kızlar bi yol lütfen

nerdeyim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2012
2.652
1.139
133
Ankara
kızlar ben daha önce de farklı sıkıntılarım için konu açmıştım. eşim beni memleketine zorrlllaaa ve de mecburi görev olmayarak buranın daha iyi olduğunu (onun işi için) söyledi ve ısrar etti ve kafayı yedi getrdi. ama hep ağladım burda gelrken ağladım hala da ağlıyorum onun işleri çok yoğun ben ilk gelinm annesi aşırı karışkan bi tip. ben karışmasın dedkçe eşim anneme bunu yapmadın şunu yapmadın die bana baskı yaptı. beni aileme şikayet etti her fırsatta. annemn evini temzlemedi, anneme şunu yapmadı, annemle gezmeye gtmedn,babamı nazlamadın da bize çağırmadın daha neler neler duydukça nerelere kaçacağımı şaşrdım.gidiyoruz ziyaret ediyoruz, bişeyler de ya alıp gidiyoruz bazen yapıyorum götürüyoruz.eşim zaten çok yoğun biz düzgün vakt geçitemiyorz, ben yalnızım ama yok kimse beni anlamıyor.

en son bugün de bizi tanıştıran akrabama nerdeym annemi 15 gündr aramıyor demiş bunu duydum.bi hafta önceki h.sonu gtmiştik zaten havada uçuşan laflardan dolayı gidesm de yok yine de gitim.yaptığım yemkten götrdm. artık çıldırıcam. buluştuk bu öğle arası konuştum eşimel.ben eşime baştan da söylemiştim annen çook hevesli sorun yaşarmıyız ki. bunu hatrlattım eşime ve ahhh aptal ahhhh eşşek kafam diye evliliğine pişman olmuş hareketler yaptı artık dayanamıyorum kzılar. benmle yeteri kadar ilgilenmiyor bir başıma tek başıma onun peşinden ankarayı bırakıp buralara geldim memurum maaşım iyi, kariyerim iyi, eşimn bana çektrdklerine bakın.bunları ona dillendrmiyorum ama söyletecek az kaldı.biliyorum ki annesnden duyuyor bi çok şeyi, onların beklentilerini.ama ben hergün ağlıyorum görüyor. sorunlarımız var biliyor. çözmediği gibi, bir de benden beklentileri üstelk kendi yuvamız değil de ailesi için beklentileri boyunu aştı.
nefes alamaz oldum, ne olur bi fikri verin

kızlar ben daha önce de farklı sıkıntılarım için konu açmıştım. eşim beni memleketine zorrlllaaa ve de mecburi görev olmayarak buranın daha iyi olduğunu (onun işi için) söyledi ve ısrar etti ve kafayı yedi getrdi. ama hep ağladım burda gelrken ağladım hala da ağlıyorum onun işleri çok yoğun ben ilk gelinm annesi aşırı karışkan bi tip. ben karışmasın dedkçe eşim anneme bunu yapmadın şunu yapmadın die bana baskı yaptı. beni aileme şikayet etti her fırsatta. annemn evini temzlemedi, anneme şunu yapmadı, annemle gezmeye gtmedn,babamı nazlamadın da bize çağırmadın daha neler neler duydukça nerelere kaçacağımı şaşrdım.gidiyoruz ziyaret ediyoruz, bişeyler de ya alıp gidiyoruz bazen yapıyorum götürüyoruz.eşim zaten çok yoğun biz düzgün vakt geçitemiyorz, ben yalnızım ama yok kimse beni anlamıyor.

en son bugün de bizi tanıştıran akrabama nerdeym annemi 15 gündr aramıyor demiş bunu duydum.bi hafta önceki h.sonu gtmiştik zaten havada uçuşan laflardan dolayı gidesm de yok yine de gitim.yaptığım yemkten götrdm. artık çıldırıcam. buluştuk bu öğle arası konuştum eşimel.ben eşime baştan da söylemiştim annen çook hevesli sorun yaşarmıyız ki. bunu hatrlattım eşime ve ahhh aptal ahhhh eşşek kafam diye evliliğine pişman olmuş hareketler yaptı artık dayanamıyorum kzılar. benmle yeteri kadar ilgilenmiyor bir başıma tek başıma onun peşinden ankarayı bırakıp buralara geldim memurum maaşım iyi, kariyerim iyi, eşimn bana çektrdklerine bakın.bunları ona dillendrmiyorum ama söyletecek az kaldı.biliyorum ki annesnden duyuyor bi çok şeyi, onların beklentilerini.ama ben hergün ağlıyorum görüyor. sorunlarımız var biliyor. çözmediği gibi, bir de benden beklentileri üstelk kendi yuvamız değil de ailesi için beklentileri boyunu aştı.

