• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kizlar desteginize ihtiyacim var

Uzgun melek37

İnnâ lillâh ve innâ ileyhi râciûn
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2017
809
424
18
29
Oncelikle belirteyim ben 20 yasinda anneyim 17 yaşimda evlendm 1.5 yasinda oglusum var liseyi terk ettim bunun pismanligini hep icimde yaşadm gerek yaşadiklarim olsun gerekse iş sahibi olan arkadaşlarimi gordukce icim parcalandi hep okumak icimde kaldi her neyse uzatmayayim acik ogretim lisesine yazildim 2.5 senede bitirmeyi hedefliyorum hemşirelik istiyorum yapacagima inaniyorum ama eşim eger okursan seni boşarim diye yemin etti bende git boşa umrumda degil ben cocugum icin okuyup kazanacgim dedim .. dedim ammaa okusam bile univ. yaşadigim sehirde vee yaptigim gorevde oturdugum şehirde olmak zorunda bu mumkunmu cok istiyorum kendi ayaklarimin uzerinde durup sevdigim işi yapmak

Niye boşayacakmış? Ya o sizden önce ölürse siz ne yapacaksınız hiç düşünmüş mü?

Sen oku bitir o zamana cpcuk da okula başlamış olur zaten işine de gidersin gık da diyemez kocan.

Yemin etmişmiş bide

Onu ezmeyecegini ama esine ve evine maddi oleak destek olmak istedigini, ilerde çocuk büyüyünce derslerine yardimci olabilmek icin olumak istiyorim de cocuklarima egitim konusunda destek olup anne bunu nasil yapacagim dediginde bilmiyorim yerine gel oglum bak boyle yapilcak demek istiyorum de. Sans ver okuyum evlatlarimiz icin bana sans ver de bence bi boyle dene illede olmaz derse Allah yardimcin olsjn canim

Oncelikle belirteyim ben 20 yasinda anneyim 17 yaşimda evlendm 1.5 yasinda oglusum var liseyi terk ettim bunun pismanligini hep icimde yaşadm gerek yaşadiklarim olsun gerekse iş sahibi olan arkadaşlarimi gordukce icim parcalandi hep okumak icimde kaldi her neyse uzatmayayim acik ogretim lisesine yazildim 2.5 senede bitirmeyi hedefliyorum hemşirelik istiyorum yapacagima inaniyorum ama eşim eger okursan seni boşarim diye yemin etti bende git boşa umrumda degil ben cocugum icin okuyup kazanacgim dedim .. dedim ammaa okusam bile univ. yaşadigim sehirde vee yaptigim gorevde oturdugum şehirde olmak zorunda bu mumkunmu cok istiyorum kendi ayaklarimin uzerinde durup sevdigim işi yapmak

Neden böyle bir şey diyormuş? Neden korkuyor olabilir? Bir de okumanızı mı istemiyor, hemşire olmanızı mı istemiyor?

Ezilmekten korkabilir. Bu anlaşılır. Ama bu kadar korkuyorsa, o da açıktan lise bitirsin, açık öğretimde üniversite okusun. Bunları yapabilecekken boşanmakla tehdit etmesini anlamak mümkün değil. Halbuki beraber okusanız birbirinize destek olur, beraber de çalışırdınız.

Son düzenleme:
Lisede bir kız arkadaşım vardı
Birgün öğretmenimiz NE İÇİN OKUYORSUNUZ diye sordu
O da BEN MESLEK SAHİBİ OLABİLECEK KADAR ZEKİ BİRİ DEĞİLİM DERSLERİM KÖTÜ AMA İLERDE İLLAKİ EVLENECEĞİM VE ÇOCUĞUMA ANNEN NE MEZUNU DİYE SORDUKLARINDA LİSE MEZUNİ DİYEBİLSİN diye okuyorum demişti

Liseyi zar zor bitirdi ve evlendi

Bu devirde üniversite mezunları zor iş buluyor belki ama en azından bi kasiyer olmak için bile lise şartı aranıyor

Yarının ne getireceğini kimse bilemez

Ama çocuğunuz var ve okulu bitirin
Şu an ihtiyacınız olmayabilir
Ama okuyun
Kendi ayaklarınızın üstünde durabilmek gibisi yok

Niye boşayacakmış? Ya o sizden önce ölürse siz ne yapacaksınız hiç düşünmüş mü?

Sen oku bitir o zamana cpcuk da okula başlamış olur zaten işine de gidersin gık da diyemez kocan.

