kızlar, gebe olabilirim.. ama bi sorun var!

• Konu Sahibi Konu Sahibi yalel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
geçmiş olsun ..Allahtan hayırlısı.. Şimdi kızına dört elle sarıl iyice..

Konuyla alakasız ama evlenmeden önce bende bu zayıflama haplarından kullandım . Uyku yaratıp zihnimi bulandırmaktan başka bir işe yaramıyordu verdiğim parayla kaldı yani anlayacağınız..Daha sonra evleneceğime yakın tekrar kullandım .. Ve ben ne yapıyorum diyerek durdum .Adet gecikmesi yaşadım . Üstüne üstlük göğüsümün birinde sert bir kütle oluştu.. Çıldırdım resmen aklımdan binbir türlü düşünce geçti .. neyseki yaşım gereği mamografiye girmedim ama ultrasonda sadece meme dolgusu oluştuğu ortaya çıktı .. kan aldırdım aldırdığım gibi o stresle adet oldum..

Lafın kısası dediğim gibi alakasız ama içmeyin o ilaçları ömürden ömür gidiyor. hem kendinizden hem etrafınızdan...

çok üzüldüm yaa aldırmazsın diye umut etmiştim
neyse hakkında hayırlısı

çok üzüldüm yaa aldırmazsın diye umut etmiştim
neyse hakkında hayırlısı

çok üzgünüm. çok hem de.
tarifsiz bi vicdan azabı.
çok pis bi duygu. 1 hafta oldu aldıralı ve hala rüyalarımda görüyorum bebeğimi. bana sesleniyor falan... çok kötü bi durum bu.
ama mecburiyetti, O'nun hayatını karartma ihtimalini göze alamadım maalesef.
oldu bitti, ben de bittim psikolojik olarak.

şakamısın sen ya...tüylerim diken diken oldu...ay yazık ya bukadar çocuk isteyene allahh alaahhh..........

şaka falan değilim, ve emin ol çok da bitkinim. çok da tükenmiş durumdayım ruhen. berbat hissediyorum. daha da yazayım mı?

sizin esinizin veya hayattaki cocugunzun hepimizin ilerleyen yillarda hayatlarimzi engelli olarak gecirme ihtimali var yarin basimiza ne gelecek bilmiyoruzki belki kor olacagiz belki sagir belki felc bence yazik olmus o bebege

öncelikle çok geçmiş olsun başıma hiç böyle bişey gelmedi ama seni çok iyi anlıyorum. kararınada saygı duymayıp okadar bebek isteyen var gibi laflar edip seni daha çok yıpratanlarıda hiç anlayamıyorum.

teşekkürler.
umuyorum başınıza böyle bişey gelmez hiç. çok zor hakkatten. canının içindeki cana son vermek çok zor. rüyalarımda hala görüyorum, bana sesleniyor falan falan...

dediğiniz gibi, ben de anlayamıyorum. konu neydi, nerelere geldi... ben fikir sormak, danışmak için açmıştım konuyu. sonra da fikir verenlere, saygımdan ötürü bilgi verdim durumumla ilgili. sonra da buralara geldik. artık cevap vermiyorum o tip yazan arkadaşlara. hatta direk yönetime söylüyorum, uygun görüyorlar ve siliyorlar luzumsuz cevapları. Takmıyorum kafaya yani.
vE BEN DE ANLAYAMIYORUM, burda birbirimize destek olmak için birlikteyiz. İnsanlarda bi yıpratma politikası var, anlayamıyorum bu tipleri.

ya saçmalama bence daha yeni öğrenmişsin hamile olduğunu bi dur bakalım bi kontrole git bebeğini gör bişe olduğunu zannetmiyorum aldırma günahsız masum bi yavru o ve bir melek.

ya saçmalama bence daha yeni öğrenmişsin hamile olduğunu bi dur bakalım bi kontrole git bebeğini gör bişe olduğunu zannetmiyorum aldırma günahsız masum bi yavru o ve bir melek.

ya bende konunun başını okuyorum öyle yazıyorum aldırmışsın meğerse geçmiş olsun ama keşke yapmasaydın

Aldırmasaydınız allah korusun engelli bir bebeğiniz olsaydı sizi kınayan arkadaşlar gelip çocuğunuza bakacaktı herhalde..Madden ve manen..Karar sizin ; çok geçmiş olsun..

