Kızlar depozitomu alamıyorum! yardım edin

yaprak4r

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2018
171
137
18
36
arkadaşlar merhaba, lütfen bilgisi olan bir yardımcı olsun. Gerçekten acil.

Durum şöyle kızlar. Bu yılın başında Ankara'da iş buldum ve yaşadığım şehirden Ankara'ya taşındım. Çalıştığım yerde deneme sürecinde olduğum için bir ev tutmaya cesaret edemedim. Ev arkadaşı arayan iki kişinin yanına eve çıktım. Benden bir aylık kira ve depozito aldılar. Acil kalacak yere ihtiyaçım olduğundan verdim, bir sözleşme falan yapmadım, sadece parayı verirken telefonuma tarihili not düştüm. Çıkarken bir ay önceden haber verirsen paranı veririz geri dediler. Bir buçuk ay orada kaldım.

Fakat ben başka bir şehirde ücreti çok daha iyi bir iş teklifi aldım. Ertesi gün gel başla dediler, mecbur kaldım gitmeye. O ayın kırasını ödemiştim ve 15 gün önceden çıktım. Yani oturmadığım 15 gün var. Fakat bir ay önceden haber veremediğimden depozitoyu vermek istemiyorlar. Ben de 15 gün önceden çıktım, fakat size 1 ay önceden haber vermediğim için siz de zor durumda kalmayın, bir ay sonra verebilirsiniz dedim. Bu ay yanı. Telefonlarıma çıkmıyorlar, parayı vermek istemiyorlar ne yapmalıyım.
Hukuki yollara başvursam sonuç alabilir miyim? Lütfen bir yardım edin.

Canım net bilgim olmamakla beraber, sözleşmen olmadığı, yasal bir belge elinde olmadığı için hiçbirşey yapamazsın gibime geliyor malesef..

Canım net bilgim olmamakla beraber, sözleşmen olmadığı, yasal bir belge elinde olmadığı için hiçbirşey yapamazsın gibime geliyor malesef..
sağ ol camın. Ev arkadaşı olarak girdim, ne kadar kalacağım belli değil, alt kıracı durumu söz konusuymuş. Bunlarda sözleşme var mı? Yani yasal bir sözleşme

AlamazsanıZ, sözleşme olduğu halde depozitoyu vermiyorlar.Genelde çıkmadan önceki ay kira ödenmez hesap kapanır.Siz üzerine soğuk bir su içip o parayı unutun bence.

Aklıma geçen yıl yaşadığım olay geldi. Ben de sözleşmesiz bir oda kiralamıştım. Odaya bir geldim ki, ufacık, kümes gibi bir yer. Depozitoyu o zaman şartlardan dolayı daha görmeden vermiştim zaten... fotoğraflarını gördüm ama yanıltıcıymış hep. Neyse, 1 ay boyunca başka ev aradım, sonra da 10 günlük filan bir bildiriyle çıktım. Biz sözle de olsa hiç 1 aylık bildiri verilmeli diye konuşmadık zaten. E sözleşme de yoktu. Açık kapı çok...
Başta depozitoyu veririm dedi. Evden çıktığımdan beri aradım, yazıştım, tık yok... meğersem vermeye niyeti yokmuş da aklınca beni oyalıyor. En sonunda kavga çıkardım. O kişinin o odacık'a kiracı alma izni yokmuş zaten, gizli yapıyormuş, bunu da sonradan öğrenmiştim. "Seni şikayet edeceğim " dedim de korkudan verdi paramı. Daha kapısı, penceresi bile olmayan kümesi oda diye yutturmasına deli olmuştum. Kandırıyor milleti para için...

Sözleşmeniz yoksa karşı tarafın insafına kalıyorsun. Ya da ancak benimki gibi şaibeli bir durum olacak ki durumu lehine kullanıp alasın... Vermem diyorsa nasıl ispatlayacaksın da verdirteceksin bilemem. Hukuksal olarak bir yaptırım olacağını da düşünmüyorum imza yok diye. Geçmiş olsun.

