Kizlar bi bakin lutfen

DarKworldd

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2015
88
42
88
Selam kizlarr
Evimin duvarlarinda kisin kuf oluyor biktim artik duvar silmekten bunun bi çözümü yokmu napmam lazim kuf olmamasi icin.10 aylik bi bebegim var onun sagligini etkilemesnden korkuyorum.2 senedir oturuyorum bu evde kiradayiz kisin duvarlar hep kuf. .
Yazin olmuyor ama kisin boyle yeni bina ilk biz tasindik buraya kalici degiliz zaten ev alcaz ama hemen alamayiz .ust katimda kayinvalidemler oturuyor onlarinda bu şekilde kuf oluyor. Evi havalandiriyorum hep.ama yagmur yagdignda sonuc bu.Napmam lazim ya biktim artik bi cozumu yokmu ?

İçeriden mantolama yaptırırsanız çözüm olabilir. Annemlerin üst katı böyle oluyordu. Tavana kadar küf, kiracımız havalandırıyordu ama nafile. İçeriden mantolama yapıldı küf olan duvarlar, öyle çözüm bulundu.

Çamaşır suyuyla silmek ıyı gelıyor dıyorlar ama denemedım.

Duvarın dışı soğuk içerisi de nemli olunca küf oluyor

Eşyaların arkasında kalınca da hava dönmeyip küf oluyor

Duvarların önü açık olsun

Çamaşur suyu bir süre idare eder

Duvarları kurutun saç kurutma makinası soba vs ne varsa silince özellikle küf olan yerleri iyice ısıtın

Bir de bebek var odada çamaşur kuruyorsa orda daha çok oluyor koridor gibi hava akımı olan yerde kurutun çamaşırları

Mantolama yapılması lazım. Aksi taktirde bebek ve sizin için çoookk zararlı. Yada biran önce taşının. Kış günü ikiside zor,Allah yardımcınız olsun

Aynen dediginz gibi nemli kaliyor ve esyalarin arkalari yada tavan oluyor. Salonumda yok yatak odamda pencere kenarlarinda var arka odamda en fazla oluyordu balkonum yok orda kurutuyodum artk orda kurutmuyorum ve oranin cami hepp acik hc kapatmiyorum kullanmyrm o odayi .smdide koridorumda var kafayi yicem

ev sahibiyle görüşün getirsin birilerini baktırsın mutlaka bi çözümü vardır.. ısı yalıtımı vs yapılırsa eviniz daha sıcak olur hem..
Ev sahibiyle gorustuk ancak verdigi bincvp yok akrabamiz dalgaya aliyo.en ust katta o oturuyo bzde yok diyo eminim var soylemiyo. Binanın her dairesinde vr cunku

Çamaşır kuruyan yerde oluyor

Bir de cam açmak çözmez hava değişir ama yine nemli hava duvar soğuk olduğu için havadaki nemduvara yapışıyor

Odayı kurutmak gerekiyor havada da hareket olmalı

Perde diplerine de bakın orada da oluyor

Ben bir seferinde şifonyer ve duvar arasında örümcek ağı gibi bir yığın küf buldum

Arayı açtık çamaşır suyu ile iyice yıkadık ve kuruttuk bir daha olmadı

Tekrarlıyor ise kısa vadeli çözüm yağlı boya ile oraları boyayın yine olur ama yerleşmeden boyanın üstünü siler kurularsınız

Ev sifirsa ilk bir mi uc yil mi ne problemleri karşılamak mutayitin isi bildigim kadarıyla ev sahibinize bildirin bence. Haberi olursa çözüm bulur ona da yazık size de

Ev sahibiyle gorustuk ancak verdigi bincvp yok akrabamiz dalgaya aliyo.en ust katta o oturuyo bzde yok diyo eminim var soylemiyo. Binanın her dairesinde vr cunku

ev sahibini çağırın da gelsin kendi gözüyle görsün.. ne kafası yaşıyolar anlamıyorum hadi siz kiracısınız insan kendi evinin küflenip çürüyüp gitmesini ister mi ya.. neyse en kısa sürede taşınırsınız inşallah..

hem yeni bina diyorsunuz cok ilginc, ne bici, yaptilarsa artik. mantolama gerekli ama ev kiralikmis o yuzden imkaniniz yok. camasirsuyuyla silin eve hem biraz hijyenik olur hemde gecer kufler, annemlerin evinde de var ama evleri cok eski ve kalitesiz bir yepi hem buyuk ve isitmak imkansiz,neredeyse iki senedir her yaz denemedikleri boya kalmadi tum evi boyatiyorlar hicbiri bir ise yaramiyor mantolama yapmadan, satip kurtulacaklar. Belki sizin binada oyledir cocugunuzu en kuru oda da yatirin nem ve kuf tabiki zarar verebilir elinizden geldigince havalandirin ve tabiki bol bol soba/kalorifer yakin. Utu yaparken, camasir kuruturken odayi havalandirin. Mutfakta yemek piserken ozellikle su kaynarken/duduklu tencerede pisirirken yani buhar yapan seyler oldugunda camlari kapatmayin. Kis gunu cok zor ama mecbursunuz zaten ev yalitimsiz birde iceriden nemlendirirseniz daha kotu olur. Bir an oncede baska yere tasinmaya bakin.

Duvarda yagli boya ile boyanmış zaten
Duvarlar yagli boya ile boyali zaten ustelik mantolama yapilmis binaya napcm ne etcm blmyrm sanirim surekli silmek zorunda kalcm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…