Kızlar bi yardım lÜtfen:(

Lynex

Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2015
469
220
23
34
bilenler bilir eşimle bazı sıkıntılarım var tekrar uzun uzun anlatmak istemedim bugün olan bi olayı paylaşmak istedim sizlerle.. 1,5 yaşında bi oğlumuz var eşimin memleketine gittik ağustos ayında o zamandan beri benim oğlum bi türlü iyileşemedi ya grip ya otit ya enfeksiyon epey zamandr mücadele veriyoruz.. Aynı zamanda da hiç bişey yemez oldu varsa yoksa mama. Şuan oğlum yine grip oldu ama doktorumuz arkası otit gözüküyo diye antibiyotik verdi ve sık sık burnunu yıka dedi.. Burda hava çok soğuk zaten kulağında sıvı var ağrı yapıyor diye oğlumu dışarı çıkarmak istemedm bırakabileck kimsemde yok eşimi aradı dükkan ev yakın 5 dk dedim hayatım oğluşa burun aspratörü serum bide enjektör alır msn.. Tamam dedi bekle bekle sabah beri ses yok neyse az önce geldi çok yoğundum ncak getirdim dedi bende bişey demedim sonra işte aspratöre yedek başlık almamış bulamadın mı falan dedim o da bana eczanede yoktu dedi bende bizim herzamankinde hep oluyo sen nerden aldın dedim o da başka yere gittim dedi niye dediğimdeyse gelen cevap şu insanların oğlunuz yine mi hasta demesi gücüme gidiyor dedi.. Ben şaşırdım kaldım ve dedim ki sen nasıl konuşuyorsun şükürler olsun ki grip nezle vs ne kötü hastalıklar var sen sırf bunu duymamak için oğlumuzun ihtiyacı olan şeyi almadan mı geldin dedim evet dedi ki otite çevirmemesi için bizim için o aspratör çok önemliydi bende kızdm bağırdım.. Bidaha böyle bieşy olduğunda ben çok çalışıyorum geç çıkıyorum eşime yardmcı olmuyorum o da ancak bu kadar bakabiliyor dersin insanlara ama ilacımızı aşır gelirsin dedim.. Ateş püskürdü napıyomuşum bi çocuğa bakamıyomuşum hep hasta ediyomuşum çok ağır konuştu gerçekten çok gücüme gitti :(( ben bu adamla nasıl herşeyi yoluna koyarım bilmiyorum

Canm bence unuttu
Kendisini bastırmak için
Bilinç altında biriktirdiği şeyleri patladı.
Lafa bak oğlunuz yinemi hasta diyceklermiş.
Benim eşim olsa böyle düşünürdüm unutmuş uzatmasaydınız tek başlık yatına kadar idare ederdi sizi

Bedensel engelli olupta anne babasının kucağında,sırtında taşıdığı çocukların aileleri ne düşünüyor acaba?çok ayıp etmiş!şu el lafına bu kadar bağlı olan insanlara çok kızıyorum!!!!!

Canm bence unuttu
Kendisini bastırmak için
Bilinç altında biriktirdiği şeyleri patladı.
Lafa bak oğlunuz yinemi hasta diyceklermiş.
Benim eşim olsa böyle düşünürdüm unutmuş uzatmasaydınız tek başlık yatına kadar idare ederdi sizi
Öyle çok dolu ki günde 4 yedek başlık doluyo bugün hiç yıkamada yapmadım uyku uyuyamadı yavrum bunu görüp nasıl böyle kayıtsız kalıyor anlamıyorum gerçekten

Bedensel engelli olupta anne babasının kucağında,sırtında taşıdığı çocukların aileleri ne düşünüyor acaba?çok ayıp etmiş!şu el lafına bu kadar bağlı olan insanlara çok kızıyorum!!!!!
Aynen bende onun için buna şükür diyorum ama o öyle değil işte güc e gidiyormuş iyide sen aspratörü almazsan daha çok duyarsın bunca lafı doktor ne kadar az otit olursa ameliyatı o kadar geç olur dedi kulağına tüp takılacak çünkü ah bide eşim durumun ciddiyetini farketse

Allah yavrunuzun şifasını tez günde versin.Eminim eşinizde üzülüyordur çünkü sonuçta babası.Eşiniz eczaneye gitmek istemiyorsa o gelsin çocukla ilgilensin siz gidin eczaneye.

