Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Histeroskopi zaten anestezi altinda yapiliyor. Baska nedenden oldum ben, hic agrisi acisi yok. Ama istmosel ciddi bir durum. Hemen tedavi olun, ne gerekiyorsa ertelemeyin. Bir tanidigim ihmal ettigi icin rahmi alindi.Lutfen konumu tasimayin yarin ameliyat olabilirim ama cok korkuyorum bilgi almak istiyorum sadece ...bayanlar merhaba 1 sene once 3.sezeryan dogumumu yaptim bugun baska bir sebepten doktora gittim ve adetten sonrada devam eden kanamalarimida sordum doktor istmosel den suphelendi yani (sezeryan dikislerinde olusan potluk) baska bir doktora yonlendirdi kostur kostur gittim oda bakti ve aynisini soyledi ilerde cocuk istedigim icin sikinti yasayacagima ve hatta cocuk sahibi olamayacagimi bile soyledi yarin gel histeroskopi ile bakalim ve laparaskopi ile ameliyati yapip sorunlu bolgeyi duzeltelim dedi ,simdi sorum histeroskopi(yani rahme kamerayla bakilmasi olayi) yasayan varmi aci verirmi cok korkuyorumm oyle boyle deil basindan gecen varsa yalvaririm fikir versinsimdiden tesekkur ederim
Adetin 1 hafta suruyordu ama devam eden 10 gun boyunca hatta bazen daha fazla camur gibi lekelenmem oluyordu bikac doktora gittim ama gecer yeni dogum yapmissin dendi en son dun kendi doktoruma bertholin kistimi gostermeye gidince onada soyledim ultrasonla alttan bakti ve ultrason makinasinda cikti bariz dikisler birbirinden ayrik kendisi beni devlete yonlendirdi histereskopi ile bakilsin kesin tani konsun diye o sekilde haberim oldu adet olunca orada potluk oldugu icin kan birikiyormus adet bitimindede ordaki kan akiyormus
Histeroskopi zaten anestezi altinda yapiliyor. Baska nedenden oldum ben, hic agrisi acisi yok. Ama istmosel ciddi bir durum. Hemen tedavi olun, ne gerekiyorsa ertelemeyin. Bir tanidigim ihmal ettigi icin rahmi alindi.
Ikinci sezaryenden sonra bahsettigim kisinin de cok uzun suren adet kanamalari vardi. Doktora gitmemis hic, ama abarti bir kanamadan bahsediyor. Yillar sonra gittiginde icerideki dikisin yarik gibi acildigini soylemisler. Istmosel deniyormus buna. Tamir etmek icin ameliyata aldilar ama o kadar buyumus ki yirtik butun rahmi almak zorunda kalmislar. Cok yakinim birinin basina geldi malesef.ya biliyorsanız tam olarak açıklayabilir misiniz bu durumu?
9 sene oldu ikinci sezeryanı olalı.
Kuzum spinal dediği belden incecik Bi iğne vuruluyor belden aşağısı uyuşuyor:) merak etme karından delik açılıcağı zaman mutlaka anestezi verirler acıdan durulmaz ki anestezi uyuşturma olmadan insanlık dışıDevlet hastanesinde de yaparlarmi acaba spinal nasil oluyor peki rica etsem soylermisiniz yani yari baygin gibi falanmi
Rica ederim ne demek birsey cikmaz ins.sizdeAaa gidip baktircam bnde ya. Tesekkur ederim vakit ayirip cevap yazdiginiz icin![]()
Adetim 1 hafta ama bitiminden sonraki 1hafta 10 gun camur gibi lekeler geliyordu hani bitimine yakin az az gelir ya o sekilde bunu doktora soyleyince alttan muayene etti ve dikisler oldugu gibi goruluyordu bildiginiz uzun cizgi dusunun yarida kopmus tekrar diger tarafa uzaniyo gibi sonrada iste histereskopi ile uzman biri bakip kesin taniyi koyalim dediAdetten sonraki kanamalariniz nasil.oluyordu??? Dikişe nasil baglandi konu anlamadim? Benim spiralden kaynakli ara kanamalarim oluyor okurken supheye dustum detay yazar misiniz
Oylemi bi kac kisiden daha duydum tedavisini olacagim ama asil korkum ameliyati laparoskopi ile yapacak yalniz histereskopi ile tani amacli yapacak yani muayene gibi ,histereskopide ameliyat etmeyecegi icin uysturma yapilirmi onu merak ediyorum yani korkum o sadeceHisteroskopi zaten anestezi altinda yapiliyor. Baska nedenden oldum ben, hic agrisi acisi yok. Ama istmosel ciddi bir durum. Hemen tedavi olun, ne gerekiyorsa ertelemeyin. Bir tanidigim ihmal ettigi icin rahmi alindi.
Valla ben bugun aslinda gidip olacaktim ama cocuklar okul kim ilgilenecek diye yari yil tatiline erteledim birde sigortam yok ozelde 4500tlye yapiyolardi sigortali bende yazik o paraya diye dusunup devlete gitmistim ama esim bu kadar korkuyosan ozelde yaptiririm ben seni dedi ne zaman istersen gidelim simdi hem okullarin tatilini bekliyorum hemde ozeldemi devlettemi yaptiriyim onu dusunuyorum acikcasinaptınız?
kaç doktora gittim geçer dikişlerdendir dediler.
ben pes ettiydim kaç senedir çekiyorum.
