• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar çok kötüyüm ya agliyorum

beans

...
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
1.165
1.749
333
Bolu
Universite ogrencisyim kızlar yaz okulu aldim 1inden kaldim.Vizesinden 30 aldim sayisal bi ders hemde calistigim halde ayni hoca gecen yaz okulunda derse gelenlere ek puan vermis.Kendisine yaz okulu basinda verip vermiyecegini sordum bu yaz okulunda hayir dedi.Bende vizem kotu olunca moralim bozuldu bi daha derse gitmedim sinava da calismadim.Sanirim hoca kararini degistirmis derse gelenleri yine gecirmis tabi ben kaldim boşu bosuna deliriyorum.

Okulum zaten uzamıştı utanarak soyluyorum 6.senemdeyim daha önce ortalama engeline takılıp 3.sinifa gecememistim o benim senemi cok uzattı daha sonra bu engel kalktı rahat ettim.

Donemde icinde kaldigim yaz okulunda alamadigim bi ders var hani belirli kredi veriyorlar ya alabilmek icin onu aştığı icin alamadim.

Daha önce hic alamadigim 2 dersimi aldım bizim okulun bu igrenc sistemleri beni yordu.

Yani totalde şu an kalmis 2 dersim var ve dönemim yine uzadi.Cift ders sınavına giremiyorum staj yapmadigim icin yarin ilk yarisa baslicam sadece tek derse girebilirim o da ikinci donem yani ne yapsam 7 senede biticek.

Yoruldum artik birakmak istiyorum annem ipinucuna geldin dayan diyor ama artık hevesim bitti.Kendimi bunalıma girmis hissediyorum çok mutsuzum.

Ailem arkamda bu konuda sıkıntım yok ama iste bilirsiniz bu olaylar insani yine de çok uzer.

Artik gitmek istiyorum intihar edicem ya bu nedir hep beni mi bulur bu şansizliklar

Son düzenleme:
Elbette devam etmelisin. Ben de 6. Yılımdayim. İnsanüstü çaba harcadığım halde son projemden kaldım. Artık okulu 4 yılda bitirmek pek mümkün değil. İşe giriyor gençler ya da ara veriyorlar falan...
Her şeyin bir sebebi var unutma. Belki de mezun oldugun yıl güzel iş bulmana sebep olacak bı yildir

Neden insanlar her sıkıştığın da intihar düşünüyor bu kadar mı değersiz hayatınız? Hadi sizi geçtim ailenize hiç mi acimiyorsunuz yazık günah değil mi bak senin arkanda duruyorlarmis.

En kısa zaman da bu intihar düşüncesinden kurtulmak için destek alın.

Universite ogrencisyim kızlar yaz okulu aldim 1inden kaldim.Vizesinden 30 aldim sayisal bi ders hemde calistigim halde ayni hoca gecen yaz okulunda derse gelenlere ek puan vermis.Kendisine yaz okulu basinda verip vermiyecegini sordum bu yaz okulunda hayir dedi.Bende vizem koru olunca moralim bozuldu bi daha derse gitmedim sinava da calismadim.Sanirim hoca kararini degistirmis derse gelenleri yine gecirmis tabi ben kaldim boşh bosuna deliriyorum.

Okulum zaten uzamıştı utanarak soyluyorum 6.senemdeyim daha önce ortalama engeline takılıp 3.sinifa gecememistim o benim senemi cok uzattı daha sonra bu engel kalktı rahat ettim.

Donemde icinde kaldigim yaz okulunda alamadigim bi ders var hani belirli kredi veriyorlar ya alabilmek icin onu aştığı icin alamadim.

Daha önce hic alamadigim 2 dersimi aldım bizim okulun bu igrenc sistemleri beni yordu.

Yani totalde şu an kalmis 2 dersim var ve dönemim yine uzadi.Cift ders sınavına giremiyorum tek derse girebilirim o da ikinci donem yani ne yapsam 7 senede biticek.

Yoruldum artik birakmak istiyorum annem ipinucuna geldin dayan diyor ama artık hevesim bitti.Kendimi bunalıma girmis hissediyorum çok mutsuzum.

Ailem arkamda bu konuda sıkıntım yok ama iste bilirsiniz bu olaylar insani yine de çok uzer.

