• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar bize yardım edin....

Hayır yani insan elbette ailesinin gönlü olsun ister, kimse höt zöt yapsın, silsin atsın demiyor ama bir yıl boyunca da süründürmez yani bu işi... ben olsam çoktan basmıştım tekmeyi kusura kalmasın yani, onun keyfini mi bekleyecem senelerce...

belki de kardeşinin erkek arkadaşı herşey yordamınca olsun istiyor... yani kardeşinin ilk evliliğinde yaşadığı sorunları yaşamasın diye güzellikle ailesinin de bu işe onay vermesini ve mutlu bir yuva kurmak niyetiyle bekliyor...

ama bu beklemekle olacak iş değil elbet... sonuçta ailesi bu iş ciddiye binmeden kardeşini tanımak için bir şans vermeyeceklerdir...

iş erkek arkadaşta bitiyor ...37 yaşında hayattan ne istediğine karar verebilmiş olmalı ve bu kararının doğruluğuna çevresini de ikna edebilmeli... bence bir karar vermesini istemek lazım... aile kabul etsin diye daha fazla beklemek değil yapılması gereken...

ama şöyle de bir durum bu erkekler 37 yaşında da olsa adam olamıyorlar maalesef... çok da gözde büyütmemek lazım sanki... :sm_confused:

Ailesinin elbette bir bildiği vardır, adamın yaptığı çok doğru, ailesine karşı çıkıp evlenenler hep hüsran yaşıyor, şuan adamın göremeyip ailesinin gördüğü birşeyler olduğuna eminim. Adam ailesinin düşüncelerine önem veriyor demekte anakuzusu demek değil, ailesini sayıyor demek!

Tanımadığı elin oğlu/elin kızı için insanın ailesiyle ters düşmesi ne diye..

Hem bende çocuğum evlenmek istese daha önce evlilik geçirmiş ve çocuğu olan biriyle evlenmesini istemezdim oğlumun yada kızımın.

Kardeşin çalışıyor mu? Eğer kardeşin çalışmıyorsa, ailesinin böyle bir tavır takınması çok normaldir.

onun ailesinin tek bildiği dul kadınla evlenilir mi demektir eminim.. yok elalem ne der yok rezil oluruz bilmem ne :olmaz::olmaz: ayrıca sanki dul olmak kötü bişeymiş gibi konuşmayın lüften.. 37 yaşına gelip hala kendi kararlarını veremiyorsa zaten ilerde bi problem olduğunda da karısını desteklemez ezilir zavallı kızcağız..

Aynen şekerim erkeğin çocuğu yoksa, boşanmış olması hiç sorun olmuyor, ilk defa evlenecekmiş gibi kız arıyorlar..

Boşanmış kız öneriyorsun:''' aaa boşanmış olmaz diyorlar''

Neden senin ki boşanmış ya..diyorsun pat diye (ben demiştim:)

Ama o erkek diyorlar.

Bu hikayede böyle gelmiş böyle gidiyor işte:)))))))))

bu çifte standarta bu ikiyüzlülüğe sinir oluyoruummmmm kötükedihüsokötükedihüsokötükedihüsokötükedihüso

Açıkçası ben adamın çaba sarfettiğini sanmıyorum düşünsene 1 yıl bir taşı alıp dil döksen onun bile vicdanı sızlar yola gelir.

37 yaşındaki adam tabiki kararlarını kendi almalı ama ben de ailesinin lafından dışarı çıkamıyor gibi bakmıyorum olaya..
bence ailesinle papaz olmak istemiyor kaybetmek istemiyor...çiğneyip geçemiyor...
bence zorlamanın anlamı yok mutsuz olayların üstüne mutluluk braz zor kurulur kardeşiniz son bir kez konuşsun ve zorlamanın anlamının olmadığını anlatsın..

Kuzenim 2 sene önce kendinden 3 yaş büyük ve dul üstelik çocuklu bir bayanla evlendi.. Hiç birimizin aklından da bu kadın dul, evlenmeleri yanlış falan gibi bir düşünce geçmedi.. Birbirlerine çok yakışıyorlardı ve çok seviyorlardı.. Kızını da kendi kızı gibi seviyordu, o da babası gibi benimsedi kuzenimi.. Bir kadının başından kötü bir evlilik geçmiş olması onu alçaltmaz, aksine bir evliliği bitirebilecek kadar yürekli olduğu için yüceltir..

Ailesinin elbette bir bildiği vardır, adamın yaptığı çok doğru, ailesine karşı çıkıp evlenenler hep hüsran yaşıyor, şuan adamın göremeyip ailesinin gördüğü birşeyler olduğuna eminim. Adam ailesinin düşüncelerine önem veriyor demekte anakuzusu demek değil, ailesini sayıyor demek!

Tanımadığı elin oğlu/elin kızı için insanın ailesiyle ters düşmesi ne diye..

Hem bende çocuğum evlenmek istese daha önce evlilik geçirmiş ve çocuğu olan biriyle evlenmesini istemezdim oğlumun yada kızımın.

Kardeşin çalışıyor mu? Eğer kardeşin çalışmıyorsa, ailesinin böyle bir tavır takınması çok normaldir.

Hayatta büyük lokma yiyip,büyük laf etmemek gerek:olmaz:

Kuzenim 2 sene önce kendinden 3 yaş büyük ve dul üstelik çocuklu bir bayanla evlendi.. Hiç birimizin aklından da bu kadın dul, evlenmeleri yanlış falan gibi bir düşünce geçmedi.. Birbirlerine çok yakışıyorlardı ve çok seviyorlardı.. Kızını da kendi kızı gibi seviyordu, o da babası gibi benimsedi kuzenimi.. Bir kadının başından kötü bir evlilik geçmiş olması onu alçaltmaz, aksine bir evliliği bitirebilecek kadar yürekli olduğu için yüceltir..

