- 18 Kasım 2013
- 1.520
- 438
- 123
- Konu Sahibi papatyasevilir
-
1.derece akrabalarımız olsa da ( kestel, gürsu, yıldırım)... çok ince elemeye çalışıyorum...sağ olsunlar ama gidip bakmadan yaşamadan anlaşılmıyor...Baştan beri
Bursada yaşayan birisi olarak önce gel kirada otur şehri tanı diyorum halen de aynı fikirdeyim
Uzaktan ev alınmaz hele metropol kentlerde hiç alınmaz ki anladığım sana fikir verecek tanıdığın dahi yok buralarda
şu anda bulunduğumuz yerle bursa arası 15 saatt... pek uygun değil yani..Nerden ev alıp 15 saat gidip geleceksiniz orayı anlamadım.
Tayin çıkınca bursada mı oturmak istiyosunuz. Öyleyse eğer. Biraz daha birikim yapın tayin çıkınca alırsınız.şu anda bulunduğumuz yerle bursa arası 15 saatt... pek uygun değil yani..
Ya Bursayı çok seviyorum ben, şöyle Çekirge de falan 1 + 1 ev ne kadardır acaba? Hayal kurması bile güzelBaştan beri
Bursada yaşayan birisi olarak önce gel kirada otur şehri tanı diyorum halen de aynı fikirdeyim
Uzaktan ev alınmaz hele metropol kentlerde hiç alınmaz ki anladığım sana fikir verecek tanıdığın dahi yok buralarda
Ya Bursayı çok seviyorum ben, şöyle Çekirge de falan 1 + 1 ev ne kadardır acaba? Hayal kurması bile güzel
Hadii yaa, o kadar, benimkisi yılda 3-5 günlük tatillerle kalacak yine o zaman :)Çekirgede 1+1 yoktur pek ama 20 yaş üstü 2+1 ler 200 civarıdır
Yeni binaları yazmayayım bile
Artık çekirge de nezih yer olma niteliğini kaybetti
O nedenle gelip yaşamak lazım diyorum beklentiler farklı oluyor
Bir de ev alıyorsun mesela o semt ancak 10 yıl sonra oturuyor eee sen 10 yıl çile çekip yeni evde oturmanın nimetinden yararlanamıyorsun
Oturmuş yerlerde yeni binalar da acayip pahalı yani büyük şehirde yaşamamak lazım esasen
Verdiğiniz kiradan yüksek yada aynı kira alabileceğniz bir ev alırsanız yine kirada oturabilirsiniz. Borcunuz bitince yine satar daha düşük bir kredi yada para biriktirerek daha iyi bir ev alabilirsiniz. Hatta hem o evin kirası hem birikim hemde yeni kredi ile ikinci bir ev bile alabilirsiniz. Ama 1 kere alayım oturayım daha fazla ugrasmayin diyorsanız. İyi bir ev bulup alın oturun içinekızlar biraz peşinatımızla eve girmek istiyoruz ama ne yazık ki 15 tatilde de bulamadıkşu anda da ev almak istediğimiz yerden uzakta görev yaptığımızdan birkaç ev belirlesek bile gelip gidemiyoruz...
ŞİMDİ seneye kiraya geçeceğiz mecburen ve ev alma girişimlerine devam edeceğiz. en kısa zamanda da geçmeyi istiyoruz tabi..belki yarım dönem belki 1 sene belki daha fazla....
iki seçeneğimiz var:
ya kiraya geçip içimize sinen evi bekleyeceğiz ve rahat rahat (.ama bu sürede kira vereceğiz ee taşınma nakliye masrafları da ex olacak..)bu seçenekte kazancımz peşinatımızı arttırabiliriz...
ya da şu anda da fırsatını bulduğumuzda gidip gelerek (15 saat) artık kiraya girmektense ev alıp oturacağız. bu seçenkete kazancımız -belki içimize tam sinen ev olmayacak ama- ex masraflar yerine borcumuzu ödeyip 4.5 senede kendi evimizde oturacağız. olmadı sonra kendi evimizi satarız olmazsa...
ne dersiniz???
Çekirgede 1+1 yoktur pek ama 20 yaş üstü 2+1 ler 200 civarıdır
Yeni binaları yazmayayım bile
Artık çekirge de nezih yer olma niteliğini kaybetti
O nedenle gelip yaşamak lazım diyorum beklentiler farklı oluyor
Bir de ev alıyorsun mesela o semt ancak 10 yıl sonra oturuyor eee sen 10 yıl çile çekip yeni evde oturmanın nimetinden yararlanamıyorsun
Oturmuş yerlerde yeni binalar da acayip pahalı yani büyük şehirde yaşamamak lazım esasen
eşim de öyle düşünüyorev alıp satmak da o kadar kolay değil bence, ben olsam biraz daha seçiçi davranıp yaşayacağım evi almak isterdim.
Bursa inanılmaz büyüdü, Bursalıyım ama artık bir çok yerini bilemiyorum.
Yine de Bursada oturacak olsam merkezi tercih ederim, eski ev bile olsa.
Akrabalar setbaşında oturuyor, sakın muhit değiştirmeyin diyorum, bize gezme kolaylığı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?