kızlar fikir verin sizce ne yapmalıyım

34ozlem34

yağmur'um
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2012
114
0
26
İstanbul
kızlar sorun komşumun bebeği henüz 8 aylık fakat 7 kilo komşum hiç iyi bakmıyor okadar zayıfki içim açıyor bize geldiklerinde benim bebeğim 4 aylık onun mamasına koşuyor annesine soruyorum açsa yapıyım diyorum ama yok onunki evde soğuyor diyor ve hiç birşey vermiyor 7aylık sezeryenla doğum yaptı hiç anne sütüde içmedi haftada 1kutu aptamilin en büyük boyundan alıyorum içiyor diyor 5dk sonrada mamayıda zor içiyor 6 saat aç kalcakki o zaman 125 cc içiyor diyor yoğur sebze çorbası hiçbirşey vermiyor sadece su mama neden vermiyorsun dedigimde yemiyor istemiyor ama çok yemek istiyor halinden belli bizde bisküvi yedi ben verdim anneside yemez verme dedi ama verdim dayanamadım bügün geldiklerinde bebek tutunarak ayaga kalkıyor ama çocuk yan basıyor ayagında sorun var çok belli nerdeyse arkaya dönük bakıyor sol ayağı dr. götürdünmü diyorum yok götürmedim bizde geçen hafta farkettik ama yattıgında düz diyor ve ben iyice sinirlendim kendisine dr. önerdim gidermi bilmiyorum ama kadın sağlık ocagındaki günü belkiyor ordaki dr. göstercekmiş bebek aklımda çıkmıyor sizce ne yapmalıyım bana akıl verin lütfen bende vicdan azabı olcak nerdeyse

kızlar sorun komşumun bebeği henüz 8 aylık fakat 7 kilo komşum hiç iyi bakmıyor okadar zayıfki içim açıyor bize geldiklerinde benim bebeğim 4 aylık onun mamasına koşuyor annesine soruyorum açsa yapıyım diyorum ama yok onunki evde soğuyor diyor ve hiç birşey vermiyor 7aylık sezeryenla doğum yaptı hiç anne sütüde içmedi haftada 1kutu aptamilin en büyük boyundan alıyorum içiyor diyor 5dk sonrada mamayıda zor içiyor 6 saat aç kalcakki o zaman 125 cc içiyor diyor yoğur sebze çorbası hiçbirşey vermiyor sadece su mama neden vermiyorsun dedigimde yemiyor istemiyor ama çok yemek istiyor halinden belli bizde bisküvi yedi ben verdim anneside yemez verme dedi ama verdim dayanamadım bügün geldiklerinde bebek tutunarak ayaga kalkıyor ama çocuk yan basıyor ayagında sorun var çok belli nerdeyse arkaya dönük bakıyor sol ayağı dr. götürdünmü diyorum yok götürmedim bizde geçen hafta farkettik ama yattıgında düz diyor ve ben iyice sinirlendim kendisine dr. önerdim gidermi bilmiyorum ama kadın sağlık ocagındaki günü belkiyor ordaki dr. göstercekmiş bebek aklımda çıkmıyor sizce ne yapmalıyım bana akıl verin lütfen bende vicdan azabı olcak nerdeyse

canım bazı anneler böyle olabiliyor.kendi yetiştirilme tarzı yada yakın çevresinden gördükleri böyle diye düşünüyorum.bende çok üzüldüm şimdi bak bu duruma.ya özel hastaneleri bile devlet karşılıyor artık 20 tl bi muayene parasıyla götürebilir çocuğunu.anladığım kadarıyla sen iyi bi annesin ve o yüzden böyle sorumsuz insanlar görünce tahammül edemiyosun ama geridende çok fazla müdahale edemezsinki komşunla samimiyet derecenizide bilmiyorum ama.

