Kızlar bilgisi olan!!

hava11

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2023
4
3
1
27
5 aylık hamileyim 2 gün arayla az az ciğer yedim bi yakınım pişirdi hazırladı ben sadece çatalla yedim sonrasında ellerimi yıkadım peçeteyle elimi yüzümü kuruladım ama içime yinede kuşku düştü bu konuda bi deneyimi bilgisi olan var mı

Öncelikle bebişinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah sakatat gebelik dönemimde önerilmiyor, yüksek oranda a vitamini içermesi sebebiyle. Doktorum etin nerden geldiğini biliyor ve kendiniz yapıyorsanız “belki” yiyebilirsiniz dedi. Ancak sizin sorunuz leke konusu anladığım kadarıyla çatalla yiyip, elinizi ağzınızı düzgün yıkadıysanız problem olacağını zannetmiyorum. Ben sadece ciğer lekesini bilirdim ama gebelik sonrası ciğer, çilek, zeytin,dut vs vs bir sürü şey duymaya başladım. Bazen de duymamak gerekiyor. Çok bildikçe strese giriyoruz

Muhtemelen "ciğer yiyince elini bi yere değersen, çocuğun da orasında leke kalıyor" hurafesini soruyorsunuz.
Ben yine de nar yiyip denemiştim onu.. Alakası bile yok

Ciğerin içinde aşırı derecede A vitamini var ve A vitaminin aşırısı cilt lekesi yapıyor. İnsanlar eskiden bunu bilmedikleri için çok ciğer yiyen kadinlarin bebeklerinde leke görünce bu teoriyi ürettiler diye düşünüyorum arkadaşım hamileyken aşırı derecede çilek yedi oğlunun kafasının arkasında iki tane çilek gibi leke var belki tesadüftür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…