Kızlar biraz dertleşelim ..

SweetiSh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2009
69
0
86
37
İstanbul
Merhabalar kızlar ..

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki daha önceki konularımda çok endişeliydim eşim ve ailesi konusunda.. 4 ay oldu henüz evlenli. Daha çok yeni.

İlk başlarda çok yüzyüze geldik tartıştık akrabaları yüzünden, bu nişanlılık dönemindede bu şekildeydi. Allah'a şükürler olsun ki şimdi eşimle herşey mükemmel.

Ben beraber oturmaya karar vermiştim. Beraber oturmayı ev almak istediğimizden dolayı kabul ettik. Evliliğimin ilk haftalarında eltim geldi. Oturduk, kendisinden fazla hoşlanmam çünkü lafa çok meraklı dedikodu hastası ve fazlasıyla kıskanç. Birden bire eşimin eski sevgilisini konuşmaya başladı. Çok ayrıntılara girdi. Bende çok sinirlendim ama ona belli etmedim erkektir yapar olmuştur diye geçiştirdim. Eşim işten geldiğinde hıncımı ondan aldım o da sinirle aradı yengesini neyi anlatıyorsun anlatmaktaki amacın ne diye.O da demesin mi konu açıldı konuştuk hemen sana mı yetiştirdi diye? şok oldum.Sonra bana kızdı anlatsın dursun sen bilmiyormusun onun nasıl biri olduğunu dedi.Neyse .. daha sonra abisi eşimden borç istedi.hatta kredi çek ver bana dedi..Eşimde parası olduğu müddetçe verir yok demez asla. Bende kesinlikle olmaz dedim.Kendisi çeksin senden neden istiyor dedim. Bankada kredisi olduğu için vermiyormuş ona.Zaten aldığı parayı hala vermemişti. Sonradan iyi ki de vermemişim dedi. yüzlerce kez istemesine karşın vermedi hala. Çok kızdı eşim hatta mesafe koydu araya.. Çünkü bilerek vermiyor, biz ev almaya niyetlendik ve düşünmedi kardeşini.yardımcı olmadı en azından aldığı borcu verebilirdi.

Biz daha evlenmeden önce abisi eşimin dolabından alıp giyerdi ne isterse. Evleri ayrı olmalarına karşın.. ona bir forma almıştım abisinde görünce deliye döndüm hatta evine götürmüş çok kızmıştım.Eşimde ben yokken almış haberim yoktu dedi.Şimdide sürekli eşimin bilgisayarını alıp götürür bizden.Biz evde olmadığımız zamanlarda eve gelip k.validemden istiyor o da odamıza girip bizden habersiz bize ait olan bilg. veriyor oğluna.. götürüyor.. Deli oluyorum ilkinde birşey demedim. iki oldu.. eşimle konuştum.. Ben kimsenin odasına girip birşey alıp kullanmıorum onlar kim oluyor okadar lazımsa alsın kendine dedim en sonunda .. O da hak verdi tabii.

İş yerinde özellikle ay sonları çok mesai yapıyorum.Yoğun çalşıyoruz. Eltim işe başladı 2 ay önce ve bize çok yakın olmalarına rağmen oğlunu bize bırakıyor.Sanki çok uzakmış gibi sadece haftasonları alıyor.Ve haftaiçi haftanın üç günü bizdeler görüp gidiyorlar çocuklarını.. çocuksa dedesi tarafından şımartılmış ve son derece şımarık.. eve geldiğimde hiç dinlenemiyorum.. ne rahat bir yemek yeniliyor nede film izlenebiliyor. yani şuanki durumumu ne kadar yazsamda anlatamam.Beraber oturmak okadar da kötü değil ama dış etkenler dışında.. Ben sadece k.validem ve k.pederimi düşünüp kabul etmiştim. Sanki evde abisi ve eltimlede oturuyor gibiyim. Bizde ev almak için girişimlerde bulunuyoruz başından beri. Kısmetse önümüzdeki ay olacak. mafoldumben

Kayınvalidenin sen yokken odana girmesi ve eşyalarını alması çok ayıp ilk olarak evden çıkarken odanın kapısını kilitleyebilirsin evde olan çocuğu bahane et eşyalarımı karıştırmış, kırmış, ya da elindeki yiyeceklerle leke yapmış eşyalarımı diye bahaneler bulabilirsin, diğer mevzuya gelince eşine anlattığın sorunlarında eşinin onları aramasına izin verme ,senin ağzın yok mu? Lafını sen söyle yoksa dedikoducu damgası yersin ki zaten eltinin istediği de bu inşallah en kısa zamanda ev alır ve oradan kurtulursunuz size tavsiyem eltine en uzak semte yerleşmen.