Artik gitmek istiyorum intihar edicem ya bu nedir hep beni mi bulur bu şansizliklar
vizem kötü diye derse gitmeyip ne yaptın?
Bi işte falan çalışmıyorsan ben de olsam ben de geçirmem seni. Ne derse gelmişsin ne sınava
Hocalar için önemli olan çabalıyor olman.
Ben de üniversitede çalışıyorum, dersime gelmeyeni geçirmem açıkçası.
Hiçbir Hoca da herhalde dönem başında hepinize ek puan vericem demez. O zaman hiçbir öğrenci çalışmaz ki. Sorumsuz davranmışsın üzgünüm. Onun yerine vizeden sonra hocaya gidip çalışmana rağmen derste sıkıntı yaşadığını ek ödev gibi bir imkan olup olamayacağını sorsan artı puan kazanırdın.
Derse devam etmeyip o ders vakitlerinde ne yaptığını merak ettim?

Ben şanssızlıktan çok sorumsuzluk gördüm.

1-3 ve 2-4 kuralı ve dönemde belli sayıda kredi alabilmek birçok üniversitede var, size has bir şey değil.

Benim okulumda bırakın yaz okulunu, büt bile yoktu, geçtin geçtin, geçemezsen geçmiş olsun modeli.

Adamlar yaz okulu açmış, dersi de açmış, "hoca ek puanla geçirir" diyerek başlamışsınız zaten, "puan vermeyeceğim" deyince gitmeyi de bırakmışsınız, insan en azından kendisi uğraşıp geçmeye çalışırdı.

Bunlar için okul bırakılmaz. Ben de yarım dönem uzattım, 2-4 kuralı yüzünden, dünyanın sonu değil.

Ama olan biteni sürekli dışarı yüklemeyi bırakmanız gerek, biraz özeleştiri herkese şart.

Yüzmüş yüzmüş sonuna gelmissin. Ne intiharı. Bizim sınıfta okuldan atılıp 40 yasından sonra afla gelip bitirenler bile vardı.Ben vizesi 18 olan dersten bile gectim, 150 kisilik sınıfîn en kotu notuydu, sınıfın yarısı finalde kaldı ustelik. Gecemem diye bir sey yok. Her sayfayı tek tek yazarak, soru cikartarak calış. Simdi bırakırsan o okul hic bitmez.
Sırf ogrenci isleri 2sinifta benim notumu yanlis girdiler diye benim okul bir donem uzadî. Dava acsan kime acacaksın. Dekan yuzsuzu bile beni sucladi kendi memuruna laf soylememek icin. Benim yasadigim sanslikliklari kimse yasamamistir. Inanin ilerde her sey unutuluyor.

Hemen intihar düşünün aferin:işsiz: derse gitme peşine düşme düşme sonra şöyle böyle. Ben de öğretmenim ve hemen pes eden sorumsuz öğrenciye hiç tahammülüm yok. Sizin bir de okul uzamış peşine dusmeniz gerekmez miydi? Derse gitseniz belki ek puana gerek kalmadan yüksek not alirdiniz.

vizem kötü diye derse gitmeyip ne yaptın?
Bi işte falan çalışmıyorsan ben de olsam ben de geçirmem seni. Ne derse gelmişsin ne sınava
Hocalar için önemli olan çabalıyor olman.
Ben de üniversitede çalışıyorum, dersime gelmeyeni geçirmem açıkçası.
Hiçbir Hoca da herhalde dönem başında hepinize ek puan vericem demez. O zaman hiçbir öğrenci çalışmaz ki. Sorumsuz davranmışsın üzgünüm. Onun yerine vizeden sonra hocaya gidip çalışmana rağmen derste sıkıntı yaşadığını ek ödev gibi bir imkan olup olamayacağını sorsan artı puan kazanırdın.
Derse devam etmeyip o ders vakitlerinde ne yaptığını merak ettim?
Notu çok kıt bi hoca olunca bi de vizem kotu olunca hevesim kirildi napiyim çalışmıştım üstelik vermicem ek puan gecen sene verdim pişman oldum bu sene yok dedi.Ödev icin yanima hic gelmeyin dedi.Sözel çıkışlı bi insanim sayisal bi ders gecmem icin 70 almam lazimdi sirf derse geldigim icin sizce 70 verir miydi?

Son düzenleme:
Bence yapamadığınız için değil yapmadığınız için kalmışsınız. Derse gitmezseniz hoca bırakır tabi. Daha başında ek puan verecekmisiniz deyip gitmemişsiniz.
Ben olsam düşük puan alan öğrenciyi değil gelmeyen sorumluluğunu almayan öğrenciyi bırakırım.
Üniversite hayatı lise gibi değil maalesef %100 taşın altına elinizi sokmanız lazım.

Neyse olan olmuş artık bu saatten sonra 8 senede sürse okulunuza asılıp bitirmeye bakın.

Ben şanssızlıktan çok sorumsuzluk gördüm.

1-3 ve 2-4 kuralı ve dönemde belli sayıda kredi alabilmek birçok üniversitede var, size has bir şey değil.