Yemin etmişmiş bide
O kadar zorluklarin ustesinden geldm bnunda gelicem insallah oyle boyle bu şehirde ikna ederm ama baska sehirlere aslaa izin vermez ailemde yok arkamda gdecek byerimde yok kendi aykalrmn uzerinde durmam sartt

Gtsn bosasin ozaman psikopatmi ne o kmse icin hayatini yarida kesme egitimin hem senn icin hem evladn icin cok onmli kendi ayaklarinin uzerinde durmalisinki cocugunada guclu bi anne olasin hic geri adm atma

benim annem lise mezunuydu, 40 yaşında lisans okudu, işe başladı. siz daha yarı yaşındasınız. her şeyi halledersiniz ;)

Lisede bir kız arkadaşım vardı
Birgün öğretmenimiz NE İÇİN OKUYORSUNUZ diye sordu
O da BEN MESLEK SAHİBİ OLABİLECEK KADAR ZEKİ BİRİ DEĞİLİM DERSLERİM KÖTÜ AMA İLERDE İLLAKİ EVLENECEĞİM VE ÇOCUĞUMA ANNEN NE MEZUNU DİYE SORDUKLARINDA LİSE MEZUNİ DİYEBİLSİN diye okuyorum demişti

Liseyi zar zor bitirdi ve evlendi

Bu devirde üniversite mezunları zor iş buluyor belki ama en azından bi kasiyer olmak için bile lise şartı aranıyor

Yarının ne getireceğini kimse bilemez

Ama çocuğunuz var ve okulu bitirin
Şu an ihtiyacınız olmayabilir
Ama okuyun
Kendi ayaklarınızın üstünde durabilmek gibisi yok
Buyuk konusmak istemiyorum ama kesinlikle ozel sektorde gozum yok cocuguma guzel bir gelecek kurmak ve ona ornek bir anne olmak istiyorm kesinlikle devlet kadrosu istiyorm gecelrce deli gibi calisir yaparm cnku isteyince başaririm bliyorum

Ben üniversiteyi çok iyi bı okulun Çok iyi bı bölümünü kazandım
İlk yılda bıraktım
Çalışıp para kazanmak daha cazip geldi
Şimdi lise biteli 15 yıl oluyor
Bu yaştan sonra okusam sadece diplomam olacak elimde

3 çocuğum var
Eşim şükür kimseye muhtaç etmedi
Ama keşke okusaydım da şu an çalışıyor olsaydım diyorum
Erkekleri bilmem ama kızların kesinlikle okuması lazım

Kocam bana böyle bi şey dese onu ben boşardım sanırım.Sizin sorunuz çok ilginç geldi bu anlamda.

Ayni sehirde okuyabilirsiniz çalışadabilirsiniz bunda bi sorun yok.Tabi tercihleriniz daraldığı için başarı şansınız düşecek ama dilerim meslek sahibi olup bu adamı kapıya siz koyarsınız

Buyuk konusmak istemiyorum ama kesinlikle ozel sektorde gozum yok cocuguma guzel bir gelecek kurmak ve ona ornek bir anne olmak istiyorm kesinlikle devlet kadrosu istiyorm gecelrce deli gibi calisir yaparm cnku isteyince başaririm bliyorum
Bu kararlılıkla kimsenin size engel olmasına izin vermeyin

Tabii ki devlet kurumunda çalışmak daha iyi
Hayatınızda başarılar
Dönmeyin kararınızdan

Gtsn bosasin ozaman psikopatmi ne o kmse icin hayatini yarida kesme egitimin hem senn icin hem evladn icin cok onmli kendi ayaklarinin uzerinde durmalisinki cocugunada guclu bi anne olasin hic geri adm atma
Evet 3 senedir o kadar cok zorluklar cekiyorumki yaşimin kat kat uzerindeyim uzerimde cok agir sorumlulugum var yaşima gore ve artk kmse tarafindan ezilmek istemiyorum kimseye muhtac olmadan ozel sektordr agiz kokusu cekmeden ona buna vayy bee dedirtmek istiyorum artk cevremde beni taniyan herkes sen yaparsin diyor cnku basarili bir ogrenciydim

Sende özelde calisirsin yasadigin sehirde olursun böylece

Kocam bana böyle bi şey dese onu ben boşardım sanırım.Sizin sorunuz çok ilginç geldi bu anlamda.

Ayni sehirde okuyabilirsiniz çalışadabilirsiniz bunda bi sorun yok.Tabi tercihleriniz daraldığı için başarı şansınız düşecek ama dilerim meslek sahibi olup bu adamı kapıya siz koyarsınız
Tesekkur ederim cok saolun boşamam imkansiz ailem var ama yok başimiza gelir diye akillari cikyor bi cocugumla tek başima nereye gderim kime gvenirim neler gelecegini az cok tahmin ediyorsunuzdur evli kalmaktan baska carem olmadigi icin mecbur okumak zorundayim

Icim burkuldu yazını okurken.Gorumcemi okuldan almislar kocaya vermisler onun da icinde ukte kalmis okuyor simdi lisesi bitnek uzere.Hayallerine tutun lutfen esinin gönlünü bir sekilde edersin yavrun icin kendin icin oku...

Back
X