Kızlar davul zurna calınması? nasıl yapacagım?

handesila

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2012
147
13
28
Diğer
Merhaba, benımde danısmak ıstedıgım bır konu var.
dert degıl ama sıkıntı oldu bırazcık sadece. sımdı ceyız cıkarmada davul zurna oluyor. ben ıstedım.
ama bırde evden gelın cıkarken davul zurna oluyor. ıkısınde abartılı olur mu kı?

Herkes ben ıstıyorum dıye tamam dıyor. yoksa fuzuli masraf olarak gorunuyor.
ceyız gıderken kendı kendımıze olacagız ne gerek var gıbısınden dusunuyorlar.

gelın cıkarkende kuafor sonrasında ev sonra fotograf cekımı o arada ben cıkarken ıstıyorum ne dıyorsunuz?
ıkısındede yaptırayım mı? sadece bırısını mı seceyım ?hıc mı olmasın cok mu klise gereksız mı yanı?

cok ıstersem yapılır ama onun dısında olmasada olur hande takılma gıbı tepkılerde var:=)
fıkırlerınıze acıgım sımdıden tesekkurler.

eğer çok isteyip içimde kalmasın diyosan hangisi senin için daha önemli ise onda çaldır
ikisi biraz maliyetli olur
onu harcıycan parayı başka eksiğine verirsin

Son düzenleme:
herkesin kendi görüşü tabii ama

bana göre çeyiz giderken davul zurna çaldırmak falan görgüsüzlük gibi geliyor

yani ''hımmmm bakın biz neler aldık cama kapıya koşun'' der gibi :1:

bence çok saçma ve gereksiz bişey :50:

gelin baba evinden çıkarken tmm da çeyiz için komik bi görüntü bana göre

çeyizini davul zurnayla uğurlamak biraz anlamsız bana göre :1:

ama çok içinden geliyosa da yap???

Ceyiz cikarken davul zurna calindigini sende duydum. Ama sen istiyorsan neden olmasin? Gelin sensin senin ne istedigin onemli.

Çeyiz çıkarken çalınması biraz saçma gibi.

Biz aslen Sivas'lıyız ve düşkünüzdür davul-zurnaya,sadece evden çıkarken ve düğünümde çalındı o kadar..

herkesin kendi görüşü tabii ama
bana göre çeyiz giderken davul zurna çaldırmak falan görgüsüzlük gibi geliyor
yani ''hımmmm bakın biz neler aldık cama kapıya koşun'' der gibi :1:
bence çok saçma ve gereksiz bişey :50:
gelin baba evinden çıkarken tmm da çeyiz için komik bi görüntü bana göre
aslında bende boyle dusunuyordum. ama ramazandan once bırkac pazardır baktım her yerde ceyız kamyonu davul zurna eglence olsun dıye dedım ama sanırım sadece gelın cıkarken yapılması daha mantıklı olacak:)

çeyizini davul zurnayla uğurlamak biraz anlamsız bana göre :1:
ama çok içinden geliyosa da yap???
yok aslında tamamen hosluk eglence olsun amacıyla dusunmustum yoksa ceyızler gıderken ılla olsun demıyorum:)
fıkır almak ıstedım tesekkurler:)
eğer çok isteyip içimde kalmasın diyosan hangisi senin için daha önemli ise onda çaldır
ikisi biraz maliyetli olur
onu harcıycan parayı başka eksiğine verirsin
gelın cıkarken daha onemlı tabıkı ve sızın yorumlarınızla anında kararımı verdım
kesınlıkle ben cıkarken caldıracagım o kadar ceyız cıkarken gerek yok:)
Ceyiz cikarken davul zurna calindigini sende duydum. Ama sen istiyorsan neden olmasin? Gelin sensin senin ne istedigin onemli.
cıddımısınız cok sasırdım ılk duydugunuza. tum samımıyetımle soyluyorum. bende burda hep yapanlarda gormustum.
karar verdım sadece ben cıkarken calsın yeterlı cok sagolun gercekten:)

Korna çalarlar da davul duymadım.:27:
ya cok cıddı soyluyorum bende baskalarında gorunce ozendım sanırım.
yoksa hıc takılmam. sadece kız cıkarken dıye bılıyordum. onda kararlıydım.
onun dısında burda ceyız kasalarının yamacında davulcu amcaları gorunce eglence matrak olur mu dedım.
ama yorumlarınız beynımı actı sacmalamısım. cok sagolun:)
Çeyiz çıkarken çalınması biraz saçma gibi.

