kızlar çok merak ediyorum???

nerbay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2009
189
5
96
39
Trabzon
arkadaşlar ben 30 aralıkta 36.haftamda ikizlerimi dünyaya getirdim.biri kız biri erkek.biraz zayıf doğdular ve mamayla besleniyorlar.6-7.günde akşam kızımı besledim ve omzumda gazını çıkartmaya başladım.tam o anda kızım ağzından ve burnundan kusmaya başladı.bizde panik olduk,112 yi aradık.acile filan gittik.çok şükür önemli birşey çıkmadı.yenidoğan bebekte olabilir ddediler.biz hastanedeyken kayınvalidem erkek olan bebeğimin başında evde kaldı.benim merak ettiğim konu şu : biz eve geldikten sonra kızı uyuturken kayınvalidem dediki: ahh nasıl korktum ben var yaa,kıza birşey olacak diye.çok korktuumm.bende dedimki: düşün,sen bu kadar korktuysan annesi- babası olarak biz nasıl korktuk.o da dediki:yok kızım aynı derecede dedi.ben kabul etmedim,bana göre ne kadar onunda,oğlunun çocuğu olsada hiç kimse bir anne yada baba kadar evladı için endişe duyamaz.aynı derecede olması mümkün değil.torun farklı,kendi evladın farklı bence.acaba ben mi yanlış düşünüyorum.kızlar sizin bu konudaki fikirleriniz nedir?CADIARZU kayınvalidelerde cevap verirse sevinirim.

Eltimin oglu sünnet oldugunda eltimin gözünden bir damla yas gelmedi kaynanam bayginlik gecirecekti nerdeyse, hüngür hüngür agladi kadin....

Bence bu anne baba nine dede olmakla alakali olan birsey degil,
Sevgi konum tanimaz.

40 yillik yabanci bile öz Anneden daha yakin olabilir insana....a.s

haklısın canım.ama sonuçta herkesin ailesi farklı yaa.yavrularımı deli gibi sevdiğim için kimseyi kendimle yada eşimle aynı seviyede göremiyorum.sanırım bundan sonrada göremem.acaba biraz kıskanç bir anne miyim ne?kaydirigubbakcemile2

o an o duygusallıkla öyle söylemiştir torununa sevgisini ifade etmek için böyle demiştir canım.

benim dedem, babama 'torunlarımı senden daha çok seviyorum' demişti yani babamı bizim kadar sevmiyomuş akannehirbazen sevgilerini ifade ederken böyle şeyler diyebiliyolar canım sevinmelisin bence ne güzel :asigim:

Torun evlattan daha çok sevilir derler. O hem anne hem de torun sahibi, ne hissettiğini yaşamadığım için bilemem ama hissetmişte olabilir. Anneliğin tartışılcak bir tarafı zaten yok.( istisnalar ve değerini bilmeyenler bir tarafa)

Ablam doğuma girdiğinde 5 saat kadar içerden çıkmamıştı, bizde dışarda bekliyorduk, içeri girip çıkan dangalığın teki sizin kız çok acı çekiyor içerde dediğinde anneminde üzülmesine rağmen,ablamın kayınvalidesi ağlamaya başlamıştı ,annemden daha beterdi kadıncağız...Duyguların yoğunluğu ,belli olmaz bu iş.

bencede mutlu ol sevin her kaynana böyle olmaz
etrafdaki çok insandan torun evlattan daha tatlı diye çok duydum
bence senin kadar sevebilirde endişelenebilirde
şanslısın bence ne güzel

Annem herzaman torun evlattan daha çok seviliyor der. Torun sevgisi bambaşka torunun olmadan anlayamazsın der. Kızıma annem baktı çalıştığım için, akşamları abartısız 3-4 kere arardı. Yeleğini giydir üşümesin, yemeğini yedirdin mi vs....Hiç kızmazdım, hala da kızmam. Kızım şu an 9 yaşında hala arar akşamları ödevini yaptırın, üşütmeyin, meyve yedirin vs. diye. Bende kızıma çok iyi bakarım annemde herzaman bunu takdir eder. Anlatmak istediğim yaşadığım tecrübeye dayanarak söylüyorum TORUN EN AZ EVLAT KADAR HATTA DAHA ÇOK seviliyor.

Bunları yapan annem olduğu için hiç rahatsızlık duymadım hatta mutlu oldum. Ama kayınvalidem aynı şeyi yapsaydı akşamları arayıp yeleğini giydirin falan deseydi tepkim farklı olurdu.

Peki aynı konuşmayı kendi annenizle yapsaydınız yine aynı şeyleri mi düşünürdünüz?

canım öncelikle tebrik ederim allah analı babalı büyütsün,

soruna gelince babannem hep torun evlattan daha fazla seviliyo der çünkü evladında genç cahil oluyorsun seviyorsun ama kızıyorsunda hayat mücadelesi sinirini ondan çıkartıyorsun
torun ise rahat dönemde geliyo emekli oluyorsun birde yavrumun yavrusu olunca daha bir tatlı oluyor derdi
tabi bir anne kadar olamaz ama bence en senin kadar korkmuştur hem o oğluda üzülür diye de korkuyor düşün

Hayırlı olsun, sağlıkla büyütün. Çok yeni annesiniz ve lohusa sayılırsınız o yüzden böyle düşünmüş olabilirsiniz.

