• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar bi sorum var lütfen yardım

hannah

Önce bebeğim
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2012
1.968
46
358
Kızlar elmalı pasta hamuruna kabartma tozu koymazsam sizce nasıl olur sert olurmu? bir yerde un kurabiyesine kabartma tozu koymazsanız çatlakli olmaz yazıyordu. sizce kurabiyeyi mahvedermiyim yoksa kabartma tozu katmasam mı sert olması için?bugün yapıcam acayip canım çekiyor kilo almak istiyorum :1::1:

Son düzenleme:
En iyi bildiğim şey canım, "deneme yanılma" . Dene olmazsa bi sonrakine Tarifini değiştir. :3:

canım adı üstünde kabartma tozu kabartmaya yaradığına göre nıye sert olsunkı yoğurt weya süt ilawe edersen yumuşak kalır dıye bılıyorum

kabarmazsa daha sert olur gibi geliyor. sünücekya

harcı 2 ye böl yarsına kabartma tozu koyma diğer harca koy canım ozaman anlaşılır

hamuruna sonradan ekle diyorsun dimi tutucuk ? bi deniyim ben öyle bakalım nasıl olacak sonuçlarıda yazarım

fazladan yumurta akı eklesem nasıl olur ?

Son düzenleme:
Tarifte önemli tabi benim yaptığım şöyle; 1 yumurta 1 su bardagi pudra şekeri 3 kasık yoğurt yarim paket margarin bir çay bardagi sivi yağ 4 kasık nisasta yarim paket k. Tozu alabildiği kadar un. Elma harci için 3 elma bir su bardagi ceviz bir tatlı kaşığı tarçın bir su bardagi toz şeker

evet yakamoz6060 tarifini bekliyoruz hayatım :1::39:

konu sahibi arkadasım

canım kusura bakma senin diğer konunda tarifi yazıyım demiştim ama unutmusum :17:
dur burda yazıyım bari
hamuru için;
1 çay b yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket margarin
2 tane yumurta
1 çay b sıvı yağ
1 su b toz şeker
aldıgı kadar un

Bunu buldum birde

Unla lezzet verme: Vanilya kurabiyenin ruhu, un da aldığı nefestir. Hangi tür ya da ne kadar un kullandığınız kurabiyeyi büyük ölçüde etkiliyor. Undaki protein nemi hapseder, siz de daha kuru hamurla daha sert kurabiyeler yapabilirsiniz. Düşük proteinli un yaş hamura neden olur ve daha yassı kurabiyeler yaparsınız. Unu ölçme kabına almadan önce kaşıkla biraz karıştırın. Bardağa tepeleme doldurmayın ya da sıkıştırmayın. Sadece kaşıkla alın. Ölçme kabını doldurduğunuz zaman fazla unu bıçakla sıyırın.

Back
X