Kızlar önceki konularımdan da bilirsiniz düğünüm vardı ve cumartesi gecesi evlendim çok şükür, erdik muradımıza :)
Şuanda evliliğimin 2.gününde tatilimden yazıyorum buraya.
Biz eşimle bir karar aldık artık namaz kılmaya başlayalım diye, 5 vakit kılamasakta kazalarını kılarız falan dedik. Zaten nişanlı olduğumuz dönemde de istiyoduk, kılıyodukta ama düzenli kılamıyoduk. Bu kez başlayıp düzenli şekilde devam ettirmek istiyoruz. Şuan açığım, eşim kapanmamı istiyordu hala istiyor fakat ben ona hep dedim sen istediğin için değil, gün gelip kendim istediğimde hazır olduğumda kapanmak istiyorum diye. O da sağolsun saygı duydu bana. Namaz konusuna da gelince kızlar, ben tam namaz vakitleri böyle üstüme yorgunluk çöküyor. Bir sitede de okumuştum namaza ilk başladığımız bu vakitlerde, şeytan çok uğraşırmış insanla, engellesin diye. Alışana dek bu böyle gidermiş. Ama ben günde 5 vakit namazımı da kılmayı çok istiyorum. Aranızda namaza başlayan, bunun hakkında bir hikayesi olan varsa ve bana da yazıp destek verirse çok mutlu olurum. Seve seve yapıyorum tabiki bunu. İsteyerek. Ama yine de birilerinin namaza başlama , yani düzenli bir şekilde namaza başlama hikayelerini dinlediğimde daha da motive oluyorum diyebilirim. Ve benim etrafımda düzenli namaz kılan pek insan yok, ailemde bile düzenli namaz kılan bir kaç kişi var onlarda dedeler falan yaşlılar yani özellikle. Namazla hayatımın, evliliğimin daha güzel ilerleyeceğine, olumlu yönde değişeceğime inanıyorum. Namaz kılınca sanki ferahlıyorum. Bu belki bir dert değil, ama hangi bölüme açacağımı da bilemedim konuyu. Namaza nasıl başladınız, nasıl alıştınız, nasıl düzenli olarak devam ettiriyorsunuz bana bunları anlatırsanız çok mutlu olurum, şimdiden teşekkürler :)
Çok teşekkür ederim, inşallah bırakmadan kılarım. Birbirimize hatırlatıcaz sürekli ve hatırlatıyoruzda..öncelikle allah kabul etsin.
dediğin gibi tesettür eş istediği için değil allahın rızasını kazanmak için olmalı...
namaz da öyle...
kırk gün kendini zorla. geciktirmemeye çalış, kulağın ezanda olsun. hemen ilk vaktinde kılmaya çalış. eşin sana, sen eşine hatırlatın güzel güzel.
bir de arkadaş ortamın da vs.. kim ne der diye çekinme mescidi bul hemen. ortamlarınızı da zaman içerisinde düzenlersiniz inşallah ona göre...
Çok teşekkür ederim. Bırakmayı düşünmüyorum şimdilik Allah tan bişey olmazsa. Bende aynı sizin gibi düşünüyorum, insanın içi ferahlıyor, mutlu oluyor, işleri yoluna giriyor, evin bereketi artıyor diye.. İnşallah bu şekilde devam ettirebilirim hep.Cok sevindim adina.
Inshallah ikinizde namazi birakmasiniz.
Cunku insan namaz kilinca hersey yoluna gidiyor.
Benim esim evlendikten 1 yil sonra basladi ama duzenli kılmıyor. Geçenlerde bana diyor ki: namaz kılmadığımda geceleri korkunç ruya görüyorum diye. Ve baya faydasını gördü. Ben namazı kılmaya başladığımda 18 yaşimdaydım. Insanın içi ferah daha güzel daha mutlu huzurlu hissediyor kendini.
İnşallah hiç birakmazsın
Dini içeriğin yasak olduğunu bilmiyodum, doğru söylüyosunuz. Gerçi ben burda bir dini mesaj vermek amacıyla yazmadım, sadece destek görmek amacıyla yazdım.Dini içerik yasak olduğundan dolayı konunuz kapanabilir öncelikle bunu söyleyeyim.
Yorumuma gelince, bence tamamen irade meselesi bu iş. Ne kadar irdelerseniz o kadar başarırsınız.
Elbette sizi anlıyorum, böyle bir amaçla konu açmadığınızı biliyorum ama bazen bu tarz konular hiç tahmin etmediğiniz bir şekilde öyle yerlere geliyor öyle polemikler çıkıyor ki.. Yöneticiler bunun önüne geçmek için en başından önlem alıyorlar :)Dini içeriğin yasak olduğunu bilmiyodum, doğru söylüyosunuz. Gerçi ben burda bir dini mesaj vermek amacıyla yazmadım, sadece destek görmek amacıyla yazdım.
Teşekkür ederim.
Ailenizle aranızda sorun yaşandı mı peki , benim ailemde de öyle çünkü hiç kimse tesettürlü değil ..Kendinize yaptığınız en büyük iyilik bu.Yalnız öbür dünya için değil bu dünya için de içinizin rahat olduğunu işkerinizin daha yolunda gittîğini göreceksiniz.Ben 34 yaşında başladım namaza ve 5 yıldır hiç bırakmadım.Şartlanınca bırakamıyorsun zaten.Başlamadan önce hep istiyordum kılmak ve bir gün düşünürken istiyorum ama neden kılmıyorum dedim kendi kendime ve kalkıp kıldım.O günden beri de namazlardan sonra dua ederim.Psikolojik olarak da rahat olurum.Namazdan 1 yıl sonra da tesettüre girdim.Allah size de nasip etsin içinize sindirsin.Benim ailemde de tesettürlü ve namaz kılan yoktu.Biraz yadırgandım da açıkçası ama zamanla herkes alıştı bana saygı duydu.
Dediğiniz gibi o uygulamayı da yükliyim telefonuma. Çok teşekkür ederim :)Ezan duyduğunuz anda hemen kıl tatlım o zmaan daha kolay oluyor inan bak buna oh kıldım diyorsun namaz vakitleri uyuglamari var onları yükle telefona hatta uygulamada kıldın mı vs diyor
sorun yaşanmadı.yakın akrabalarımdan bazıları ne gerek vardı gibisinden bir şeyler söyledi sonra onlar da alıştılar.Ailenizle aranızda sorun yaşandı mı peki , benim ailemde de öyle çünkü hiç kimse tesettürlü değil ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?