Merhabalar,
Çok büyük bir sorun göremedim konunuzda. 10-20 senedede bitirenler var okulu. Hatta sosyal medyada “4 senede okul bitiren cinlidir” diye sözler geziyor denk gelmişsinizdir.
Yalnız ben sizde bir çaba, mücadele göremedim açıkçası. Vize puanı kötü diye finale girmemişsiniz.
Şöyle anlatayım bölümüme dışarıdan insanlar kolay, eğlenceli deselerde işkence çekiyorum.
Benim mesela hiç alttan dersim yok şu zamana kadar 1 dersim uzadı 3 derstten de büte kalıp hepsini geçtim.
Mesela vize de bir çok puanım düşüktür üstüne bile düşmem. Ama finale deli gibi çalışıp ortalamayı yükselterek geçerim.
Bu sene bir dersimin vizesinden 10 finalden 30 aldım ne yazık ki büte kaldım. Bütede gitmeyecektim hatta hiiiiç çalışmadım. Sınavın zamanı büte 2 saat kala açtım kağıtları deli gibi okudum. Sınava girdim hocaya 7-8 sayfa yazdım 100 verdi.
Ve 3 kişiydik. Hoca baktı notlarıma vize-final cidden düşük kağıtlarıma baktı hepsini yazmışsın dedi.
Yalan yok hiç çalışmadım ve çabalamadım hakettim gerçekten. Şunu da ekledi hoca “gelmeyenleri seneye zorlayacağım bu kadar umursamazlık olamaz” dedi. Çünkü zor bir dersti.
Çabalamak, mücadele etmek, sorumlulukları bilmek gerekir. Ben ortalamamı 3,68 e yükselettim. Herşey sizin elinizde. Öyle böyle bir şekilde bitecek o okul. Sadece kendinize güvenin.