Bir türlü adapte olamadınız evliliğe.
Eşin seni anlamak istemiyor, denge kuramıyor, gittiğin şehire alışamadın,
eşinin horlaması nedeniyle ayrı yatıyorsunuz,
kapana kısıldın kaldın :(

Eşin iyi bir resti hakediyor bence...

Madem evlendiğine pişman olmuş, bir göz dagı ver de anlasın artık...
(Böyle şeyleri hiç sevmem ama bazıları ancak bu dilden anlıyor)

Hoş gerçi sen de mutlu degilsin, iyi düşünüp öyle karar ver...

Son düzenleme:
olmuyorsa uzatmanın anlamı var mı.sorunların var,bence eşini yeterince de sevmiyorsun:34:

eşinle beklentileriniz ve yaşamınız da farklı üstelik...

Son düzenleme:
YA anlamıyorum su kayınvalideler gelinlere acımıyor anladım da oğullarına da mı acımıyor ya..bazen erkeklere acıyorum da hem esı hemde ailesi arasında kalıyor adam yapmayın ya artık.....:47:

ben bu baskıyı gerçekten anlamıyorum, tersten düşünüyorum durumu, ben eşime sürekli dicem ki annemi ara annemi ara annemi ara, neden aramadın, benim annem ezikmi muhtaçmı birinin aramasına ben ararım annemi, zorla olduğunu görüyo karşı tarafta niye bekliyolar anlamıyorum, hahaaa aslan oğluma gazı verdim geline bağırdı çağırdı beni aratıyo, ee ne geçti eline, seni arıyo 30 saat hava su muhabbeti, eeee ıııı hmmmmmm bu nedir yani, ben böyle anneleri iyiniyetli göremiyorum malesef, eşimde benim annemi aramasın arkadaş, yani zorla aramasın, içinden geliyosa çatlayana kadar konuşsunlarda aramak istemiyosada gerek yok, evlenirken söz veriyorum annenin evini temizlicem, tüm günlere muntazam katılıcam, çocuk baskılarına vs göğüs gericem, tüm akrabalarını tek tek her gün arıcam gibilerinden söz mü veriliyo, saçmalık

Benim esimde her hafta sonu yataktayken daha biz gözünü acip hadi annemleri kahvaltiya cagir diye baski yapiyodu yillarca sürdü bu..Ya birak ben bikere

cagirayim kendi icimden gelerek yemege kahvaltiya caya nebilim yaaa...Simdi diyorumki annen karsida oturuyo cok istiyosan kapi orda git:47:

inanın çok yoruldum kızlar, rest çeksem diyorum kendini hep haklı görüyor, ben hala kendime baskı yapıyorum hatalımııym diye, ama sen sorunlusun diyor, haftada bi gidiyoruz daha ne anlamıyorum ki?çalşıyorum ben.zorla da gidemem ki.
extralar yüzünden beni suçlamaya hakkı var mı bu kadar?
neye tutunacağımı şaşrdım inanın. annem annem annem!!!ama biz mutlu olamadık ki daha:(
benm yüüzm gülmedi ki daha. eşimle görücü usulü tanıştık tanıştığımızn ertesi günü annesigeldi işyerime daha bi dur biz otrtursak ilişkimizi gelirsin de mi.tanışırız bi şeklde. ama ben de görüştüm saf saf:(
ahh kızlar içim acıyor. ya boşansam hiç bişey eskisi gibi olmııcak, boşanmak için tüm yolları tüketmiş olsam da içim rahat olsa,bu şehrden gitmemz lazım yoksa mutlu olamııcaz. gidersek de hastayım ayaklarıyla mutsz eder bizi. ama bi konuşsa dünyanıon en anlayışlı k.v.si. evlerine gidip herkesle konuşsak mı bilmiyorum ailem uzakta, kimsem yok ki burda. babasına mı şikayet etsem. kadın maddi şeylerde de bunu yaptım gelinm için en iyisini yaptım falan ağzı durmuyor....ne yapayım ne??

