kızlar cevap

bilge1991

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2012
189
5
96
Kocaeli
Kızlar bugün itibariyle 21 haftalık hamileyim.Ama şu ana kadar ne yazıkki bebegimin kalp atışını hiç dinleme fırsatım olmadı.Sağlık ocagına kaydımı yaptırdım ve ebemle sürekli irtibat halindeyim.Neyse o da bana 20 haftadan itibaren orada bulunan bir cihazla kalp atışını dinleyebilecegimizi söyledi.Bende gectigimiz pazartesi büyük bi heyecanla gittim.Fakat bilgisayar sistemine baktı ve sen daha 19 haftalıksın dinleyemeyiz dedi.Ultrasonlarda gelişimi sorunsuz olan bebeklerin bir hafta büyük gözüktügünü söyledi.İyice kafam karıştı.Bu konuda bilgisi olan var mı?

Nerede yaşıyorsunuz öncelikle?Yani 20..haftadan sonra kalp atışı dinlemekte neyin nesi..Nasıl bir sağlık ocağıdır orası ne saçma.
Bizim hemşire 16.haftadan sonra dinleriz demişti ki 17 falandı sanırım dinledik çok şükür.Şimdiye kadar 3 kez s.ocağında dinledik Allah ın izniyle.
Zaten artık 21 haftalık olmuşsunuz,gidersiniz dinlersiniz bu zamandan sonra.Hayırlısı olsun.

Nerede yaşıyorsunuz öncelikle?Yani 20..haftadan sonra kalp atışı dinlemekte neyin nesi..Nasıl bir sağlık ocağıdır orası ne saçma.
Bizim hemşire 16.haftadan sonra dinleriz demişti ki 17 falandı sanırım dinledik çok şükür.Şimdiye kadar 3 kez s.ocağında dinledik Allah ın izniyle.
Zaten artık 21 haftalık olmuşsunuz,gidersiniz dinlersiniz bu zamandan sonra.Hayırlısı olsun.

kocaeli darıcada yaşıyorum canım bende anlayamadım valla:(

kocaeli darıcada yaşıyorum canım bende anlayamadım valla:(

ben sağlık ocağına hiç gitmedim tahliller için devlet ama kontrol için özel doktora gidiyorum kalp atışınıda herşeyini öğreniyorum bence sende orda bir devlet hastanesine git ben pek sağlık ocaklarına güvenmiyorum

ben sağlık ocağına hiç gitmedim tahliller için devlet ama kontrol için özel doktora gidiyorum kalp atışınıda herşeyini öğreniyorum bence sende orda bir devlet hastanesine git ben pek sağlık ocaklarına güvenmiyorum

Ayda iki kere dr a görünsemde,illa aralarda göremesemde kalp atışlarını duymak istiyorum.Sağlık ocakları bu aralarda çok işe yarıyor şahsen.Eğer elimde kalp dinleme cihazım olsaydı(ki ben istemedim psikolojik açıdan elimden düşmezdi) s.ocaklarında dinleme ihtiyacında bulunmazdım.

neden bu kadar bekletildiğini anlayamadım ben ilk kontrolüme gittiğimde yani hamile olduğumu öğrendiğim zaman kalp atışını dinledim..

bende devlet hastanesinde düzenli bi doktora gidiyorum aynı zamanda ama doktorum aşırı yogun bi doktor ultrasonda bile bebegime sadece 2-3 dk bakabiliyorum.2 temmuzda kontrolüm var isteyecem bu sefer dinlemeyi.

sağlık ocaklarına fazla güvenmiyorum.Arkadaşım 20 küsür haftalık hamileydi.Kontrol edelim demiş sağlık ocağındakiler.Kalp atışını dinleyelim birde demişler.Kızın karnında bebek oynuyo bu kalp atışını duymuyoruz bebeğin bir sorun olabilir kendi doktoruna bi git görün demişler.Kız ağlaya ağlaya doktoruna gitti.Panikleme sağlık ocağındakiler anlamıyo kalp atışından falan demiş.Hemen dinletmiş arkadaşıma bebişinin kalp atışınıda öyle rahatladı kız.

