Doğuma Hazırlık kizlar cantalar hazirmi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

rosa85

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2007
661
849
208
merhaba arkadaslar hastane cantalarinizi hazirlamisinizdir herhalde neler var benimkide hazir ama bir eksik varmi acaba diye düsünüyorum.....

Biz 35 haftanın içindeyiz ve hala hazırlamadım hastane çantamızı bu günlerde hazırlarım artık herhalde.Az kaldı ve çok heyecanlayım.

bir avazda alın bebişlerinizi kucağınıza inşaallah. bizim daha çok var daha fasulye kadar...

bende 35 haftamdayım hazırladım cantamı
gecelık,sabahlık,pijama takımı,atlet,kilot,sütyen,corap,terlik,ıslak mendil,diş macunu,fırça,sabun,ped,gögüs ucu için krem,gögüs pedi,pamuk
bebek için;
hastane çıkısı,zıbın takımı,tulum,1tane penye 1tane polar battanıye,corap,mınık bı örgü patikle yelek,bez,ıslak mendil
sımdılık bunlar aklıma gelen olursa eklerım..

sabahlik gecelik terlik iç çamaşırı hasta bezi göğüs pedi çorap bebek için hastane çıkışı bez ıslak mendil tulum yün hırka cıbın çıtçıtlı badi

Kızlar ben kendim için ayrı bebiş için ayrı bir çanta hazırladım.Bebişlere güven olmuyor.Biraz fazla kusuveriyorlar.Ona göre ben bebek için 3 takım aldım yanıma tabi birde kusmuk mendilleri.

benımkı 7 ayda erken dogum tehtıdım nasladıgı andan ıtıbaren hazır
2 adet gecelik
1 adet pişjama takımı
1 adet sabahlık
1 cıft terlik
1 çift kalın corap
patık
hırka veya sal
el sabunu
dıs macunu dıs fırcası
krem
makyaj malzemelerım
ıslak mendıl
pecete havlu kagıt
havlu
vedeee lohusa kurdalemmmm :))
bebek ıcınde
2 tane hastane cıkısı
4 tane bez
1 tane pelus battanıye
tasımak ıcın cantası
1 tane penye battanıye
dezenfekte edılmıs yenıdogan emzıgıı
vede yenıdogan bıberonuu
kusmuk mendili
valla kızlar bu kadrı aklıma geldı
ben bunları koydum aklıma gelırse gene yazarımmm
heee bıde fotograf makınasının yedek pıllerı

scrin bende kaynattım canım suyu kaynat ıcıne at bıberonlarını emzıklerını fılan 5-10 dk kaynasın yeterlı erımez canım bende ole yaptım

benam de çantam daha hazır değil napcam yaü
daha yıkamadım bile bebişimin eşyalarını şurda kaç günüm kaldı ya
ama işlerim çok yoğun akşam baygın gibi oluyorum
ama bu hafta içi mutlaka yaparım inşallah

Arkadaşlar, benim çantam da hazır. 36 hafta 3 günlük hamileyim. listemi yazıyorum. belki yardımcı olur sizlere.

Kerem Efe bebek için;

bez
altını silmek için pamuk(ıslak mendile allerjisi olursa)
ağız bezi
biberon (steril edilmiş)
2-3 takım hastane çıkışı(çorap,patik başlık,eldiven dahil)
ince ve kalın battaniye
pişik kremi
emzik (steril edilmiş)
ana kucağı(oto koltuğu şeklinde hastaneden çıkarken)
ıslak mendil

liste bitmedi Sırada Anne Özlem var:)

Anne Özlem için;

2 gecelik
2 pijama
göğüs havlusu( mimik mutfak havlularından)
terlik
şampuan
3 çift çorap
tarak
ped
kağıt havlu, tuvalet kağıdı
sabun
saç tokası, bandı
plastik bardak
kolonya
kaşık,çatal
kırmızı kurdela
yedek çamaşır (4 atlet,5 külot)
göğüs pedi
sabahlık,yelek
refakatçi terliği
lif
diş fırçası, diş macunu
kamera( bebek ve anne için ortak:))

ya bende 34.haftanın sonundayım hala hazırlamadım cantamı yavas yavas baslıyım bari daha bebeğimin kıyafetlerini yıkamadım ütülemedim zaman cok cabuk geciyo cok az zamanımız kaldı

Benimde 25 günüm kaldı kısmetse oğlum sürpriz yapmazsa bize bende haftaya hazırlıycam inşallah zaten bütün kıyafetleri yıkandı ütülendi yerleşti yerine...
bir çantamız kaldı onuda haftaya evde olucam rahat rahat hazırlarım...

Ben çantami çoktan Hazirladim Bebişim Içi,n Hastane çikişi Battaniye Ince Battaniye çorap Patik Hirka Ayri Bir Zibin Takimi Daha Islak Mendil Bez Mendiller Popo Kremi Ve Bez Kendimede Kolonya Pijama Takimi çorap Terlik Ve çamaşir Koydum Allah Hepimize Hayirli Doğumlar Nasip Etsin Arkadaşlar

33+2 deyiz oğluşumla beraber. artık odasını hazırlasam diyorum. çevremdekiler erken diyorlar ama bende bi an önce olsun bitsin istiyorum. sizce ne yapmalıyım. daha temizliğe başlıcaz halılar tüller perdeler derken ancak olmaz mı ? sizler kaçıncı haftada hazırladınız?

Bence iyice ağırlaşmadan ve sıcaklar bastırmadan işleri kolaylamak lazım,birazda dinlenmeye vakit kalmalı.ALLAH hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin bebişlerimizi bende bi dahaki ay düşünüyorum hayırlısıyla

bende alışverşimi geçen hafta yaptım herşeyi alındı
bu hafta evi derledik temizledik
yarında oğlumun kıyafetleri yıkanıp ütülendi mi bi tek çanta hazırlamak kalacak

35+4 günlük hamileyim ve gectigimiz haftasonu hazırladım. Bebeğin ilk giyeceği giysilerini ve bir adet bebek bezini ayrıca bir poşete koyup çantaya koydum istediklerinde hemen verebilmek için.

Bebek için,
2 takım hastane çıkışı
2 takım zıbın takımı
cıtcıtlı bady
giysilerine uygun coraplar ve penye yelekler
agız silme mendilleri
2 penye 1 kalın battaniye (kalın olanı bebegi yatırdıkları plastik yataga sermek için aldım)
Yeni doğan bezi+ıslak mendili+pişik önleyici krem+tek kullanımlık şampuan (eşantiyon gelmişti artık bebekleri yıkamıyorlarmış gerekirse diye koydum)
Biberon+emzik
Anakucağı

Kendim için
1 gecelik (sezeryan olacagı icin ilk gün gecelik daha rahat oluyormus wcye oturup kalkarken)
1 pijama+sabahlık takımı
1 cift terlik
2 cift corap (belki üsürüm diye)
dudak nemlendiricisi
emzirme südyeni+atleti
büyük boy kilotlardan (dikise gelmemesi gerekiyo)
gece boyu olan pedlerden
göğüs pedi+kremi
saç tokaları+taç
hafif bir koku
fotoğraf makinası
telefon sarjı
1 el yüz havlusu+kağıt havlu
plastik bardak

aklıma gelenler bunlardı, Allah hepimizin doğumuna yardımcı olsun.

Back
X