Nemesise katılıyorum... Annemi aradın mı diye sordu eşim ilk evlendiğimiz sıralarda, bozuldum ama belli etmedim, sonra yine sorunca sen annemi aradın mı dedim :) Kem.. küm.. iyi de siz kadın kadına laflıyosunuz falan filan.. Sonra bu soru birdaha gelmedi :)

Ne bekliyorlar, ne istiyorlar.. Bir kızım var, erkek annesi değilim ama eminim, oğlum olsa, evlense, gelinim beni aramasa dert etmem.. Ben ararım merak ettiğimde, herkes için geçerli bu.. Arkadaşım beni aramasa, neden aramıyosun diye dert yanmam, merak edersem ararım, yoksa beni aramayanı canım olsa peşine düşmem...

Canım sana Allah sabır versin, böyleleriyle uğraşmak zordur eminim, bir de sen annemi ara, babamı ara diye baskı yapsan.. Eski konularını okumadım, bundan başka sorununuz yoksa tabi...

Muhtemelen oraya taşınmasınızı sağlayanda kv nin oğluna yaptığı baskı.
çalışan bir insansınız ne bekliyorki sizden.
eşinizde sizi anlamıyor, anlamayacak.
Bu işler biraz görgü işidir.
Onlar belki yaşadığı yerde öyle görmüşlerdir, kendilerine göre sizden beklentileri normaldir.
Biraz sağlam basmanız lazım yoksa bu mutsuzluğa mahkum edersiniz kendinizi.
Yakayı kaptırmışsınız kurtulamazsıznız.

Muhtemelen oraya taşınmasınızı sağlayanda kv nin oğluna yaptığı baskı.
çalışan bir insansınız ne bekliyorki sizden.
eşinizde sizi anlamıyor, anlamayacak.
Bu işler biraz görgü işidir.
Onlar belki yaşadığı yerde öyle görmüşlerdir, kendilerine göre sizden beklentileri normaldir.
Biraz sağlam basmanız lazım yoksa bu mutsuzluğa mahkum edersiniz kendinizi.
Yakayı kaptırmışsınız kurtulamazsıznız.

evet bunu düşünmek beni çıldırtıyor zaten (taşınma olayı) burdan kaçıp gidesm var. oğluna aman oğlum eşindir diyor bana da olmuyorsa boşanın dedi. mesela ben ne beklerm ki bu kadından. kendini çok güzel acındırıyor ama dik duruşlu gibi duruyor. eşim annemn doğum güün die 2 ay önceden söylemeye başladı. ben buraya gelmişim ağlıyorum alışamıyorum üzgünm annesinin d.gününe kadar 3 defa söyledi. o sabah da gözünü açar açmaz söyledi. babası için böyle talepleri yok eşimn çğnkğ annesi beklentide bunu biliyorum ve söylüyor ama bekliyor giib değil küserek değil gülerek ve içi ezilerek ama dik durmaya çalışan biiz düşünüyor giib görünen bi tip annesi.
çok bilmiş çooooooook. eşiyle birbirleitnden resmn vazgeçmişler. ayrı odalarda otururlar. anne mi söylüyor sana bunları diicem ama öyle dekçe annesine dah ada bağlanır oldu. bu h. sonu da benm annemn d.günü. sabah ben de söyledm eşime. ama babam rahatsz olduu için zaten gidecektm memlekete. bunu da söyledm. bişey demedi. ben de onun gibi annem annem dersem belki anlar??
sizce??kapana kısıkmış gibiyim.

Benim esimde her hafta sonu yataktayken daha biz gözünü acip hadi annemleri kahvaltiya cagir diye baski yapiyodu yillarca sürdü bu..Ya birak ben bikere

cagirayim kendi icimden gelerek yemege kahvaltiya caya nebilim yaaa...Simdi diyorumki annen karsida oturuyo cok istiyosan kapi orda git:47:

aynı şeyi ben de söylüyorum.bana biraz asil olma fırsatı ver. yam yam değiilm insaniyetsz değilim. ben gidelim diyeym ben götürelim diyteym diye defalarca söyledm. bişey fazla alıyor mesela hemen annem gile de götürelm hatta bana sormadan götrdüğü şeyler de oldu kırıldım kızdım. ilk başlarda çok kırılıyordum. ağlıyodum ama şimdi şimdi söylemeye başladım.ama artık daha açaık olucam. annen mi söyledi sana benden bunları beklediğini gibi vs. anneni basit düşürüyorsun diicem.
şimdi git deyince gidiyor mu? hala kavga ediyormusunz? eviimmm diye kayıtlı annesigilin ev teli eşimn telnde:( bunu da söyliicem akşam tuta tuta patlııcam yeter....:(