Benim okulumda bırakın yaz okulunu, büt bile yoktu, geçtin geçtin, geçemezsen geçmiş olsun modeli.

Adamlar yaz okulu açmış, dersi de açmış, "hoca ek puanla geçirir" diyerek başlamışsınız zaten, "puan vermeyeceğim" deyince gitmeyi de bırakmışsınız, insan en azından kendisi uğraşıp geçmeye çalışırdı.

Bunlar için okul bırakılmaz. Ben de yarım dönem uzattım, 2-4 kuralı yüzünden, dünyanın sonu değil.

Ama olan biteni sürekli dışarı yüklemeyi bırakmanız gerek, biraz özeleştiri herkese şart.
Evet o kurallar bize has degil ama danismanlarin bizi bilgilendirmesi lazimdi dimi 1 puan yuzunden 2 dersi alamadim yazik degil mi ya

Evet o kurallar bize has degil ama danismanlarin bizi bilgilendirmesi lazimdi dimi 1 puan yuzunden 2 dersi alamadim yazik degil mi ya

Her şey yazıyor okulunuzun sitesindeki lisans ders ve sınav yönetmeliğinde. 18 yaşından büyük reşit bir insansınız. Öğrenci olarak bunları okuyup bilginizin olması sizin sorumluluğunuzda. Danışman bu konuda ancak danışırsanız yol gösterir. Çünkü onlarca öğrenci var bir danışmanın üstünde. Her birinizin alması gereken krediyi dersi o hesaplayamaz ki.
Artık olan olmuş bundan bi sonuç çıkarıp başka yollar aramalısınız. Mesela dersi başka bir okuldan almak, ders için ayrıca özel çalışma yapmak, birinden özel ders/yardım almak ve sürekli işinizin peşinde olmak gibi.
benim çalıştığım okuldaki hocalar da 30-40 almış olsalar bile eğer öğrenci derse devam ve çaba göstermişse öğrenci lehine karar veriyorlar genelde.

Her şey yazıyor okulunuzun sitesindeki lisans ders ve sınav yönetmeliğinde. 18 yaşından büyük reşit bir insansınız. Öğrenci olarak bunları okuyup bilginizin olması sizin sorumluluğunuzda. Danışman bu konuda ancak danışırsanız yol gösterir. Çünkü onlarca öğrenci var bir danışmanın üstünde. Her birinizin alması gereken krediyi dersi o hesaplayamaz ki.
Artık olan olmuş bundan bi sonuç çıkarıp başka yollar aramalısınız. Mesela dersi başka bir okuldan almak, ders için ayrıca özel çalışma yapmak, birinden özel ders/yardım almak ve sürekli işinizin peşinde olmak gibi.
benim çalıştığım okuldaki hocalar da 30-40 almış olsalar bile eğer öğrenci derse devam ve çaba göstermişse öğrenci lehine karar veriyorlar genelde.
Staja baslicam artik baska okuldan alma sansim yok yaz okuluyla staj ayni anda olmuyor.
Her neyse evet dediklerinizde haklisiniz hemen pes ettim şu an keske diyorum ama faydasi yok bana iyi bi ders oldu.Kaldigim o dersten tek ders sinavina girmeyi dusunuyorum.
Zaten staj yapmadigimiz surece,mulakatlar olmadigi surece mezun olamiyoruz para yatirmaya devam ediyoruz pek bisey degismedi aslinda benim yapmam gereken 1 ay daha stajim var.O dersi verseydim de her turlu 2019 da mezun olucaktim.

Dayan devam et tabi ki hiç birşey kalmamış.1 sene için 6 seneden vazgeçilir mi?

Hocanın ek puan vermeyeceğim demesi çok normal.Hiç takılmayın parayı verdiniz geçersiniz demez ki.

2 kez yaz okuluna gidip belki her gün ağlamış biriyim.Dünyanın en büyük derdiydi benim için o zaman.Okul biteli 5. Yıl oldu komik geliyor o hallerim.

Staja baslicam artik baska okuldan alma sansim yok yaz okuluyla staj ayni anda olmuyor.
Her neyse evet dediklerinizde haklisiniz hemen pes ettim şu an keske diyorum ama faydasi yok bana iyi bi ders oldu.Kaldigim o dersten tek ders sinavina girmeyi dusunuyorum.
Zaten staj yapmadigimiz surece,mulakatlar olmadigi surece mezun olamiyoruz para yatirmaya devam ediyoruz pek bisey degismedi aslinda benim yapmam gereken 1 ay daha stajim var.O dersi verseydim de her turlu 2019 da mezun olucaktim.
Sıkma canını o zaman zaten değişen bişey olmamış.
Daha çok emek verirsin, belki dersin hocası değişir
Sana da bi kapı açılır
Ama sen hep işinin takipçisi ol.

