- 22 Aralık 2020
- 942
- 369
- 53
- Konu Sahibi Floydblack
-
Perinatalog oyle dedide neden pihtalasma sonucun cikmadan sana kullan dedi anlamadım. Bence sonuca gore hareket etmelisinMerhaba kızlar 6. Haftada kanama yasadım. Doktorum enoxu kesti bugün 9+2 oldum rabbime sukur kendi doktorum enoxa hala basladı içeride hematom alanım var ama bayaga kuculmuş. Bulundugum sehirde birde perinatalog görsün istedim bugun doktora gittim. Enoxu kullanmalımıyım diye sordugumda neden basladın dedi. Tüp bebek dedim pıhtılaşmamı var dedi bilmiyorum test yapılmadı dedim. İşte en büyük sorun bu dedi test yapılmadan enox baslanıyor biz arada kalıyrouz dedi bana kalırsa devam et dedi benim kafam cok karıatı kendi doktorum kullanma diyor perinatolog kullan diyor ne yapmalıyım. Bu arada pıhtılaşma testide verdim
Riske atmamak için sanırım pıhtılaşma varsa kalp durabiliyor sonuctaPerinatalog oyle dedide neden pihtalasma sonucun cikmadan sana kullan dedi anlamadım. Bence sonuca gore hareket etmelisin
Ne zaman kestin ilacı?Riske atmamak için sanırım pıhtılaşma varsa kalp durabiliyor sonucta
Tam 20 gün olduNe zaman kestin ilacı?
Ooo baya olmus birakali test sonucu ne zaman cikarmis cikana kadar kullan dicem ama kanaman olursa yine diyede bisey diyemiyorum yani neticede kanama olunca direkt biraktiriyorlarTam 20 gün oldu
Tüp bebek doktorunuzu dinleyin bence,ben de tüp bebek yaptırdım kanama alanım olduğu sürece kan sulandırıcıyı kestik sonrasında tekrar başladım,Merhaba kızlar 6. Haftada kanama yasadım. Doktorum enoxu kesti bugün 9+2 oldum rabbime sukur kendi doktorum enoxa hala basladı içeride hematom alanım var ama bayaga kuculmuş. Bulundugum sehirde birde perinatalog görsün istedim bugun doktora gittim. Enoxu kullanmalımıyım diye sordugumda neden basladın dedi. Tüp bebek dedim pıhtılaşmamı var dedi bilmiyorum test yapılmadı dedim. İşte en büyük sorun bu dedi test yapılmadan enox baslanıyor biz arada kalıyrouz dedi bana kalırsa devam et dedi benim kafam cok karıatı kendi doktorum kullanma diyor perinatolog kullan diyor ne yapmalıyım. Bu arada pıhtılaşma testide verdim
Bende pıhtılaşma çıkmamıştı ama yine de tedavimde kullandım,kanama alanı varken kestik ama yaşım 34 olduğu için pıhtılaşma olmasa da kullanmak zorundayız demişti doktorum 8.aydayız hala kullanıyorumSimdi söyle bi durum var. Bebek henüz çok küçük ve kan dolasimina da ihtiyacı olduğu için sulandirici kullanıp birakinca kan yavaşlaması durumuyla kayıplar olabiliyor. Bi arkadaşımda hekimin yanlış yönlendirmesi ile sulandiriya başladı fakat pıhtılaşma cikmadi. Doktor ise bıraktırma konusunda riske giremem dedi. Suan beden alıştı bebeğe zarar olur mu risk almıyorum kullan dedi. Doğuma kadar kullanmak durumunda kaldı yanı. Amaaa söyle de bi durum var kullansanız olumsuz bi durum olacağını düşünmüyorum. Test sonucu cikincada karar verilir.