Cogu bitmis azi kalmis arkadasim, 1 ay sonra Allahin izini ile evindesin.

Az daha SIK disini ve bu esnada kimsenin kalbini kirma....Sinirlerine öfkene hakim olmaya calis.:1hug:

Beraber oturmanin verdigi zorluklar bunlar, hicbirsey diyemezsin, ne eltine ne kaynina, orasi senin kaynananin evi ise eltininde kaynanansinin evi, cocugnuda birakir gelir gider yer icer otururda....:hulya:
Simdi kalkip gelmesinler gitmesinler veya ben dinlenemiyorum cocugnu birakmasinlar demeye hakkin yok, bana göre.

Sadece sizden iziniz odaniza girip onu bunu almalarina tepki vermekte cok haklisin, bunuda kaynanala güzel bir dil ile konus, Anne yanlis anlama ama ben böyle seyleri sevmiyorum, lüften bize sormadan kimseye esyalarimizi ödünc verme diye izah et.:1hug:

gülsüm sultan a katılıyorum sonuna kadar...
1 ay kalmış nasıl olsa biliyorum hep böyle niyeyse son demler zor geçer...ama tut kendini sabret....

ınşallah kurtulursun biran önce...
Ne demek birinin yatak odasına girip birşeyler almak ya!!!

sabret canım inş en kısa zamanda ev sahibi olursunuz. sonra evine gelen giden misafiri sen belirlersin zaten.kapını kilitle yengem öyle yapıyodu benim anahtarı alıp işe gidiyodu çünki halalarım giriyodu hep yengemin odasına bu durum gerçekten rahatsızlık verici mahremiyetimi niye görsünlerki benim evime bir misafir geldiği zaman bile kapatıyorum odamın kapısını kimsenin yatakodasınada girmem.:umursamaz:

sabır çek canım 4 ay katlanmışsın 1 ay daha sabrediver.
sonra kendi evinin sınırlarını çizersin evet eşinin abisinin hareketleri çok yanlış(kaynım gibi adeta) hiç hoşlanmam öyle insanlardan.

açıkcası ben fazla kalabalığı seven bir tip değilim eğer kim bunun gibiyse asla beraber oturmayı düşünmesin , birde sabırlı olmak gerek artık bizde yavaş yavaş menopoz grubuna yavaş yavaş girmek üzereyiz bizimde sıkıntılarımız olacak işte öenmeli soru bize kim sabır göstere bilecek açıkcası benim eşimin ailesinden artıık hiç beklentim kalmadı ve ipleri kopardım sürekli ben alttan alan sabır eden yani anlayacağınız ben yaşlıyı ve anlayışlı olan rolümü terk ettim bu defa yokum dedim

Aynı evde oturunca bazı sıkıntılar olması büyük ihtimal. ıster istemez diğer gelen insanları da kaldırmak durumunda kalıyorsun. Ev almak, para biriktirmek yerine ayrı oturmanız daha uygun olur tabi ki, yeter ki huzurunuz olsun. Huzurunuz olmadıktan sonra ev için para biriktirseniz ne olur ki.

birlikte oturmanın sıkıntısını yaşamaya başlamışsın
oda meselesini direk söyle yok söyleyemiyorsan eşine çıtla orası karı koca odası dan dun girmesinler ortada kıymetli bi eşyan olur unutulmuş çamaşırın olur insanız yani
birde ex sevgili meselesine neden kızıyorsun ki adamın kabahati ne yani sen karşındakinin boşboğazlılığına kızsana guzelim.ama sen hem ona kızmışsın hemde eşini kıskanmışsın boş ver senden öncesini kimseye de zaafını belli etme

odanı kilitle bence,ne o öyle?istedikleri gibi nasıl girerler

Bende kiraya çıkıp geçinebilirim ama elle tutulur gözle görülür ilerisi için eşimle birlikte yuvamız olsun diye bu şekilde yaşamaya çalışıyorum.. Neticede kiraya çıkıp ilerde ev almamız mümkün değil.. Ayrıca evi aldığımızda hemen geçip oturamayacağız bankadan kredi çekceğimiz için ilk 1 sene kiraya vermeyi düşünüyoruz. :sinifsinif:
Allaha şükürler olsun ki evlendikten sonra fikirleri değişmedi eşimin.