Sıkma canını o zaman zaten değişen bişey olmamış.
Daha çok emek verirsin, belki dersin hocası değişir
Sana da bi kapı açılır
Ama sen hep işinin takipçisi ol.
Bizim hocalar pek sık degismez canım.
Bizde tek derste bırakmazlar genelde o hoca da bırakmıyor tek derste arkadasim girmisti tek ders sinavina kotu geçmiş sinavi ama geçirmiş.
Donemden kalan dersim ingilizce sadece bahar donemi sadece vize,final sinavina gidicem bi de sunum icin gidicem.Artik orda kalamam aileme masraf yaptirmak istemiyorum 1 ders icin.Bos kaldigim o ara ingilizce kursu,bilgisayar kursuna gidicem.

Canının o kadar mı değeri yokta hemen intiharı düşünüyorsun?

Ben okuduklarımdan sorumsuz biri olduğun kanısına vardım.
Sen gerçekten emek verirsen geçersin bence.

Son düzenleme:
Notu çok kıt bi hoca olunca bi de vizem kotu olunca hevesim kirildi napiyim çalışmıştım üstelik vermicem ek puan gecen sene verdim pişman oldum bu sene yok dedi.Ödev icin yanima hic gelmeyin dedi.Sözel çıkışlı bi insanim sayisal bi ders gecmem icin 70 almam lazimdi sirf derse geldigim icin sizce 70 verir miydi?

Neden o versin ki o puanı? Puanı almak senin görevin. Ailen yine iyi arkanda duruyor. Ben maddi zorluklardan tek ders bırakmaya korkardım. Sene uzatırsam daha fazla yük olamam bırakmak zorunda kalırım diye.
Şu ergen triplerini de bir kenara bırak, lisede değil üniversitedesin artık. 6 yılda olmazsa 7 yılda biter. Sakın bırakma okulu kalmış 2 dersin.

Universite ogrencisyim kızlar yaz okulu aldim 1inden kaldim.Vizesinden 30 aldim sayisal bi ders hemde calistigim halde ayni hoca gecen yaz okulunda derse gelenlere ek puan vermis.Kendisine yaz okulu basinda verip vermiyecegini sordum bu yaz okulunda hayir dedi.Bende vizem kotu olunca moralim bozuldu bi daha derse gitmedim sinava da calismadim.Sanirim hoca kararini degistirmis derse gelenleri yine gecirmis tabi ben kaldim boşu bosuna deliriyorum.

Yani totalde şu an kalmis 2 dersim var ve dönemim yine uzadi.Cift ders sınavına giremiyorum staj yapmadigim icin yarin ilk yarisa baslicam sadece tek derse girebilirim o da ikinci donem yani ne yapsam 7 senede biticek.

Okulun uzaması bu kadar utanılacak bir olay değil ki, ailen de ne güzel destek oluyor, bilinçli insanlar demek ki, kendi hayatının önemi yok madem annenin babanın da mı önemi yok ölmeyi düşünüyorsun, evlat acısı nasıl bir acıdır bunu onlara yaşatmaya hakkın yok. Ayrıca hayat insana öyle dertler yaşatıyor ki okulun uzaması yanında hiç kalır sen bu kadar basit birşey yüzünden pes edecek kadar zayıf olmamalısın. Ben de 7 buçuk senede bitirdim okulu, ne eksildim ne de işsiz kaldım gayet güzel işim var, 4 yılda bitirip hala iş hayatında dikiş tutturamamış arkadaşlarım var, kısmet tabi yadırgamıyorum asla, ama okulu uzatmak hayatın sonu değil bunu anlatmaya çalışıyorum.

Neden o versin ki o puanı? Puanı almak senin görevin. Ailen yine iyi arkanda duruyor. Ben maddi zorluklardan tek ders bırakmaya korkardım. Sene uzatırsam daha fazla yük olamam bırakmak zorunda kalırım diye.
Şu ergen triplerini de bir kenara bırak, lisede değil üniversitedesin artık. 6 yılda olmazsa 7 yılda biter. Sakın bırakma okulu kalmış 2 dersin.
Bir an önce kafayı toparlayıp halletmem lazim haklisin aslinda pek bisey degismedi yukarda da yazdim bizde staj zorunlu yapmadigin surece para yatiriyorsun,mulakatlar vs için stajsiz seni mezun etmiyorlar.Yaz okulunda aldigim dersi de verseydim.Her turlu 2019da mezun olucaktim pek bisey degismedi sadece yine de kalmak boşu boşuna benim canimi sikti erken pes ettigim için kendime kiziyorum.

Back
X