Atalarimizin toplumda kadinin yeriyle ilgili gercekten degisik dusunceleri varmis.
- Kadinin sirtindan sopayi, karnindan sipayi eksik etme.
Yorum yok.
- at beslenirken kız istenirken
//anlami suymus: at bakımlı olduğunda satılmalı, kız da güzelliği geçmeden evlendirilmelidir.
At alir-satar gibi evlenen zihniyetten.
vs vs vs
Yani atalarimizin zamaninda, toplumun zihniyeti buymus. Cok degil, 1 kusak onceki zihniyet de bu zaten. Gecmis insanlarin zihniyeti icin niye dertlenip topik actin kardes, anlayamadim. Bu sozleri kullanmazsin, olur biter. Insanlar soylemeyince de unutulur giderler umarim.
Sarki sozu de keza, begenmiyorsak dinlemeyiz, olur biter. Sacmalamanin ozgur oldugu bir ulkedeyiz, kimsenin agzini buzemeyiz maalesef.

Populer kultur zirvalarina fazla takmamak gerek bence,
Lakin daha vahim zirvalar devlet buyuklerimizden gelsin:
- Kiz midir, kadin midir bilemem. (Basbakanimizin Dilsat Aktas hakkindaki yorumu)
- Erkekler, kadinlar is aradigi icin is bulamiyor ( Bakanlarimizdan biri, issizlik ustune)
Bir de ayri bir kategori olarak Bulent Arinc var ama yazsam buraya sigmaz.
Simdi devlet buyuklerimiz bu zirvalari halkin onunde futursuzca sarf ederken, ben acikcasi bir sarkicinin zirvalarini takmiyorum bile. Sacma sozleri herkes soyleyebilir, soyleyenin hangi konumda olduguna gore dikkate almak gerekiyor bence. Artik gazeteyi acmaya korkar oldum, bugun kim ne sacmalamis diye.
Toplumsal ayrimi gectim ama devlet acik sekilde kadina ayrim yapiyor konu sahibesi, evde kalma lafina gocunmaktan vazgecip bu meseleyi dert edinmeye ne dersin?