Kızlar fikirlerinize ihtiyacım var

Depresiff polianna

Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2017
395
165
23
32
Öncelikle merhabalar

33 haftalık hamileyim. Ama inanın o kadar normal doğum korkusu sardı ki beni.
Daha önce detaylı ultroson yapan doktor normal doğuma uygun görünüyosun rahim boyu falan güzel demişti. Ama kendi doktorumla hiç konusmadım. Hastanede doğum için fiyat almaya gittik.
Normal 1800
Zorunlu sezeryan 2200
Direk serzeryan olursa 4000 dediler.

Şuan durumumuz 4000 ödemeye müsait değil.
Ama şimdilik bi sorun yoksa doktor norma dicek ama ben cok korkuyorum ne yapqcağımı şaşırdım.

Korktuğum için zorunlu sezeryan yaparmı acaba doktorum? Bir fikriniz var mı?

Çarşamba doğumu konusucaz nasıl bi yol izlemeliyim sizce?

Zorunlu sezeryan , normal doğumun tıbbı olarak mümkün olmadığı zamanlar anlamina gelir. Anne veya bebeğin sağlığı tehlikeye girmediği sürece sezeyan "zorunlu" sayilmaz.

Epidural normal doğum var . Ama onun fiyatı hakkında da çok fikir sahibi değilim.

Allahkolaylık versin

Bebeğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız inşallah :) hayırlı olsun öncelikle.
Sorunuzun cevabına gelince ben doğum yapmadım bilmiyorum ama yakınlarımdan sezeryan olanlar hiç memnun değiller. Karın bölgesinde kalan izi ve tekrarlayan doğumlardan sonra çok görüntü kötü bir hal almaya başlıyormuş. Ağır kaldırmak vs üşütmemek gerekiyor yoksa hemen ağrı yapıyormuş. Birde normal doğumda bir kaç günde toparlarken sezeryanda bu durum ayları bulabiliyormuş. Ve anne bebek için en sağlıklı olanı normal doğummuş bunuda doktorlar söylüyor :)
Bence korkmayın normal yapın. Sezeryan bir ameliyat sonuçta.
Sorunuzun cevabına gelince zorunlu sezeryanda çatı muayenesi yada bebeğin ters gelmesi kordon dolanması vs gibi durumlarda yapılıyor diye biliyorum. Sizde tıbben böyle bir durum olmadığından doktor bunu kabul etmeyecektir. He belki doktoru maddi durumdan dolayı konuşarak belki ikna edersiniz. Hakkınızda hayırlısı.

Valla bende normal doğum korkusu yaşayıp direk sezaryen oldum.hiç pişman olmadım.fiyat konusunu bilemicem tabi.

Aynı korku bende de var .. ve yaşadığım ülkede isteğe bağlı sezaryen yok yani varsa da bir sürü prosedürü var bildiğim kadarıyla ...
Genelde bir sorun görünmüyorsa çatır çutur doğuruyorsun yarın Doğum yapacağım hastane ile görüşmem var hatta:/ allah yardımcımız olsun hayatım ne diyeyim :/

Ben de normal doğum istemediğim için sezaryen oldum hem de devlet hastanesinde. Doktorum olmaz dedi ama ikna ettim. Hiç öyle anlatıldığı gibi kötü geçmedi. Aynı gün akşam ayağa kalktım ve eve gelince normal yaşantıma devam ettim, yatmaya bile gerek olmadı. Aradaki fiyat farkı fazlaymış ama normal doğumdan korkmak bence bir sezaryen sebebi olmalı diye düşünüyorum.

17 ay önce normal suni sancı ile normal doğum yaptım yine hamile kalsam yine normal doğum yaparım her anı çok özel evet o an acı çekiyorsunuz ama bebek dünyaya geldiği an herşey bitiyor bebeğin sağlığı için de normal doğum çok önemli ( zorunlu sezaryenleri katmıyorum ) ve anında ayağa kalkıp bebeğinizle ilgilenebilirsiniz . Bende panik atak olmasına rağmen normal yaptıysam herkes yapar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…