• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar çeyiz için gerekli şeyler neler?

vanilyalimuffin

En Vanilyalı Muffin
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2009
4.524
4.279
248
Kızlar merhabalar..

Çeyiz tamamlayayım diyorum annem yok sorabileceğim kimse de yok..:KK35:

Netten bakayım dedim takım sandığı bile yazan olmuş yuh dedim ne alaka.. Adama tornavidayı ben niye alıcaksam:KK53:

Kesin gerekli olan kullanışlı, sürekli kullanırım, çok pratik dediğiniz şeyleri yazar mısınız rica etsem..

Ve marka verir misiniz süpürge tencere ütü vs gibi performansı markaya göre değişen şeylerde..

Mesela tencereleri nasıl alayım.. Ütü o büyüklerden mi olmalı hani kazanlı mı diyorlar buharlı mı adı meydi bilemedim yoksa bildiğimiz ütüden farkı yok mu pek.. :KK51:Fiyatı önemli değil çalışıp alıcam..

Size zahmet yazarsanız tecrübelerinizi ya da hazırlıklarınızı çok sevinirim..Hoppa:KK68: Hele de yaşça büyükler büyük birinin gözünden çeyiz anlayışımı yazarsa ayrıca makbule geçer :KK16:

Şimdiden çok sağolun:KK68:

çok heyecanlı döneme giriyorsunuz. şimdiden hayırlı olsun. Ben kendimden düşünerek cevap vereyim. ilk aldığım ürünler büyük parçalarımdı. 12 kişilik yemek takımı çelik tencelerim 12 kişilik çkb takımı ve hediyesi olan kahvaltı setim bunlar bittikten sonra günlük yemek takımı ve çkb takımı aldım. bu arada indirimleri takip ettim nevresimler aldım 4 tane çift kişilik ve 2 tane uyku setimi aldım bornozumu aldım çift ve tek kişilik yorganlar aldım blenderımı süpürgemi ütümü aldım (kazanlı almadım çok kocaman o şey ben kullanamam darlanan kızım ben :D ama kullananlar memnun olduğunu söylüyor) salon takımlarımı süslü masa örtüsü takımlarımı aldım. ufak tefek şeylerimi gezerken hoşuma gidenlerden aldım mesela küçük tatlı tabaklarımı aaa ne güzellermiş diyip arada aldım :KK9:battaniiye aldım bir tane de hediye geldi. seramik tencerelerimi aldım. pike alıcam şimdide :D

Çeyiz hazırlamak çok heyecanlı ve güzel bir süreç. Kendi adıma konuşacak olursam, önce büyük parçaları almanı tavsiye edebilirim. Çelik tencere setlerinde Jumbo, Hisar, Aryıldız, Korkmaz iyi diyorlar. Jumbo biraz pahalı. Hisarı biz evde kullandığımız için ve memnun olduğumuzdan ben Hisar'ı tercih ettim. Misafir çkb'yi Hisar'dan aldım. Hisar ürünlerinin 100 yıl garantisi var yani ömürlük. Yemek takımlarında da parça garantisi olan markaları tercih etmelisin. Kütahya Porselen, Bernardo, Karaca, Esse'yi bu açıdan tercih edebilirsin. Ben göz zevkime hitap etmesi nedeniyle Kütahya Porselen'i tercih ettim. Günlük yemek takımları mı oradan aldım. Günlük çkbleri çok önemsemedim insan sıkılıyor diye Karaca'da indirim vardır oradan aldım. Bu arada eğer evlilik için süren varsa indirimleri takip etmen yararına olacaktır. Kahvaltı takımı ister kendin oluşturabilirsin ister takım alabilirsin. Yine yukarıda saydığım markalarda herkese hitap edecek modeller var.

Bir takım da seramik tencere setin olsa iyi olur. Esse, Karaca, Korkmaz tercih edenler var. Benim tercihin Esse'den oldu. Henüz kullanmadığımdan iyi midir kötü müdür bilmiyorum.

Nevresim, uyku seti ve pike takımları alman lazım. Hem kendi kullanımın için hem de misafirler için. Nevresim konusunu ben biraz abarttım sevdiğimden ama 4-5 takım yeterli olacaktır. Taç, Sarev iyi markalar nevresim konusunda. 2-3 takım da pike takımı alabilirsin. Hazır yorgan alırsan 1 tane uyku seti yeterli. Yastık ve yorganlarda (hazır olanlar) English Home, Madame Coco gibi yerlerde indirimleri oluyor çok uygun fiyata oralardan alabilirsin. Bornoz markası olarak Taç'ı öneririm ve bambu olanlarından almanda fayda var suyu çok iyi çekiyormuş ve yumuşacık. Havlular için de English Home, Madame Coco tercih edebilirsin. Madame Coco'nun bambu havlularını evde kullanıyoruz çok memnunuz. İndirimli dönemlerde havluları 5-6 liraya alman mümkün.

Süpürge için buradaki bayanlar Dyson ve Philips Marathon öneriyorlar ben henüz almadım. Ütü için ise Philips Azur serisini öneririm. Kazanlı ütüler de iyi diyorlar ama çok fazla ütü yapanlar için kullanışlıymış. Eşinin ve senin iş durumuna göre buna karar verirsin. Ama Philips'ten şaşma derim.
Küçük ev aletlerinde blender konusunda Tefal ve Braun'un iyi olduğu söyleniyor. Ben çırpma telinin kalın olmasından dolayı Tefali tercih ettim. Çaycı düşünüyorsan Arzum, Korkmaz tercih edebilirsin. Çaycılar kettle olarak da kullanılabiliyor. Tost makinesi düşünürsen yine Korkmaz, Arzum tercih edebilirsin. Ama ızgara özelliği olan ve çıkarılan plaklı olanlar önceliğin olsun. Böylece çok fonksiyonlu kullanırsın.

