kızlar bır yorum ne olur.

Patricia

sil baştan başlamak gerek
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2008
2.892
14
116
44
İstanbul
merhaba arkadaslar. benı tanıyan bılırkı 3 olumsuz tup bebek denemem olmustu. yumurta rezervı problemımız var.
en son denememı temmuz ayında yaptırmıstım, biliyorsunuz negatıf sonuc almıstım. adetimize 31 temmuzda gormustum.
ne hıkmet kı basarısız son denemenın hemen ardından doğal yolla hamıle kaldım. yanı 31 temmuz son aadet tarıhım dersek su an 6 haftalık hamıle olmam gerekıyor. ancak dun gırdığım ayrıntılı renklı usg de dr 5 haftalık olduğunu soyledı. neyse oda problem değil. gec dollenme falan olmus olabılır dıye dusunuyorum ama şu varkı . renklı ultrasonda bıle içinde fetus gozukemedı.
kızlar ben kafayı yemek uzereyım. okadar senelerce bekledıkten sonra boş gebelıkmı gecırıcem. york kesesını dr gorur gıbı oldu arkaya saklanmıs galıba dedı ama ıcınde fetus olusmamıs . offf boyle bır konuda tecrubelı olanlar varsa yorum yazsın lutfen. normalde 5-6 haftalıkken hem kalp atısı duyuluyor hemde fetus gozukuyor. bende ıkısıde yoktu. bir hafta daha beklıcem yıne usg ye gırıcem. bu bır hafta nasıl gecer hıc bılmıyorum. hım bu arada normal usg de 14mm gozukuyordu ,renklı usg de 12 mm hangısı doğru sımdı bunların.
nolur sızlerde boyle bı sorun yasayan varsa bana bıraz yazın neler yasadınız ne yaptınız.
kaç haftada fetusu gordunuz ve kesenız kaç mm dı?

canım 1 hafta daha bekleyıp duzgun bır doktora gıtmenı tavısye edebılırım sadec sana
kalp atısı ıcınde erken

canım kalp atışı için çok erken.fetüs de görülmeyebilir.ben 5-6 haftalıkken usg ye girdiğimde ikiz olmasına rağmen fetüs görülmemişti hatta tek kese görülmüştü.dua et sağlıcakla kal.

canım 1 hafta daha bekle hemen panik yapma lütfen, başka bir doktoroda git görün, her doktorun farklı bir yorumu olabiliyor, bakalım ne diyecekler, umarım boş gebelik değildir, stres yapma sakın, beklemen gerekiyorsa bekleyeceksin....

patricia arkadaşım dr sakin ol 1 hafta bekle bakalım inşallah kalp sesinide herşeyi görüceksiniz dr un nededi sana açıklamadımı bu sorularını sen ama sakin ol panik yapma bak stres nekaadr zararlı biliyosun lütfen bütün dularım bebişinle inş 9 ay karnında saglıkla kalsın 9 aydan sonra kucagında olsun Rabbim arkadaşıma güç ver bebegi onunla olsun

Öncelikle tebrik ederim. Ben foruma aktif olarak pek katılmadığım halde, seni hatırlıyorum patricia. Benim de rezerv azlığım var ve aynı dönemde tüp bebek yaptırmıştık yanlış hatırlamıyorsam..

Yaşadığının benzerini ben de yaşadım. Farklı olarak umarım seninki güzel biter. Ben de negatif tüp bebekten sonra doğal yolla hamile kalmıştım. Olması gerekenden azdı beta hcg. SAT'a göre 6 hafta olması gerekti, değerlerim uymuyordu. 1 hafta beklyelim dendi kese için, o ara düşük yaptım zaten. Ama böyle olup devam eden çok oluyor, geç döllenme olmuş oluyor kese geç görünüyor vs. İnşallah kalpten diliyorum ki sağlıkla devam eder gebeliğin ve kucağınıza almayı nasip eder Rabbim. Bir daha gerek kalmasın tüp bebeklere, tedavilere, o umutsuz günler çok geride kalsın inşallah. Senin ve tüm bebek hasreti çekenler için bu dileğim..

dostlarım, çok teşekkur ederım cevaplarınız için. dun geceden beri internetten arastırdığım kadarıyla zaten kese 20mm olması lazımmıs fetus gorunebilmesi için. dehşet bı dr rastladım. alay eder gibi konustu. o yuzden feleğim şaştı. tabı dua etmekten ve beklemekten baska caremıs yok. rabbımıze sığınıyoruz. rabbım hepimizin yar ve yardımcısı olsun kızlar.

canım rabbım sana çok buyuk bır mucıze vermış gerısını hıç duşunme ben çok emınım bebegın vardır ve çok saglıklıdır sen rahat ol hamılelıgının tadını çıkar ve bızlerede çok dua et

boş gebelik olduğunu düşünmüyorum çünkü 5.hafta fetus görünmesi için erken bir hafta.benimde o haftada dr.kontrolüm vardı ve iki keseyi görrmüştük ama içi boştu.6.haftada tekrar gittim ve hem bebişleri hemde kalp atışlarını gördük.bence endişelenme canım,İnşallah herşey iyi olur..