Benimde histereskopi ile yapsalar ameliyatimi sorun yok mecbur bayiltacaklar diye korkmam ama bana histereskopiyi tani amacli yapacak o an bakarken ayik olursam canim yanarsa diye korkuyorum ameliyatimi laparoskopi ile yapacakmisBenim rahminde perde vardı histeroskopi ameliyatı oldum aynı gün ayağa kalktım taburcu oldum anesteziyle yapıldı benimkisi hiç acıda hissetmedim yalnızca anesteziden sonra benim mide bulantilarım gün boyu sürdü
Cok sagolun ins bende nasil olursa olsunda birsekilde bayilirim sadece acidan olmasin diye dua ediyorumkonu sahıbı gecmıs olsun resmen benım ıcım acıdı kendım yasamısım gıbı rahatsızlıgı hıc dayanamam boyle seylere
spınal aneztesı yaparlarsa korkmayın baska konudan 2kere o sekılde amelıyat oldum daha rahat hatta genel anestezı aldınız mı bılmıyorum ama benı neselendırmıstı bır kere de onunla amelıyat oldum sarkı soylemısım kıkırdayarak
allahım sıfa versın![]()
Aslinda haklisiniz ama 3 kez sezeryan oldum zaten bu 4.olacak ve son sansim cok istiyorum bir tane daha ne bileyim kucuk oglumda hep agliyor kardesim olacak degilmi diye bilemiyorum inaninBence tekrar gebe kalıp kendinizi riske atmayın.
Allaha şükür 2 tane vermiş Rabbim.
Tabiki bu tavsiye haddime değil herkes kendi bilir.
Ama düşünsenize,3.çocugunuzuda sezaryen olcaksınız,Allah korusun ilerde rahim probleminiz olursa onuda kesip alcaklar.busefer 4-5kere kesildiği için aynı yerde sürekli problem olacak.
Kendinize bunu yapmayın derim.
Ya cok uzuldum adiniza gercekten gecmis olsun bende az once igne icin doktora gittim ve bana asla cocuk yapma dedi asla ama cok riske atarsin kendini dedi 2 cocugum var 3.dogumda oldu yani 3 sezeryanliyim cok korktum ve agladim durdum kucuk oglum cok kardes istiyor napacagimi bilmiyorum yarin histereskopi icin gidecegim ama bakalim ne diyecek ordaki doktor,Allah yar ve yardimcin olsunOncelikle gecmis olsun, yaklasik 9 ay once ayni sebepten ameliyat oldum hem de tehlikeli bi yerde oldugu icin acik ameliyatti, sezaryen yerini tekrar actilar yani dogumumdan 8 yil sonrao ameliyat cok zordu acikcasi ama 2 ay once de histereskopi oldum ayni sebepten ama o çok kolaydi ciktiktan 2 saat sonra eve geldim o yuzden icin rahat olsun. Ben de yaklasik 3 yildir tekrar hamile kalmak icin ugrasiyorum ama olmadi tabii ameliyatin uzerinden 9 ay hecti yine de hamile kalamadim , onumuzdeki ay tup bebek deniycem insallah onda olur bu sefer .
Birde size tekrar cocuk yapmak istediginiz icinmi ameliyat dediler cunki bana bakan doktor cocuk istiyosan yapmam lazim dedi yoksa sikinti deilmis oyle kalmasi sanada bunlari soyledilermiOncelikle gecmis olsun, yaklasik 9 ay once ayni sebepten ameliyat oldum hem de tehlikeli bi yerde oldugu icin acik ameliyatti, sezaryen yerini tekrar actilar yani dogumumdan 8 yil sonrao ameliyat cok zordu acikcasi ama 2 ay once de histereskopi oldum ayni sebepten ama o çok kolaydi ciktiktan 2 saat sonra eve geldim o yuzden icin rahat olsun. Ben de yaklasik 3 yildir tekrar hamile kalmak icin ugrasiyorum ama olmadi tabii ameliyatin uzerinden 9 ay hecti yine de hamile kalamadim , onumuzdeki ay tup bebek deniycem insallah onda olur bu sefer .
Ben zaten hamile kalamadigim icin gitmistim hatta oncesinde bir sebep bulamadilar ve tup bebek denedik orda transfer yaparken fark etti doktor sorunu sonrasinda ameliyat oldum hatta ondan sonra tekrar transfer yaptik yone olmadi sonrasinda histereskopi yaptik insallah onumuzdeki ay tekrar transfer olucak bi sıkıntı çikmazsa. Benim 1 tane oglum var, i kardes istedigi icin ugrasiyorum ben de ama olmazsa da olana şukretmekten başka çare yok.Birde size tekrar cocuk yapmak istediginiz icinmi ameliyat dediler cunki bana bakan doktor cocuk istiyosan yapmam lazim dedi yoksa sikinti deilmis oyle kalmasi sanada bunlari soyledilermi