kızlar evlilik için bazı düşüncelerim ve yaşım var nasıl bir yoldayım acaba ..

vay be 7 yıll :) bunun sırrı ne oldu peki aşkınız sevginiz heycanınız hiç bitmedimi canım hiç mi ya dur buldum seni kaçma :)

biz ayrı sehirlerdeydik biraz zordu o bakımdan ufacık sorun kocaman olurdu yuzyuze konusamadıgımız icin eh tabi ayrılıklarda oldu arada.. heyecan bitmiyor aslında ya hayal kırıkları olunca insan yıpranıyor o biraz geri cekilmeye sebep oluyor ama bir ilişkiyi uzun sureli tutmanın tek sartı biribirini alttan almak oldugunu ogrendim fedakarlık her iki taraf icinde sart ve kimseye vazgecilmez oldugunu hissetirmemek gerekiyor dozajında ilgi alaka gostericeksin sımartmıycaksın elinden kayıp gidebilceginide bilecek askından öldüm bittim moduna girmemek gerekiyor..

O askerden gelince evlenirsen daha iyi olur bence.
Yine genç yaşta anne olursun daha 25 yaş yani geç mi bence hiç değil
Erken yaşta asıl evlenipte tüm sorumluluğu almak daha zor olur senin için
Zaten nasibindeyse bir de askerden sonra olur elbet her halukarda

20 yaşındasınız mesleğiniz yok hadi diyelim üniversiteye gitmeyin ama kolunuzda altın bilezik olabilecek bir mesleğe de yönelmemişsiniz
Erkek arkadaşınızda aynı durumda
Ve sizin derdiniz 24 yaşında evlenirsem geç kalmış olurum

Sadece bir abla tavsiyesi bence hayatınızda öncelikle kendi ayaklarınız üzerinde durmayı öğrenin ve kendi ayakları üzerinde duran birileriyle beraber olun
Hayatınızın tek amacı evlenmek ve sevdiğiniz kişi olursa ilerde pişman olabilirsiniz
Ayrıca 24 evlenmek için geç değil erken sayılabilecek bir yaş
Allah yolunuzu açık etsin

Benimde 6 yıllık bir birlikteliğim var ve 24 yaşındayım..
Genç anne olmak güzel bir şeydir herhalde bilemiyorum.. Zira rahmetli annem beni 28 yaşında dünyaya getirmiş.
Benim hiç evlilik hayalim olmadı biliyor musun? Çıktığımız seneler boyunca bir gün olacak deyip geçiyorduk. O zamanlar da 25 yaşımda falan söylerim aileme diye düşünüyordum. Evlenme süresi 27-28 yaşımı bulacaktı yani.
Normalde babam da bilmiyordu hep gizledik. Ama ne zaman ki annemi kaybettim artık babam hem baba hemde anne olduğuna göre bilmesi gerek diye düşündük ve söyledik tanışma oldu falan, ama ben hala hemen evlilik düşünmüyorum en az 2 yıl diyoruz, tabii yine de ne olacağı belli olmaz 2 dersin 1 olur, 1 dersin 3 olur. Benim aklıma bile gelmezdi şu zamanda bunları yaşayacağım? Kısmet işte, Hiç ummadığın zaman da hiç ummadığın şeyler oluyor....
:61:

Son düzenleme:
slm ben evlenme zamanıma çok çok varken bi baktım ki nikah masasındayım eşim hala askeligini yapmadı ikimizde hala okuyoruz ama aynı zamanda çokta mutluyuz evliykende bazı şeyler oluyor bence eğer kaybetme ihtimalin varsa onu ve çok çok seviyorsan evliliği düşün derim çünkü eğer biz belkeseydik şimdi o benım olmaycaktı şimdi ise tüm herşeye ragmen birde bebek istiyoruz benim fikrim bunlar ama tabiki onu cok iyi tanıman lazım biz 3 sene sevgililik geçirdik... inş en dogru kararı verırsınız:1:

çok sevindim senin adına ne kadar güzel rabbim bir ömür boyu mutlu etsin inşllah canm İ: peki neden bekleseydin kaybedecektin ki buraya takıldım da biraz

