Kızlar Hamileliğinizde folik asit kullandınızmı?

sarxixzambak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2007
125
2
96
Çorum
Kızlar bir internet sitesinde okudum.Hamileliğe başlamadan folikasit kullanılmasını doktorlar tavsiye ediyormuş.
Aranızda hiç kullanan varmı?
Ne işe yarıyor?
Doktorun tavsiyesiylemi aldınız?
Yoksa ben gibi internettenmi görüp aldınız(daha almadım:utangac:)?

:uhm:
Yazının aslı bu:
Folik asit alımına hemen başlayın. Doktorlar hamile kalmadan 3 ay önce folik asit alımına başlanmasını tavsiye ediyorlar. Folik asit eczanelerde uygun dozda hazırlanmış tabletler halinde satılmakta. Bu tabletlerden günde bir tane almanız yeterli. Solgar'ın folik asit tabletlerini tavsiye ediyoruz.

diyor site:kahve::kahve:

saol egecim epey araştırdım suda çözündüğü için fazlası vücut tarafından atılıyormuş.almayı düşünüyorum.
Birde tereddüt ettiğim birşey oldu
internette baktım 12 ytl cam şişede
dün eczanede sordum sarı bir kutuda 1 ytl nasıl oluyor bu
:uhm:fisfisfis

Hamilelik planlayan bir kişinin 3 ay önceden içmeye başlaması gerekiyor folik asiti ben de öncesinden içmeye başlamıştım bebeklerin omirilik gelişimi için çok önemli ben folic plus kullanıyorum 8 küsur sanırım eczanelerde günde iki tane içiyorum 1 ytl olanını hiç duymamıştım siz de bence kullanmaya başlayın öncesinden sonrasından başlanınca pek faydası olmuyormuş

ya kızlar folik asit kilo yapıyomu sizdede yoksa ben kiloyu yemek yiyerekmi aldım bende 20 gün felan kullandım doktor vermişti bana folipol adı ve kilo alımı gözlemledim bende ara verdim aacba vermesemiydimm yaa

ben hamileyim 3 aydır düzenli kullanıyorum 1 ytl olandan benim ki.bütün dktorlar tavsiye ediyorlar.ben bilinçli hamile kalmadığım için öncesinde başlayamadım.günde bir tane içiyorum...

kızlar eczaneye gittim
1 ytl olan sarı kutu sadece folik asid miş
8,25 ytl olan hem folikasit .hem kalsiyum içeriyormuş

ben folic plus aldım 8,25 ytl.
günde 1 kere yemeklerden sonra içmem gerektiğini söyledi.:içelim:

folic plus kilo aldırmıyormuş.hiçbir ilaç kilo aldırmazmış.Sadece iştah artırırmış.Buda kilo alırıyor tabiki.İştah artıran ilaçların geceyatarken içilmesi tavsiye ediliyor.Eczacının dediği böyle...
sengözlerimebaksanab

kızlar eczaneye gittim
1 ytl olan sarı kutu sadece folik asid miş
8,25 ytl olan hem folikasit .hem kalsiyum içeriyormuş

ben folic plus aldım 8,25 ytl.
günde 1 kere yemeklerden sonra içmem gerektiğini söyledi.:içelim:

folic plus kilo aldırmıyormuş.hiçbir ilaç kilo aldırmazmış.Sadece iştah artırırmış.Buda kilo alırıyor tabiki.İştah artıran ilaçların geceyatarken içilmesi tavsiye ediliyor.Eczacının dediği böyle...
sengözlerimebaksanab

hım anladım canım yaa bende mi acaba folipolu bırakıp flolic plus kullansam yada bendekini akşamlarımı içsem yaa
cidden iştah açıyo cünkü ben normalde zayıftım ama baktım göbüş fırlamışşş:D

hım anladım canım yaa bende mi acaba folipolu bırakıp flolic plus kullansam yada bendekini akşamlarımı içsem yaa
cidden iştah açıyo cünkü ben normalde zayıftım ama baktım göbüş fırlamışşş:D

naz cım eczaneye sordum hiçbir yan etkisi yokmuş.Suda eridiği için fazlası vücuttan atılıyormuş.İştahı açmıyor dediler ama kişiden kişiye değişiyor demekki a.s
sarı kutu olanlar sadece folik asit içerdiğinden ayrıyetten birden calsiyum içmemiz gerekiyormuş.folic plus ta calsiyumda olduğu için ek bişeye gerek yok
sen gece iç canımcım

Kızlar bir internet sitesinde okudum.Hamileliğe başlamadan folikasit kullanılmasını doktorlar tavsiye ediyormuş.
Aranızda hiç kullanan varmı?
Ne işe yarıyor?
Doktorun tavsiyesiylemi aldınız?
Yoksa ben gibi internettenmi görüp aldınız(daha almadım:utangac:)?

