kızlar fikrinizi almak istiyorum . lütfen iyi kötü bişeyler yazın

kardelen0001

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2012
77
11
ben sekiz buçuk aylık evliyim . bir yıl kaynanamla oturmak şartıyla evlendim .ben bu şehirden degilim buraya gelin geldim . bir yıl yanımda durun eşyalarınızı dizin ,kendinizi toparlayın ayrılın dedi . şimdi kocam ilk ay iş yerinin taşınmasından dolayı işi bırakıp başka işe girdi makine oparatörü olarak . deneyimsiz oldugu için askeri ücretle başlattılar .şimdi bin iki yüze çıktı maaşı . fakat asıl sorunum geldigimizden beri maaşının yarısını annesi alıyor . borçları var . bizle alakalı degil . biz evimiz için bir çöp alamıyoruz . mesela gecen ay kredi kartına yüklendik biraz . anne sana biraz eksik para verecem dedi . annesi çıldırdı . ben kendi hayatımla ilgilenmek istiyorum . benimde ailem maddi anlamda sıkışık . buraya sürekli para vermek benim zoruma gidiyor . kızlar burda suanda birlikte yaşadıgımız için büyük huzursuzluk çıkssında istemiyorum . iyi yolla siz olsanız nasıl hallederdiniz durumu

ben sekiz buçuk aylık evliyim . bir yıl kaynanamla oturmak şartıyla evlendim .ben bu şehirden degilim buraya gelin geldim . bir yıl yanımda durun eşyalarınızı dizin ,kendinizi toparlayın ayrılın dedi . şimdi kocam ilk ay iş yerinin taşınmasından dolayı işi bırakıp başka işe girdi makine oparatörü olarak . deneyimsiz oldugu için askeri ücretle başlattılar .şimdi bin iki yüze çıktı maaşı . fakat asıl sorunum geldigimizden beri maaşının yarısını annesi alıyor . borçları var . bizle alakalı degil . biz evimiz için bir çöp alamıyoruz . mesela gecen ay kredi kartına yüklendik biraz . anne sana biraz eksik para verecem dedi . annesi çıldırdı . ben kendi hayatımla ilgilenmek istiyorum . benimde ailem maddi anlamda sıkışık . buraya sürekli para vermek benim zoruma gidiyor . kızlar burda suanda birlikte yaşadıgımız için büyük huzursuzluk çıkssında istemiyorum . iyi yolla siz olsanız nasıl hallederdiniz durumu

kaynanan size destek olmak mı köstek olmak mı istiyor anlamadım, hem bende kalın toparlanın demiş hem para karşılığı evinde oturtuyor, sen çalışmıyor musun canım. Eğer çalışmıyorsan sen de bi iş bulun ve o evden çıkın bunun başka hiç bir çözümü yok, çözüm sadece bu
annesine verdiğinizi kira olarak verirsiniz, sen de çalışırsan, ufak tefek bi kaç parça eşya alır herkes gibi geçinirsiniz

1- Ben zaten kayınvalidemle oturmayı kabul etmezdim.
2-1200 tl maaşla ayrı eve çıkma hayalleri kuracağıma kendim de bir işe girer çalışırdım.
3-Maaşının yarısını alıyor diye tatsızlık çıkarmaya da hakkınız yok. O evde yaşıyorsunuz beraber. Evlendikten sonra kimse size bakmak zorunda değil. Bu teklif geldiğinde kabul etmeyecektiniz. Geçmiş olsun.

eşinizle durumu konuun bu durumda para biriktiremeyiz die sonrada kayınvalidenizle eşiniz konuşsun asla müdahele etmeyin..

Amacınız biran önce ayrı eve çıkmaksa sizde bir iş bulup çalışın.
1200 lira maaşla borç ödeyip eve çıkmanız hayal olur.

eşinizle durumu konuun bu durumda para biriktiremeyiz die sonrada kayınvalidenizle eşiniz konuşsun asla müdahele etmeyin..
konuşuyorum canım . sabret diyip duruyo . ama borcunun sonu yok .. kredi çekmiş araba almış . arabayı da biz kullanmıyoruz . biz hastaneye bile gidecek olsak çocugunuz yok binin surdan b, otobüse diyo ..

Tek halledilecek yolu siz bir işe girip çalışacaksınız sonra eşinizle kiraya çıkacaksınız uygun bir eve eşyaları da alıp en azından birinizin maaşıyla ödeyeceksiniz tek maaşla değil 1 sene de 3-5 senede bile çıkılmaz üzgünüm hayat şartları bu şekilde keşke demek fayda etmez ama bir oturmayı kabul etmeyecektiniz en başta :KK14:Şuanda o evde yaşadığınız için para vermemezlikte yapamazsınız kayınvalideniz toparlayın demiş ama sanırım para gelince almak tatlı gelmiş sonuçta geri kalan 600 TL kişisel ihtiyaçlarınız ve para biriktirmeye yetmez bir evi abartmadan en uygundan döşemek bile en az 10 bin :KK59:

kaynana işini bilen cinsten.
sizin yaşınız mı küçük nasıl razı oldunuz beraber oturmaya?
en sevmediğim şey :KK43:

Kv niz belliki eşinizin parasını almak için kalın dedi amacı size yardım etmek değil yani.Şimdi bir şey deseniz size evimi açtım paranın hesabını mı yapıyorsunuz der.Açık açık eşinizle konuşun bize böyle böyle söz vermişti ama bizim elimize para kalmıyor ayrı eve çıkmak için de..

zor çok çok. yalnızca eşinin asgari ücretiyle o evden çıkabilmeniz mümkün değil. çalışmaya başlamalısın.

X