kızlar dura dura "iç" olurmuş, oğlan da dura dura "goç" olurmuş..

Bir yanlışı düzeltmem lazım.
O söz şöyle;
"Kızlar dura dura HİÇ olur, oğlan dura dura KOÇ olur"
İç değil yani :1:

Gerçi İç daha iyiymiş Hiç ne yahu? Daha beter :ssz:

AMAN ALLAH ım sinir krizi geçirmek üzereym.şarkıda "HİÇ" mi diyor utanmadan bir de evet iç dese daha iyi olurmuş.pes yani pes.

Bir yanlışı düzeltmem lazım.
O söz şöyle;
"Kızlar dura dura HİÇ olur, oğlan dura dura KOÇ olur"
İç değil yani :1:

Gerçi İç daha iyiymiş Hiç ne yahu? Daha beter :ssz:

misscoffee atasözü bu zaten değil mi.. Ankaralı namık'ın bir suçu yok bence. atasözü ve deyimler sözlüğünü açtığımızda daha niceleri var..

misscoffee atasözü bu zaten değil mi.. Ankaralı namık'ın bir suçu yok bence. atasözü ve deyimler sözlüğünü açtığımızda daha niceleri var..

Yok canım bu bizzat Ankaralı Namık'ın şarkısında geçen bi söz, atasözü değilmiş.

Gerçi Ankaralı Namık kim allaşkına, arabada 5 evde 15 diye hoplayan zıplayan adam :1:
Kaileye bile alınmaz :ssz:

Son düzenleme:
Atalarimizin toplumda kadinin yeriyle ilgili gercekten degisik dusunceleri varmis.

- Kadinin sirtindan sopayi, karnindan sipayi eksik etme.

Yorum yok.

- at beslenirken kız istenirken

//anlami suymus: at bakımlı olduğunda satılmalı, kız da güzelliği geçmeden evlendirilmelidir.

At alir-satar gibi evlenen zihniyetten.

vs vs vs

Yani atalarimizin zamaninda, toplumun zihniyeti buymus. Cok degil, 1 kusak onceki zihniyet de bu zaten. Gecmis insanlarin zihniyeti icin niye dertlenip topik actin kardes, anlayamadim. Bu sozleri kullanmazsin, olur biter. Insanlar soylemeyince de unutulur giderler umarim.

Sarki sozu de keza, begenmiyorsak dinlemeyiz, olur biter. Sacmalamanin ozgur oldugu bir ulkedeyiz, kimsenin agzini buzemeyiz maalesef. :23::23: Populer kultur zirvalarina fazla takmamak gerek bence,

Lakin daha vahim zirvalar devlet buyuklerimizden gelsin:

- Kiz midir, kadin midir bilemem. (Basbakanimizin Dilsat Aktas hakkindaki yorumu)

- Erkekler, kadinlar is aradigi icin is bulamiyor ( Bakanlarimizdan biri, issizlik ustune)

Bir de ayri bir kategori olarak Bulent Arinc var ama yazsam buraya sigmaz.

Simdi devlet buyuklerimiz bu zirvalari halkin onunde futursuzca sarf ederken, ben acikcasi bir sarkicinin zirvalarini takmiyorum bile. Sacma sozleri herkes soyleyebilir, soyleyenin hangi konumda olduguna gore dikkate almak gerekiyor bence. Artik gazeteyi acmaya korkar oldum, bugun kim ne sacmalamis diye.

Toplumsal ayrimi gectim ama devlet acik sekilde kadina ayrim yapiyor konu sahibesi, evde kalma lafina gocunmaktan vazgecip bu meseleyi dert edinmeye ne dersin?

Son düzenleme:
Atalarimizin toplumda kadinin yeriyle ilgili gercekten degisik dusunceleri varmis.

Yorum yok.

//anlami suymus: at bakımlı olduğunda satılmalı, kız da güzelliği geçmeden evlendirilmelidir.

vs vs vs

Yani atalarimizin zamaninda, toplumun zihniyeti buymus. Cok degil, 1 kusak onceki zihniyet de bu zaten. Gecmis insanlarin zihniyeti icin niye dertlenip topik actin kardes, anlayamadim. Bu sozleri kullanmazsin, olur biter. Insanlar soylemeyince de unutulur giderler umarim.

