kızlar fikir verin. kira mi....?

papatyasevilir

Canım kendim♥️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2013
1.520
438
123
kızlar biraz peşinatımızla eve girmek istiyoruz ama ne yazık ki 15 tatilde de bulamadık şu anda da ev almak istediğimiz yerden uzakta görev yaptığımızdan birkaç ev belirlesek bile gelip gidemiyoruz...
ŞİMDİ seneye kiraya geçeceğiz mecburen ve ev alma girişimlerine devam edeceğiz. en kısa zamanda da geçmeyi istiyoruz tabi..belki yarım dönem belki 1 sene belki daha fazla....

iki seçeneğimiz var:

ya kiraya geçip içimize sinen evi bekleyeceğiz ve rahat rahat (.ama bu sürede kira vereceğiz ee taşınma nakliye masrafları da ex olacak..)bu seçenekte kazancımz peşinatımızı arttırabiliriz...

ya da şu anda da fırsatını bulduğumuzda gidip gelerek (15 saat) artık kiraya girmektense ev alıp oturacağız. bu seçenkete kazancımız -belki içimize tam sinen ev olmayacak ama- ex masraflar yerine borcumuzu ödeyip 4.5 senede kendi evimizde oturacağız. olmadı sonra kendi evimizi satarız olmazsa...

ne dersiniz???

Baştan beri
Bursada yaşayan birisi olarak önce gel kirada otur şehri tanı diyorum halen de aynı fikirdeyim

Uzaktan ev alınmaz hele metropol kentlerde hiç alınmaz ki anladığım sana fikir verecek tanıdığın dahi yok buralarda

Bir de uzaktan bakınca her yer iyiymiş gibi gelir evler yeni çevre vs bakılmaz ama çocuk olunca beklentin değişecek bakıcı diyeceksin kreş diyeceksin senin okulun eşinin okulu bir çok sıkıntı

Her şey para değil biraz kira ödeyin ama alınca huzurlu olun bu evi ne zaman satabiliriz diye düşünmek zorunda kalmayın

Nerden ev alıp 15 saat gidip geleceksiniz orayı anlamadım.

1.derece akrabalarımız olsa da ( kestel, gürsu, yıldırım)... çok ince elemeye çalışıyorum...sağ olsunlar ama gidip bakmadan yaşamadan anlaşılmıyor...
bu arada elimizdeki para bekliyor değerlendremiyoruz da ama görüyoruz ki ev fiyatları hiç durmuyor...

Mesafe dolayısıyla oturamayacaksanız
İçinize sinmesine gerek yok, yatırımlık olarak düşünün
Sıfır olmasına lüzum yok, kesenize göre alın kiraya verin bence

Ya Bursayı çok seviyorum ben, şöyle Çekirge de falan 1 + 1 ev ne kadardır acaba? Hayal kurması bile güzel

akrabalar bursa ve istanbulda akrabalar....çocuk olduktan sonra daha ihtiyacım olacak yakın olmaya...

Ya Bursayı çok seviyorum ben, şöyle Çekirge de falan 1 + 1 ev ne kadardır acaba? Hayal kurması bile güzel

Çekirgede 1+1 yoktur pek ama 20 yaş üstü 2+1 ler 200 civarıdır

Yeni binaları yazmayayım bile

Artık çekirge de nezih yer olma niteliğini kaybetti

O nedenle gelip yaşamak lazım diyorum beklentiler farklı oluyor

Bir de ev alıyorsun mesela o semt ancak 10 yıl sonra oturuyor eee sen 10 yıl çile çekip yeni evde oturmanın nimetinden yararlanamıyorsun

Oturmuş yerlerde yeni binalar da acayip pahalı yani büyük şehirde yaşamamak lazım esasen

bir an önce eve girersek bir an önce de biter hem görüyoruz ki parayı bir yere bağlamazsak harcıyoruz
açıkçası bir de şu tekrar taşınma nakliye gözümde büyüyor...
biz peşinatımzı artırıyoruz ama evler de fiyatlanıor zaten..

kesteldeki amcaoğlu temelden girdi 2+1 90.000 site gayethoş...
bazen diyoruz emannn burdan mı alsak ama ulaşım ...
yıldırım çok içiçe...doymuş insana. gürsu basık geldi bize...

Hadii yaa, o kadar, benimkisi yılda 3-5 günlük tatillerle kalacak yine o zaman :)
Bahar da geldi, tam Bursa zamanı.

Teşekkürler Damdan

Verdiğiniz kiradan yüksek yada aynı kira alabileceğniz bir ev alırsanız yine kirada oturabilirsiniz. Borcunuz bitince yine satar daha düşük bir kredi yada para biriktirerek daha iyi bir ev alabilirsiniz. Hatta hem o evin kirası hem birikim hemde yeni kredi ile ikinci bir ev bile alabilirsiniz. Ama 1 kere alayım oturayım daha fazla ugrasmayin diyorsanız. İyi bir ev bulup alın oturun içine

Bursa inanılmaz büyüdü, Bursalıyım ama artık bir çok yerini bilemiyorum.

Yine de Bursada oturacak olsam merkezi tercih ederim, eski ev bile olsa.
Akrabalar setbaşında oturuyor, sakın muhit değiştirmeyin diyorum, bize gezme kolaylığı :)

Bebek yapmışsın hayırlı olsun

Yıllarca ipekçilikte oturduk namazgah ta oturduk evler dökülüyordu ama bizde zaten sadece yatmaya gidiyorduk

Sonra çocuk olacağı zaman işe yakın olsun oralara taşınalım dedik çok kirayı da gözden çıkardık
Ama iyi evlerde insanlar kendileri oturuyor kiralıklara da kimse bakmadığı için akmayan kokmayan çocukla uygun ev bulamadık

Hala dolaşırken ah ah buralar îyi idi deriz ama işte çıcuk var bahçede bisiklet vs sitede oturuyoruz işte

Mesela insanların beklentisi farklı eşimin ablası var evin önü arsa idi bina yaptılar taşınayım diyor ama yakın falan değil dağ görünmüyormuş artık

Iş yerleri heykelde ama o o tarafa gitmiyor sıkışık diye oysa evde zaten az zaman geçiriyoruz biz kışın perdeleri bile açmıyoruz zira biz geldiğimizde hava kararmış oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…