Banada tüp doktorum tedavi süresinde vermemisti ohss olunca başladım o süre içinde de kendi tercihimle pıhtılaşma testi vermiştim ve gebelik oldu pıhtılaşma da çıktı. Tüp doktoruma göre gerek yoktu ama ben aynı zamanda başka doktora da gidiyodum onun yönlendirmesi ile kullanmıştım test sonucu çıkana kadar. Yani bedenin ihtiyacı olabilir
Hematom alanım var yani içerde kanama alanım var ve enox kanama yapıyor doktorum o yğzden bıraktırmıstı yoksa nırmal sartlarda evet kullanmada sorun yokSimdi söyle bi durum var. Bebek henüz çok küçük ve kan dolasimina da ihtiyacı olduğu için sulandirici kullanıp birakinca kan yavaşlaması durumuyla kayıplar olabiliyor. Bi arkadaşımda hekimin yanlış yönlendirmesi ile sulandiriya başladı fakat pıhtılaşma cikmadi. Doktor ise bıraktırma konusunda riske giremem dedi. Suan beden alıştı bebeğe zarar olur mu risk almıyorum kullan dedi. Doğuma kadar kullanmak durumunda kaldı yanı. Amaaa söyle de bi durum var kullansanız olumsuz bi durum olacağını düşünmüyorum. Test sonucu cikincada karar verilir.
Banada tüp doktorum tedavi süresinde vermemisti ohss olunca başladım o süre içinde de kendi tercihimle pıhtılaşma testi vermiştim ve gebelik oldu pıhtılaşma da çıktı. Tüp doktoruma göre gerek yoktu ama ben aynı zamanda başka doktora da gidiyodum onun yönlendirmesi ile kullanmıştım test sonucu çıkana kadar. Yani bedenin ihtiyacı olabilir
Benimde kanama alanım oldugu için kesti doktorum haftaya cuma gunu tekrar kullanıp kullanmayacagına karar vereceğim dedi ama hgittiğm diğer doktor basla dedi kanama alanım hala devam ediyor bu aradaBende pıhtılaşma çıkmamıştı ama yine de tedavimde kullandım,kanama alanı varken kestik ama yaşım 34 olduğu için pıhtılaşma olmasa da kullanmak zorundayız demişti doktorum 8.aydayız hala kullanıyorum
Pıhtılaşma varmı yokmu bilmiyorum ailemde gebelik kaybı olan yok genetik acıdan bakarsak iki doktor farklı bir şey dedi 20 gündür kullanmıyorum 12 gün sonra cıkacakmıs testMerhaba.Bende gebeligimin ilk haftalarında kan sulandırıcı ve coraspin kullanıyordum tam haftayı hatırlamıyorum ama 5 yada 6.haftada çok ciddi ve yoğun bir kanama yaşadım.Buna rağmen doktorum coraspini kesti ama kan sulandırıcı iğneyi kullanmaya devam ettim.Siz güvendiginiz bir hekimin onerisine göre hareket edin.pihlasma yoksa kullanmak ne sağlıyor bilmiyorum ama ben hamile kalınca başlamıştım sürekli kullandim
Pıhtılaşma yoksa kullanılmasına pek anlam veremedim ama doktorun daha iyi bilir tabiBende pıhtılaşma çıkmamıştı ama yine de tedavimde kullandım,kanama alanı varken kestik ama yaşım 34 olduğu için pıhtılaşma olmasa da kullanmak zorundayız demişti doktorum 8.aydayız hala kullanıyorum
Tüp benek tedavisinde herkese veriyorlar bildiğim kadarıyla,benim de yaş ileride olduğu için testte çıkmasa da riske atmak istemedi doktorum Allah korusun,ben doktoruma güveniyordum siz de güvendiğiniz doktorun dediğini yapın bencePıhtılaşma yoksa kullanılmasına pek anlam veremedim ama doktorun daha iyi bilir tabi
Evet normalde tedavi süresinde kullaniliyormus benim doktorum gerekli olan hastaya veriyormuş ben çok şaşırmıştım. Sonra ohss sebebi ile devletteki doktorum başlanması gerek dedi. Onun görüşlerini de tüp doktoruna ilettim ve 10 gün kullandim o süre içinde tahlil verdim ohss tedavisi gördüm transfer oldum. Ve iyiki diyorum ohss olmuşum ve sulandirici kullanmışım çünkü gebelik oluştu belkide düşük yapacaktım allahim korudu. Cunku gebelik belli olduktan 10 gün sonra tahlilim çıktı ve bende sizin gibi doğuma kadar kullanicam.Bende pıhtılaşma çıkmamıştı ama yine de tedavimde kullandım,kanama alanı varken kestik ama yaşım 34 olduğu için pıhtılaşma olmasa da kullanmak zorundayız demişti doktorum 8.aydayız hala kullanıyorum
