Din, kişinin en özel mahremi diye düşünüyorum ben.. Bir aile içerisinde iki farklı din olması sıkıntı değil hele ki aynı dinin iki farklı mezhebi hiç sıkıntı olmamalı ..
Bu konuda biraz rahat davranmak gerekiyor.. Tamamen kişi haklarına saygı ile ilgili.. Aileler belki ufak tefek sıkıntılar çıkarır ya da belki evlilik töreni ile ilgili geleneklerde çelişmeler olur ancak buınların hepsi aklı başında insanların çözemeyeceği sorunlar değil..
Biri bir diğierinin mezhebini kabullenip oturmak zorunda değil ya da karşındakini kendne uydurmaya çalışmak da ayrı bir mantıksızlık olur.. Ben forumdaki diğer yanıtları okumadım işin açıkcası ..
Bu işin yürüyüp yürümeyeceği tamamen karşınızdakinin size sizin karşınızdaki insana saygınızla alakalıdır diye düşünüyorum..
OKumadım ama ilk bir iki mesaja göz gezdirdim şimdi.. Bebek sorunu olmaz.. çocuklar bizim malımız ya da hakimiyetimiz altındaki köleler değil.. anlayabileceği yaşa geldiğinde iki tarafta oturur kendi mezhebini anlatır.. gerekirse eline kitaplar verilir.. illa bir seçim yapması gerekiyorsa kendi seçimini kendi yapar uygun yaşa geldiğinde.. o zamana kadar da her iki tarafın geleneklerini görerek büyüyeceği için sıkıntı olacağını sanmıyorum..
Bence içini ferah tut ve bunu düşünme bile.. sonuçta kaç kişi var evlenirken karşısındaki adama dini vecibelerini yerine getirip getirmediğini soran? :)
Ben evlenirken eşime mezhebini ya da dinini sormak aklıma bile gelmemişti.. Niye sorayım ki? :) bu onun özel hayatı... onun, kendini dinlediği, dinlendirdiği ve kendini bulduğu yer.. beğenmezsem evlenmeyecek miydim.. Benim girmeye hakkım olmayan bir kapının ardındakileri beğenmedim diye o sokağı terk etmeye gerek var mı?
Bence mezhep olayına ya da din olayına takılmamalı evliliklerde.. bir iki arkadaşımın başına gelen hikayelerden biliyorum.. evleneceğiniz insandan bir şekilde sabıka kaydı istenemeniz hem sizin hem geleceğiniz için daha hayırlı olur her zaman :)