Bunun üzerine söylencek söz yok bence...

Ki birçok arkadaşımı belirttiği gibi aynı durumda erkek olsaydı toplumumuzda kesinlikle sorun yaşanmazdı.Kadın ve erkek eşitsizliğine bir örnek okuduklarımız malesef...

kızlar hepınıze tesekkur ederım fıkırlerınız onemlı benım ıcın.kardeşim bugun konusacak bakalım aksama yazarım buraya sonucları.ama daha sımdıden uzuntuden bıtmıs durumda.hakkında hayırlısı demekten baska bısey gelmıyor elımdenmafoldumben

bende sıze katılıyorum 20/25 lı yaslarda olsa anlarım ama adam gelmıs 40 lı yaslara kır eşşek yasında olmus ananemın deyımıyle hala karar veremıyor restı tam anlamıyla ceklemıyor.bılmıyorum kızlar var yaaa ben sadece kardesıme ve yıgenıme uzuluyorumm

Valla halam 40 yaşında kariyerdi gezmekti falan derken kimseyi beğenmedi de, bu sene evlendi daha önce evlenmiş biriyle, çocuğu olup olmadığını bile bilmiyoruz açıkçası, olsa da olmasa da farketmez. Bekar olabilir ama 40 yaşında, bekar adam arayacak hali yok, ailedekilerin ona kızım sen bekarsın ne işin var boşanmış adamla mı demesi gerekiyordu, böyle birşey olmadı ama kimsenin müdahale etmesine de izin vermezdi zaten. Adamı aldı kendi evine getirdi üstelik. Düğününü yapacak şimdi. Ben erkekleri o yüzden anlayamıyorum, kadınlar aldıkları kararların arkasında, erkeklerse yok ailem yok bilmem ne, inanmıyorum :umursamaz:

onun ailesinin tek bildiği dul kadınla evlenilir mi demektir eminim.. yok elalem ne der yok rezil oluruz bilmem ne :olmaz::olmaz: ayrıca sanki dul olmak kötü bişeymiş gibi konuşmayın lüften.. 37 yaşına gelip hala kendi kararlarını veremiyorsa zaten ilerde bi problem olduğunda da karısını desteklemez ezilir zavallı kızcağız..

boşanırken herşey düşünülmeli.. dul olmak ayrı! dul olup çocuğu olmak ayrı! Çocukta minik değil.. Ne adam onu kendi çocuğu gibi benimseyecek, nede çocuk onu öz babası gibi.. Ve muhtemelen bunu önlemek içinde kadın başka çocuk yapmayacak, yaparsa zaten ilk çocuk ister istemez dışlanacak, babası öz oğluna herzaman daha büyük bir ilgi ve şevkat besleyecek.. Düşünülmesi gereken çok şey var.. Düz mantıkla bakılırsa tabiki herşey normal.. Herşey detaylarda saklı..

boşanırken herşey düşünülmeli.. dul olmak ayrı! dul olup çocuğu olmak ayrı! Çocukta minik değil.. Ne adam onu kendi çocuğu gibi benimseyecek, nede çocuk onu öz babası gibi.. Ve muhtemelen bunu önlemek içinde kadın başka çocuk yapmayacak, yaparsa zaten ilk çocuk ister istemez dışlanacak, babası öz oğluna herzaman daha büyük bir ilgi ve şevkat besleyecek.. Düşünülmesi gereken çok şey var.. Düz mantıkla bakılırsa tabiki herşey normal.. Herşey detaylarda saklı..

nerden biliyorsunuz ki öyle olacağını belki de adamla çocuk da birbirlerini çok sevecekler ne belli bu hayatta hiçbir şey belli olmuyor malum..
gerçi bu konumuzdaki adam daha evlenmek için böyle oyalıyorsa o kızcağızı da o çocuğu da ezdirir kendi de ezmeye çalışır

37 yaşında adam hala kendi kararını veremeyip ailesinin ağzının içine bakıyorsa bence de ayrılsın..

ben bu adamı tanıyorum sanki :gitme:
benim exlalenin aynısının kopyası gibi aslı gibidir deseler farkı farkeden olmaz yani:umursamaz:

yaa üç yılda hala ailesini ikna edemediyse ne uğraşacak
bu erkekler meyve&sebze hormonlarından mı ne tuhaf olmaya başladılar gerçekten nedir bu yaa annenizi sevin anacım da bi dinlemeyin ya hu
koca adam ailesini ikna etmek için bekliyo :uhm:yolu yarılamışsın zaten aman yazmıcam bile çok sinirliyim bu konudaa banlanmayım durduk yere
ayrılsın madem aşkı da nihayetlenmiş :1no2:

benım manyak kardesım sımdı aglıyordu bı saat once adamla konusmus ayrılıyorum senden demiş.tabı salya sumuk...adamda uzgun dogal olarak sonra bırde ustune ustluk sen benı yarı yolda bırakıyorsun demıs.bızımkıde duygu somurusune kapılmıs sımdı cıdden hıc gorusmessemmı yoksa zamanamı bıraksam deyıp duruyooo:( kızlar ayrıca yazdıklarınızı okudum adamla yıgenım arasında sıkı bır sewgı var hatta cocuk ona babiş bıle dıo yanı o kadar yanii.kabuıllenmıs durumdalar onlar bırbırlerını.o konuda suphenız olmasın.ama nolacak sonu ben yınede cok merak edıyorum akıl vere vere aklım kalmıcak:sinifsinif:

Back
X