Ya seni anlayabiliyorum ama kısmen yapacak birşey yok sonuçta benim çocuğum sanane dese diyebilecek hiç bir şey yok. Ama bence açık açık söyle

sağlık ocağına günü gelmeden bile götürse, oradaki dr sorun olup olmadığını anlar. yönlendirir.
diğer yazdıklarınızda fazla bir ihmal olmayabilir.

prematüre doğmuşsa, gelişimi daha geriden geliyor o çocukların. 7 kiloyu, doğum kilosuna göre değerlendirmek gerekir. çok zayıf değil bence. belki de çevresinden bu şekilde çok uyarı alıyordur ona göre ters-olumsuz cevaplar veriyordur size. annesi, kv si, kızkardeş görümce gibi yakın kimse yok mu çevresinde bu komşunun daha dikkate alacağı birisi? onlara o kadar kolay sanane demeye getiremez sonuçta. ihtiyacı karşılanmayan bebek çok ağlar. her yemeğe uzanmasını açlığına bağlamayın bence. çok huzursuzluk gösterileri oluyorsa o daha önemli bir belirtidir.

siz durumu abartmıyorsanız(kötü niyetle söylemiyorum, çocuğunuzla çok ilgili ve özenli bir annesinizdir, o yüzden onun yaptıklarını yetersiz görüyor olabilirsiniz); ailelerinden biri ile durum hakkındaki görüşlerini alın. bakın, onlar da aynı sorunu hissetmişler mi? gerekirse durumu siz bebeğin aile hekimine, sağlık ocağına bildirin, onlar özellikle çağırıp bebeğin kontrolünü yaparlar. bir ihmal varsa, kesinlikle resmi kurumlara durumu bildirmelisiniz.

annenin doğum ve gebelik öncesini biliyor musunuz? bebekle ilgili heyecanı, merakı var mıydı? zekâ olarak normal kapasitede biri mi? bebeğin sorumluluğunu taşıyabilecek biri miydi? doğumdan sonra birden olumsuz yönde değişmişse doğum sonrası sendromuna girmiş hala çıkamamış da olabilir. o zaman bu annenin psikolojik destek alması gereklidir.

maddi sıkıntıdan dolayı bebeği dr a götürmeyi ihmal ediyorsa, devletin ücretsiz sağlık hizmetlerinden bahsedin, bilmiyor herhalde. minicik bebek devletin de koruması altında, sadece anne babanın değil o.
maddi sıkıntıları varsa, mama vb gücünüz ölçüsünde destekte bulunmayı deneyin olmazsa.

her bebeğin psikomotor gelişimi bir anda ilerlemez. 8 aylık bir bebek, ayağa kalkmaya çalıştığında hemen düzgün basamaz. prematüre ise sizin bebeğinizle aynı gelişimi göstermeyebilir(prematüre olmasaydı da farklı zamanlarda farklı oranda gelişebilir, bunlar normaldir ama bir dr en iyi ve en doğru şekilde sorun olup olmadığını anlar.)...

bence siz anneyi bir şekilde heveslendirmeye çalışın. ek besine bir an önce başlaması gerekir, yoksa çocuk çiğneme vb becerileri çok daha zor kazanır. sizde bebek bakımıyla ilgili bir kitap dergi vs varsa, anne ile beraberken oradaki şeyleri okuyun. anneye sorun,bildiğiniz sorular bile olsa siz birşeyler öğrenmek ister gibi sorular sorun. anneyi biraz daha bebeğe odaklamaya çalışın bence...

bu konu lütfen annenin ilgisizliği üzerinden devam etmesin de, ortada sorun var mı onu anlayabileceğiniz ve nasıl yardımcı olabileceğiniz önerilerine odaklanacak şekilde sürsün. masum bir bebek söz konusu, onun için en iyisi yapılsın.

benim aklıma gelenler bunlar. anne olan arkadaşların yorumları ne olacak, onları da dikkate alın...
eğer bebeğini gerçekten ihmal ediyorsa o bebek daha iyi doyacağı bir yere verilir belki ama evindeki sevgiyi-ilgiyi göremez bence. en iyisi anneyi bilinçlendirmek, bir ruhsal sağlık problemi varsa, o yönde destek almasına yardımcı olmak.