O kanama alanı elhamdülillah bende olmadı o yüzden bilgim yok yani sıkıntı yaratırmj bilmiyorumHematom alanım var yani içerde kanama alanım var ve enox kanama yapıyor doktorum o yğzden bıraktırmıstı yoksa nırmal sartlarda evet kullanmada sorun yok
Bana doktor anemnez alırken birincil aile ve akrabaları sormuştu. Bende bildiğim kadarı ile yok demiştim. Sonra kısmı kalıcı felç damar tıkanıklığı yada damarlarda pıhtı atma sorunu oldu mu gibibsorular sormuştu. Kardeslerde annede sorun yok ama dedelerimde felç olmuştu babaminda beyin damari pıhtı atmıştı vefat etmeden önce dedim bide bende asi sonrasi kalp zarı iltihabi olmuştu bunları duyunca hemen giriş yapıp test istemişti. Bide bende kimyasal gebelik olmuştu 2 3 sefer. Bunlarda pıhtılaşma ihtimali için yol gosteriyorPıhtılaşma varmı yokmu bilmiyorum ailemde gebelik kaybı olan yok genetik acıdan bakarsak iki doktor farklı bir şey dedi 20 gündür kullanmıyorum 12 gün sonra cıkacakmıs test
Ben de 33 yaşındayım tüp bebek doktorum hiç kan sulandırıcı başlamadı. Yaşın genç kilon yok dedi. 3.denemeden önce pıhtılaşma testleri de yapıldı, mthfr lerden biri heterozigot gelmişti çok anlamı yok. İlk 2 denemede pıhtılaşma testi yapılmadığı halde hiç kan sulandırıcı kullanmadım. İyi ki gereksiz başlamamış gebeliğimde hiç kanama yaşamadım ve çok can yakıyor bir de. Sadece uzun uçuş öncesi kendim doktor olduğum için yapmıştım. 36+5 oldukBende pıhtılaşma çıkmamıştı ama yine de tedavimde kullandım,kanama alanı varken kestik ama yaşım 34 olduğu için pıhtılaşma olmasa da kullanmak zorundayız demişti doktorum 8.aydayız hala kullanıyorum
Bende aynı sorunu yaşadım 6. Haftada kanama olunca kesti enox u sonra tüp bebek doktorum ve başlamadı bi daha sadece ecopirin ile devam etti . Şuan bebeğim 3.5 aylık olduMerhaba kızlar 6. Haftada kanama yasadım. Doktorum enoxu kesti bugün 9+2 oldum rabbime sukur kendi doktorum enoxa hala basladı içeride hematom alanım var ama bayaga kuculmuş. Bulundugum sehirde birde perinatalog görsün istedim bugun doktora gittim. Enoxu kullanmalımıyım diye sordugumda neden basladın dedi. Tüp bebek dedim pıhtılaşmamı var dedi bilmiyorum test yapılmadı dedim. İşte en büyük sorun bu dedi test yapılmadan enox baslanıyor biz arada kalıyrouz dedi bana kalırsa devam et dedi benim kafam cok karıatı kendi doktorum kullanma diyor perinatolog kullan diyor ne yapmalıyım. Bu arada pıhtılaşma testide verdim
İlk tüp bebek transferimde o zamanki doktorum hem oksopar hem corasprin vermişti. 6.Haftada kanamalarım başladı yine de devam ettirdiler. Şuanki doktoruma tesadüfen gittim yine 8.haftaya doğru çok kanamam olunca. Hemen kestirmişti. Ama yine de düşük yaptım. Şuan onunla devam ediyorum 2.transferim de pozitif ve vermeyeceğim kan sulandırıcı dedi. Ufak bi kanamanın kan sulandırıcı yüzünden düşüğe sebep olmasını istemediğini söyledi.Merhaba kızlar 6. Haftada kanama yasadım. Doktorum enoxu kesti bugün 9+2 oldum rabbime sukur kendi doktorum enoxa hala basladı içeride hematom alanım var ama bayaga kuculmuş. Bulundugum sehirde birde perinatalog görsün istedim bugun doktora gittim. Enoxu kullanmalımıyım diye sordugumda neden basladın dedi. Tüp bebek dedim pıhtılaşmamı var dedi bilmiyorum test yapılmadı dedim. İşte en büyük sorun bu dedi test yapılmadan enox baslanıyor biz arada kalıyrouz dedi bana kalırsa devam et dedi benim kafam cok karıatı kendi doktorum kullanma diyor perinatolog kullan diyor ne yapmalıyım. Bu arada pıhtılaşma testide verdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?