Allah yavrunuzun şifasını tez günde versin.Eminim eşinizde üzülüyordur çünkü sonuçta babası.Eşiniz eczaneye gitmek istemiyorsa o gelsin çocukla ilgilensin siz gidin eczaneye.
Sağolun çok teşekkür ederim amin inş .. Gelmez ki zaten onca işin yoğunluğun arasında saçma sapan şeyler istiyon benden diyo bunları getirdiğine şükür desem yeri yani

Çocuk hasta diye topu hemen size atması çok kötü. Bi bakamıyosun çocuğa falan..

Benim ailem sağlıkçı ama ben hastalık içinde büyüdüm mesela. Ailenin bakımıyla değil çocuğun bünyesiyle alakalı. Her aile çocuğu için elinden geleni yapar, hasta olmasın ister, kıyamaz

Çocuk hasta diye topu hemen size atması çok kötü. Bi bakamıyosun çocuğa falan..

Benim ailem sağlıkçı ama ben hastalık içinde büyüdüm mesela. Ailenin bakımıyla değil çocuğun bünyesiyle alakalı. Her aile çocuğu için elinden geleni yapar, hasta olmasın ister, kıyamaz
Aynen bide ben ablamı hastalıktan kaybettim 2 sene önce hassasım bu konuda ve elimden geldiğince çok bilgi edinip araştırıp herşeyi öğrenmeye çalışırım.. Ama bağışıklığı zayıf oğlumun bi toparlamayamadık

Allah şifalar versin evladına Canım.
Eşinin verdiği tepkiye anlam veremedim doğrusu nasıl der bi çocuğa bakamiyosun kem küm çok biliyosan sen bak deseydin.
Hangi anne evladını hasta etmek için uğraşır acaba. Bu erkeklerin kafasına kurekle girisesim geliyor

Bi komsumuzun oglununda önemli bi hastaligi var kadinda sik sik hastanede veya eczanede...kadindan benzeri bi laf duydum ama kimin ne düsündügüne bakip yasanirmi..kim ister sürekli ilac getirmeyi ama olmayinca ne yapicaksin....cocugunuz yinemi hasta lafini eden kisi de dengesiz biri olmali..

Soz konusu cocuk olunca insanlar agresiflesebiliyor
Esin gereksiz alingan sen de fevri davranmissin
Burun aspiratorunun basligini sicak su ile yikayarak tekrar kullanabilirsin zorunlu durumlarda bunun icin esine patlama Allah korusun sanki cocugunun cok kotu bir rahatsizligi varmis da ve cok onemli bir ilaci eksik kalmis gibi davranmana gerek yok

Allah şifalar versin evladına Canım.
Eşinin verdiği tepkiye anlam veremedim doğrusu nasıl der bi çocuğa bakamiyosun kem küm çok biliyosan sen bak deseydin.
Hangi anne evladını hasta etmek için uğraşır acaba. Bu erkeklerin kafasına kurekle girisesim geliyor
Evlenmeden önce çok sorunluluk sahibi bi adam gibiydi ablamın tedavi sürecinde bile hep yanımda oldu şimdi kendi evladımız için böyle düşünmesi gerçktn tuhaf.. Rabbim erkeklerin içine merhamet versin..

