KIZLAR ÇOK ACİL YARDIM!!

Ben de 33 yaşındayım tüp bebek doktorum hiç kan sulandırıcı başlamadı. Yaşın genç kilon yok dedi. 3.denemeden önce pıhtılaşma testleri de yapıldı, mthfr lerden biri heterozigot gelmişti çok anlamı yok. İlk 2 denemede pıhtılaşma testi yapılmadığı halde hiç kan sulandırıcı kullanmadım. İyi ki gereksiz başlamamış gebeliğimde hiç kanama yaşamadım ve çok can yakıyor bir de. Sadece uzun uçuş öncesi kendim doktor olduğum için yapmıştım. 36+5 olduk ☺️
Her doktorun tedavi yöntemi farklı 🤷🏻‍♀️

Bende aynı sorunu yaşadım 6. Haftada kanama olunca kesti enox u sonra tüp bebek doktorum ve başlamadı bi daha sadece ecopirin ile devam etti . Şuan bebeğim 3.5 aylık oldu
Ecıpirinde kan sulandırıcı diye biliyorum siz yinede kullanmıssınız bir kan sulandırıcı bende o da yok

Ben de 33 yaşındayım tüp bebek doktorum hiç kan sulandırıcı başlamadı. Yaşın genç kilon yok dedi. 3.denemeden önce pıhtılaşma testleri de yapıldı, mthfr lerden biri heterozigot gelmişti çok anlamı yok. İlk 2 denemede pıhtılaşma testi yapılmadığı halde hiç kan sulandırıcı kullanmadım. İyi ki gereksiz başlamamış gebeliğimde hiç kanama yaşamadım ve çok can yakıyor bir de. Sadece uzun uçuş öncesi kendim doktor olduğum için yapmıştım. 36+5 olduk ☺️
Siz oıhtılaşma testi yaptıgınız için rahat bir şekilde kullanmamıssınız. Suanda içeride hematom alanım var ama aktif bir kanamam yok ve pıhtılaşma sorunum varmı yokmu bilmediğim için sanırım sonucum cıkıncaya kadar kullanacagım

2 tüp bebek negatif gördünüz sanırı

Sanırım dahiliyecisiniz. Birazcık okudugum makalelerden ve calısmalardan anladıgım kadRıyla kan sulandırıcının aktif bir kanamayı tetiklediğini söyleyebilşrim yani kan sulandırıcılar hematom alanı yapmazlar var olan hematom kanamasını cogaltabilirler. Hematom demek kanama var demek değildir aktif bir kanama yoksa bebeğin kalbinin atmaması daha büyük sıkıntı olacaktır diye düşünüyorum yukarıda gereksiz kullanım diyerek söz etmişsiniz ve eklemişsiniz iyiki kullanmadım kanama yasamadım diye bşr dahiliyeci olarak bunu demeniz beni fazlasıyla sasırttı zira bir cok makalede gördüğüm yukarıdada söz ettiğim gibi kanama alanının kan sulandırıcı ile ilgisi yok. Siz sanslıymıssınız kanama yasamamıssınız. Bence doktor olarak biraz daha dikkat ederseniz söylemlerinize cok iyi olur cunku mecburi kan sulandırıcı kullanmak zorunda olup yazdıgınızı okuyup kanamalarını buna baglayan fazlaca arkadasımız olabilir yapmayın

Evet onu da açıklamıştı ama neden dolayı verdiğini unuttum Hematom kaybolunca başladı tekrardan ecpirini
Bende hematom duruyor ama perinatolog basla dedi aktif kanama yok içerde yaklasık 20 gündür zaten kanamam da yok

İlk tüp bebek transferimde o zamanki doktorum hem oksopar hem corasprin vermişti. 6.Haftada kanamalarım başladı yine de devam ettirdiler. Şuanki doktoruma tesadüfen gittim yine 8.haftaya doğru çok kanamam olunca. Hemen kestirmişti. Ama yine de düşük yaptım. Şuan onunla devam ediyorum 2.transferim de pozitif ve vermeyeceğim kan sulandırıcı dedi. Ufak bi kanamanın kan sulandırıcı yüzünden düşüğe sebep olmasını istemediğini söyledi.
Kan sulandırıcı iğne ile düşüğün direkt bağlantısını aöyleyen hiç bir doktor olamaz olmamalı cok net söylüyorum. Sizin kanamanız 8. Hafta saglıksız bir gebelikten kaynaklı olmus. Zekai tahirde her zaman söylenilen tek sey vardır bebek saglıklıysa anne horonda tepse bir şey olmaz ama saglıksız ise kucaklarda da taşınsa o bebek düşer. Kan sulandırıcı yüzünden bebegınız düştü diyen doktoru bence hemen değiştirin. Ahmet mumcu kan sulandırıcı ve progestan isimli yazısını okumanızı tavsiye ederim. Birde unutmadan kalp atısındaki ani durmalar yavaslamaların sebebi genetik problemler,pıhtılaşma problemleri ve rahim içi problemlerdir unutmayın

Kan sulandırıcı iğne ile düşüğün direkt bağlantısını aöyleyen hiç bir doktor olamaz olmamalı cok net söylüyorum. Sizin kanamanız 8. Hafta saglıksız bir gebelikten kaynaklı olmus. Zekai tahirde her zaman söylenilen tek sey vardır bebek saglıklıysa anne horonda tepse bir şey olmaz ama saglıksız ise kucaklarda da taşınsa o bebek düşer. Kan sulandırıcı yüzünden bebegınız düştü diyen doktoru bence hemen değiştirin. Ahmet mumcu kan sulandırıcı ve progestan isimli yazısını okumanızı tavsiye ederim. Birde unutmadan kalp atısındaki ani durmalar yavaslamaların sebebi genetik problemler,pıhtılaşma problemleri ve rahim içi problemlerdir unutmayın
Merhaba, pıhtılaşma problemim yok daha sonrasında test yaptırdım. Zaten kan sulandırıcı sebebiyle düşük yaptım da demedim dediğiniz gibi muhtemelen genetiği iyi değildi. Ama pıhtılaşma problemi yoksa erken dönemde kan sulandırıcı ufak bir kanamayı arttırıp düşüğe sebep olabilir.

Merhaba, pıhtılaşma problemim yok daha sonrasında test yaptırdım. Zaten kan sulandırıcı sebebiyle düşük yaptım da demedim dediğiniz gibi muhtemelen genetiği iyi değildi. Ama pıhtılaşma problemi yoksa erken dönemde kan sulandırıcı ufak bir kanamayı arttırıp düşüğe sebep olabilir.
Burada okudugum yazısmalardan sunu anladım cogu arkadasımız hematomun ne oldugunu bilmiyor. Doktoru kanama diyor arkadaslar buraya gelip kanamam var içerde diyor bir sürü yanlış bilgi bir sürü bilgi kirliliği. Birincisi Haklısınız aktif bir kanamanız varsa kan sulandırıcı kanamayı hızlandırır ama bu baslıca düşük sebebi değildir .tekrar söylüyorum saglıklıysa ne olursa olsun o bebek tutunur. İkincisi hematom demek kanama var demek değildir en büyk yanlısı buardaa yapıp cok fazla yanlış yonlendirmeler yapılıyor burda. Hematom demek kanama olmuş demektir. Bu kanama durmuş olabilir devam ediypr olabilir bunu doktor doğruyu söyleyebilir. Mesela aktif kanamam yok hematom alanım var ama eski kan şimdi bu kanamam oldugu anlamına mı gelir sizce.

Back
X