Efla konuyu çok güzel özetlemiş canım.Ama ters giden birşeyler varsa bunu ilgili kurumlara adını vermeden de bildirip sana düşen görevi yapabilirsin.Yazık yavrucağa üzüldüm şimdi:43:

efla evet konuyu çok güzel özetlemişsin ama prematüre doğdu ve doğdugunda 2 kiloydu 2ay sonra topladı kendisini 6 aylıkken kilosu çok iyiydi çok hareketliydi kuçagıma alamamıştım kiloluydu ama şimdi çok zayıf normal degil kilosu bebeği bu havalarda dışarı çıkartıyor kucagına alıyor ama üstünde sadece ince bir hırka kadın 29 yaşında kaynanası annesi hiç bir yakını burda yok çok uzaktalar maddi durumları iyi parasında degilim hastaneye götürcem ama biraz beklicem diyor sabaha kadarda ağlamış bebeği öle görünce neden bekliyor anlamış degilim anneyede söylüyorum beraber gidelim hastaneye ama yok eşiyle gitcekmiş tmm demekten başka bişe gelmiyor

canım bazı anneler böyle olabiliyor.kendi yetiştirilme tarzı yada yakın çevresinden gördükleri böyle diye düşünüyorum.bende çok üzüldüm şimdi bak bu duruma.ya özel hastaneleri bile devlet karşılıyor artık 20 tl bi muayene parasıyla götürebilir çocuğunu.anladığım kadarıyla sen iyi bi annesin ve o yüzden böyle sorumsuz insanlar görünce tahammül edemiyosun ama geridende çok fazla müdahale edemezsinki komşunla samimiyet derecenizide bilmiyorum ama.

bizim burdaki sağlık ocağındaki dr.lar hiç iyi değil benim aile hekimim bebeğimi 1kere bile bakmadı hep hemşire kilosunu ölçüyo aşısını yapıyor o kadar sağlık ocagına gitse orda birşey yapmazlar devlet hastanesine gönderirler altında arabaları var devlet hastaneside o kadar uazk değil babası zaten sorumsuz çocuğun yanında sigara içiyor kalkıp adama birşey diyememki

Anne nasıl? Yani normal biri mi?
Bebeğin belki iştah sorunu vardır gerçekten ilkten kilolu olup sonra zayıflaması düşündürücü.
Ayağıyla ilgili bir şey söyleyemem ama madem durumları iyi bir check-up yaptırmaları lazım.
Sorun ne bulunur bu şekilde.

Anne nasıl? Yani normal biri mi?
Bebeğin belki iştah sorunu vardır gerçekten ilkten kilolu olup sonra zayıflaması düşündürücü.
Ayağıyla ilgili bir şey söyleyemem ama madem durumları iyi bir check-up yaptırmaları lazım.
Sorun ne bulunur bu şekilde.

anne normal biri gibi duruyor fazla bilgili değil bebek iştahsız olabilir ama nereye kadar mama ve suyla giderki ayağı için çocuk dr. götürmesini önerdim önce muane etmesi lazım sonra gereken zaten yapılır iştahsızlıgınada dr. birşeyler verebilir inşallah götürürde içim rahat eder hemen karşı komşum hergün görüyorum

efla evet konuyu çok güzel özetlemişsin ama prematüre doğdu ve doğdugunda 2 kiloydu 2ay sonra topladı kendisini 6 aylıkken kilosu çok iyiydi çok hareketliydi kuçagıma alamamıştım kiloluydu ama şimdi çok zayıf normal degil kilosu bebeği bu havalarda dışarı çıkartıyor kucagına alıyor ama üstünde sadece ince bir hırka kadın 29 yaşında kaynanası annesi hiç bir yakını burda yok çok uzaktalar maddi durumları iyi parasında degilim hastaneye götürcem ama biraz beklicem diyor sabaha kadarda ağlamış bebeği öle görünce neden bekliyor anlamış degilim anneyede söylüyorum beraber gidelim hastaneye ama yok eşiyle gitcekmiş tmm demekten başka bişe gelmiyor

canım, belli kriterleri vardır ağırlık ve boy gelişiminin. mesela ayda 500 g alsa bile yeterlidir, ama bazı bebekler 800 g alır. ikisi de normal kabul edilir.

