• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar bi sorum var lütfen yardım

Hamuru ağızda dagiliyor süper oluyor birde üzeri kızarmadan alman lazım fırından beyaz olacak 15 dk pisse yeter

evet hayatım benim istediğimde öyle beyaz olucak ama erken aldımmı sanki dahada yumuşak oluyor. tarifini yazabilirmisn lütfen?

Son düzenleme:
Tarifi mutlaka dene gerçekten çok güzel oluyor bu arada elmayi 5 dk kavur içine 2 kasık margarin koy öyle kavur sonra ocaktan al şekeri koy iyice karistir cevizi ve tarçıni ekle süper oluyor. Hamura koyacagin margarinide eritmelisin

Tarifte önemli tabi benim yaptığım şöyle; 1 yumurta 1 su bardagi pudra şekeri 3 kasık yoğurt yarim paket margarin bir çay bardagi sivi yağ 4 kasık nisasta yarim paket k. Tozu alabildiği kadar un. Elma harci için 3 elma bir su bardagi ceviz bir tatlı kaşığı tarçın bir su bardagi toz şeker

nişaşta katıyorsun sen benim de tarifim öyle fakat nişasta yoktu . birde öyle deneyeyim bakalım olcakmı. teşekkürler canım

elmaları soyup rendeliyorum 4 tane kadar.1 çay bardağı şekeri ekleyip çok kısık ateşte pişiriyorum çewire çewire .Soğuyunca döwülmüş cewiz ve tarçını ekliyorum kızlar.sonra yağı ve pudra şekerini bir kapta karıştırıp bekletiyorum.yumurta, yoğurt, kabartma tozu, vanilya ve unu ilave ediyorum.Sonra hamuru elimle daire şeklinde açıyorum harcı içine koyup sarıyorum.180 dereceli fırında 30 dakika pembeleşene kadar pişiriyorum.piştikten sonrada pudra şekeri koyuyom

180 derecede 15 dk pisse yeter sıcakken çok yumuşak pismemiş gibi duruyor ama soğuyunca bir harika oluyor ben sık sık yaparım bu kurabiye yi

Tarifi mutlaka dene gerçekten çok güzel oluyor bu arada elmayi 5 dk kavur içine 2 kasık margarin koy öyle kavur sonra ocaktan al şekeri koy iyice karistir cevizi ve tarçıni ekle süper oluyor. Hamura koyacagin margarinide eritmelisin

margarin koymuyordum elmalara. çok sağol tatlım ya diğer tarfiler hep aynıydı senin tarif farklı geldi sanırım bu sefer olucak:1::1:

Bu kurabiyemi bilenler misafirliğe gidince kendi evlerinde yaptiriyorlar o kadar yani :-) güzel olacak emin ol afiyet olsun şimdiden

nişastayı yeni duydum o sert yapar pastayı ya.

canım bende çok güzel elmalı pasta yaparımda benim orta kıvam oluyor sert olmuyordu. bizim amaç sert yapmak zaten o yüzden farklı tarif arıyordum canım

Ne alaka nisasta sert yapar? O zaman neden un kurabiye ağızda dagiliyor sert olmuyor içinde o kadar nisasta olmasına rağmen burda önemli olan kurabiye pembe olmayacak beyaz olacak pembe olunca kıtır oluyor

Nişasta ağızda dağılmasını sağlıyor ben öyle seviyorum herkesin ağız tadı bir olmuyor tabi herkes istediği gibi yapabilir

Ne alaka nisasta sert yapar? O zaman neden un kurabiye ağızda dagiliyor sert olmuyor içinde o kadar nisasta olmasına rağmen burda önemli olan kurabiye pembe olmayacak beyaz olacak pembe olunca kıtır oluyor

canım bilmediğim için soledım hiç duymamıştım bende ewe gidince denıcem değişik geldi

tamam canım. fakat hamur yine sert olmadı malesef:43:

Back
X