Kızlar evlenince kendi soyadıma kullanmak istiyorum bilenler bakabilir mi?

Dersolsun

Baslngc:60.4 Gncl:55 Hedef:55
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2012
3.326
3.025
Kızlar nasipse nişanlımla nikah günü alacağız. Ben kendi soyadımı da evlendikten sonra kullanmak istiyorum, bunun için ne yapmam lazım? Nereye başvurmam gerekiyor? Bilenler yardımcı olabilir mi? İnternetten araştırdım ama pek bir şey bulamadım yani anlayamadım.

Kızlar nasipse nişanlımla nikah günü alacağız. Ben kendi soyadımı da evlendikten sonra kullanmak istiyorum, bunun için ne yapmam lazım? Nereye başvurmam gerekiyor? Bilenler yardımcı olabilir mi? İnternetten araştırdım ama pek bir şey bulamadım yani anlayamadım.
başvuru esnasında onlar sormasa bile evlilikten sonra nüfus müdürlüğüne başvurarak kendi soyadını ekltebilirsin.

nüfus cüzdanı almaya gittiğimde kullanacağımı söylemiştim ben, o şekilde yazıp verdiler. eğer önceden söylemezseniz otomatik olarak eş soyadını yazıyorlar. ama cüzdanı alırken beyan edebilirsiniz.

Başvuru esnasında soruyorlar. Ssormazlarsa hatırlatın, ben kendim hatırlatmak durumunda kaldım soyadımı kullanmak istiyorum diye. Memur özellikle söylemezseniz kullanmayacağınızı düşünüyoruz ve sormuyoruz pek dedi bana.

bende kendi soyadımı da kullanıyorum.nikah başvurusu yaparken oradaki memura söylüyorsunuz size evlendikten sonra kendi soyadımıda eşimin soyadıyla birlikte kullanmak istiyorum gibi bir kağıt imzalatıyor.sadece bu :KK66:

bu arada bana sormamışlardı.ben hatırlattım memura

Başvuruda söyleyin; olmazsa sonra da nüfus müdürlüğünden değiştirilebilir; hatta nikahtan bir gün önce gidip de ben ekletmiştim; o zaman evlilik cüzdanında da yazdılar; nüfus müdürlüğünde ekletince sadece kimlik ve kayıtlara yazılıyor...

Nüfus müdürlüğüne kadar beklemeyin nikah dairesinde söyleyin. Nikah memurları özellikle sormuyor müstakbel eşler arasında tartışma çıkabiliyor diye. Siz başvurunuzu alan nikah memuruna direkt söyleyin. Mutluluklar :KK66:

Nikah başvurusu sırasında form doldurmuştum ben sene 2006. Şimdi değişti mi bilmem.

Başvuruyu bugün yoğun yağmurdan yapamadık :) Bayağı ters yollardaydı işlemler nasipse yarına kaldı... Eşya ve gelinlik baktık bizde.
Beni yönlendiren , mutluluk dileyen herkese çok teşekkür ederim ALLAH(c.c) razı olsun...

X