Soz konusu cocuk olunca insanlar agresiflesebiliyor
Esin gereksiz alingan sen de fevri davranmissin
Burun aspiratorunun basligini sicak su ile yikayarak tekrar kullanabilirsin zorunlu durumlarda bunun icin esine patlama Allah korusun sanki cocugunun cok kotu bir rahatsizligi varmis da ve cok onemli bir ilaci eksik kalmis gibi davranmana gerek yok
Evet ama oğlumun kulağında sıvı birkmesi var bu yüzden tüp takılma ihtimali var ve doktor mümkün mertebe orta kulak iltahabı olmasın işitme kaybı olur çocuğunuzda dedi ve bundan evladımı korumanında en önemli yolu sürekli burnunu temizlemek aspratörü yıkayıp kullanmam mümkün değil öyle bi şansım olsa zaten yaprdım ilthplı bi enfeksiyon geçiriyor doktor hemen hemen her şeyini hergn değiştir yastık kılıfını battaniyesini falan dedi .. Bnm oğlum en ufak bi hasta olduğunda crp si fırlıyo sonrası ise günlerce hastanede kalıyoruz o sebeple bunuda eşim biliyo..

Bi komsumuzun oglununda önemli bi hastaligi var kadinda sik sik hastanede veya eczanede...kadindan benzeri bi laf duydum ama kimin ne düsündügüne bakip yasanirmi..kim ister sürekli ilac getirmeyi ama olmayinca ne yapicaksin....cocugunuz yinemi hasta lafini eden kisi de dengesiz biri olmali..
kesinlikle çocuk sonuçta bu hastada olacak elbet ama işte ağzı olan konuşuyo .. Bide böyle bnm anneliğimi yargılar tavırda konuşunca sinir oldum elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum ben ama ona sorsan napıyomuşum ki..

Aynen bide ben ablamı hastalıktan kaybettim 2 sene önce hassasım bu konuda ve elimden geldiğince çok bilgi edinip araştırıp herşeyi öğrenmeye çalışırım.. Ama bağışıklığı zayıf oğlumun bi toparlamayamadık

sadece mama yerse toparlanmasi cok guc..
et suyuna tavuk suyuna corba filan yapip zorla da olsa icirin,duzelmesi bagisikliginin guclenmesi icin yedirmek zorundasiniz oglunuzun proteine ihtiyaci var.
bazi durumlarda yemek ayirma luksu yok,agustostan beri hasta olmasi cok uzucu ve cocuk icinde cok yipratici kiyamam..
benim oglum 7 aylikken bronsit oldu,kimseyi dinlemedim cok kucuk icirme dediler ama ben tavuk suyuna ve et suyuna ince elenmis tarhana corbasi icirdim icine mevsim sebzelerini katip bi guzel mikserden gecirmistim,bunun yaninda ilaclarini da duzenli kullandik tabi.
cok sukur oyle oksijen verilmeye hastaneye yatirmaya gerek kalmadan iyilesti.
sizin oglunuz artik 1,5 yasinda daha fazla vitamine ihtiyaci var.
burun temizligi icin elektrik supurgesine takilan burun temizleyiciler var,adi korkunc ama cok narin cekiyor ve tertemiz is cikariyor,Turkiye`de var mi bilmiyorum ama bide burun tikanikligi icin onu deneyin.

Hem, diyelim ki çocuk ailesi yüzünden daha kötü oluyor. Öyle olsa bile sorumluluk sadece sende değil, yarı sende yarı eşindedir. Direkt seni suçlaması asıl kötü olan. Aileler elbette hata yapabilir, insanız sonuçta. ama sanki kendisi hata yapmayacağını garantilemiş de, bir tek sen hatalıymışsın gibi konuşmuş. Ki eminim sen çocuğunun üzerine gayet düşüyorsundur, ilgileniyorsundur.