Bende tetanoz aşımı vurdurmaya gittiğimde zar zor duymuştu kalp atışını. Kocaman bebekti üstelik. Ayrıca şeker tahlil sonuçlarıma baktı orda görevli hemşire güzel normalmiş dedi :53: Yaw özel hastanedeki 3 ayrı doktorum var şekerden sebep hepsi alarma geçmişti o günlerde o bana normal demişti. Orda notunu verdim :37:

ben anlayamadım konuyu çünkü arkadaşlar 7 haftalıkken gittiğim doktor bana kalp atışlarını dinletti ultrasonda da görünüyor daha farklı bi dinlememi var 20 haftaya bekletiyorlar?

ben anlayamadım konuyu çünkü arkadaşlar 7 haftalıkken gittiğim doktor bana kalp atışlarını dinletti ultrasonda da görünüyor daha farklı bi dinlememi var 20 haftaya bekletiyorlar?[/Q

ben de 7 haftalıkken dinlemeye başladım kalp atışlarını hala istediğim zaman inliyorum.. farklı bişey mi acaba bu? yoksa sağlık ocaklarının uygulaması mı?

bende 7 haftalıkken dinledim acaba sadece özeldemi bu şekilde erkenden dinletiyorlar... sağlık ocağında hemen dinletmiyorlarmı.. ben sağlık ocağına tetanoz aşısı için gitmiştim sadece o zman bebeğim kalbinide dinlemişti 20. haftalarda ..

cnm bende kocaeli darıca da yaşıyorum.aynıyız senınle.çunku bende hala bebişimin kalbini bi kez olsun dınleyemedım.senın gıbı 20.haftamın dolmasını beklıyorum.sağlık ocağı aynı seyı söyledı ası ıcın gıttıgımde soracağım bakalım teklıf edeceğim dınlemeyı.çok ıstıyorum yaa.gıttıgım özel hastane de de böyle bır cıhaz yokmus nası bende anlamadım ama öyle dedı doktorum.bu arada boğaziçi hastanesıne gıdıyorum.ama ınsan çok merak edıyo ultasonda kalbı atıyo dıyor ama dınlemek de cok önemlı.o yuzden senı cok ıyı anlıyorum:5:

hayırlı olsun bebeğiniz..

çok saçmaymış.. hadi sağlık ocağını geçtim doktorunuz kendisi dinletmesi gerek..hatta kendisinin merak etmesi gerek..çünkü kalp atış hızı ritmik olması çok önemli...

ben sağlık ocağına ayda bir gidiyorum ilk 16.haftada dinledim orada.. dokrotumda ise 6.haftadan beri dinliyorum..doktorunu değğiştir bence...

hayırlı olsun bebeğiniz..

çok saçmaymış.. hadi sağlık ocağını geçtim doktorunuz kendisi dinletmesi gerek..hatta kendisinin merak etmesi gerek..çünkü kalp atış hızı ritmik olması çok önemli...

ben sağlık ocağına ayda bir gidiyorum ilk 16.haftada dinledim orada.. dokrotumda ise 6.haftadan beri dinliyorum..doktorunu değğiştir bence...

tesekkür ederim
2 Temmuzda devlet hastanesine gittim bu sefer kalp atısını dinlemek istedigimi söyledim doktorum da ultrasonlarımızın sesi dışarı verme özelligi yok dedi.
ayın 5indede sağlık ocagına gittim kalp atısı dinleme cihazlarının pili bitmiş:( bişeyi cok istersen olmaz ya bende evladım sağlıklı olsun da gerisi önemli degil dedim.

cnm bende kocaeli darıca da yaşıyorum.aynıyız senınle.çunku bende hala bebişimin kalbini bi kez olsun dınleyemedım.senın gıbı 20.haftamın dolmasını beklıyorum.sağlık ocağı aynı seyı söyledı ası ıcın gıttıgımde soracağım bakalım teklıf edeceğim dınlemeyı.çok ıstıyorum yaa.gıttıgım özel hastane de de böyle bır cıhaz yokmus nası bende anlamadım ama öyle dedı doktorum.bu arada boğaziçi hastanesıne gıdıyorum.ama ınsan çok merak edıyo ultasonda kalbı atıyo dıyor ama dınlemek de cok önemlı.o yuzden senı cok ıyı anlıyorum:5:

beni anlayan biri cıktı sonunda :) tesekkür ederim aynı duyguları hissediyoruz tamamen.Ben farabi devlet hastanesine gidiyorum ama orada da dinleyemedm:(

Back
X