şimdiden tebrik ederim umarım sağlıklı bir hamilelik geçirirsiniz
biraz fazla aceleci ve panik davranıyorsunuz
benim günü gününe tam 5+6 iken fetus 2.5 mm olarak ölçülmüştü
ama sizde doğal bir gebelik var ve geç döllenme olmuşsa çok daha geç görmeniz doğaldır

patrıca sevicden cıldırdım valla insallah bır problem yoktur mucizen hayırlı olur

Patrica yumurta rezerv sorunu yaşayan biri olarak ne kadar sevindim anlatamam.umut oldun gerçekten allah ol derse oluyor işte...stres yapma seni bu konuda aydınlatan başka bir doktora gitmelisin

ayyyyyyyyy cok sevındım canım yaaaaaaa
ey allahım verdınmı sormadan aratmadan verıyon
hıc korkma canım sen tuple hamıs kalmadınkı tabıkı erken
azıcık daha bekle ve guvenılır bır yerde baktır senden gelen haberlerı dort gozle beklıyorum
bız senınle aynı hastanede tedavı olmustuk
hamdolsun allahıma hamdolsun ınsallah senı yavrun yormadan gelecek canım

canim ben varim yasayan:) oncelikle cok cok sevindim Insallah saglikla kavusacaksin yavruna. canim ben 5 hafta 4 gunlukken gittim yolk saci bile gormedi doktor bir de tup bebek dollenme zamani belli. agla sizla bes gun sonra ayrintili ultrasonda fetusu yolk saci ve kalp atisini duyduk cok sukur. 6+2de gittim ayrintiliya 6+0 cikti bebis. Insallah hala iyidir sonraki kontorlde gununu yakalamisti.
canim geriden gelsin senin dollenme gununu bilmen mumkun degil egerki yolk saci gorduyse zaten o bos kese degildir canim yani bebegin gorunceginin habercisidir yolk sac bende doktor hic bir sey gormemisti ve bana henuz erken yani 5+4e deyince ben hic inanmamistim bazen kese gec gosterirmis bebegi. ben beni kandiriyor diye ayrintisini dinlemedim bile bu aciklamanin. lutfen sakin bosuna uzulme kesinlikle goruceksin Allah'in izniyle. bir hafta beklemene gerek bile olmayabilir bes gun sonra deneyebilirsin. hadi ne olur bak bu guzelligi benim yaptigim gb zehir etme kendine, Allah nazarlardan korusun dogal gelmis hemde bebisin

bir de canim mesajina bir daha baktim yolk sac gorunur gb olmasi dahi yeterli ve yolk sac olunca bos gebelik olmaz. ikincisi sen 6 haftalikken kalp atisi bile gorunur desen de bu kesinlikle dogru degil ayrica senin hesabin onemsiz ultrason bes haftaliksin diyor ve bes haftanin basinda yolk sac bile gorunmese normalmis. canim o bes gun icinde turkce ve ingilizce ne bulduysam okudum yuzlerce kadin bos genelik sanip besinci hatta altinci haftada bir hafta sonra kalp atisini bile almis. su bilgi cok net: yolk sac bes bucuk haftada fetus 6 ve 6 bucuk hafta arasinda bazen kalp atisiyla bazen de kalp atisi biraz daha gec yedi hafta gb gorulur. bu dunya saglik orgutunun verdigi ortalama. sen bakma bes bucuk haftada bende ilk gebeligimde kalp atisini dahi almistim almistim ama dusuk yaptim yani bu isler kalp atisini ne zaman aldigina hic bakmiyor. yazdigim tum bilgilere guven bes gun gece gunduz aglayarak okudum tum bunlari:))

kızlar hepinizden allah razı olsun. tahmin edebilecğiniz gibi, 3 tup bebek denemesinden sonra , seneler sonra doğal yoldan hamile kalınca. birde dengesiz alaycı bir dr denk gelince anlıyorsunuzdur duygularımı. cuma yada pazartesi tekrar gidicem bakalım ne cevap gelecek. ama inanın cok rahatlatıyor benı yazdıklarınız. dualarımı hiç eksik etmiyorum her aksam. adını bildiğim bilmediğim , tüm anne olmak isteyenlere tez zamanda içine nefesini üfle yarabbim diye. allah kimsenin kucağını boş bırakmasın. bizi birbirimizden başka kimse inanın anlamaz. birde hastanede alay eder gibi diyorlar kı ''daha yasın genç birdaha yaparsın'' ah bu laf iyicene dellendiriyor insanı. hepinizi öpüyorum kocaman.

ben agustos ayında tup bebek yaptırdım transferımın 14 gunu yanı dun kan testım bhcg1.00 estradıol 34.0 progestron 5.67 dr sonucu negatıf edı ama adet gunum yarın bıde gecen ayda progestron kullandıgım ıcın adetım b gun once olmustum bu ayda o ılacı kullanıyorum adetımın bırhafta once olması gerekmezmı acaba bendede kese gecmı olusuyo acaba bana yardımcı olurmusun cok kotu bı haldeyım

canım ınan bılmıyorum. istersen ayrı bır mesaj ac. bılen arkadaslar ordan daha rahat gorur yazdıklarını. kan testı gercek sonucu verır. bırde progesteronu kesmeden adet olamıyorsun bıldığım kadarıyla. aallah yardımcın olsun canım. umarım rabbım gonlunde olanı alnına yazar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…