Evet ama oğlumun kulağında sıvı birkmesi var bu yüzden tüp takılma ihtimali var ve doktor mümkün mertebe orta kulak iltahabı olmasın işitme kaybı olur çocuğunuzda dedi ve bundan evladımı korumanında en önemli yolu sürekli burnunu temizlemek aspratörü yıkayıp kullanmam mümkün değil öyle bi şansım olsa zaten yaprdım ilthplı bi enfeksiyon geçiriyor doktor hemen hemen her şeyini hergn değiştir yastık kılıfını battaniyesini falan dedi .. Bnm oğlum en ufak bi hasta olduğunda crp si fırlıyo sonrası ise günlerce hastanede kalıyoruz o sebeple bunuda eşim biliyo..

Eşinize ilgili değil ama çocuğunuzun hastalığı ile ilgili bir şey diyeceğim
Gerçekten çok basit gibi görünen ama ciddi bir hastalığı var sizin dikkatiniz gerçekten takdir edilir cinsten
Çünkü aynısını ben küçükken yaşadım ve neredeyse 6 yaşından 13 yaşına kadar hayatım KBB hastalıklarına geçti 3 kere tüp takıldı ve şimdi çok şükür iyiyim işitme kaybım düzeldi ama hala banyo yaparken denize veya havuza girerken çok dikkat etmem gerekiyor
Siz en iyisini yapıyorsunuz
Eşiniz çok vurdumduymaz
bu konunun ciddiyeti elalem ne der diye düşünmeyi kaldırmaz bunun farkına varmış lazım
Bunun iyi annelik vs.ile ilişkisi yok çünkü ben küçükken öyle el bebek gül bebek büyüdüm ki ama yine de bu hastalığı yaşadım

sadece mama yerse toparlanmasi cok guc..
et suyuna tavuk suyuna corba filan yapip zorla da olsa icirin,duzelmesi bagisikliginin guclenmesi icin yedirmek zorundasiniz oglunuzun proteine ihtiyaci var.
bazi durumlarda yemek ayirma luksu yok,agustostan beri hasta olmasi cok uzucu ve cocuk icinde cok yipratici kiyamam..
benim oglum 7 aylikken bronsit oldu,kimseyi dinlemedim cok kucuk icirme dediler ama ben tavuk suyuna ve et suyuna ince elenmis tarhana corbasi icirdim icine mevsim sebzelerini katip bi guzel mikserden gecirmistim,bunun yaninda ilaclarini da duzenli kullandik tabi.
cok sukur oyle oksijen verilmeye hastaneye yatirmaya gerek kalmadan iyilesti.
sizin oglunuz artik 1,5 yasinda daha fazla vitamine ihtiyaci var.
burun temizligi icin elektrik supurgesine takilan burun temizleyiciler var,adi korkunc ama cok narin cekiyor ve tertemiz is cikariyor,Turkiye`de var mi bilmiyorum ama bide burun tikanikligi icin onu deneyin.
Mümlün değil içmiyor neler neler denedim yok bu sefer inatlaşınca mamayıda yemiyor aç aç geziyor işim çok zor otribebe kullanıyorum o da çok iyi ama yedek başlık almamış eşim sorunda ordan çıktı:((

Hem, diyelim ki çocuk ailesi yüzünden daha kötü oluyor. Öyle olsa bile sorumluluk sadece sende değil, yarı sende yarı eşindedir. Direkt seni suçlaması asıl kötü olan. Aileler elbette hata yapabilir, insanız sonuçta. ama sanki kendisi hata yapmayacağını garantilemiş de, bir tek sen hatalıymışsın gibi konuşmuş. Ki eminim sen çocuğunun üzerine gayet düşüyorsundur, ilgileniyorsundur.
Elimden gelenin en iyisini yapmaya gayrt gösteriyorum sonuçte kimse evladı hasta olsun istemez ama klimalı ev bide gelen gidenim çok oluyo çoluklu çocuklu illaki hasta oluyor yani ne bilim işte her zamanki gibi bu konudada üste çıktı yani eşim hiçbi sorumluluğu paylaşmıyo ki bunu paylaşsın:(

Back
X