Biz aslen Sivas'lıyız ve düşkünüzdür davul-zurnaya,sadece evden çıkarken ve düğünümde çalındı o kadar..

kesınlıkle benımde evden cıkarken calacak:)

aslında bende boyle dusunuyordum. ama ramazandan once bırkac pazardır baktım her yerde ceyız kamyonu davul zurna eglence olsun dıye dedım ama sanırım sadece gelın cıkarken yapılması daha mantıklı olacak:)

yok aslında tamamen hosluk eglence olsun amacıyla dusunmustum yoksa ceyızler gıderken ılla olsun demıyorum:)
fıkır almak ıstedım tesekkurler:)

gelın cıkarken daha onemlı tabıkı ve sızın yorumlarınızla anında kararımı verdım
kesınlıkle ben cıkarken caldıracagım o kadar ceyız cıkarken gerek yok:)

cıddımısınız cok sasırdım ılk duydugunuza. tum samımıyetımle soyluyorum. bende burda hep yapanlarda gormustum.
karar verdım sadece ben cıkarken calsın yeterlı cok sagolun gercekten:)

yani benim yaşadığım yerde de hep davul zurnayla gider çeyizler ama ben her seferinde güler geçerim

bi de çeyiz gittikten sonraki kadınların camdan cama yada bizzat fısır fısır konuşmaları da tam seyirlik oluyor:9::9::9:

trakya da falan mı yaşıyorsun merak ettim

çünkü burda çok olur öyle şeyler :1:

Ben davul-zurna olayını her şekilde gereksiz buluyorum
O kargaşa içinde daha fazla kafası yoruluyo insanın

yani benim yaşadığım yerde de hep davul zurnayla gider çeyizler ama ben her seferinde güler geçerim
bi de çeyiz gittikten sonraki kadınların camdan cama yada bizzat fısır fısır konuşmaları da tam seyirlik oluyor:9::9::9:
trakya da falan mı yaşıyorsun merak ettim
çünkü burda çok olur öyle şeyler :1:
Evet ızlemesı tam seyırlık. kesınlıkle ceyız gıderken korna ıyıdır davul zurna beklesın:))
yok trakyada degılım:)

Ben davul-zurna olayını her şekilde gereksiz buluyorum
O kargaşa içinde daha fazla kafası yoruluyo insanın

kafam yorulmaz:1: bayılırım matraklık olsun eglence olsun :)
ama ceyız cıkarırken netım vazgectım:)

Benim yaşadıgım yerde çogunlukla çeyiz çıkarken davul ve zurna çalınır tabi çaldırmayanlarda var ama çaldıranlar daha çok:40:

benimde çeyiz çıkarken çalındı,ben evden çıkarken çalındı,kınada çalındı,birde düğünün ortasında çalındı...
adettir zaten

canım çeyiz çıkarken ne gerek varki davula ilan çok hevesin varsa gelin çıkarken çalsınlar
çok abartı olur çeyizde hem nişanlınada fazla masraf maddiyatıda düşün gereksiz harcamadan kaçınki evlendiğinde sıkıntın olmasın

canim nassil istiyorsan oyle yap, sonucta 1 kere yasicaksin olanlari,
gereksiz falan diyemiyorum bende hic duymamistim,
yaprak dökümune gormustum cok guzeldi :-D

Valla bana o kadar itici geliyorki evden çıkarken bile davul falan çalıyor gelin inerken şık giyimli ablalar falan göbek atıyo gülüyorum.
Tabi zevk meselesi ben düğünlerden de hoşlanmam bana göre saçmalık ve sorun çıkma abidesi evlenen imzayı atsın evlensin aman ben evleniyorum oleyy duymayan kalmasın...

Allah mutlu etsin buarada hayırlı olsun...

ben misal yurtdisindanim,
turklerin cok bulundugu yerde oturuyorum,
biz bir dugun yaptigimiz zaman davullu zurnali
yabancilar bile oynuyor is adamlari falan :-D

bence herseyi gonlunce yap canim,
herkesin gorusu farkli;-)

Çeyiz çıkarken davul gereksiz geldi bana :44::44::44: Ama içimde kalır yapmazsam diyorsanız çaldırın :34::34::34:

Back
X