Kızlar Cok Acil bir Yardım !!!!!!

Burada sorun yaşayıp konu açan çok oldu.
Genelde önemli olan ailelerin bakış açısı oluyor va daha tanımadan red ediyorlar.
Daha yeni bir arkadaş konu açmıştı, konu ailenin ya o ya biz demesi noktasına kadar gelmişti.
Eğer ailen bu konuda katıysa ciddi problemler yaşayabilirsin.
Karşı tarafı hiç saymıyorum bile.
Ama tabi hoşgörüyle yaklaşılan ve sorun olmadan devam eden mutlu evliliklerde var.
Sanırım azınlıkta.

Mrb.bu sitede ve etrafımda gözlemlediği kadarıyla çok sorun oluyor olmayanlar %10 gibi azınlık bir oran iki tarafta istemiyor farklı mezhebi

Sımdı ben aıleme soyledım eger karsı taraf yapmazsa bızımkıler sorun yapmaz ben soyledım eger aılen bu tıp mezhep sorunu yapıyprmu dıye cıtlattım bıraz sorun degıl fılan dedı ıste

bazı arkadaslar burda yazdı evlendıklten sonra sorunlarını annatıyorlar

Uf sadece gerıldım ben

İllaki sorun yasaniyor canim malesef esinle hic bi problem olmasa bile aileler anlasamiyor buda ister istemez size yansiyo
eslerin ayni mezhepten olmasi
Daha iyi diye dusunuyorum
İllaki bi yerde celisiyor

şu an kımse kımseye karışmasa bıle cocuk oldugunda catışmalar baslayacaktır,her ıkı tarafta kendı mezhebıne uygun sekılde yetıstırmek ısteyecek doğal olarak..

Ben farklı mezhepten olup çok mutlu evlilikler gördüm. Biri heralde 35 -40 yıllık bi evlilik olmuştur. Aileler ve sizlerin turumu çok önemli.

Ben sımdı erkek arkasasım ıste o kısıyele gorusum her hangı bızım tarafımızdan sorun olmaz sızın tarafınızdan olmazsa diyor.zaten farklı dınden ıkı gelınlerı var ben arkadasıma ıkı yengesının dınlerı farklı dedım oda bana olabılır ama bence bı daha dusun dıyo onların yakın bı tanıdıgı sızın dedınız gbı cok mutlu bırıde kaynanansınddan resmen zulum goruyooo gbııı
Cocuk ısınde haklısınız ama sanırım bıraz daha dusunsenm ıyı olucak uf

çoğu aile sorun ediyo,ama herşey yolundaysa eşler anlaşıyosa önyargılı davranıpta sorun edilmesi çok saçma yani en azından tanımalılar birbirlerini
çocuk olayına gelincede her iki tarafta olgun davranırsa orta yol bulunur elbet

Din, kişinin en özel mahremi diye düşünüyorum ben.. Bir aile içerisinde iki farklı din olması sıkıntı değil hele ki aynı dinin iki farklı mezhebi hiç sıkıntı olmamalı ..

Bu konuda biraz rahat davranmak gerekiyor.. Tamamen kişi haklarına saygı ile ilgili.. Aileler belki ufak tefek sıkıntılar çıkarır ya da belki evlilik töreni ile ilgili geleneklerde çelişmeler olur ancak buınların hepsi aklı başında insanların çözemeyeceği sorunlar değil..

Biri bir diğierinin mezhebini kabullenip oturmak zorunda değil ya da karşındakini kendne uydurmaya çalışmak da ayrı bir mantıksızlık olur.. Ben forumdaki diğer yanıtları okumadım işin açıkcası ..

Bu işin yürüyüp yürümeyeceği tamamen karşınızdakinin size sizin karşınızdaki insana saygınızla alakalıdır diye düşünüyorum..

OKumadım ama ilk bir iki mesaja göz gezdirdim şimdi.. Bebek sorunu olmaz.. çocuklar bizim malımız ya da hakimiyetimiz altındaki köleler değil.. anlayabileceği yaşa geldiğinde iki tarafta oturur kendi mezhebini anlatır.. gerekirse eline kitaplar verilir.. illa bir seçim yapması gerekiyorsa kendi seçimini kendi yapar uygun yaşa geldiğinde.. o zamana kadar da her iki tarafın geleneklerini görerek büyüyeceği için sıkıntı olacağını sanmıyorum..

Bence içini ferah tut ve bunu düşünme bile.. sonuçta kaç kişi var evlenirken karşısındaki adama dini vecibelerini yerine getirip getirmediğini soran? :)

Ben evlenirken eşime mezhebini ya da dinini sormak aklıma bile gelmemişti.. Niye sorayım ki? :) bu onun özel hayatı... onun, kendini dinlediği, dinlendirdiği ve kendini bulduğu yer.. beğenmezsem evlenmeyecek miydim.. Benim girmeye hakkım olmayan bir kapının ardındakileri beğenmedim diye o sokağı terk etmeye gerek var mı?

Bence mezhep olayına ya da din olayına takılmamalı evliliklerde.. bir iki arkadaşımın başına gelen hikayelerden biliyorum.. evleneceğiniz insandan bir şekilde sabıka kaydı istenemeniz hem sizin hem geleceğiniz için daha hayırlı olur her zaman :)

İlişkinizi ailenizin domine etmesine müsaade eden bir çift iseniz değil mezhep evde üzerinde oturduğunuz koltuk bile sorun olur, yok ilişkinizin hakimiyeti yalnızca sizde kalırsa değil mezhep farklı galaksilerden bile olsanız mesele çıkmaz. Açık ve net.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…