:uhm:
Yazının aslı bu:
Folik asit alımına hemen başlayın. Doktorlar hamile kalmadan 3 ay önce folik asit alımına başlanmasını tavsiye ediyorlar. Folik asit eczanelerde uygun dozda hazırlanmış tabletler halinde satılmakta. Bu tabletlerden günde bir tane almanız yeterli. Solgar'ın folik asit tabletlerini tavsiye ediyoruz.

diyor site:kahve::kahve:
merhaba sarızambak
ben 3 aydır folik asit plus kullanıyorum. Gebe kalmdan önce kullanmayı tavsiye ediyor doktorlar. Gebelikte bebekte oluşabilecek bir çok düzensizliği bu şekilde engelleyebiliyormuşuz. ben günde 3 tablet alıyorum doktorum bu şekilde önerdi. ve herhangi bir yan etkisini görmedim. İnternettende araştırırsan ne kadar faydalı olduğunu göreceksindir. Allah hepimizin kollarını boş bırakmasın. Sevgiyle kalın...

merhaba sarızambak
ben 3 aydır folik asit plus kullanıyorum. Gebe kalmdan önce kullanmayı tavsiye ediyor doktorlar. Gebelikte bebekte oluşabilecek bir çok düzensizliği bu şekilde engelleyebiliyormuşuz. ben günde 3 tablet alıyorum doktorum bu şekilde önerdi. ve herhangi bir yan etkisini görmedim. İnternettende araştırırsan ne kadar faydalı olduğunu göreceksindir. Allah hepimizin kollarını boş bırakmasın. Sevgiyle kalın...

ben doktora gitmeden aldım ilacıda eczacı bana günde 1 tane yeter dedi.kaç tane içcem ben şimdi:uhm:

ya kızlar folik asit kilo yapıyomu sizdede yoksa ben kiloyu yemek yiyerekmi aldım bende 20 gün felan kullandım doktor vermişti bana folipol adı ve kilo alımı gözlemledim bende ara verdim aacba vermesemiydimm yaa

Ben folic plus kullanıyorum dr um dediğine göre içerisindeki kalsiyumdan dolayı tok hissedecekmişim kendimi ,herhangi bir iştah veya iştahsızlıkla karşılaşmadım belki gebelik herkesin farklı oluyor ondanda olabilir

En iyi dozu dr 'un ayarlar ben günde 3 tane içiyorum

baharcım;
ben hamile kalmayı istiyorum o yüzden doktora gitmedim.İnternetten araştırdığım kadarıyla kullanmak istedim.Eczacıda bana günde 1 adet yeterli dedi ama perospetüsünde günde üç kere 1 tablet diyor.3 tablet kullancam bende sengözlerimebaksanab

baharcım;
ben hamile kalmayı istiyorum o yüzden doktora gitmedim.İnternetten araştırdığım kadarıyla kullanmak istedim.Eczacıda bana günde 1 adet yeterli dedi ama perospetüsünde günde üç kere 1 tablet diyor.3 tablet kullancam bende sengözlerimebaksanab
sevgili sarımazı
bende hamile kalmayı istediğim için kullanmaya başladım. ama sen bebeğe karar verdiğinde benim önerim doktora gidip düzenli bir muayeneden geç o sana gerekli olan tahlilleri de yaptıracaktır ondan sonra için rahat olarak devam edersin yoluna. Ben böyle yaptım gittim çocuk istediğimi söyledim muayene etti genel tahliller yaptı ve herşeyin yolunda olduğunu söyledi o ilk ay hamiş kalamdım. bir sonraki ay eşimin spermogramını istedi çok şükür ondada problem yoktu sonra geliştirici ve çatlatıcı ilaç kullandırdı şu an bekliyorum. regl olmama 7 gün var ve sabırsızlanıyorummm... :D

Evet hamilelik önceside kullanılmasının gerektiğini duymuştum. Ama ben duyduğumda zaten hamileydim iş işten geçmişti. Amaçok sorun yaratacağını sanmıyorum çünkü doktorum üstünde durmadı. Şimdi 28 haftalık hamileyim ve hala doktorumun verdiği folik asit + demir ilacını kullanıyorum. Sende doktoruna danışarak kullanıp kullanmama konusunda fikir alablirsin.

canım ben hamile kalmadan değilde hamileliğimi öğrenir öğrenmez doktorum folik asit takviyeli hap verdi elevit diye hap...bunun içinde gerekli olan herşey var fiyatıda 13 ytl

ben hamile kalmaya karar verdiğim zaman dr önerdi 1 ay önce felan kullanmaya başladım.hamile kalıncada devam etim. sanırım 3 ay kullanılıyordu.

Back
X