Ancak bunu söyleyen kişi babaannesi bunun ötesi varmı , anneniz böyle birşey dese " ah anam nasılda üzülmüş torununa" derdiniz. Ancak babaanne söyleyince internet sitelerine konu oluyor.

Bakın oğlunuz var kendinizi çok rahat kayınvalidenizin yerine koyabilirsiniz.

bu konuyu aklına takıp probem etmen bile yersiz geldi aslında bana sonuçta o senin canın bebğinde onun canının canı...
hem ne fark eder ki sen yada o çok önemli olan allah size evlatlarının acısını yaşatmamsı değil mi?

kızlar cevaplarınız için teşekkür ederim.sanırım lohusalığın verdiğin psikolojiyle çocuklarımı kayınvalidemden kıskandım.haklısınız,bu konuşmayı kendi annemle yapsam bu kadar garipsemezdim.kendime karşı istediğim sıcaklığı bulamadığım için galiba biraz önyargılıyım kayınvalideme karşı.insanız işte,kimse dört dörtlük olamıyor.

sihirsensin,ben bu konuyu problem etmedim.sadece sizlerin fikirlerinide merak ettim.

kadın birsey dememiski sen niye dusun biz nasıl korktuk gibi bir cumle soyledin ustelik torunlarda evlatlar kadar cok sevilir benimde yigenim var annem babam seferber olurlar torun sevgisi baska derler evladının evladı oluyor tabiki cok sever

Şu an lohusa psiklojisiyle düşünüyorsun..
Daha yeni anne oldun, daha önce sana insan en çok kendi çocuğunu sevebilir başka hiçbir varlığı sevemez gibi geliyor.. Ama anne olmadan nce de böyle olduğunu bilmiyordun, hayatta en çok annemi sevebilirim babaı sevebilirim kocamı sevebilirim diye düşünüyordun, anne olunca kendi çocuğunun sevgisinin herkesten üztün olduğunu gördün....
Annane yada babane olduğunda da insan hayatta en azla torununu sevebilir herlde diye düşüneceksin. Ama bunu yaşamadığın bilmediğin için tahmn edemez bilemezsin...
Emin ol torun herkeslerden farklı oluyor...
Yeri geliyor babannem de ananem de bu yaşıma gelmiş olmama rağen anemi babamı bi kenara bırakıp herşeyi benim önüme sermek isterler..
Babam baklava çok sever ama ben sevmem sütlü tatlı severim... Ben kendimi bildim bileli bayramlarda seyranlarda babanemde baklava yapılmaz sütlü tatı yapılır...
Babamın etle pek arası yktur ben et severim diye yemeğe gideceğiiz zaman et yemeği yapılır babanemlerde.. Babama da sen salatalardan mezelerden ye işte zaten bi çorba bi makarna yeter sana kilo alırsın der geçiştirirler...

Demem o ki torun baldan tatlı... ıllaki anne le bebeği arasındaki bağ kadar olamaz, ama en az ane kadar severler en az anne kadar endişelenirler.. KAyınvalidenle böyle bir karşılaştırmaya girme sakın....

kızlar yorumlarınıza teşekkürler.demek ki torunlarda evlatlar kadar sevilebiliyor,hatta bazen daha fazlada sevilebiliyormuş.bazı şeylerde yaşanılmadan öğrenilmiyor anlaşılan.

kesınlıkle annelıkle ılgısı olmadıgı dusunuyorum..
annelık ıc gudusu her kadına verılen bısıdır ve oz evladına acımayan bı kadının evladın hıc cocu olmayan bı genc kız annelık yapabılcek kadar oz verıye sevgıye ve ıc guduye sahıptır..

Bu insandan insana değişir bence..

Sizce her anne bir mi ? ya da her anne iyi mi ?
Kaç anne evladına annelik yapabiliyor ?
öyle anneler tanıyorum ki anne demeye bin şahit ister..

Tabiki her insanın annelik içgüdüsü farklı.. Sevgi bu tanımı oldukça zor..
Torun evlattan daha tatlıdır diye bir söz var..
opuyorumnanaktan

Evet torun evlattan daha çok sevilirmiş..
Benim kızım 8 günlük şiddetli gribal enfeksiyondan hastanede yoğun bakımda yattı.
İlk yatırdığımızda kardeşim, kayınvalidem,kendi babam hüngür hüngür ağlıyordu bir şey olacak bebeğe diye.
Allahım korusun yavrularımızı..
Ama benim yavrumu benden daha çok kimse sevemez..Ana gibi yar olmaz..

gerçekten kayınvalideye laf atılacaksa önemsiz şeyler bile büyütülüyor,
üzülmüştür tabiki senin ve eşin kadar üzülmemiş olsa bile ne diye bunu irdeledin bilemedim.ne güzel işte senin kadar üzüldüm demiş,,üzülmemiş olsaydı ve bunu belli etmiş olsaydı daha mı iyi olurdu...

Enteresan bir düsünce....CADIARZU

Hayir, cocuklarin senden cok babaannelerine düskün olsa kiskanmani bir nebze anlayabilirimde...babaanneleri en az senin kadar onlara düskün oldugu icin kiskanmani anlam veremem canim....

Bence bundan mutlu olman lazim.....demekki en az oda benim kadar benim cocuklarimi seviyor diye düsün....boshayallersmile

Cocuk ceviz gibi torunda cevizin ici gibidir derdi arkadasimin Annesi....torunlar gercekten cok seviliyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…