Bir erkek için atı nasıl bir şerefse yanındaki kadına da at muamalesi yapmış işte. Bugün bu at muamelesinden hoşlanan kadın yok mu sanki :ssz:

erkekler yaşlandıkça tadından yenmez kızlar ise yaşlandıkça birşeye benzemez anlamındaki abuk bir atasözü ... ben daha önce duymuştum . sanırım iç anodlu bölgesinden bir söz . oralı birinden duymuştum .. ciddiye aldım mı tabikide hayır :1:
erkekler koç moç olmuyor bee kel göbekli şişko oluyorlar :52:

erkekler yaşlandıkça tadından yenmez kızlar ise yaşlandıkça birşeye benzemez anlamındaki abuk bir atasözü ... ben daha önce duymuştum . sanırım iç anodlu bölgesinden bir söz . oralı birinden duymuştum .. ciddiye aldım mı tabikide hayır :1:
erkekler koç moç olmuyor bee kel göbekli şişko oluyorlar :52:

ahaha iyi güldüm. :D ülkemizde ajda pekkan diye ölmeyen bir gerçek var teknoloji/tıp/sağlık çok gelişti kendine bakan kadına da adama da birşey olmaz. ^^

ahaha iyi güldüm. :D ülkemizde ajda pekkan diye ölmeyen bir gerçek var teknoloji/tıp/sağlık çok gelişti kendine bakan kadına da adama da birşey olmaz. ^^

kendine bakarsan tabi birşey olmaz ... amann türk toplumu işte erkekleri yüceltmek için elinden geleni yapıyorlar böle aptal sözlerle :52:
besili koç oluyor bunlar:52::52:

Yorum yok.

vs vs vs

Sarki sozu de keza, begenmiyorsak dinlemeyiz, olur biter. Sacmalamanin ozgur oldugu bir ulkedeyiz, kimsenin agzini buzemeyiz maalesef. :23::23: Populer kultur zirvalarina fazla takmamak gerek bence,

Lakin daha vahim zirvalar devlet buyuklerimizden gelsin:

- Kiz midir, kadin midir bilemem. (Basbakanimizin Dilsat Aktas hakkindaki yorumu)

- Erkekler, kadinlar is aradigi icin is bulamiyor ( Bakanlarimizdan biri, issizlik ustune)

Bir de ayri bir kategori olarak Bulent Arinc var ama yazsam buraya sigmaz.

Simdi devlet buyuklerimiz bu zirvalari halkin onunde futursuzca sarf ederken, ben acikcasi bir sarkicinin zirvalarini takmiyorum bile. Sacma sozleri herkes soyleyebilir, soyleyenin hangi konumda olduguna gore dikkate almak gerekiyor bence. Artik gazeteyi acmaya korkar oldum, bugun kim ne sacmalamis diye.

Toplumsal ayrimi gectim ama devlet acik sekilde kadina ayrim yapiyor konu sahibesi, evde kalma lafina gocunmaktan vazgecip bu meseleyi dert edinmeye ne dersin?

okey derim misschery :)

ama ben sizleri cidden seviyorum.iyi ki varsınız.burdaki ilgi dostluk reelde yok.aklım takıldı sadece paylaşayım dedim içlik goçluk mevzuunu :)))

yanlız bir tuhaflık var
normalde bu tür konular hemen kapanir
hem kapanir hemde geyik döndüğü için ban yiyenler olur:27:

senin konuların yerinde duruyor.
ne o kız yoksa torpillimisin:37::52::33:

yanlız bir tuhaflık var
normalde bu tür konular hemen kapanir
hem kapanir hemde geyik döndüğü için ban yiyenler olur:27:

senin konuların yerinde duruyor.
ne o kız yoksa torpillimisin:37::52::33:

yok canım torpilli değilim :) banlanmak ne demek?

banlanmak ceza alıp
ceza puanına göre,uzaklaştırma cezası.
yani siteye girebiliyorsun fakat pasif oldugun için yorum yapamıyor ve bildirilerine bakamiyorsun.:51:

Torpil yok, hayret edilecek bir durumdur ki kimse bildirmemiş:51:
Allah'tan 3. gözüm açık, kendi çabalarımla yakaladım konuyu.

Diğer topikleri de inceleyeyim bakalım:ssz:

Back
X