Çeyiz hazırlamak çok heyecanlı ve güzel bir süreç. Kendi adıma konuşacak olursam, önce büyük parçaları almanı tavsiye edebilirim. Çelik tencere setlerinde Jumbo, Hisar, Aryıldız, Korkmaz iyi diyorlar. Jumbo biraz pahalı. Hisarı biz evde kullandığımız için ve memnun olduğumuzdan ben Hisar'ı tercih ettim. Misafir çkb'yi Hisar'dan aldım. Hisar ürünlerinin 100 yıl garantisi var yani ömürlük. Yemek takımlarında da parça garantisi olan markaları tercih etmelisin. Kütahya Porselen, Bernardo, Karaca, Esse'yi bu açıdan tercih edebilirsin. Ben göz zevkime hitap etmesi nedeniyle Kütahya Porselen'i tercih ettim. Günlük yemek takımları mı oradan aldım. Günlük çkbleri çok önemsemedim insan sıkılıyor diye Karaca'da indirim vardır oradan aldım. Bu arada eğer evlilik için süren varsa indirimleri takip etmen yararına olacaktır. Kahvaltı takımı ister kendin oluşturabilirsin ister takım alabilirsin. Yine yukarıda saydığım markalarda herkese hitap edecek modeller var.
Bir takım da seramik tencere setin olsa iyi olur. Esse, Karaca, Korkmaz tercih edenler var. Benim tercihin Esse'den oldu. Henüz kullanmadığımdan iyi midir kötü müdür bilmiyorum.
Nevresim, uyku seti ve pike takımları alman lazım. Hem kendi kullanımın için hem de misafirler için. Nevresim konusunu ben biraz abarttım sevdiğimden ama 4-5 takım yeterli olacaktır. Taç, Sarev iyi markalar nevresim konusunda. 2-3 takım da pike takımı alabilirsin. Hazır yorgan alırsan 1 tane uyku seti yeterli. Yastık ve yorganlarda (hazır olanlar) English Home, Madame Coco gibi yerlerde indirimleri oluyor çok uygun fiyata oralardan alabilirsin. Bornoz markası olarak Taç'ı öneririm ve bambu olanlarından almanda fayda var suyu çok iyi çekiyormuş ve yumuşacık. Havlular için de English Home, Madame Coco tercih edebilirsin. Madame Coco'nun bambu havlularını evde kullanıyoruz çok memnunuz. İndirimli dönemlerde havluları 5-6 liraya alman mümkün.
Süpürge için buradaki bayanlar Dyson ve Philips Marathon öneriyorlar ben henüz almadım. Ütü için ise Philips Azur serisini öneririm. Kazanlı ütüler de iyi diyorlar ama çok fazla ütü yapanlar için kullanışlıymış. Eşinin ve senin iş durumuna göre buna karar verirsin. Ama Philips'ten şaşma derim.
Küçük ev aletlerinde blender konusunda Tefal ve Braun'un iyi olduğu söyleniyor. Ben çırpma telinin kalın olmasından dolayı Tefali tercih ettim. Çaycı düşünüyorsan Arzum, Korkmaz tercih edebilirsin. Çaycılar kettle olarak da kullanılabiliyor. Tost makinesi düşünürsen yine Korkmaz, Arzum tercih edebilirsin. Ama ızgara özelliği olan ve çıkarılan plaklı olanlar önceliğin olsun. Böylece çok fonksiyonlu kullanırsın.
Fikir olması açısından benim çeyiz topiğimi de inceleyebilirsin. Linkini koyuyorum.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/okeanoss00un-ceyizleri.708600/