Kapımı kilitlemeyi bende düşündüm hatta eşimde söyledi ama k.validemin tavır koymasından çekindim kötü olmak istemedim ama bu şekilde devam ederlerse böyle olacak sanırım.
teşekkür ederim kızlar yorumlarınız için ..

birlikte oturmayı kabul ediyorsan bazı şeyleride göze alıcaksın demektir
sen nasıl o evde oturuyorsan aynı şekilde eltininde senin kadar hakkı var
kendi kalmıyorsa çocuğunu bırakır
bunda kızılacak bişey yok
ufak çocuk elbette yaramaz olacaktır
senin yapabileceğin tek şey odanın kapısını kitlemekteri
madem beraber oturuyorsun ev almak uğruna ozaman bazı şeylere gözünü yumacak kulaklarını tıkayacaksın kendi isteğinelen ordasın çünkü
şahsen ben asla birlikte oturmayı kabul etmezdim
ev alacaksamda ev alacak kadar para biriktirdikten sonra evlenirdim
anne ve babam ile gül gibi yaşarken gidipde tanımadım insanlarlan iç içe olamazdım

Kapımı kilitlemeyi bende düşündüm hatta eşimde söyledi ama k.validemin tavır koymasından çekindim kötü olmak istemedim ama bu şekilde devam ederlerse böyle olacak sanırım.
teşekkür ederim kızlar yorumlarınız için ..

eşin kilitle demiş kime ne diyemiyor musun orası benımde odam artık
2) tavır ister koyar ister koymaz paşa gönül kriteri bana sormadan bişi alınmıcaa gune kadar ne kapris cekerim nede odayı açarım dersin biter (dizideki necla edasıyla şöle buz gibi bi laf ediver)
3)k.valdeninden gönlünden kötü bişi gçtiğini sanmıyorum sadece düşüncesiz davranıyor bunu söylediğinde kötü olacaksan bence ol, herkes istiyor ki kendi suyuna gidilsin. eşin senden yana ne diye çekiniyorsun ki böyle devam ederse diyorsun daha ne kadar ?

Ben zaten göze alıp gelip oturmuşum. Yani düşünmeden tartmadan gerçekleştirmedim bunu. İlla ki beraber oturuyorum herşeyi kaldırmak zorundayım .. bana göre yaptığı düşüncesizlikten başka birşey değil.. tabii ki cocuğunu bırakır ama benim bildiğim sabah bırakılır akşam alınır. neticede çalışan insanlarız biz. Ben zaten ne kadar rahat olup olamayacağımı kestilebilmişim. Yani herkes için bu böyle benim etrafımdada çalışıp k.validesine cocuğunu bırakanlar var. Ben eltimin keyfi yaptığını bildiğim için kızıyorum eviyle evimiz sadece 10 dk. neticede herşeyin bir üslübu var.

odanıza girip size ait olan eşyaların sorgusuz sualsiz başkasına verilmesine kızmakta haklısınız. peki bunu kayınvalidenize söylediniz mi? bizim bilgisayarı bize sormadan niye verdin anne dediniz mi..

ama eltinizin çocuğunu bırakıp sadece haftasonları almasına siz karışamazsınız maalesef. her ne kadar beraber de yaşıyor olsanız orası kayınvalidenizin evi ,çocuğa bakan o. ve bu konu da onun insiyatifindedir ancak.
1 ay kalmış zaten. göz açıp kapayana kadar geçer..

Kesinlikle haklısın olanlara kızmakta,ama malesef aynı evde yaşayınca bu tarz durumlarla karşılaşıyorsun.
Çok az bir zaman kalmış şimdi kimseyle kötü olma evine geçince nasılsa kendi evin,koyarsın sonrada mesafeni.Size gelip eşyalarınızı alamayacaklarına göre.
Kimi insanlar böyledir,seviye sınır bilmezler..

ayni evde yasamayi kabul edince bazi seyleri kabullenmek zorunda kaliyor insan...
sen nasil k. validenin evinde yasiyorsan eltinin de cocugunu oraya birakmaya hakki var..buna hic bisey diyemezsin bence.
kayinvalidenin odaniza girip habersiz biseyler almasi cok ayip tabiki
allah tan az bi zmn kalmis kendi evinize cikmaya sabredeceksiniz artik

Son düzenleme:
Odanızın karıştırılması konusunda haklısınız. Ama torun gelip orada kalıyor diye söylenmeye hakkınız yok. Ev kayınvalidenizin evi torun onun torunu, kendisi şikayetçi olmadığı müddetçe istediği kadar çocuk orada kalır sizinde buna tepki göstermeye hakkınız yok.
O eve gelin geldiniz diye evin sahibinin düzenine isteklerine karışamazsınız. Bu malesef aynı evde kalmanın zorluklarındandır.
Eğer kafanızı dinlemek istiyorsanız kendi evinize gidecek ve kendi kurallarınızı işleteceksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…