çok sevindim senin adına ne kadar güzel rabbim bir ömür boyu mutlu etsin inşllah canm İ: peki neden bekleseydin kaybedecektin ki buraya takıldım da biraz

amin..eşim okulunu dondurmustu askere gitcekti annemle konustu bi yüzük takalım dedı annemde asla olmaz falan dedi bizdede inat yaptı tabı bizde yüzükten vazgectık evlendik:1:eger askere gitmiş olsaydı o uzakta olcaktı yanına gidemiycektim telefonla her aradıgında konusamıycaktım ya derste yada evde olucaktm ben teli acmıyınca o orda bişiymi oldu diye kendini yiycekti iznede gelmeyı planlamıyodu erken gelmek için hakkımızda böylesı hayırlıymıs bi baktık ki evlenmısız:61:

daha 20 yaşındasın niye bu kadar telaşlısın baksana daha askerlik,iş meseleleri halledilmemiş. Biraz oluruna bırak şartlar olgunlaşsın. Eee olmazsa naparım diyosun neyin garantisi var ki olmaz olmaz nerden bilelim olmayabilir diye ayrıl madem. Forumları okursan görürsün insanlar nasıl bekliyor,katlanıyor,üzülüyor ama amacı için uğraşıyor. Sende sabret bakalım inan böyle kara kara düşünmekle bi yere gelemiyo insan sadece kendini hırpalamış oluyosun. Hakkında hayırlısı olsun:129:

canım beklemeyi neden sorun ediyorsun ki sadece çocuk yapmakta geç kalırım diye mi yoksa başka nedenlerde var mı mesela rahat görüşemiyormusunuz (ne bileyim aile baskısı toplum baskısı gibi nedenlerden olabilir bu) çünkü yaşın ççook çok genç aynı zamanda erkek arkadaşının ki de öyle ve en önemlisi işiniz yok evlendiğinizde aileniz destek olurmmu size maddi anlamda? oldu ki evlendiniz askere gitmeden nasıl geçineceksin 15 ay. polislik istyor demişsin bence askerlik işi yada polislik olup olmayacağına göre hayatınızı şekillendirin derim hayat kolay değil sadece aşk sevgi değil.

biz eşimle 2002 de tanıştık ve 2011 de evlendik tam 9 yıl sonra ikimizde üniversiteyi bitirdik mesleklerimize başladık ve eşimin askere gitmesini bekledim sonra evlendim şuan da bir buçuk yıllık evliyim umarım sizin de herşey gönlünüzce olur

neden bu kadar acele ettiğinizi anlayabilmiş değilim 20 yaşındasınız. bence siz hayattaki önceliğinizi belirleyin. eğer istediğiniz bir an önce evlenip anne olmak ise sevgilinizden ayrılın, çevrenizdeki akrabalarınıza eşinize dostunuza evlenmek istediğini söyleyin ve size uygun, işini eline almış, askerliğini yapmış, birini bulsunlar görücü usulü evlenin. 1 sene içinde evlenir ve hemen anne olabilirsiniz bu şekilde. ama eğerki istediğiniz sadece evlenmek değil de sevdiğiniz bir kişi ile bir ilişki yaşadıktan ve birbirinizi tanıdıktan sonra evlenmek ise kafanızdan bu düşünceleri silin ve akışına bırakın. hayatta her şey kısmet. şu anki sevgilinize onca zamanınızı verdikten sonra ilişkiniz evlilik ile sonuçlanmasa bile üzülmeyin. vardır her işte bir hayır. uzun ilişki yürütmek zordur sabır ve fedakarlık ister.

sağlam temelli bir evlilik için erkeğin olgunlaşması, işini gücünü oturtması, bir evi geçindirebilecek kadar para kazanması ve bazı şeylere doymuş olması lazım. aksi halde evlendikten sonra sorun yaşayabilirsiniz. siz bu şekilde evlilik konusunu takıp durursanız erkek arkadaşınız kendini baskı altında hissedebilir. Daha yaşınız çok genç lütfen bunun farkında olun. umarım her şey gönlünüzce olur.

evlilik tabiki de güzel birşey, sevdiğiniz insanla aynı evi paylaşmak ama getireceği sorumlulukların farkındamısınız, ailenin evinde yaşamak kolaydır, kirayı siz ödemezsiniz, yemek, çamaşır, bulaşık yapmazsınız, herşeyiniz hazırdır. bunları tek başınıza yapmaya hazırmısınız, kimse burdan beni kınamasın ama evlendikten sonra hergününüzün sevgili olduğunuzda olucağını zannediyorsanız çok yanılıyorsunuz. evlenmek için şartlar hiçbir zaman mükemmel olmayacaktır, ama en azami şartlarında bana göre sağlanması mecburidir, aksi taktirde evlendiğinizde çok tartışma yaşarsınız.

Zaten 20 yaşındaymışsın 2 sene beklesen ne olacak ki yada 3 sene. Farzetki ayrıldınız sadece 23 yaşına varmış olacaksın. Bu korkmanı gerektirecek bi yaş değilki. 2-3 seneyi doya doy sevdiğinle gez toz yaşa. Ayrılsanız bile bunlar yanına kar kalır. Güzel anıların. Yeni birini tanımak, svmek, evlenmek içinde hiç geç olmaz merak etme ;)

Back
X