yazdıkların düşündürücü gerçekten. kadın bebeği istemeyerek mi yaptı acaba, kaza sonucu mu?
birçok kadın böyle olsa bile bebeğini hemen kabullenir ama kimi de arkadaşın gibi bebeği ihmal edebiliyor.

kadının zeka problemi yoksa, bebeği kabullenememe gibi bir sorunu olabilir.
normalde anlaşabildiğin biriydi sanırım görüştüğünüze göre, bebekten sonra mı değişti diye sormuştum?

kadını sen çok daha iyi tanıyorsundur. eğer bir sorun olduğuna emin olursam, ben şartları biraz zorlardım açıkçası, onun ne dediği umrumda olmazdı.
objektif bir 3. görüşe ihtiyaç var bence bu durumda. gerekirse bu 3. görüş, devlet görevlisi olmalı. bebeğe yazık olmasın.

anne normal biri gibi duruyor fazla bilgili değil bebek iştahsız olabilir ama nereye kadar mama ve suyla giderki ayağı için çocuk dr. götürmesini önerdim önce muane etmesi lazım sonra gereken zaten yapılır iştahsızlıgınada dr. birşeyler verebilir inşallah götürürde içim rahat eder hemen karşı komşum hergün görüyorum

Sağlık ocağının günü yakın mı peki? Eğer uzak bir tarihse siz götürmeyi teklif edin.
Yalandan ben çocuğumu götürüyorum sende gel benimle deyin.:44:

canım, belli kriterleri vardır ağırlık ve boy gelişiminin. mesela ayda 500 g alsa bile yeterlidir, ama bazı bebekler 800 g alır. ikisi de normal kabul edilir.

yazdıkların düşündürücü gerçekten. kadın bebeği istemeyerek mi yaptı acaba, kaza sonucu mu?
birçok kadın böyle olsa bile bebeğini hemen kabullenir ama kimi de arkadaşın gibi bebeği ihmal edebiliyor.

kadının zeka problemi yoksa, bebeği kabullenememe gibi bir sorunu olabilir.
normalde anlaşabildiğin biriydi sanırım görüştüğünüze göre, bebekten sonra mı değişti diye sormuştum?

kadını sen çok daha iyi tanıyorsundur. eğer bir sorun olduğuna emin olursam, ben şartları biraz zorlardım açıkçası, onun ne dediği umrumda olmazdı.
objektif bir 3. görüşe ihtiyaç var bence bu durumda. gerekirse bu 3. görüş, devlet görevlisi olmalı. bebeğe yazık olmasın.

hamileyken tanımıştım istiyordu bebeği onun evine hiç gitmedim ama çok dikkatsiz dönmeye başıyınca bebek hep düşüyordu yatagına yatırıyormuş bebek dönerken düşüyorumuş kendisi anlattı 1 seferindede kucagından düşürmüş anlamış degilim benim bebeğim ağlasa içim açıyor dayanamıyorum

bilemiyorum ama yüksek ihtimalle ugrasmiyordur
burda bir hanim arkadasimiz var esimin arkadasinin hanimi
4.cocuk yapti
ama hic ilgilenmiyor
cocuk sadece sütle büyüyor
kadin bikmis artik büyür bir sekilde diyor sanirim
simdi 3 yasinda ama benim kizimla ayni hemen hemen boyu kilosu

bir hastalik gibi birsey yoksa
mesela benim kizimada ben sürekli süt versem süt icer
baska sey yemez ki
sen bana yemek vermiyorsunda demez
annenin ilgili olmasi lazim

günde 4 dönüyorum sunu yesin bunu yesin
hicbirseyden eksik kalmasin diye

eger o kadin bilincli yapiyorsa yazik valla aciriim o cocuga

bilemiyorum ama yüksek ihtimalle ugrasmiyordur
burda bir hanim arkadasimiz var esimin arkadasinin hanimi
4.cocuk yapti
ama hic ilgilenmiyor
cocuk sadece sütle büyüyor
kadin bikmis artik büyür bir sekilde diyor sanirim
simdi 3 yasinda ama benim kizimla ayni hemen hemen boyu kilosu