Arkadasim cok acele ve iyi dusunmeden hareket etmissin aldigin karar hakkinda hayirli olsun ama birsey anlatacam bir arkadasim da ikinciye hamile kalmisti ama anlamamis ve bilmeden rOngen felan cektirmis ilac kullanmis gitti arastirdi ona cekilen rontgende verilen radyasyon orani bebegi etkieyecek seviyede degilmis birkac dr a da danisti simdi dunya tatlisi kizi var ve ben buna nasil kiyacaktim diyor ustelik cok da saglikli bebegi oglu vardi kizi oldu birde yani bence sende baska drlardan fikir alsaydin iyi olurdu ama artik ck gec hakkinda hayirlisi olsun

Bende ilk gebeligimde bi dunya ilac icmistim. Cok agir bir grip atlattim .. cok sukur cocugumda bir sorun olmadi. Meger 5+ 4 hamileymisim pko oldumdan cok duzensizdi adetlerim anlayamadin...sukur biseyide yok. Bi arkadasimda hamile oldunu bilmeden agir antibiyotik kullanmis Dr danismis onlarda ozurlu olur demisler.. aldirmamis kiyamamis massallah onunda bisryi yok. Simdi nedesek bos bize olmadi diye sans olmayacak diyemeyiz.. zaten aldirmissin belkide hayirlisi bu sekildeymis.

Son düzenleme:
Konu sahibine bişiy demicem zaten oLan oLmuş ne desek boş..

Ama bazı yorumlar okudum yok engeLLi oLsaydı size bu yorumları yapanlar bakıcakmıydı die ?

Ya hiç düşünmüomusunuz hepimiz her an bir ENgeLLi ADAyıyız !! Senin bi saat sonrasına garantin var mı ? Bu ne saçma bi cümle !

Konu sahibinin bi tane de kızı varmış şu anda sağlıklı maşaLLAh ama ALLah korusun iLErde sağLığının bozulmayacağını kim söyLeyebilir ?

HAngi canı haşa biz verdik biz öLdürme kararı aLAbiliyoruz ? Yapmayın arkadaşLar yaa konu sahibine moral vermek için saçmalamayın..

Kusura bakmayın ama ben doğruyu söyLicem çok kez dinLedim ki çocuğunu aldıran anneLer ahirette katiL damgası yicekLer..Bu öyLe basit bi mevzu değil arkadaşlar bilmiosanız susun..

Ben bunu söyLüorum ki çok çok tövbe etsin dua etsin..ALLah affetsin..Kimseyi de bu duruma düşürmesin..

O eleştirdiğiniz yorumu ben yaptım...
Kullandığınız bunca dini argümana istinaden tevekkül denen şeyi duyup duymadığınızı sormak isterim??
Tabii ki engelli adayıyız ama şu an değiliz öyle değil mi??
Yani bile bile lades olmakla başa gelene katlanmak arasında daaağlar kadar fark var bunu belirteyim..
Sadece sizin gibi ; doğru olduğu için değil ; doğru olduğuna İNANDIĞI için beyni gelişmediği belli olduğu halde bebeğini aldırmayan bir anne tanıdım ben..
O bebek doğduktan 1 ay sonra öldü..
Hem de 1 ayda hiç bir canlının çekmesini istemeyeceğiniz kadar büyük acılar çekmiş olarak.
Bu mudur doğrusu?

Haşalı cümleler kuruyoruz ya ;
Haşaa kimin ahirette katil olacağına siz mi kadar veriyorsunuz???Yoksa bunu size anlatanlar mı??

Herkesin inanmaya mecbur olduğu söylemlerle gelin bana.Size öğretilmişlerle değil.