Alamazsın bir sözleşme yok bir şey yok ayrıca zaten mecburda olsan önceden haber vermediğin için depozito yanmış bir kere

Başta mal sahibiyle yaşadığınızı düşünmüştüm sorunu .Elden mi verdiniz ?muhtemelen Bir daha aklınızda bulunsun böyle durumlarda asla elden vermeyin banka dekontuna da Ne bedeli olduğunu yazın en azından.Elinizde belge Yok ne yazıkki .Biraz daha geçsin tatlı dille ikna etmeye çalışın eski ev arkadaşlarınızı .
Belge olsada astarı yüzünü geçer di.

Bakalım elimizden geleni yapacağız.

Benim eski ev arkadaşlarım hem kirayı odedigimin ertesi haftası beni kovdu, hem eşyalarımi 1 ay sonra almaya geldiğimde o bir ayın kirasını istedi, hem ortak internet kullandığımız adam tarafından dolandirildigimizi iddia Edip benden birikmiş internet parasını aldı. Ta 'haram zıkkım olsun, başımın gözümün sadakası olsun' deyip verdim, o zaman da kendi mutfak eşyami onlara bırakmadım diye sinirlenip beni eve kitlediler!
Haliyle olaylardan sonra eşyalarımi alamayıp polise gittim, mahkemeye falan çıktik.
Mahkemede öğrendim ki: 'eve kira odemiyordu, ondan çıkardık' demisler!
Yani insanlarin üç kuruş para için gerçekten yapamayacağı birşey yok. Polis konusunda da olay şöyle işliyor. gidiyorsun şikayet ediyorsun, kamu davası oluyor, 6 ay sonra mahkemeye çıkıyorsun. 'evet bu olay yaşandı, hala sikayetciyim' diyorsun, bir 6 ay sonra daha mahkemeye çıkıyorsun. Genelde böyle önemsiz gözüken şeylerde 'hukmun açıklanmasının geri birakilmasi' maddesi oluyor. yani 3 sene suç islemezse siliniyor, suç işlerse kaç yıl dedilerse onun üstüne ekleniyor falan.
Yani bir sonuca varamiyor, stres olduğunla kalıyorsun.
Bence peşinde koşma o paranın. 'Amaaan o sürede otelde kalsam daha çok ödeyecektim', 'amaaan başımın gözümün sadakası olsun, helal paraysa bana bir şekilde gelir zaten', 'amaaaan, nasılsa yeni isim var. çalışır kazanırim, güzel canını sıkmaya degmez' gibi cümlelerle kendini teskin etmeni oneririm

Kızlar ben de kiradayım ve evi eylülde boşaltacagim. Depozito yu almak için önceden resmi olarak işlem mı yapmam lazım?sözleşmem bitince çıkıcam çünkü

Bir de eylülde çıkacağım ya ağustos kirasını ödeyip eylülü ödemeyeceğim diye düşünüyorum doğru mudur :)

Elinde parayı verdiğine dair bir dekont senet vs var mı? Yoksa nasıl ispat edeceksin

Konu sahibi arkadaşım, ben senin bu konuda haklı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü siz sözle de olsa anlaşmışsınız, ama sen uymamışsın buna. Depozitonun verilmemesi normal bu durumda. Sözleşmeniz olsaydı zaten hukuken de haksız olduğun kanıtlanırdı. Sözleşmenin olmaması bir açık kapı olabilir, ama senin işin tamamen ev arkadaşının insiyatifine kalmış. Şimdi o kişi buraya konu açıp yazsaydı, emin ol herkes ona hak verir, "parayı geri verme, sözünde durmayıp seni mağdur eden karşı taraf" derdi. Doğruya doğru.
Yani iş yeri bas filan diye gaz vermişler de, nereyi basarsan bas, kendini rezil ettiğinle kalırsın. Haksızsın malesef...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…