bir hastalik gibi birsey yoksa
mesela benim kizimada ben sürekli süt versem süt icer
baska sey yemez ki
sen bana yemek vermiyorsunda demez
annenin ilgili olmasi lazim

günde 4 dönüyorum sunu yesin bunu yesin
hicbirseyden eksik kalmasin diye

eger o kadin bilincli yapiyorsa yazik valla aciriim o cocuga

kadının ilk çocuğu daha önce hiç yoğur sebze çorbası falan vermemiş bu aralar veriyorum yemiyor diyor ne zmn canı isterse ozmn yer zaten diyor çok bilinçsiz düşünüyor ben kızıma şimdide havuç suyu içiriyorum ki ilerden rahat olsun diye bide mamanın içine pirinç unu bisküvi koyuyor 2ölçek mama 1ölçek pirinç unu 1öpçekte bisküvi 125cc yapıyor hepsi 8aylık bebek onla doymaz ki günde 3 kere o şekil veriyomuş

Son düzenleme:
kadının ilk çocuğu daha önce hiç yoğur sebze çorbası falan vermemiş bu aralar veriyorum yemiyor diyor ne zmn canı isterse ozmn yer zaten diyor çok bilinçsiz düşünüyor ben kızıma şimdide havuç suyu içiriyorum ki ilerden rahat olsun diye bide mamanın içine pirinç unu bisküvi koyuyor 2ölçek mama 1ölçek pirinç unu 1öpçekte bisküvi 125cc yapıyor hepsi 8aylık bebek onla doymaz ki günde 3 kere o şekil veriyomuş

8 aylık bebeği günde 3 keremi besliyormuş?
Hani ana ve ara öğünler?
Hani yoğurdu meyvesi sebzesi?
Benimde 10 aylık kızım var bu söylediğiniz ölçüler bana çok tuhaf geldi.
Mutlaka müdahale edilmeli bencede.
Ayrıca babası yanında sigara içiyormuş yazık günah yahu onun körpe ciğerlerine:47:

Konu cocuk olunca insan cok duygusal olabiliyor okurken cok uzuldum ya o daha cok kucuk acikinca yer ne demek sen vericeksinki yesin ,o almadi diye aman nasilsa yerrrr annelik bu degil bu cocuk nasil vitamin alicak nasil yeni tadlara alisicak ? cok uzuldum ya sizide tebrik ederim annesi bile dusunmezken siz dusunuyosunuz ama bence kulagini acmalisiiz bu bayanin sanirim baskalarina ihtiyaci var. Allah saglik sihhat versin bu bebege

Babasi yaninda sigara mi iciyor cocuk hasta olmaz insallah.Arkadasim yalniz ben birseyi anladim.Saglik ocaginin gunun beklemek ne oluyor yani bizim burada hergun her dakika saglik ocagina gidilebilir.

Aaaayy buradan ben bile rahatsız oldum :26:
Belki siz hassas olduğunuz içindir, yani öyle görüyorsunuz dicem ama bilemiyorum :26:
Bir anne çocuğunun sağlığını ve beslenmesini nasıl atlayablir :26:
Yanlış anlamayın kıyaslama değil ama sokakta ki köpeklere bile üzülüyorum ben, kalmış ki eksik bakılan bir yavru sizin gibi hiç dayanamazdım :50:
Ne yapablirsiniz ki?

Babasi yaninda sigara mi iciyor cocuk hasta olmaz insallah.Arkadasim yalniz ben birseyi anladim.Saglik ocaginin gunun beklemek ne oluyor yani bizim burada hergun her dakika saglik ocagina gidilebilir.

sağlık ocagında aşısı için gün varya onu bekliyomuş hen aşısını olur hemde gösteririm diyor ama yarın sabah gitse hemen bakarlar hemen evimize çok yakın 5dk sürmüyor

Back
X