canım ben hıcbısey yapmadım.sadece saglıklı beslendım.bol sebze meyve su vs.testlerede hıc gerek yok bence.cok sukur dogal yoldan da hamıle kaldım...bol bol rabbıme dua et.en kısa zamanda hamıs haberını duyarız ınsallah
Öncelikle bir kadın doğum doktoruna git o seni yönlendirecektir.
bence de ilk önce jinekolojik muayene.allah korusun bi enfeksiyon veya bi problem varsa bu hamile kalmanı bile engelleyebilir.doktor seni zaten ne yapman gerektiğin konusunda bilgilendirecektir.çok da fazla bişey yok aslında.dengeli beslenme ve mutlaka folik asit kullanımı yeterli.
tinkerbelle canım çok sağol, evet tam olarak da öğrenmek istediğim buydu, özellikle kızamıkçık konusunda bende endişeliydim çünkü dediğin gibi bebek için riskli olduğunu duydum ve bu aşıyı olunca işte bir ay hamile kalmamak gerekiyor diye yazıyor bir doktorun sitesinde, hepatit b için böyle bir şart yokmuş ama dediğin gibi bir an önce bir doktor bulup gideyim o zaman, sosyal güvenlik karşılıyor dimi bunları.
Karşılıyor. Ben sadece rahim ağzı kanseri taraması için yapılan semar testine para verdim. Onu ödemiyor. O da hastanesine bağlı. Benim gittiğim hastanede ödemiyordu. Çok değil 65 Lira verdim. Ama sen özel hastaneye gidersen bir sor, tahlilller konusunda her hastanenin anlaşması farklı olabilir. Benim gititğimde katkı payı istemediler.
bakalım şimdi de onu soruşturucam ankarada bildiğim bir yer de yok, hamile olan bir arkadaşım var ona sorucam özeller karşılıyorsa o daha iyi olur tabiki.
Arkadaşlar ben bir yıllık evliyim ve artık eşimle bir bebek istiyoruz ama bir arkadaşımın bu nedenle bazı testler yaptırdığını ve vitamin vs. almaya başladığını öğrendim, annemde kızamık aşısı falan diyo. Siz hamile kalmadan önce bu tür şeyler yaptınız mı öğrenmek istedim, paylaşırsanız sevinirim.
canım aşıyı bilmem ama ben korunmayı bırakmadan önce bir doktora görünmediğime çok pişman oldum,vaktim olur sanıyordum ama bırakır bırakmaz hamile kaldım,bir miyomum varmış bilmiyordum,hamilelik hormonları miyomları büyütüyormuş,epey büyüdü,bu yüzden bebeği altıncı ayda sezeryanla doğurtmak zorunda kalabiliriz dediler,çok stresli günler yaşadım çok ağladım.ayrıcada idrar yolu enfeksiyonum varmış,4defa ilaç kullanmama rağmen bir türlü geçmedi.o yüzden tavsiyem mutlaka bir doktora gidip gerekli kontrollerini yaptır.bi sorun varsa önceden tedavini ol.sağlıkla hamile kalıp huzurla tamamlamanı dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?