inanın çok yoruldum kızlar, rest çeksem diyorum kendini hep haklı görüyor, ben hala kendime baskı yapıyorum hatalımııym diye, ama sen sorunlusun diyor, haftada bi gidiyoruz daha ne anlamıyorum ki?çalşıyorum ben.zorla da gidemem ki.
extralar yüzünden beni suçlamaya hakkı var mı bu kadar?
neye tutunacağımı şaşrdım inanın. annem annem annem!!!ama biz mutlu olamadık ki daha:(
benm yüüzm gülmedi ki daha. eşimle görücü usulü tanıştık tanıştığımızn ertesi günü annesigeldi işyerime daha bi dur biz otrtursak ilişkimizi gelirsin de mi.tanışırız bi şeklde. ama ben de görüştüm saf saf:(
ahh kızlar içim acıyor. ya boşansam hiç bişey eskisi gibi olmııcak, boşanmak için tüm yolları tüketmiş olsam da içim rahat olsa,bu şehrden gitmemz lazım yoksa mutlu olamııcaz. gidersek de hastayım ayaklarıyla mutsz eder bizi. ama bi konuşsa dünyanıon en anlayışlı k.v.si. evlerine gidip herkesle konuşsak mı bilmiyorum ailem uzakta, kimsem yok ki burda. babasına mı şikayet etsem. kadın maddi şeylerde de bunu yaptım gelinm için en iyisini yaptım falan ağzı durmuyor....ne yapayım ne??

Sorma cnmm bizimki nerde gezme nisan dügün eglence kadinlar matinesi vs ordadir ama ogluna gelince hastayimda hastayim numaraci yahuuu:47:

"nerdeyim" bizim seninleneden bu kadar çok ortak noktamız var ????

ben tüm yaşadıklarımda kendimi yalnız hissediyor ve bunun için daha da çok üzülüyordum. oysa ki benim gibi sıkıntıları olanlar da varmış. sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim :(((

maalesef mi diyeym ne mutlu bana mı diyeym bilemedm. Hayal kırıklığı ve psikoljk zorbalık insanı çok yıratıyor . öyle böyle değil....

ben zaten bitmiş vaziyetteyim... hep bişeyler eksik hep bi şeyler sorunlu :((( nasıl düzlüğe çıkarız bilemiyorum.sürekli dua ediyorum. allaha sıgınıyorum...ama bir çıkış yolu arıyorum. inşallah bulurum :(((

kayınvelidenin eşiyle bağları koparmış olmasına şaşırmadım hiç. Televizyonda bir uzmandan dinlemiştim ''Türk kadınları eşlerinden görmedikleri ilgi ve sevgiyi oğullarından görmeye çalışıyorlar'' diyordu.
Türkiye'de bu zaten en büyük toplumsal sorundur ki hanım isterse cumhurbaşkanı olsun evde eşine karşı itaatkar olmalı. Eşitlik, adalet anlayışı bizim heriflerde yok. Eşim 3 yıl yurtdışında görev yaptığı yılları anlatıyor. Kadınlar her şeyi yaparmış erkek gibi. Tamirattan tut da tatilde gidilecek oteli ayarlamaya kadar... Peki dedim ''Ataerkiller mi?'' ''Hayır.'' dedi. Şimdi düşünüyorum... Ben de işime arabayla gidiyorum eşim bırakıyor değil, okul çıkışı pazara gidip alışverişi ben yapıyorum, yemek temizlik zaten banko evin her işi bende. Bunlara ek olarak bayramda seyranda memleketime gittiğimde her gece kvlerde kalınıyor, bayramın ilk günleri hep ordayız... O zaman neden ataerkiliz bu kadar???? Değişmeli bu düzen ama nasıl???

Sustugunuz,herseyi icinize attiginiz
Her turlu hakaretlerine sabir ettiginiz icin
Size madalya takmayacaklar biliyorsunuz degilmi?

Bukadar ezik olmayin, ezdirmeyin kendinizi...

Askindan oluyormusun bu adamin
Sana saydiklarindan,
Seni cocuk gibi sikayet etmelerinden sonra?

Bosa arkadasim bosa
İsin var,gelirin var..

Hic bekleme...

Gercekten cok zor bi durum.arkadaslar bende nisanliym 4 ay oldu.nisanlim askerde.kv ve kp den pek haz etmiyorum konu acmistm ama pek kimse yorum yapmadi.kv ve kp biraz görgüsüz.kv oglum askerde yoklugunu aratma ara deyip duruyor.ne yapsam yol yaknken dönsemmi

Back
X