Fikir olması açısından benim çeyiz topiğimi de inceleyebilirsin. Linkini koyuyorum.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/okeanoss00un-ceyizleri.708600/

Kızlar çok teşekkürler.. Evet zamanım var yavaş yavaş biriksin diye başlıycam tamamlamaya.. Çünkü zaman azalınca hem fırsat olmuyomuş hem de çok masraflıymış sanırım. Bide kız tarafına düşen masraflar eklenince sıkışırım diye düşündüm ufak ufak başlayayım dedim.

Tatlım linki inceliycem bu arada çok teşekkürler :)

Ee kızlar başka başkaaa?

Mesela ben süslü süslü yatak örtüsü aldım çoğu kişi almıyor ama ben beğeniyorum. evlilik özeldir. eğer sende beğenmiyorsan bile en azından gelin seti denen daha sade olanlardan yaptırmalısın yeni gelinken sermek için :D mesela bizde ailenin yakınlarına bohça gider onlar için havlu lif patik almalısın yada yaptırmalısın

Mesela ben süslü süslü yatak örtüsü aldım çoğu kişi almıyor ama ben beğeniyorum. evlilik özeldir. eğer sende beğenmiyorsan bile en azından gelin seti denen daha sade olanlardan yaptırmalısın yeni gelinken sermek için :D mesela bizde ailenin yakınlarına bohça gider onlar için havlu lif patik almalısın yada yaptırmalısın

BEn sadece damada yaparım damat da bana yapsın uğraşamam incik cıncıkla. Söylicem zaten öyle..

Ayyyyy oo yatak örtülerine ben aşığım yaa. Hele hele beyazınaaa.. Oof gelinlik gibi böylee ilk yatağa sermelik ;) elti çatlatmalık:KK53::KK45:

Ben de kendimden örnek verirsem, mutfak eşyalarımın çoğunu Bernardo'dan aldım. 12 kişilik misafir yemek takımı, 6 kişilik günlük yemek takımı (sofra seti), kahvaltı takımı, düdüklü tencere, çaydanlık, seramik tencere seti, çelik tencere seti, 12 kişilik çatal kaşık bıçak setinin hepsini Bernardo'dan aldım. Ayrıca bi 12 kişilik daha günlük yemek takımı aldım Kütahya'dan. Pasta Setim Esse'den. Mutfak robotum Braun Multiquik, Ütüm yine Braun'un Tekstil tabanlı olanı, Çaycım Arzum, Süpürgem Arnica Bora 5000 ve Fakir Dairky. Tekstil Ürünlerinde ise Bornoz takımım Pierre Cardin, havlularımın Özdilek, Soley, Madam Coco'dan.Nevresm ve yatak örtülerim, Englsh Home, Madam Coco, My House, Home Sweet Home, Taç'tan. Bence büyüklerden başlamalısın. Baktığında her biri az gibi görünse de topladığında epey bi yekün tutuyo

Valla canım bu topikteki bütün konuları okusan inan her şey kafanda şekillenir :) Ben burdaki arkadaşların aldıklarına baktım, modellerine fiyatlarına markalarına, çok daha şey öğreniyosun.
Aynen dediğin gibi büyük eşyalarını alabilirsin ilk önce.
Ben mesela bi tencere seti aldım 2 tane dekoratif eşya aldım :) benim için sıra önemli değil, zor beğenen biri olduğum için beğenmek tek kriterim.
Tencere olarak ben de sana tercihimi söyliyim; misafir için biraz daha büyük boyutları bir granit set aldım, kendim günlük kullanmak için bir seramik set aldım (boyları küçük tabi ki) , 2 tane yemek ısıtmak için küçük çelik tencere aldım (çelikte yemek pişirmeyi düşünmüyorum), şimdi bir tek günlük kullanıma yumurta falan kırmak için seramik sahan ve omlet tavası kaldı (biz sevgilimle omlet seviyoruz, yoksa yapmayanlar için çok da gerekli değil bence. Örneğin ben de hemen düdüklü tencere almıycam, tamamen ihtiyaçla ilgili.)

Bu çeyiz serüveninde başarılar diliyorum canım :) :KK5:

Kendimden örnek verecek olursam çelik setimi 5 parça Hisar' dan seramik tencerelerimi de monetadan aldım. Ekstradan junior, teflon, döküm, granit tencereye ihtiyaç duymadım. Sadece Esse' nin büyük indiriminden 2 adet seramik küçük boy tava almıştım, küçük boy tavam olmadığı için, ütüm philipsh kazanlı almadım, süpürgem dyson, blender setim braun, nevresimlerim Karaca ve Englısh Home ağırlıklı, Misafir yemek ve günlük kahvaltı takımımla yemek takımım bernardo, neredeyse çoğu porselen grubum bernardo yani, kayda değer eşyalarımın markaları bunlar..:KK39:

bornozlarında ve bornozlarında bambu alabilirsin..nevresimlerin pamuk saten olan olanları kullanışlı,battaniye de pamuklu olanları tercih edebilirsin.blenderde kesinlikle çelik uçlu ve wt ın yüksek olmasına dikkat et ve çok parçalı olmasın.ütüde buhar kazanlılar tam bi eziyet normal olması tercihimdir.(işleve göre),evlilik seti alabilirsin şu tacın herşeyi içinde olan ben kabarık yatak örtülerini sevmedigim için evlilik setlerinden aldım.(yinede senin tercihindir.)ben kendime göre mutfakta ve banyoda renk belirledim.ona göre kombin ettim.siyah metal beyaz ve kırmızı renklerinden banyoda krem metal ve ekru renklerinden sende kendine göre renkler oluşturup ona göre kombine edebilirsin

Back
X