli olanların dertlerini dinleyince .Onların dertlerinin yanında benim evlenmemiş olmam onlara da sorun gibi görünmüyor , çoğu evliliğin maalesef sıkıntılı olduğunu görüyorum.Sosyal medya kullanan eşlerden dert yananlar ,aileleri ile anlaşamayanlar,çocuklardan bunalanlar.....Bazen acaba bunları ben mi görüyorum,duyuyorum yoksa evli değilim diye düşünüyorum:KK64:.Evli arkadaşlarımla konuşunca onlar da evliliği öneren hal tavır içinde olmuyorlar .Tamam bekarlığın da iyi tarafları var da yalnızlık da bir yere kadar:KK64: ....İki hal de ayrı zor....Umarım evli olanlar yuvalarında tez zamanda huzura,dengeye kavuşur.Bekar olanlar da huzurlu sevgi dolu yuva kurarlar.

Back
X