Zaten emin olmadığım bilmediğim bişey yazmadım..
Biliyorum ki okumuşumki ya da dinlemişimki yazdım..
Kime sorarsan sor hangi hocaya sorarsan sor sakatsa çocuğunu aldırabilirsin demez sana diyemez dememeli zaten..
Bir örnek vermişsiniz ..ona bakarsanız hamileyken bu çocuk sakat diyipte bu imtihanı başarıyla geçmiş insanların doğumdan sonra çok sağlıklı bebeklere sahip olduğu da çoktur..
Bu bi imtihandır..Kimin ahirette katil damgası yiyeceğine ben değil ALLAh karar verir..ve çocuğunu aldıranlar da ewt bu sınıfa girecektir..
Bilginiz yoksa ki yok belli ki ..boşuna günaha girip insanları yanlış yönlendirmeyin !..

Size uzun uzun cevap verebilecek durumda değilim ; çünkü frekanslarımız oldukça farklı..Sizin o bilgi dediğiniz şey bilgi değil , inançtır ve kimse sizinle aynı şeye inanmak buna göre hayatını düzenlemek zorunda değildir..Günaha girip girmeyeceğime de yine siz karar verdiniz gördüğüm kadarıyla:)

Neyse...Bence doğru şeyi doğru kaynaklardan okuyun ; hacıdan hocadan dinlemek yerine.Bazı konulardaki bilgimle alakalı olarakta sizi mahçup etmek istemem ;mekruhtur.

Saygılar..

güLdüm : )
Öncelikle bu zaten tartışılcak bi mevzu değil..herkes kendince yorumunu yazmış bnM iNanCıma göre de : ) ben de yorumumu yazdım..ve isteyen buna inanır uygular araştırır isteyen uygulamaz inanmaz..buna tabiki ben karar veremem..ama sizde sürekli bi ön yargı var onu anlamadım..nerden biliosunuz bnm hacı hocadan dinlediğimi ? ne okuduğumu kimi dinlediğimi bilemezsiniz..bu yoruma açık bi konu değil zaten ..herkesin kişisel günahıdır ve evet tekrar yazıyorum çocuk aldırmak büyük günahtır hele hele sakat olup olmadığını bilmeden sadece ihtimaller üzerine ALLah muhafaza..aslında ben size cvp verip böyle konuyu uzatmazdım ama bilip bilmeden insanları yanlış yönlendirme durumu var..Ayrıca size göre doğru kaynak nedir merak ettm ? BeNce bu apayrı bi konu ..konuyu nerelere getirdiniz..ama ayrı bi yerde bu konuyuda konuşmak isterim sizle : ) beni bilginizle mahçup edin : )

Kim bir mümini kasten öldürürse, cezası, içinde ebedî olarak kalacağı cehennemdir. Allah ona gazab ve lanet etmiş ve onun için büyük bir azab hazırlamıştır.(nisa suresi/93.ayet)

De ki: Rabbinizin size neleri haram kıldığını okuyayım: O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın, ana babaya iyilik edin, fakirlik korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin, sizin de onların da rızkını biz veriyoruz. Kötülüklerin açığına da, gizlisine de yaklaşmayın. Haksız yere Allah'ın haram kıldığı cana kıymayın. Düşünesiniz diye Allah size bunları emretti.(enam suresi/151.ayet)

çokda tartışmaya gerek yok sanırım!!!

öncelikle geçmiş olsun. olan olmuş hemde cookktaaann. ama şunu söylemek isterim. dogmamış bile olsa o bir canlıydı Allah ona can vermişti. belki sağlıklı olacaktı belki sağlıksız. saglıksız olursa riske atmayım deyip gözden cıkarmayı dogru bulmuyorum. bugün büyüttüğümüz cocuklarımızın ileriki günlerde sağlıklarnın bozulması yada engelli olmaları durumunda canlarına nasıl kıyamacaksak doğmamıs bebeğimize de bunu yapmamalıyız..
şuan 11 yasında olan cocuguma zamanında doktor gelismemiş beynine oksijen gitmemiş, spastik olur bu alalım dedi. ağladım çok agladım..başka doktorlara gittim. .9 ay sonra dogdu ve cok saglıklıydı hemde 4 kilo.
yine başka bir örnek
2 aylık gebeliğimin kalbi durması sonucunda kürtajla alınması sonrasında ağlayarak uyanmıştım ameliat masasında. ve halen o hastanenin kapısının önünden gecerken içimden tekrar tekrar söküyorlar gibi oluyorum

tabi düşünceler görüşler farklı. buda benim düşüncem.

sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…